Eskarilainen

Kauhu&koulu

Pakko myös kirjoittaa ongelma- aiheesta kun itselläni parhaillaan esikouluikäikäin lapsi.Aloitti viikko sitten ja yhtä tuskaa on ollut alusta alkaen ylipäätään päästä lähtemään kotoa(itkujen kanssa) ja kun viimein saan lapsen lähtemään paikalle maanittelujen kera, sieltä ei pääse lähtemään pois kun lapsi takertuu itkien tarrautuen lähes paniikissa" helmoihin" peläten yksinjäämistä ja sitä ettei hänellä ole kaveria!! ..Ongelmasta on puhuttu yhdessä tarhaopettajien kanssa, väittää ujostelun menevän kyllä ajan kanssa ohitse.ja lapsen sopeutuvan joka vaatii aikaa.Nyt vaan Itsestä tuntuu toivottomalle ja välillä jopa siltä ettei viitsisi viedä lasta lainkaan koko esikouluun koska koko touhu ei siis ole pakollista ja lapsi tuntuu vaan kärsivän siellä olemisesta.onko siinäkään enään mitään hyöytyä?Viimeiset kerrat on jouduttu jäämään paikalle syrjempään seuraamaan tilannetta..oltiin ainoat vanhemmat.On kuin jokin hysteerin pelko hylkäämisestä tmv. taustalla?Kotona kyllä kaikki sujunut muutoin normaalisti.Miten vaan käy sitten kun kouluun meno tulee eteen?Silloin isot ongelmat onkin edessä jos niitä ei ny voiteta..Tilanne tuntuu itsestä todella hämmentävältä ja ylitsepääsemättömältä.

5

1148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotona hoidettu?

      Kuulostaa oudolta, onko lapsesi ollut eskari-ikään asti ainoastaan kotihoidossa? Jos olisi ollut päiväkodissa niin en kyllä usko, että tällaista ongelmaa eskariin jäämisestä olisi.

    • eskarin äiti

      Meillä myös kotona hoidettu eskari aloitti eskarin nyt. Vähän lasta jännitti mutta onneksi eskariryhmä on pieni. Mutta eskarin jälkeen on ollut itku herkässä ja syliä tarvinnut. Muuten, nukutaanko teillä eskarinaikana päiväunet. Meidän eskari kestää klo 9 - 13 ja klo 12 lapset laitetaan päiväunille!! Ja sen jälkeen loppuu lapsen päivä ja tulee kotiin...Meidän lapsi lopetti päiväunet 3vuotiaana ja nyt riisuvat alusvaatteisilleen ja huone pimennetään ja eikun vuoteeseen..

    • älä nyt

      vielä viikon jälkeen lopeta.Viikko on lyhyt aika oppia olemaan eskarissa.Kiinnittäkää huomiota jättötilanteisiin,reippaat hei heit ja lähtö nopeasti pois.Pätee varmaan sama juttu kuin nuorempiin ettei jättötilannetta pitkitetä ja vanhempien pitää olla reippaita ja positiivisia.
      Eikä näistä eskariajan ongelmista voi vielä päätellä miten koulu lähtee sujumaan,henkinen kasvu on huimaa vuoden aikana ja moni kypsyy kouluun vasta viimeisen kesän aikana.
      Tsemppiä sinne.

    • eskarilaisen äiti

      Meillä oli samanlaisia ongelmia mutta vähän pienemmällä lapsella. Pojalla jättötilanne oli todella vaikea 2-vuotiaana, 3-vuotiaana jäi päivähoidosta kotiin ja aloitti kerhon, jonne myös oli alussa vaikea jäädä.

      Saimme tilannetta helpotettua sillä, että keskustelimme paljon siitä, mitä kerhossa tehdään. Jäsentelin tarkasti kaikki siirtymätilanteet, saapuminen, leikkiminen, piiri, ruoka yms. Ja kerroin, että tulen hakemaan hänet, kun hän on syönyt ruoan.Toistin nuo tilanteet pari kuukautta joka kerta, kun jätin hänet kerhoon ja pidin tarkkaa huolta, että olin ajoissa hakemassa pois. Olin myös erittäin tarkka siitä, että aamut olivat aina samanlaisia: tavarat paikoilleen, käsien pesu, vein lapsen kädestä pitäen ryhmähuoneeseen, halit, pusut ja kerroin, että tulen hakemaan ruoan jälkeen.

      Meillä alkoi myös eskari viime viikolla ja poika jäi sinne loistavasti. Ensimmäisenä päivänä oli ilmoittanut hoitajalle parin tunnin jälkeen, että nyt hän lähtisi kotiin, kun ei ole tottunut olemaan niin pitkään (4h, varmaan järkyttyy lapsiparka, kun äiti palaa töihin!) hoidossa. Mitään muuta ongelmaa ei ole ollut. Jätän hänet edelleen samallalailla kuin 2-vuotiaana: tavarat paikalleen, käsien pesu, vien ryhmähuoneeseen, halit ja pusut ja sitten kerron, koska tulen hakemaan.

      Paikalta ei missään nimessä saa liueta vaivihkaa ja toivoa, ettei lapsi huomaisi. Kyllä huomaa. Muistan edelleen omalta eskariajaltani, kun äitini kehtasi tehdä niin. En myöskään välttämättä jäisi seuraamaan toimintaa paikan päälle siksi, että lapsi jää roikkumaan vanhempiinsa, eikä uskalla lähteä itse toimimaan. Jos on mahdollista, kannattaa myös kokeilla lyhyempää päivää, eli jos aluksi olisikin vaikka vain tunnin ja pikkuhiljaa kauemmin, kuten pikkulapsiakin totutetaan päivähoitoon.

      Enkä välttämättä jättäisi eskaria väliin, vaikka se pakollinen ei olekaan. Meilläkin poika osaa jo lukea, kirjoittaa ja laskea, joten en oleta hänen mitään oppivan siellä, mutta olen huomannut, että tämänikäisille on erittäin tärkeää olla muiden lasten kanssa. Kerhossakin poika kävi juuri siksi, että pääsi leikkimään.

      Toivotan onnea ja hermoja! Älä suutu lapselle, jos hän pelkää, ja yritä tehdä eskarista hänelle iloinen asia. Kerro leikeistä, joita kaikki leikkivät yhdessä, mihin osallistuu koko ryhmä tai itsenäisistä tehtävistä kuten piirtämisestä ja muusta, ei kannata luoda paineita kavereiden muodossa, koska ne kaverit tulevat sitten itsestään ja helpommin, jos ei stressaa.

    • lepoh.

      Vanhemman on näytettävä luottonsa päiväkotiin erotilanteessa eikä saa missään nimessä pitkittää lähtemistä. Lapsi huomaa, mikäli vanhempi epäröi erotilanteessa.

      Meillä eskarit eivät nuku, vaan lepäävät vaatteet päällä patjoilla ja heille luetaan yli 30 min. satua, joka jatkuu seuraavana päivänä. Kuuluu kielellisten taitojen tukemiseen kyseinen lepohetki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe