Denis Vinokur: Terveyden kiinalainen käsikirja

Päväkirjasta:SindeT.

Olen jo pitkään osallistunut vaihto-ehtolääketieteen kautta terveyden hoitoon ja sitä koskevaan tutkimukseen. Pääpainopiste monikulttuuristuvassa yhteiskunnassa hyvinvoinnilla on suuri. Sen merkitykseen edes väkivalta, kuten kamppailulajien kaltainen luoma vaarallisuuden, vahingoittamishakuisuuden mielikuva, ei anna pilata sitä mikä on tärkeintä, sisimpääsi. Se on rauhaa, mielen tasapainoa, sinusta, ja kehostasi, säännöllisessä balanssissaa yöhön ja päivään, arkeen.
Kirja markkinoi kiinalaisen lääketieteen olevan maailman vanhin hoito-muoto. Avatessani tätä lahjaksi saatua, suurta rakkauden osoitusta, ja kiintymystä, kuten harrastuksiakin kuvaavaa kirjaa, en kuitenkaan tavoittanut heti sen sisällön paino-pistettä. Tarkemmin voi puhua, sen alueista, jotka ovat kuin itsessään akupainannassa esiteltyjä meridiaani-kanavia.
Arvaukseni osui tässä täysin oikeaan. Kirja sisälsi myös erinäisen luvun, joka oli kuin kappaleen muodossa, myös liikalihavuuden hoidosta. Kokonaisuudessaan kirja kannusti itsehoitoon. Se hauskasti kuvasi sen tärkeyttä selkeänä mielikuvana, ihmisjonosta, joka pyrki aasialaisen lääketieteen harjoittajan, tai yleisimmin kansainvälisestä kultturista peräisin olevaan nimitykseen, "rohtokauppiaan kopi, ylitse ja alitse portaiden, valtavina ihmisjoukkoina, jotka olivat jo paisuneet massoiksi.
Kirja vaati kuitenkin paitsi etukäteen perehtymistä, myös elämänkokemusta, ja äitini projekti olikin suuri, ja aihe hänenkin, oma ja alkuperäinen, mieltymyksenä ihmisten hyvinvointi, ja terveys. Kannen kuvasa padassa poriseva kattila on kuin aito pilapiirrros, karikatyyri, ja taideteos, ihan kaikkea samanaikaisesti. Aivan ensikertaa aasialaiseen kulttuuriin, kuin lääketieteeseenkään, tämä ihmisen eri-arvoistamisesta, ja väkivallasta pintaan nousevin mielikuvin, perehtyvälle kirja ei ollut tarkoitettu, myöskään sisällöltänsä. Mutta kun hädässä apu on suurin....

1

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskonnon erilainen

      Posti tiputti jo pelottavankin kansanopiston kurssitarjonnasta kertovan lehden. Kaiken sen K1, ja MMA:n jälkeen olin kuintekin innostunut jostakin aivan muusta, kuten vaikkapa käymään kesken jumiin jääneen kielen kurssin loppuun. Tosin sekin oli saksa, "terve mieli asuu terveessä ruumiissa", näkökohdiltaan. Ulkoinen feminismi sen aiheutti.
      Tarvitsin tätä alussa mainitsemaani kirjaa. Se oli vapaus, ja ote arkeen, mahdollisuus osallistumiseen, ja näin sisimmälliseen tasapainoon. Eikä mahdollisuutta yhteydenottamiseen, kuten kristillisissä se kerrottiin, heidän painostamisensa, kaikki se epäaito, teennäinen kohteliaisuus, ruma julmuus, hallitseminen.
      Vaikka kirjan kansi olikin oranssi, ei se ollut ulkokultainen, myöskään viettijärjestelmää koskevilta osiltaan, tarjoten näin mahdollisuuden oman elämänkokemuksen kartottamiseen, taantumisen sijaan, myös niin monelle lapselle. Jonot jotka rohtokauppiaalle kiemurtelivat olivat täyttyneet aikuisista. Olin siis ollut sairas. Pakotien löytyminen kidutettuna tajuttomuuteen saakka oli lähes mahdotonta. Hoitajakin oli jo aivan neuvoton, hänen täytyi siis opiskella lisää, ja tästä aiheesta, minun kehoani vani esitellen, samankokeneena, ja samankaltaisesti, kuin heijastetta todellisuudesta, jo kaiken itselleen elämänrytmiksi, sen toiveeksi, sulkeneelle.
      Kysymyksessä oli todellinen tietopaketti, kuitenkin niin tunteeton sisimmättömyydestä. Vielä monelle se oli tuntematon.
      -Tämä kiinalainen lääketiede oli astmaattista ja märkää hommaa. Ehkä paraneminen aina oli sitä! Olihan kiina vielä lisäksi ihan kehitysmaa. Kirjan lukee totta tosiaan monta kertaa, siltä seisomalta, kuten Qiqong-harrastajat seisovat kädet nyrkissä ristissä navan yläpuolella, ja heidän kokemansa tasapainon sijasta, jää hektisyydessä, vain etsimään sitä. Helposti. Se on pieni pettymys, sisimmän valtaa kylmä suru, pettymys. Kirja siis sisälsi paljon asiatietoa ja sen sisältö oli hyvin monipuolinen.
      - "Sä et voi ymmärtää tätä, jos sä et elä tässä." Sanoi moni sairaan lapsen vanhempi. Bertill-setäni oli todellisen näytön paikan edessä.
      Laaja tietopaketti käsitteli hyvin helposti ja hauskasti, lähinnä merdiaanikanavia, selkiyttäen niitä kehosta, myös samanaikaisesti itselle. Se rentoutti, ja erilliset rentoutumishetket hypnooseineen, ja meditaatiokin jäi pois. Tarvitsin sitä, se johtui säikähtämisestä, ja siitä että joku oli yrittänyt pahoinpidellä, tehdä pahaa väkivaltaa, tehdä erilaista, ja oli pahoittanut siitä vain mieleni. Ei kukaan sellaista halunnut, eikä kirja sellaista esitellyt. Se oli turvallisuushakuisuuden rakentama perus-lähtökohta, eikä se ollut tarpeellista. Vain ihmisten huomaamiseksi....
      Heidän suhtautumistaan huomaavaiseksi ja järjestysluvulliseksi oli mahdollista rakentaa näin, tuhoamalla jonkin osan heidän kehostansa, ja tehden heistä siten erilaisia. Tämä toi mukanaan väkivallatonta rauhanomaista suhtautumista, eikä vienyt pois mukanaan tullutta katalaa painostamista, joka oli itsen, sekä sisimmän ulkopuolista, eikä sille siksi voinut syvän tajuttomuuden takia, tiedottomuudestansa yhtään mitään. Meridiaani-järjestelmän syvällinen kuvaus, vaati itseltä myös tietopohjaa, sekä osallistumista. Kirjan mielikuvat sijoittuivat syvälle kiinanhistoriaan, kuten jade-dynastiaan ja varhais-historiaamme. Ja kaikkeen muuhunkin vihreään ja maanläheiseen.
      -Luuletko sä että siinä on hyvä elää?
      Tavoittelemani sisimmällinen tasapaino yhdistyi läheisyydenkyvyksi, lämmöksi ja vihamielisyydettömäksi iloksi, vapaudeksi ja yhteiseksemme, arjen ja elämän keskellä. Se mahdollisti palvelemista.
      Myös muiden ihmisten hyvinvoinniksi rakentamisena, joka oli meidän kaikkien tarkoitus, tulevaisuutenamme, empatiaksemme, ja ihmisten lasten paikaksi, maapallollamme. Yksityis-elämämme vaati turvallisen ympäristön, ja miljöön, eikä kiduttamista saanut painostamisellakaan hyväksyttää, vain omaksi kehokseen, olemukseksi, sulkien ja eristäen loppu-elämäksi johonkin betonista muurattuun kolkkaan, syrjityksi.
      Taideteokset puu-hiilipiirrokset paperille ovat paitsi ainutlaatuisia, myös ainutkertaisia elämässä, ja arvokkaista. Kirja kertoo sisimmästä, ja sisimättömyydestä, myös ihmisen jalouden ja nyky-yhteiskunnankin kiireiden keskellä korostamasta arvojen maailmasta, meidän ihmisten lasten yhteisellä maapallolla.
      -"En halunnut varastaa, mitään niistä,yhdeltäkään toiselta ihmiseltä." Jatkoin vain äitini omaa, elämäntapaa. Se oli tieteellisen tutkimuksen tukkima, täyteen sullottu ja ahdettu, kuin kiinalaisten jono, ja massa. Se oli niin täynnä magiaa, kuin psyykkistä kipua, tahallisesti väkivallasta. Kun kehoa olemuksena oli käytetty välinpitämättömästi laiminlyöden irstaasti toista ihmistä vastaan, hänen tahtomattaan, ja piittamatta, hänestä ihmisestä itsestänsä. Siksi kirja on vähän iljettäväkin, pahuudesta.
      "Koska ilo on lahja, ihmisestä välittämistä, hänen vapautenansa, se tahtoo kertoa, ja tarjota."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      143
      4048
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      111
      3662
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2565
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe