naapurin korkea talo ja lumiesteet

3lapsinenperhe

Naapurimme rakentaa 2 kerroksista talo 2 m päähän rajastamme. meidän puolella on juuri siinä kohdalla tasainen asfaltoitu piha joten lapsemme siinä leikkivät. olemme vasta muuttaneet kysessä siis omakotitalo alue helsingissä... mietimme noita lumen tuloja, ovatko lumiesteet pakollisiä nykyään uusissa taloissa varsinkin kun noin löhelle rakennetaan. Nythän meidä ajattelumme mukaan tuo on turvallisuus riski, korka talo ja melkein rajassa kiinni, mitäs jos ne lumet rojahtaakin naapurin katolta vauhdilla? nehän lentää silloin meidän puolelle kuin raketti. ja jos lapset on pihalla leikkimässä...eihän niiltä voi talvella ulkona leikkimistä kieltää...eikä voi koko ajan olla huutamassa että pois sieltä naapurin talon vierestä...meillä on pieni tontti samoin heillä vieläkin pienempi. Miten menis noi lakiasiat tästä, voimmeko vaatia että laittavat kunnolliset lumiesteet ettei tule tätä turvallisuusriskiä, eihän se koske vaan lapsia vaan meitä myös sekä automme tulee olemaa siinä myös parkissa, sekin menee jos ne lumet sieltä naapurista romahtaa vaudilla, heidän harjansa on suht jyrkkä, toki katto on tiiltä tms samankaltaista en tiedä, miten sieltä voi ne lumet romahtaa, meillä itsellä on peltikatto ja kun ostimme talon heti ajattelimme että lumiesteet leikkipihan puolelle ainakin, koska sieltä tuli kuin raketti muutaman kerran lumet, juuri talomme myyjä oli laittanut autonsa 4m päähän talosta ja tuulilasi meni rikki kun ne lumet tuli rakettina alas.ja muistutti meitä että varomme ja laitamme nuo lumiesteet.
kiitos teille, soittelenko rakennusvalvontaan? voimmeko tehdä kenties kirjallisen vaatimuksen vai tietääkö joku että laki jo käskee esteet laittamaan uusientalojen katolle???

9

1287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pellit kii

      Lumet ei putoa tiilikatolta "kuin raketti", vaan todennäköisesti sulavat keväällä pikkuhiljaa. Peltikatto on aivan eri juttu ja lumien putoamisen kannalta todella vaarallinen.

    • Vastuu katolta putoavasta lumesta/jäästä on yksiselitteisesti ko. kiinteistön omistajalla/haltijalla.

      RakMK F2 -määräysosio on hyvin yimalkainen kattolumien suhteen, eikä ohjeosiokaan paljoa lisävalaistusta asiaan tuo, mutta periaatteessa voitte vaatia lumiesteitä myös naapurin katolle.

      Eri asia on, ryhtyykö rakennusvalvonta toimiin vaatimuksen johdosta - joissain olosuhteissa tuo 2 m riittää suojaetäisyydeksi.

    • mahis 2

      ei mitään saa rakentaa 4m lähemäksi rajaa.

      • kokemus-k

        "ei mitään saa rakentaa 4m lähemäksi rajaa."

        Tottakai saa jos siihen saa rakennusluvan. Joissain kaavoissa rakennusala ulottuu rajaan saakka, ja naapurin suostumuksella voi muutenkin saada.
        Mutta ei siis ilman kaavan lupaa, poikkeulupaa tai naapurin suostumusta.


    • Lumiesteet

      Meillä on just kysely Kouvolan rakennusvalvonnasta kyseistä asiaa ,kun naapurin rakennus 2m etäisyydellä ja on kyseessä tiilikatto, lumet tuli rytinällä pensasaidan päälle ja verkkoaidan. Pensaat rajalla mutta muu aita omalla puolella , lumet siis naapurin tontille. Rakennusvalvonta vastasi , ettei niitä lumiesteitä ole rakennus luvassa määrätty , joten ne katsoo ettei tarvitse juridisesti laittaa. Mutta on myös sääntö , ettei lumia saa naapurin tontille laittaa, joten aika ristiriidassa rakennusvalvonnan kanssa . Koska ne lumet vaan tulee naapurin tontille, pitää nyt sitte vaan kolata ne takas naapurin puolelle?

      • käsi_ojossa

        Voi voi kun on vaikeeta. Lumiesteet ei ole pakolliset, mutta pakollista on korvata naapurille aiheutuneet vahingot. Vapaasti saa laskeskella, kumpi tulee ajan mittaan halvemmaksi.

        Seuraavaksi odotamme avautumista, mistä saa hakea korvauksia, kun rakennusvalvonta ei hoitanut hommiaan...


    • Osa-aikaeläkeläinen

      Minulle tuli hankala naapuri, joka rakensi varastonsa siten että lumet sen peltikatolta tulivat huolella hoitamani raja-aidan päälle. Vähälumisia talvia kun oli, vahinkoa ei tullut, mutta ei suostunut naapuri laittamaan lumiestettä ongelman poistamiseksi. Poliisikin oli kai haluton puuttumaan asiaan, kun mitään vahinkoa ei ole tullut. Viimein kai kaupunki vaati sen lumiesteen, kun sanoin että muutamme pois jos tällaiset asiat eivät järjesty.
      Hankala on tuo mies, eikä ole kenenkään naapurinsa kanssa tekemisissä. Kuitenkin hänet tunnetaan hyväntekijänä, kun pikkufirmansa tukee urheiluseurojen nuorisotyötä ym.

    • kor-vaus

      Ei mitään hätää, jos lumet putoavat ja aiheutuu vahinkoa niin vakuutus korvaa henkilövahingot täysimääräisesti.

    • Mitenhän tässä mahtoi käydä, tuliko lumiesteitä vai tuliko ne lumien mukana naapurin lasten päälle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe