Kysyjä kysyy ja toivoo vastauksia:

Barbados Cancun

Oletko käynyt jo jollain Karibian saarella tai esim. Meksikossa ja olet käynyt myös Taikuissa. Kun suunnittelemme kaukolomamatkaa emmekä ole vielä neljän hengen kokoonpanolla olleet kaukolomalla, niin kumpiko suunta Väli-Amerikka vaiko Thaimaa?

8

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omatoimi

      Olen ollut muutaman kerran Taikamaassa, viime vuonna Cancunissa ja huomenna lähdössä Karibialle (Martinique & Barbados).

      Mutta jos neljän hengen voimin lähdette liikkeelle ja vähäkään rahan kulutus kiinnostaa, niin Taikamaahan. Mexicossa on reilusti kalliimpaa ja Karibian saarilla, varsinkin Martiniqessa suorastaa "ihanan kallista". :(

      • Barbados Cancun

        Kiva "sinä", joka vastasit. Olen ikuinen haaveilija ja ainaisessa matkakuumeessa. Olen käynyt Lähi-Idässä paristi ja USA:sa kerran ym. mitättömämmät matkustelut Suomen rajojen ulkopuolelle. Mieleni on helppo saada kääntymään vääristyneellä kirjoittelulla. En ole kuolemanpelkoinen, kuolema tulee joka tapauksessa l. en elä hyökyaaltojen pelossa enkä pelossa, että kimppuuni käydään terä-ase kädessä. Olen matkustelllut useasti reilun kuuden tunnin lennoilla sekä käynyt kerran Rhodoksella ja em. matkan yhteydessä kävin myös Marmariksessa. Kaikista kommeluksista ja taudeistakin huolimatta, niin kaikenkaikkiaan lomani ovat aina enemmän onnistuneet kuin epäonnistuneet. Kreikkaan tai sinnepäin, niin voin vielä matkustaakin, mutta Lähi-Itää en en enää lähde, en vaikka matkani kustannettaisiin. Yksi ystäväpari on käynyt Meksikossa pitkän aikaa sitten ja huonosti olen heiltä saanut tietoa Meksikosta. Samoin samainen pari on matkustanut lukuisia kertoja Thaimaassa ja tieto, jonka olen Thaimaasta heidän kauttaan saanut, niin on niukkaa. Tällä palstalla, kun kirjoittelevat he, jotka matkustelevat paljon. Eli tähdennän vielä haavettani: Haluan tulevalta lomalta lämpöä, aurinkoa, kauniita maisemia ja hyvää ruokaa. All Inclusive tms. sitoo liikaa hotellilla oloon ja all inclusive hotelleissa tulee ahdettua itsensä syömällä liian täyteen. Hintaeroa Thaimaan ja Karibian matkojen välillä on ja Thaimaaseen pääsee myös mukavalla hinnalla. Hinnalla, joka sisältää mm. mukavuusluokan istumapaikat lentokoneessa. Olin keskivertoa suuremmassa Thaimaan matkakuumeessa, mutta kuume on sittemmin laantunut ja kuumeen laantumisen myötä, niin aikaa on löytynyt myös muiden maanosien tutkimiseen. Totta on, että lomilta jää käteen turhaa tavaraa halusipa tavaroita sitten tai ei. Totuus on kuitenkin myös se, että on älytöntä mättää tonnia kaikkeen olemattomaan eli suunnitelmiini kuuluu se, että satsaan tonnin kaukomatkaan ja törsään kohteessa vain niukasti. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kokemukset ovat tärkeämpiä kuin rihkama. Tästä syystä voisi olla mahdollista, että suuntaankin kohti Karibiaa. Thaimaasta tiedän paljon ja Karibiasta niukasti, joten toivon lisää vastuksia ko. ketjuun. :)


    • -sunstar-

      Ehdottomasti Kabiallle.Kerta Thaimaassa minulle riitti, Karibialla käynyt useita kertoja.Thaimaassa liikaa turisteja.Ihmiset on paljon ystävällisempiä kuin Thaimaassa ja koko elämäntyyli siellä on rennompaa ja iloisempaa.Hyvää lomaa Karibialle;)

    • Barbados Cancun

      Thaimaalaisten ihmisten toitotetaan olevan ystävällisiä. Onko totta, että Thaimaassa on turisteja liiaksi asti? Tsekkasin yhden youtube-videon ja kovasti näytti siltä, että iltaelämä oli matkailijalla keskeisellä sijalla Karibian lomalla. Lapset, kun eivät jaksa valvoa myöhään eikä rattaitakaan enää ole, niin kaiksta hyvistä puolistaankin huolimatta, niin taidamme pitää Thaimaaseen lähtöä etusijalla. Ensi kerralla Grenada-Barbados. :):):):)

    • Barbados Cancun

      Suunnitelmissa on matkustaa Thaimaahan, mutten ensi lomasta vielä täysin varmaa tiedä. Miten on terveysasioiden laita Karibialla? Pitääkö pelätä tarttuvia tauteja? Vesijohtovesi ei taida olla juomakelpoista?

    • Tammikuussa Barbados

      Perus matkailijan rokotukset pitää tietenkin olla kunnossa, hepatiitti, jäykkäkouristus.. tms., tsekkaa tuolta: http://www.rokote.fi/Countries/805/Barbados.aspx , turistiripuli on aina mahdollinen, olit sitten missä vain. Sukupuolitaudit taas ihan erikseen....

      Barbadoksen hanavesi on juomakelpoista! Siellä käy kuulemma kaikki risteilyaluksetkin täyttämässä juomavesivarantonsa :)

      27.1.2014 Finnskin reissu edessä :)

      • Barbados Cancun

        Kiitos. Olen tutustunut päällisin puolin niiden kaukomaiden rokotesuosituksiin, joísta olen kiinnostunut. Itse sain Lähi-Idästä lomamatkalta -94 maksatulehduksen ja ko. tulehdus ei ns. ollut mikään helppo nakki. Tauti tarttui joko saastuneen veden tai ruoan välityksellä. Join ko. maassa vesilasin, kun jouduin vuokra-autolla pienehköön kolariin ja tarvitsin nopeasti särkyyn lääkettä. Kovin olin asian tiimoilta pahoillani pitkään, pahoillani myös siitä, kun en saanut osaavaa vastausta rokoteasiaan edes matkanjärjestäjltä ko. maan rokotesuosituksia ennen matkallelähtöä penätessä. Olen tutustunut jo jonkin verran myös Karibian alueen matkokohteisiin. Lennot Karibian kohteisiin ovat pidemmät kuin esim. Thaikkuihin l. ilmeisesti pitäisi maksaa Blue Comfort-mukavuudesta Karibian alueiden maiden tullessa kyseeseen. Ulkoministeriön matkustustiedotteitakin olen lueskellut ja varoituksiahan sieltä pukkaa tulemaan silmien eteen myös Karibian maiden kohdalla. Matkakuumefiilinki on säilynyt, mutta matkakohdemaasta fiilingit vaihtelevat suuresti. Olen sen ikäinen, että, mikäli matkallelähtö syystä tai toisesta siirtyy, niin asian näin ollen minulla on mahdollisuus säästää "kaukomatkaa" varten pidempään. Jos ehdit, niin vastaathan minulle vielä, että joko olet käynyt jossain Karibian kohteessa aikaisemmin vai matkustatko Karibialle nyt ensimmäistä kertaa?


    • B - C

      Unohtui tämä: Hyvää matkaa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe