5.1 stereoksi??

Onkimatonen

Moro

Ostin Wharfedalen 5.1 kaikuumet ja denonin vahvistimen. Ei siin mitn, elokuvat ja 5.1 soundi on kuin unelma mutta mites mä saan musiikinkuuntelusta enemmän irti? Elokuvamoodilla 5.1 soundi toimii mutta ei oikein musan kuunteluun. Ääni "aaltoilee" ja on sellanen sekavan olonen. No eipä hätää, laitan kaukosta asetuksen "music" jollon ääni muuttuu stereoksi ja musan kuuntelu on hyvälaatuista, mutta samalla sentteri ja takakaikuumet hiljenee. Eikö niihin saa ohjattua stereoääntä ollenkaan? Jos haluan kuunnella kaikilla kaiuttimilla niin onko tosiaan niin että ainoa vaihtoehto on 5.1 asetus jossa ääni heittelehtii ja aaltoilee? Eikö sitä saa tasasena stereosaundina ulos joka kaikuumesta ollenkaan???

10

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wsup

      Kyllä kai sieltä löytyy jokin multichannel stereo?

      Mutta tosiaan... stereokuuntelu on kyllä stereokuuntelua ihan syystä. Mitään muuta kuin haittaa et varmasti saa musiikinkuuntelussa useammalla kaiuttimella poislukien SACD:t yms.

    • versio2

      Musiikki tulee aina stereona. Jos kuuntelet 5.1 stereo asetuksella ääni saattaa aaltoilla. Mikä denon käytössä? Surraundit ja keskiääni eivät pysty toistamaan, niin matalia tai korkeita ääni, kuin pääkajarit. Vaihda denonin asetuksista pääkajareille large, keskiäänelle ja surraundille small ja basolle 80hrz. Säädä kajarit manuaalisesti, koska automaattin säätö laskee taajuudet liia matalalle.

      • wsup

        Öh.. mitä? Aaltoilla? Vaste todennäköisesti olisi viidellä kaiuttimella akustoidussa tilassa jopa tasaisempi, mutta stereokuvasta jne ei olisi enää tietoakaan. Entä miksi surroundit ei toistaisi matalia tai KORKEITA ääniä? Mistä edes tiedät millaiset pömpelit kysyjällä on käytössä? Eikö tarkoitus kuitenkin ole että 5 kaiutinta ovat identtisiä?

        Jos kaiuttimet laittaa largeiksi saa huomattavan määrän työtä jakotaajuuksien säädössä subin kanssa, kun taas small asetuksella vahvistin tekee jaon itse. Muutenkaan noissa asetuksissa ei ole päätä eikä häntää.

        Nyt taisin langeta trolliin, mutta toivottavasti aloittaja ei säätöineen sitä tee :D


    • Onkimatonen5

      Eli vahvari on denon avr 1713. Saako siitä siis multichanel stereoa ulos ollenkaan vai pitääkö tyytyä 2.1 stereokuunteluun???

      • Onkimatonen5

        Sen verran korjaan, että en aio tyytyä 2.1 stereoon tai joka kerta lähtiä säätämään asetuksia 5.1 ja multichanel steron välillä jonsei se kerta onnistu yhdellä näppäimellä. Haen uuden vahvistimen jossei se onnistu mitenkään järkevästi.


      • pitää osata
        Onkimatonen5 kirjoitti:

        Sen verran korjaan, että en aio tyytyä 2.1 stereoon tai joka kerta lähtiä säätämään asetuksia 5.1 ja multichanel steron välillä jonsei se kerta onnistu yhdellä näppäimellä. Haen uuden vahvistimen jossei se onnistu mitenkään järkevästi.

        En tiedä, mitä tarkoitat, mutta vahvarin pitää ainakin osata tallentaa input-kohtaisesti asetukset ja tehostevalinnat.

        Siis DVD, Bluray, TV ym. elokuvalähteet -> automaattisesti Dolby Pro Logic tai Dolby Digital
        CD, Radio -> Stereo

        Kaikki halvimmat vahvarit eivät osaa.


      • Onkimatonen5
        pitää osata kirjoitti:

        En tiedä, mitä tarkoitat, mutta vahvarin pitää ainakin osata tallentaa input-kohtaisesti asetukset ja tehostevalinnat.

        Siis DVD, Bluray, TV ym. elokuvalähteet -> automaattisesti Dolby Pro Logic tai Dolby Digital
        CD, Radio -> Stereo

        Kaikki halvimmat vahvarit eivät osaa.

        Oon noviisi näiden asioiden kans joten vian määrittelykin heittää härän vittua. Mutta ongelma on ratkaistu. Pitää vain painaa nappi pohjaan hetkeks ni se antaa vaihtoehdot miten musiikkia voi soittaa.. Dolby surround, multi channel stereo jne jne...

        Ongelma tais paremminki olla väärä/epäselvä, mukaan annettu suomenkielinen manuaali josta ei ottanu selkoa ollenkaan. Kuvat oli vääriä ja niissä esiintyvät kaukosäätimen esimerkkipainikkeet ei vastannu omaa kaukosäädintä ollenkaan, joten ei ihme jos otti hiukan hietaan se vehkeen säätö. Lukasin läpi netin laitekohtaisen manuaalin joka toi asioihin selvyyden.


    • versio2

      Aaltoilla, eli ääni ei ole tasainen. En tiedäkään mitkä kajarit, mutta epäilen että edessä lattiakajarit. Aina pääkajarit largelle ja keskiään ja taka small! Jos sinulla on edessä isot kajarit, ei ole mahdollista että pienemmät surraundit toistaisi korkeita tai matalia taajuksia. Fysiikan lait tulee vaan vastaan. Pienempi kun ei vaan pysty samaan, kuin iso. Identtiset ne ei pidäkkään olla. Esim. Dalin peruspaketti: eteen dali ikon 6mk2, kesiääni ikon vokal2, taka ikon on wall2. Siinä on kohtuullinen teatteri sarja, jolla tulee toimeen. Eihän ne ole identtisiä. Taajuusvasteet ovat täysin erillaisia. Jos vahvarista löytyy bi-amp mahdollisuus, niin ilman muuta tuplakytkennällä. Tosin tuossa denonissa sitä ei löydy. Soita vaikka hifistudiolle ja kysäise tuo sama asia, niin saat saman vastauksen.

      • wsup

        Mikä fysiikan laki estää korkeiden äänien toiston pienemmistä purkeista? Alemmille aloittajalta taas löytyi subi, jolloin kannattaa laittaa sieltä vahvistimelta asetukseksi helppouden nimissä kaikille small.

        Nuo pääkaiuttimiin nähden erilaiset keski ja takakaiuttimet ovat vain kompromisseja sijoiteltavuuden suhteen. Varsinkin mainitsemasi Dalit.


    • versio2

      Lisäys. Basson ollessa käytössä denonissa on 80hz lfe main. Ota vaikka kuuntelu esimerkiksi wintersunin darknes and frost ja toiseksi Nils Lofgrenin Keith don`t go. Jos saat pienemmät kajarit toistamaan varsinkin Wintersunin biisin alemmat taajudet ja kitavirtuoosi Nilsin ylemmät kitara saudit samalla tavalla, olet taikonut ihmeitä wsup...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe