Jätä lapseni rauhaan, ja heti

Anja Kaarelan pyyntö

Jätä lapseni rauhaan, ja heti



Miltä vallankumous tulee näyttämään Suomessa jos pakkoruotsia ei poisteta on vaikea arvioida. En toivo enkä usko Egyptin kaltaisiin seurauksin.

70 prosenttia kansasta haluaa pois pakkoruotsin, joka koetaan hyvin suureksi vääryydeksi. Jos kansamme edustajat jostain syystä (tiedätte kyllä mistä) äänestäisivät kansan enemmistön selvää tahtoa vastaan pelkään pahoin että seuraamukset voivat olla hyvinkin ikäviä. Joka tapauksessa tällaiset "kansanedustajat" tullaan poistamaan ja todelliset kansanedustajat tulevat heidän tilalleen.

Tälläkin palstalla pakkoruotsin vastustajat argumentoivat järkevällä ja loogisella tavalla.

Pakoruotsin puolustajien argumentit ovat sitä vastoin lähinnä ontuvia:

- "Perustuslakia on noudatettava ja siellä lukee että pakkoruotsia täytyy lukea"

- "Matematiikkakin on pakollinen",

- "Miten me ruotsinkieliset voimme saada palveluja jos pakkoruotsia ei opeteta".


Kyllä Etelä-Afrikassakin aikoinaan vedottiin varmasti perustuslakiin kun rotuerottelua ja pakkoafrikaansia motivoitiin.

Jos on keskellä tätä manipulointia niin ehkä siihen tottuu ja sen pikku hiljaa hyväksyy. Sen tekivät kai useimmat mustat Etelä-Afrikassakin ja siltä näyttää osittain Suomessakin.

Aivan selvä asia on ettei pakkoruotsille ole mitään järkiperusteita. Ei sitä mainita perustuslaissa ja ei sitä myöskään tarvita mihinkään ruotsinkielisten palveluihin.

Röyhkeimmän "perustelun" antoi Paavo Lipponen. Lapsistani ei kuulemma tulisi sivistyneitä jos heille ei opeteta pakkoruotsia. Tässä meni Paavo Lipponen kaikkien sivistyneisyyden rajojen yli.

Minun lapseni ovat hyvin, hyvin sivistyneitä, ja aivan ilman pakkoruotsia. Sitä vastoin Paavo Lipponen on hyvin sivistymätön ja alhainen olento.

Lipponen! Jätä lapseni rauhaan, ja heti!!!

Eräs riikinruotsalainen ystäväni kyseli minulta ruotsin kielen opiskelusta Suomessa. Kerrottuani siitä yksityiskohtaisesti ystäväni sanoi: "Detta luktar ju koloniala fasoner på långa vägar."

Loppupäätös on että pakkoruotsin täytyy hävitä. Mieluimmin enne vuodenvaihdetta ja se ei ole päivääkään liian aikaisin.

7

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyslottsbo

      Sinun maailmassasi on onneksesi vain yksi ongelma ja sekin saattaa lähiaikoina poistua. Olet ihmisistä onnellisimpia ja onnekkaimpia!

      Kehut lapsiasi sivistyneiksi. Miten pystyt sitä arvioimaan, kun oma sivistyneisyytesi on (suppeasta ajatusmaailmastasi päätellen) melkoisen kapeaa?

      Minulle kyllä heräsi - mielestäni hyvin aiheellinen - kysymys, mitä sinä oletkaan mahtanut yksityiskohtaisesti ruotsin kielen opiskelusta Suomessa kertoa.

      Mainittakoon erikseen, että ruotsinopiskeluun en ota sen kummemmin kantaa. Olen sitä mieltä, että valinnaisuutta nimenomaan LUKUAINEIDEN kesken pitäisi lisätä. On tietysti ihan oma lukunsa, mistä siihen resurssia löytyy.

      Talenttiaineiden osuutta koko tuntikehyksestä sietäisi kyllä vähentää, harrastakoon kukin oman lahjakkuutensa ja mieltymystensä mukaisesti koulupäivän jälkeen musisointia, urheilua tai pannulappujen virkkaamista niin paljon kuin tahtoo. Kotitalous sen sijaan on jokaiselle tarpeellinen aine!

    • Isän kanta asiaan

      "Sinun maailmassasi on onneksesi vain yksi ongelma ja sekin saattaa lähiaikoina poistua."



      On se kumma, kun opiskelijat ovat aina ensimmäisenä vaaravyöhykkeellä, kun hallitus alkaa puida säästöjä - niin on nytkin.

      Sen sijaan koko SUOMEN (poisluettuna Åland) keinotekoinen kaksikielisyys maksaa yhteiskunnalle 4.000-5.000 miljoonaa joka vuosi. Näistä rahoista eivät edes tavalliset ruotsinkieliset hyödy vaan rahat menevät suurimmaksi osaksi kankkulankaivoon.

      Hyvä esimerkki tästä älyttömyydestä on Svenska YLE, joka saa YLEn budjetista 20% ja YLEn asiakkaista käyttää näitä palveluita 1,7%.

      Paljon on mätää Suomen maassa.

    • Kornbybo

      Olen aina ihmetellyt sitä, miksei puhuta siitä, millainen pakkoruotsi on koululaisen kokemuksena ja näkövinkkelistä.

      *Pakkoruotsissa tiivistyy kaikki se, mikä koulujärjestelmässä on pielessä.*

      Pakkoruotsin opetus tarkoittaa pään hakkaamista pulpettiin yläasteella 230 tunnin ajan. Se tarkoittaa kyynistä asemasotaa lukiossa 190 tunnin ajan ja ammattikoulussa 40 tunnin ajan. Se tarkoittaa yliopisto-opiskelijoiden taantumista yläastetraumojen tasolle virkamiesruotsin 80 pakollisen tunnin ajaksi.

      Eivätkä suomenkieliset silti opi ruotsia kunnolla. Vuoden 2010 kansallisen oppimistulosselvityksen mukaan 47 prosenttia B1-ruotsin oppilaista jäi tekstin ja puheen ymmärtämisessä tavoitetasosta. Taso oli vielä huonompi puhumisessa ja kirjoittamisessa: tavoitteen alle jäi lähes 70 prosenttia oppilaista.

      Seitsemän vuoden pakkoruotsin jankkaamisen jälkeen puhe pakkoruotsin opettavaisesta vaikutuksesta tuntuu vähintäänkin teennäiseltä. Tekee mieli jo kertoa muillekin, että kaksikielisyys köyhdyttää, avataan koulu aidolle monikielisyydelle ja tehdään toisesta vieraasta kielestä valinnainen.

      Suomi kun ei koskaan ole ollut kaksikielinen maa muuten kuin ruotsinkielisten säätämien lakien kuolleessa kirjaimessa. Toinen kotimainen on teatteria, jota sivistyneistö on tavannut esittää eduskunnassa ja pääministeri ruotsalaisuuden päivänä – siitäkin huolimatta, vaikka eivät itse osaa ruotsia. Aikanaan teatterin syy oli luokkarakenne. Juuri nyt se voi olla esimerkiksi halu erottautua kiihkoilevista ”kaksikielisistä”.

    • Ammattikasvattaja

      Kyllä sinäkin jaksat jauhaa turhaa asiaa. Liikaa aikaa?

    • numero333

      Luovuttakaa Sruotsalaiset, älkää jaksako keksiä turhanpäiväisiä syitä miksi pitäisi opiskella Ruotsia -.-

    • Hmph hmph hmph

      No, minä tykkäsin opiskella "pakkoruotsia". ylipäänsä kielet kiinnostavat ja olen hyvilläni siitä, että Suomessa on mahdollisuus opiskella eri kieliä.

      Nykymaailman menoa, että kaikkea vastustetaan, suvivirrestä lähtien:(

    • Vaaralliset fanaatik

      "Nykymaailman menoa, että kaikkea vastustetaan, suvivirrestä lähtien:( "


      Varsinkin fanaattisimmat ruotsinkieliset vastustavat henkeen ja vereen Suomen nuorten vapaata kielivalintaa, vaikka luulisi, että koko asia ei kuuluisi heille lainkaan.

      Tänään ovat eräät äärioikeistolaiset ruotsinkieliset nuoret hyökänneet Helsingissä avuttoman nuoren naisen kimppuun ja hakanneet hänet, koska hän keräsi nimiä Vapaa kielivalinta -adressiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      2300
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1902
    3. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1203
    4. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1192
    5. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      359
      1176
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      57
      942
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      869
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      847
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      239
      765
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      369
      757
    Aihe