Oudosti käyttäytyvä kissa

mitänyt?

Meille saapui n. kolme kuukautta sitten kaverini luota, joka ei kissaa enää halunnut pitää, 5 vuotias leikattu kolli. Ennestään asunnossa asuu kaksi leikattua kollia, 3 vuotias ja 9 kuukautinen. Tiesin, että tämä kissa kun tuli meille on hyvin stressaantunut ja arka. Stressi on ollut niin pahaa, että paikoitellen on karvatkin tippunut pois.

Kun kisu tuli meille ensimmäiset kaksi viikkoa meni piilossa, sain hänet kumminkin silloin tällöin syömään. Yhtenä yönä hän sitten reipastuikin ja hyppäsi viereeni nukkumaan. Seuraavat kaksi viikkoa menikin ihan hyvin paikkoihin tutustuessa, kunnes aikaisemmista kissoista vanhempi päätti hätistää tulokkaan takaisin sohvan taakse ja siellä meni taas pari viikkoa. Tilanne rauhoittui pikkuhiljaa, että voisi jopa sanoa että nyt ovat kaikki kavereita keskenään, paitsi ruoasta on edelleen hieman vanhempien kesken kinaa.

Nyt tässä pohdin, että onkohan tämä tulokas edelleen stressaantunut vai mitä, kun karvat ei ole ainakaan kasvaneet takaisin, ja jostain syystä edelleen arastelee miestäni, on tainnut kaksi kertaa hypätä hänen syliin, kun taas mun sylissä voisi olla koko päivän. Ja uusin "oire" on täysin outo minulle. Kissa ottaa suuhunsa monta kertaa päivässä jonkin lelun ja alkaa mouruamaan ja sen jälkeen menee tallomaan pehmolelun päälle, välillä myös "parittelee" lelun kanssa. Ja toinen outo piirre on, että vaikka olen katsonut, että saa syödä muiden kissojen kanssa niin tämä Herra käy silti välillä "saalistamassa" kupiltaan ruokaa jonka kantaa mouruten toiseen huoneeseen ja syö siellä. Onko jollain kokemusta, että mistä tälläinen käytös voisi johtua?

5

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 999uI

      karvanlähtöön en osaa sanoa mitään varmaa.. voi olla, että ihan lääkäriin olisi hyvä mennä ja tutkittumaan veri. voi olla jokin vakava puutosoire, eikä stressi syynä

      Muuten käytös on täysin normaalia. Kissalla on vain juoksuaika ja hormoonit jylläävät ja tahtoo pitää hauskaa =)

      • tiesittekös!?

        Karvan lähtö on yleistä eteenkin vanhoilla kissoilla , niiltä irtoaa myös kesällä paljon karvaa voitsisin sanoa että talvikarva lähtee ja tulee kesä karva ja jos joku alkaa valittamaan että ei tuo ole totta!!! En usko niin älä sitten usko! Olen ollut kissojen, koirien, lampaitten, porojen, ponien, hevosten ja vuohien kanssa ollut 10 vuotta!


    • mitänyt?

      Tutkailin kisua hieman tarkemmin niin en tiedä noista puutosoireista, koska ei niitä kaljuja kohtia ainakaan lisää ole tullut? Tarvii pitää kisua silmällä ja soittaa lääkäriin jos tila muuttuu.

      Siis voiko leikatullekkin kissalle tulla juoksuaika vai? Enpä ole ennen kuullut :)

    • löytökissa

      Minulle tuli toissa talvena löytökissa jolla oli karva lähtenyt toisesta etujalasta melko suurelta alueelta. Kissa oli erittäin laihassa kunnossa, painoi alle 2kg.

      Käytin kissan steriloitavana ja rokotettavana kun se paino oli noussut lähelle normaalia.

      El suositteli karvattomille alueille jotain antiseptista voidetta ja sidettä paljaalle alueelle. En saanut kissaa kuitenkaan pitämään sidettä ja voiteenkin se aina nuoli pois.
      Lopetin hoitoyritykset tuloksettomina ja annoin kissan nuolla karvatonta aluetta vapaasti.
      Viikon kuluttua ihoalue ei enää näyttänyt haavaiselta ja uutta karvaa alkoi kasvaa nopeasti ja parin kuukauden sisällä karvattomia alueita ei enää erottanut lainkaan.

      Kissa tuli minulle ainoaksi kissaksi joten sen ei tarvinnut kilpailla huomiostani muitten kissojen kanssa.

      Ehkä kissallani oli myös stressin lisäksi huonosta ruasta johtuva puutostila elimistössä ja kun se pääsi monipuoliselle ruokinnalle ja annoin myös monivitamiinipillereitä sekin auttoi nopeaan paranemiseen.

      Lelujen kanniskelu ja mouruaminen on aivan normaalia samoin ruan piilottaminen ja syöminen muualla on normaalia käytöstä.
      Jos kissasi on ollut aikaisemmin ulkokissana se on tottunut saalistamaan hiiriä ja lintuja joiden kanssa se leikkii ennen tappamista ja syömistä, niin lelut ja ruoka ovat nyt sen "saaliseläimiä".
      Vaikuttaa siltä että kissa on kotiutumassa ja kyllä se karvakin alkaa kasvaa kun stressi hellittää.

      • mitänyt?

        Tällä kisulla on kans nuo kaljut alueet jaloissa, mahassa sekä hännän alapuoli, mutta haavoja niissä ei ole. Toivotaan, että kisu saisi pikkuhiljaa karvat takaisin :) Kävi itselläkin mielessä tuo vitamiinien antaminen, jos siitä löytyisi apua ja raa'an lihan syöntiin olen alkanut totuttamaan.
        Kisu ei ole ollut ulkona, paitsi kuulemma pari kertaa valjaissa, että ihan sisäkissa on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe