paljonko osatyökyvyttömyys eläkettä

kertokaa pian

paljonko teillä jää rahaa jos olette osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja teette vaikka sen 4 h /pvä?? meneekö veroja paljon.?

14

226

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sudenkuoppaan

   Ei voi sanoa euromääriä, riippuu ansaitusta eläkkeestä, josta osatyökyvyttömyyseläke on puolet. Ansaintaraja on yleensä niin pieni ja sentilleen määrätty, että työssäoloaika voi jäädä alle puoleen. Kannattaa laskea tarkkaan etukäteen, sillä pienituloisella vähän eläkettä saavalla se voi merkitä todella köyhyyttä.

  • kokemus puhuu

   Kyllä sieltä annetaan jokaiselle henkilökohtainen tuloraja per. kk jonka voi ansaita.
   Se voi olla aika hyvinkin , riippuu tietysti edellisvuosien tuloista. Nää on niin yksilöllisiä asioita että aika turha näillä sivuilla asioitaan pohtia, kannattaa ottaa oikeasti asioista selvää.

  • naurako vai itkenkö

   Ansaintaraja määritellään edellisten vuosien tuloista. Ja tässä onkin usein sudenkuoppa osatyökyvyttömyyseläkettä miettivälle.

   Huomioitavaa on, että "tuloiksi" katsotaan myös edellisinä vuosina maksettu kuntoutustuki eli määräaikainen eläke.
   Kuntoutustukea, joka on siis työtuloista siihen mennessä karttunutta työeläkettä, voidaan käyttää määriteltäessä osatyökyvyttömyyseläkeläisen ansaintaraja, jolloin ansaintaraja voi olla erittäin pieni.

   Miksi ei tällaisissa tapauksissa käytetä vaikkapa alan keskiansioita tai henkilön aikaisempien vuosien työtulojen keskiarvoa, sehän antaisi oikeamman ja totuuden mukaisemman ansiorajan, eikä niin kuin nyt, että osatyökyvyttömyyseläkeläisen ansaintaraja määritellään toisen eläkkeen perusteella.

   Nykyinen laskutapa on suorastaan surkuhupainen, asiassahan ei ole järjen häivääkään!

  • osapäiväiseksi?

   Voiko osatyökyvyttömyyseläkettä hakea vain sellainen jolla on jo työsuhde olemassa? Sitä ei voi siis hakea lähes työkyvytön joka on ollut vuosia sairauspäivärahalla/kuntoutustuella oleva?

  • nauranko vai itkenkö

   Toki voi. Ja edellinen esimerkki (kirjoittaja nauranko vai itkenkö) kertoo juuri siitä, kuinka ansioraja silloin määritellään.

   Eli vuosia sairauspäivärahalla/kuntoutustuella olevan ansioraja määritellään usein niin pieneksi, ettei osatyökyvyttömyyseläkettä pysty ottamaan vastaan taloudellisista syistä, vaikka löytäiskikin sopivan osa-aikatyön.
   Liian pieniksi määritellyt ansiorajat aiheuttavat sen, että kannattavampaa on monissa tapauksissa elää pelkillä yhteiskunnan tuilla, sillä työmatkakulut ym. töistä aiheutuvat kustannukset saattavat viedä jo puolet sallitusta ansaintarajasta.

   Luulisi olevan yhetiskunnallekin kannattavampaa, että sairaalloinen, mutta työhön haluava ihminen työllistyisi edes osapäiväisesti ja saisi siitä taloudellistakin hyötyä, kuin että osa-aikaisen työn tekeminen pienentää vähiä kuukausituloja entisestään.

  • itke vaan

   Laskennassahan otetaan huomioon 8 vuoden jakso taaksepäin, joten tuntuu oudolta jos niin pitkään on ollut sairaslomalla tai kuntoustuella jonka tarkoitus on kuntouttaa takaisin työelämään. Toki sairauksia on niin monenlaisia.

   • Loukussa03

    Miksi se tuntuu oudolta? Sitäpä tässä moni työkyvytön miettii kun eläkettä ei myönnetä vaikka on pitkäaikainen sairaus joka ei tule koskaan paranemaan ja on tutkittu ja hutkittu,monta leikkausta takana,samoin työkokeiluja ym. kuntouttavaa ja vino pino erikoislääkäreiden lausuntoja siitä ettei ole työkykyinen. Hyvä kun arjesta selviää,useimmiten ei siitäkään ilman apua.


  • ihan oon pihalla

   millä sairauksilla tuohon pääsee? onko vaikea saada hakemus läpi?

  • haloo onko valooo

   Pääsee? Onnea vaan tavoitteillesi.

  • turhan sössöttäjä

   on todellakin valoa ..jos ihminen ei jaksa tehdöä koko päivää niin se ei vaan jaksa,tajuutko valopää???????????????????????????????????????????????

  • nauranko vai itkenkö

   Mistä nimimerkki itke vaan tuon 8 vuotta keksi??

   Olen ollut kuntoutustuella 6 vuotta (kaksi perättäistä vaikeata sairautta ja useita leikkauksia).

   Kysyessäni eläkevakuutuslaitokselta ansaintarajan perustetta, siellä sanotiin, että huomioon otetaan 5 viimeisen vuoden tulot, eli minun tápauksessa "ansiotuloni" oli kuntoutustuki.

  • aloittaja 3

   sain laskelman mitä saisin osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja täytyy sanoa että se oli paljon enemmän kuin luulin :D ajattelin tosiaankin että se on muutama satanen mutta se olikin enemmän,ehkäpä siksi että palkkani on ollut hyvä koko vähäisen työelämäni aikana eli 16v töihin(jota tosin ei lasketa ) ja nyt 46 vuotiaana ihan hyvä-Nyt toivon vaan parasta ja pelkään pahinta.Kun ihmisen loppu tulee niin sille ei voi mitään,työkyky alenee kokoajan enemmän ja enemmän. TT lääköäri sanoi ettei toivoisi enää yhdelle ihmiselle siunaantuvan enmpää sairauksia ja sitä tivon minäkin vaan olisko se niin että yhden sairaudem jälkeen herkemmin seurauksena tulee se toinen. Voimia kaikille jotka taistelee täällä eläke maailman kiemuroissa tai yrittää saada niitä. Mukavaa viikonloppua! Ja nyt lääkkeet masuun ja ulos hiukan kävelemään niin ei pääse masennus valtaamaan joka on niin herkässä.

  • yksi meistä

   Tsemmppiä eläkkeenhakuun.Minulla myös liuta sairauksia ja sain hylkäävän päätöksen vaikka haettiin määräaikaista tukea.Valitin mutta eipä se muutu kierroksella.Täytyy tehdä uusi hakemus sitten seuraavaksi.

  • infa1

   Mesaamme kuukaudessa1100 euroa ja vuokra on 782 asumistukea 116 euroa vam.hoitotukea62 euroa pakolliset lääkkeet 100 euroa.Että sillee

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   310
   9528
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   5039
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   197
   3931
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   89
   1957
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1823
  6. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   126
   1732
  7. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   99
   1632
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   128
   1270
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   54
   1250
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1153
  Aihe