kielimatka 2014?

florida2014

Oon suunnitellu lähteväni ensi kesänä (2014) kielimatkalle floridaan ja mulls olis vähän kysymyksiä sitä koskien. Ensinnäkin olisin silloin 17v, eli onko siellä senkin ikäisiä, vai onko suurin osa n.13-14v? Mikä järjestö kannattaa valita (ef, sts, tr, speak&fun, lisa, löysin myös että rotary ja lions järjestää jonkinlaisia matkoja, mutta netistä ei löytynyt niistä paljoakaan) Olis kiva jos ois mahdollisimman paljon eri maista ihmisiä, eikä niin että esim puolet on suomalaisia ja puolet norjalaisia. Menisin isäntäperheeseen ja kolmeksi viikoksi, kuinka paljon matkoilla on vapaa aikaa ja onko paljon pakollista ohjelmaa? Kuinka paljon isäntäperheen kanssa tulee vietettyä aikaa? Tutustuuko paikallisiin yhtään? Osaako kurssilaiset yleensä hyvin englantia? Saako helposti kavereita kun lähtee yksin? Olis kiva kuulla kokemuksia floridan kielimatkoista ja eri järjestöistä.

6

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • brighton-13

      Ite en ollu Amerikassa, mut pari kaveria oli ja infotilaisuuksista sai jonkin verran tietoo niin vastaan silti:D
      Mä suosittelisin järjestöks EF:ää, joka on maailman suurin kielikouluttaja. Sillä on myös vuosikymmenten kokemus, ja kohteissa on aina paljon oppilaita muista maista koska se toimii niin monissa maissa. Esimerkiks meillä Brightonissa oli oppilaita 30 eri maasta. Sts ja EF kuuluu aika lailla samaan kategoriaan, mut mun käsityksen mukaan rotary& lionsien matkat on sit aika erilaisia. Mä olin EFn kautta ja kaikki mitä kerron on niitten matkoista.
      Amerikassa isäntäperheet valitsee kielimatkalaiset, koska perheissä vietetään muita maita enemmän aikaa. Ajatuksena ois et perheellä ja kielimatkalaisella ois esim jotain yhteisiä mielenkiinnonkohteita. Välimatkat voi olla vähän pidempiä, ja kaikkialle kuljetaan autolla, joten iltaisin ei ehkä pysty ite lähtee tapaamaan kavereita ym. Jenkeissä on ainakin siis aikaa tutustua perheeseen, ja monet pitää yhteyttä vielä pitkään matkan jälkeenkin.
      Yleensä EFllä on 4x40min koulua joka arkipäivä. Määrä voi vaihdella jos valitsee eri kurssityypin. Ryhmät jaetaan lähtötasotestin mukaan viidelle eri tasolle. Tän ansiosta sun ryhmä puhuu kutakuinkin yhtä hyvää enkkua kuin sä, ja jokaiselle tasolle on myös omat oppikirjat. Koulussa on rentoa mutta hyödyllistä, ja puhuttua tulee paljon. Koulun lisäksi on aktiviteetteja, jotka on pakollisia. Ne on yleensä tutustumista kurssikaupunkiin ja sen nähtävyyksiin ym, mutta on myös rennompaa oleskelua kavereiden kanssa.
      Kielimatkalle kannattaa ehdottomasti lähteä yksin. Tulee tutustuttua uusiin ihmisiin eikä tuu puhuttuu suomee. Yksinlähtijöitä on paljon, ja heidän lisäks ihan jokainen haluaa tutustua muihin. Paikallisiin tutustuminen on pitkälti itsestä kiinni, perheen kautta se on varmasti helpompaa.
      EF:n kielimatkat on yli 13-vuotiaille (junior-kurssit erikseen). Suurin osa lähtee matkalle yläasteen jälkeen, mutta Amerikkaan lähtijät on usein juuri vuotta vanhempia.
      Kannattaa ehdottomasti lähtee kielimatkalle jos vaan on mahdollisuus! Kieltä oppii paljon ja puhuminen helpottuu, saa läjäpäin uusia kansainvälisiä kavereita ja unohtumattomia kokemuksia:)

      Jos sulla on kysymyksiä tai jotain muuta kielimatkoihin liittyvää niin laita sähköpostia [email protected], ja lisää kielimatkoista löytyy kielimatkawithef.blogspot.com

      Mikäli haluut tietää EF:n matkoista, aktiviteeteista ym Floridassa niin tilaa uus ilmainen esite osoitteesta my.ef.com/hillis

      • florida2014

        Kiitos paljon vastauksesta! Auttoi paljon:D


    • Tusse2
    • katjaef
    • essyllyx

      Itse olin Brightonissa kielikurssilla EF kanssa. EF hoisi sen ainakin tosi hyvin! Jos valitset EF ja haluat saada paljon uusia ystäviä muista maista valitse international kurssi ja isäntäperhe. Isäntäperhe oli tosi tärkee, koska siellä puhuin eniten enkkua. Oot mun mielestä täydellisen ikäinen kielimatkalle. Hyödyt siitä tosi paljon (:

    • Irlantiin

      Tämä uusi kielimatka, Future Learning, on mainostanut Suomessa paljon tänä vuonna! www.flireland.com. Olen itse menossa Irlantiin heinäkuussa 2014 jeeee! Oppitunnit kuulostaa paljon mielenkiintosimmilta kuin entisellä kielimatkalla missä olin viime kesänä EF:n kanssa ja hinta on paaaljon halvempi! Kuka muu on tulossa tänä kesänä? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe