Kieliongelma, vai onko?

tuppisuu1

Olemme piakkoin lähdössä Kreetalle, Agia Marinaan. Ongelmani on se, että englannin kielen taitoni on heikko. Ymmärrän kyllä jonkin verran, kun selvästi puhutaan ja tarpeen tullen ihan perus-asiat osaan sanoakin, olen vaan arka käyttämään kieltä. Edellisillä reissuilla mukana ollut kaveri, joka puhuu varsin sujuvasti englantia ja aina yhdessä liikuttu. Nyt kuitenkin kaverina sellainen joka paremminkin viihtyy hotelleilla ja itse kun haluaisin nähdä muutakin. Eli tarkoitus olisi kyllä kierrellä yksikseenkin, koska en halua jumittua vain hotellille.

Onko jotain vinkkejä, mitä kannattaisi opetella ja kuinka hyvin siellä tulee toimeen ns. huonolla englannilla. Itsekseni olen yrittänyt opetella, kun kouluaikana ei olisi vähempää voinut kiinnostaa..

Olen kiitollinen asiallisista vastauksista :)

14

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt

      Huoleti matkaan. Kyllä pärjää vähälläkin kielitaidolla. Mekin olimme juuri lomakohteessa, jossa ei puhuttu edes paljoa englantia, mutta hyvin pärjäsi elekielellä ja sormia viisaamalla (esim. ruokalistojenkin) kanssa. Hyvää matkaa vaan ja reippaasti käyttämään niitä sanoja jotka osaa ja loput viittomalla!!

    • Opiskeluintoa

      Osaat taas enemmän palattuasi. Ja haluat varmasti opiskella lisää seuraavia matkoja varten !

      Rohkeasti vain lomalle !!

    • Matkustus on ihanaa

      Et varmaan suuria ehdi enää opettelemaan, mutta ei se englanninkieli ole aina sielläkään hallussa. Jos olet tuollaisen hankkinut, selviät kyllä . Joissakin ravintoloissa voi mennä keittiöön katsomaan raaka-ainetta tai annosta ja monissa ravintoloissa voi olla myös listoissa kuvat. Jos olette ostaneet "pakettinmatkan", oppaaltakin voi hieman kysellä asioisita. Miun äitini matkusteli 70-80 vuotiaana Euroopat ja Amerikat eikä osannut sanaakaan englantia. Hyvää matkaa!

      • faktaa...

        Eiköhän siellä ole suomenkielisiä ruokalistoja, ei tavernoissa tarvi osata kieliä. Kreetalaisilla se kehno kielitaito on.


    • tuppisuu1

      Joo ja kyllähän minä nyt ihan perus-englantia jonkun verran ymmärrän ja varmaan tuosta vekottimesta hiukan apua on. Ongelmahan on vaan tuo kun sitä uskaltaisi/kehtaisi käyttää.. Sanoja osaan kohtalaisesti, mutta niiden asettelu oikeaan järjestykseen onkin eri juttu. No, on sitä ennenkin tarpeen tullen kommunikoimaan pystytty :)

    • 60-luvun opinnot

      Me suomalaiset olemme itseämme kohtaan kovin kriittisiä. Ajattele jotain muunmaalaisia ja heidän englannin osaamistaan. Meidän kielenopetuksemme ainakin aikaisempina vuosikymmeninä oli tuota virheitten ruksaamista. Ja kun se englanti ei ole heidänkään äidinkielensä, ei siinä katsota, monenko pisteen virheen nyt teit. Anna mennä vain niin, että löydät lauseeseen ne tärkeät sanat,mitä haluat.

      • ope.....

        Ei kaikkein suomalaisten kielitaito ole heikko. Itselläni kielet pääaineena joten hallitsen kyllä. Eri asia mitä krekut sitten hallitsee....


    • niilo**

      Apua, et osaa englantia? Jos menisit vaan pilkkimään parin kuukauden päästä.

      • Efharisto

        Niilo se joka paikassa aukoo päätään!


    • maisteri3

      Kreikkalaisten ja etenkin kreetalaisten kielitaito on heikko.

      • Mr.<3Tomb_oftheKings

        Tietty ei ole soveliasta kohdistaa kansaan taikka yksilöön mitään kovin halventavaa. Siiihen kuitenkin mennään silloin kun otetaan kantaa ihmisten kielitaitoon (tai varsinkin lukutaidottomuteen). Eihän se ole yksilöiden vika, jos heidän koulujärjestelmässä olisi joitakin puutteita.

        Voitaisiin kuitenkin laittaa takaisinpäin, että itserakas "maister


    • Heinätyttö

      Alueella on käytössä suomalaiset ruokalistat ja jos et tiedä niin puhu hitaasti ja kerro että et osaa kunnolla. Eivät hekään osanneet kun kesällä meillä oli mukana erittäin hyvin englantia puhuva ihminen. Käsillä ja yhdellä sanallakin pärjäsi pitkälle. Osasivat jopa suomea parissa ravintolassa ja kaupassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1707
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe