Katumus alavalinnastani

turhautunut olo

Pääsin luokanopettajakouluun, mutta kun olen seurannut nettikeskusteluja, olen menettänyt motivaationi jo ennen koulua. Onko valmistumisen jälkeen tiedossa vain sijaisuuksia, hankaluuksia löytää työpaikkaa, epävarmuutta työn löytämisestä, poljetut palkat ja varmaan tulevaisuudessa vuokratyöfirmat, jotka alkavat pompottaa korkeakoulutettuja vastavalmistuneita opettajia? Aluksi iloitsin yliopistoon pääsystä, mutta ajatus on vaihtunut aika nopeaa. Olen harkinnut jo ennen koulua hakevani uudelleen ensivuonna koulutusalalle, jonne myös pääsin, koska tein ehkäpä väärän alavalinnan - siltä tuntuu. Pitäisi vaan löytää motivaatio lukea uudelleen pääsykokeisiin, kun kahtaa yliopistoalaa en voinut valita tänä vuonna.

Onko tiedossa, että haluan vaihtaa jonkin ajan päästä alaa vaikeakäytöksisten lasten ja väsymisen takia, kuten suuri osa opettajista ja kadun alavalintaani ja pitkän koulutuksen käyntiä. Vuosi menee hukkaan tienaamisenkin kannalta, koska töitäkin löytyisi ja joudun kitkuttelemaan opintotuella.

Miten voi motivaatio näin tippua... Ehkäpä minulla ei vain ole riittävästi kutsumusta alalle.... Tai sitten olen vain hukannut sen, miksi hain alunperin.

Nyt olisi positiivista kuulla jotain ihanaa opettajan työstä. Jonkun asian, joka auttaa jaksamaan, koska tuntuu, että sävy keskustelupalstoilla on perusnegatiivinen. Mikä on ihanaa luokanopettajan työssä..

4

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannustusta1

      Luokanopettajakoulutus antaa mahdollisuudet toimia myös muissa töissä: esim. koulutussuunnittelijana, henkilöstöalalla jne. Ehdottomasti kannattaa opiskella. Luokanopettajaksi opiskelu on lisäksi melko erilaista verrattuna muuhun yliopisto-opiskeluun. Ryhmähenki on parempi, tiiviimpi.
      Töitä kyllä löytyy, jos on valmis muuttamaan. Suosittelen, että jatkat opintoja ja teet vaikka sijaisuuksia opintojen ohessa. Kentällä kuulet paremmin, mikä on todellinen tilanne paikkojen suhteen. Mediassa aina vähän liioitellaan noita asioita. Ennen et tiedä, ennen kuin olet tehnyt työtä käytännössä.
      Itse en olisi koskaan uskonut viihtyväni erityisopettajana ja sitä työtä teen, vieläpä todella hankalien nuorten kanssa. Ikinä ei loppujen lopuksi tiedä, mikä on se oma juttu, kokeilemalla selviää.

    • Manitpois3

      Joo, henkilöstöala, human resources. Muutoin: ryhdy yrittäjäksi. Vain bisnesala nykyään on järkevä koulutusala niin korkeakouluissa kuin muuallakin. Ja sitte lähdet ulkomaille, koska Suomi sucks, tämä plutarkistinen sosialidemokratia / kepulandia!

    • turhautunut olo

      kiitos kommenteista. Tuntuu tyhmältä hakea toiselle alalle uudestaan, minne pääsin ja minkä opiskelupaikan hylkäsin tänä vuonna luokanopepaikan takia, sillä pääsykoeluvut menivät hukkaan tavallaan. Mutta jos tämä tunne on vielä ensi vuonna, haen uudestaan tuonne toiseen, uskoisin että sisua minusta löytyy, vaikkakin turhauttavaa on" laittaa hukkaan" monen kuukauden lukuprojekti. Ei kai tämä vuosi kasvatustieteitä hukkaan mene, sitäpaitsi. Ainahan opiskelusta on hyötyä. Ja tuolla toisella alalla epäilen, että onkin hyötyä pedagogisista opinnoista, ainakin hiukan. Toivottavasti tulen toisiin ajatuksiin ja päästessäni muiden opiskelijoiden joukkoon opintojen alettua tai harjoitteluun, opetusala alkaa jälleen kiinnostaa. Kyllähän minulla alunperin oli syyni hakea luokanopeksi. On ollut vain ikävä kuulla esim. yhdeltä tutultani, että "miksi ihmeessä hylkäsit sen toisen opiskelupaikan ja lähdit opettajaksi lukemaan?!" Itse en asiaa noin näe, mutta kai joillain ihmisillä on jotain asenteita opettajia kohtaan tai jotain..

    • Lillukanvarsia

      Selvitä ensin, onko ala tosiaan väärä. Luokanopettajalle kuitenkin löytyy töitä helpommin kuin monille aineenopettajille (kannattaa myös valita sivuaineet ns. työllistävästi). Jos kuitenkin opintojen alettua sinusta edelleenkin tuntuu siltä, että ala on väärä, voit joko opiskella vuoden kasvatustieteitä (tosiaan monella alalla katsovat tämän plussaksi) tai opiskella jotakin muuta vapaata sivuainetta. Yliopistoillahan on usein melko helppo opiskella aivan kaikkea muutakin kuin sitä omaa pääainetta, joten vuosi ei todellakaan mene hukkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe