paljonko osatyökyvyttömyys eläkettä

kertokaa pian

paljonko teillä jää rahaa jos olette osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja teette vaikka sen 4 h /pvä?? meneekö veroja paljon.?

14

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sudenkuoppaan

      Ei voi sanoa euromääriä, riippuu ansaitusta eläkkeestä, josta osatyökyvyttömyyseläke on puolet. Ansaintaraja on yleensä niin pieni ja sentilleen määrätty, että työssäoloaika voi jäädä alle puoleen. Kannattaa laskea tarkkaan etukäteen, sillä pienituloisella vähän eläkettä saavalla se voi merkitä todella köyhyyttä.

    • kokemus puhuu

      Kyllä sieltä annetaan jokaiselle henkilökohtainen tuloraja per. kk jonka voi ansaita.
      Se voi olla aika hyvinkin , riippuu tietysti edellisvuosien tuloista. Nää on niin yksilöllisiä asioita että aika turha näillä sivuilla asioitaan pohtia, kannattaa ottaa oikeasti asioista selvää.

    • naurako vai itkenkö

      Ansaintaraja määritellään edellisten vuosien tuloista. Ja tässä onkin usein sudenkuoppa osatyökyvyttömyyseläkettä miettivälle.

      Huomioitavaa on, että "tuloiksi" katsotaan myös edellisinä vuosina maksettu kuntoutustuki eli määräaikainen eläke.
      Kuntoutustukea, joka on siis työtuloista siihen mennessä karttunutta työeläkettä, voidaan käyttää määriteltäessä osatyökyvyttömyyseläkeläisen ansaintaraja, jolloin ansaintaraja voi olla erittäin pieni.

      Miksi ei tällaisissa tapauksissa käytetä vaikkapa alan keskiansioita tai henkilön aikaisempien vuosien työtulojen keskiarvoa, sehän antaisi oikeamman ja totuuden mukaisemman ansiorajan, eikä niin kuin nyt, että osatyökyvyttömyyseläkeläisen ansaintaraja määritellään toisen eläkkeen perusteella.

      Nykyinen laskutapa on suorastaan surkuhupainen, asiassahan ei ole järjen häivääkään!

    • osapäiväiseksi?

      Voiko osatyökyvyttömyyseläkettä hakea vain sellainen jolla on jo työsuhde olemassa? Sitä ei voi siis hakea lähes työkyvytön joka on ollut vuosia sairauspäivärahalla/kuntoutustuella oleva?

    • nauranko vai itkenkö

      Toki voi. Ja edellinen esimerkki (kirjoittaja nauranko vai itkenkö) kertoo juuri siitä, kuinka ansioraja silloin määritellään.

      Eli vuosia sairauspäivärahalla/kuntoutustuella olevan ansioraja määritellään usein niin pieneksi, ettei osatyökyvyttömyyseläkettä pysty ottamaan vastaan taloudellisista syistä, vaikka löytäiskikin sopivan osa-aikatyön.
      Liian pieniksi määritellyt ansiorajat aiheuttavat sen, että kannattavampaa on monissa tapauksissa elää pelkillä yhteiskunnan tuilla, sillä työmatkakulut ym. töistä aiheutuvat kustannukset saattavat viedä jo puolet sallitusta ansaintarajasta.

      Luulisi olevan yhetiskunnallekin kannattavampaa, että sairaalloinen, mutta työhön haluava ihminen työllistyisi edes osapäiväisesti ja saisi siitä taloudellistakin hyötyä, kuin että osa-aikaisen työn tekeminen pienentää vähiä kuukausituloja entisestään.

    • itke vaan

      Laskennassahan otetaan huomioon 8 vuoden jakso taaksepäin, joten tuntuu oudolta jos niin pitkään on ollut sairaslomalla tai kuntoustuella jonka tarkoitus on kuntouttaa takaisin työelämään. Toki sairauksia on niin monenlaisia.

      • Loukussa03

        Miksi se tuntuu oudolta? Sitäpä tässä moni työkyvytön miettii kun eläkettä ei myönnetä vaikka on pitkäaikainen sairaus joka ei tule koskaan paranemaan ja on tutkittu ja hutkittu,monta leikkausta takana,samoin työkokeiluja ym. kuntouttavaa ja vino pino erikoislääkäreiden lausuntoja siitä ettei ole työkykyinen. Hyvä kun arjesta selviää,useimmiten ei siitäkään ilman apua.


    • ihan oon pihalla

      millä sairauksilla tuohon pääsee? onko vaikea saada hakemus läpi?

    • haloo onko valooo

      Pääsee? Onnea vaan tavoitteillesi.

    • turhan sössöttäjä

      on todellakin valoa ..jos ihminen ei jaksa tehdöä koko päivää niin se ei vaan jaksa,tajuutko valopää???????????????????????????????????????????????

    • nauranko vai itkenkö

      Mistä nimimerkki itke vaan tuon 8 vuotta keksi??

      Olen ollut kuntoutustuella 6 vuotta (kaksi perättäistä vaikeata sairautta ja useita leikkauksia).

      Kysyessäni eläkevakuutuslaitokselta ansaintarajan perustetta, siellä sanotiin, että huomioon otetaan 5 viimeisen vuoden tulot, eli minun tápauksessa "ansiotuloni" oli kuntoutustuki.

    • aloittaja 3

      sain laskelman mitä saisin osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja täytyy sanoa että se oli paljon enemmän kuin luulin :D ajattelin tosiaankin että se on muutama satanen mutta se olikin enemmän,ehkäpä siksi että palkkani on ollut hyvä koko vähäisen työelämäni aikana eli 16v töihin(jota tosin ei lasketa ) ja nyt 46 vuotiaana ihan hyvä-Nyt toivon vaan parasta ja pelkään pahinta.Kun ihmisen loppu tulee niin sille ei voi mitään,työkyky alenee kokoajan enemmän ja enemmän. TT lääköäri sanoi ettei toivoisi enää yhdelle ihmiselle siunaantuvan enmpää sairauksia ja sitä tivon minäkin vaan olisko se niin että yhden sairaudem jälkeen herkemmin seurauksena tulee se toinen. Voimia kaikille jotka taistelee täällä eläke maailman kiemuroissa tai yrittää saada niitä. Mukavaa viikonloppua! Ja nyt lääkkeet masuun ja ulos hiukan kävelemään niin ei pääse masennus valtaamaan joka on niin herkässä.

    • yksi meistä

      Tsemmppiä eläkkeenhakuun.Minulla myös liuta sairauksia ja sain hylkäävän päätöksen vaikka haettiin määräaikaista tukea.Valitin mutta eipä se muutu kierroksella.Täytyy tehdä uusi hakemus sitten seuraavaksi.

    • infa1

      Mesaamme kuukaudessa1100 euroa ja vuokra on 782 asumistukea 116 euroa vam.hoitotukea62 euroa pakolliset lääkkeet 100 euroa.Että sillee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe