Afternoon tea

Manki

Eka kertaa Lontooseen ja mietin miten toi tee tarjoilu toimii. Kuvissa on kerrostarjottimella monenlaista herkkua. Kuuluuko ne kaikki hintaan, vai veloitetaanko sen mukaan mitä siitä syö? Mitä teetä yleisimmin tilataan? En tunne tee laatuja...

9

1739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aftenoon Tea

      Sen mukaan veloitetaan, mitä tilaa, ei se mikään buffet ole. Ei sellaisia kerrostarjottimia ole läheskään joka paikassa ja ei se toiminta nyt eroa "normaali" kahvilasta mitenkään. Jos et tiedä teelaatuja, niin tilaa mustaa teetä - se on sitä "normaali" teetä Suomessa. Niillä on kyllä yleensä ihan lista, missä on lueteltu vaihtoehdot.

    • 4+11

      Jos varaat paikan ihan aidolle afternoon tealle, niin hintaan sisältyy kaikki tuon korkean tarjottimen anti. Eli skonsseja hillon kera, pieniä kurkku- ja munavoileipiä yms. Se, mikä näyttää aika vähältä määrältä saa kyllä aikaiseksi kunnon ähkyn - puhun kokemuksesta.
      Teelaaduksi ottaisin jotain ihan perus mustaa teetä (earl grey tms).
      Tässä vinkkejä paikoiksi, voin suositella ainakin tuota Cadogan-hotellin versiota.
      http://www.afternoontea.co.uk/

      • Afternoon Tea

        Eipä välttämättä sisälly hintaan, kannattaa tarkastaa paikasta, ettei tule yllätyksiä laskun kanssa. Ja mitään aitoa "afternoon tea"tä ei ole olemassakaan, jotkut paikat ovat vain hienompia kuin toiset.


    • Five o'clock tea?

      Olen pahoillani "Afternoon Tea", mutta lienetkö itse koskaan päässyt aidolle brittiteelle? Kerro nyt joku hieno paikka ja joku ei-niin-hieno, ja minkälaisia yllätyksiä laskussasi on ollut (alv:n lisäksi)?

      • House of Common

        jasdd:llä olikin hyvä vastaus alempana. Voitko "Five o'clock tea?" selventää mitä sinun mielestäsi englantilainen afternoon tea tarkoittaa? Olet varmasti vakikävijä sellaisella.


    • Afternoon Tea

      Hienoina paikkoina perinteisesti pidetään Ritziä ja Savoy hotelleja, on niitä toki muitakin - makuasia mikä on hienoa ja mikä ei. Ei niin hienoja (lue halvempia) löytyy satoja: esimerkiksi monista museoista, hotelleista, tavarataloista yms. saa kohtuullisempaan hintaan, mutta välttämättä pianonsoittajaa ei löydy. Hinnat alkanevat noin 10 punnasta ja voivat nousta reilusti yli 50 punnan per henki. Menuja on erilaisia usein samassakin paikassa, halvemmissa annoksissa ei tietysti kovin paljon syötävää ole: pulla ja ehkä jokin leipä.
      Minulla ei ole ollut yllätyksiä laskussa, mutta osaankin paikallista kieltä, joten pystyn kysymään ja lukemaan, mitä menuun kuuluu.

    • Afternoon Tea ei todellakaan ole välttämättä mikään buffet vaan kokoonpano kuten hintakin riippuu täysin paikasta. Joissain paikoissa käytetään kerrostarjoittimia ja toisissa taas ei. Ja hintaan ei todellakaan välttämättä kuulu joka paikassa se koko kerrostarjoittimen valikoima vaikka niin helposti saattaisikin kuvitella.
      Toisissa paikoissa on kiinteä menu hinta jolloin voi huolettomasti napostella tarjottimen tyhjäksi. Toisissa paikoissa taas hinta määräytyy sen mukaan paljonko tarjoitin on tyhjentynyt.
      Esimerkiksi Claridgesissa kaikki tuodaan erillillä lautasilla ja kipoilla sen mukaan mitä tilasit eli tarjoilu ei eroa normaalista ravintolatarjoilusta mitenkään. Puitteet vain on komeat.

      Joissain paikoissa saatetaan viattomasti kysyä haluaako lasin shamppanjaa kyytipojaksi. Hintaa saattaa helposti napsahtaa useampi kymppi lasilliselta. Tarjoilijan työ kun on myös myydä eikä vain tarjoilla...

      Hinnoissa on yleensä VAT mukana automaattisesti mutta gratuity eli service charge laskun päälle voi tottumattomalle tulla yllätyksenä.

      Otti sitten suolaisella, makealla tai molemmilla, shamppanjan kera tai ilman niin mukavahan itseään ja läheisiään on hemmoitella silloin tällöin. Mitään "aitoa ja oikeaa" Afternoon Tea:ta ei kuitenkaan ole koskaan ollut olemassakaan.
      "Vanhoina aikoina" sisältö ja tarjoilutapa riippui enemmänkin sosiaalisesta statuksesta ja varakkuudesta.
      Lisäksi hinta ja puitteet eivät tarkoita laatua. Itsekin olen juonyt parhaimmat afternoon teani kolhiintuneista kupeista paperiservetit lautasina eräässä nyt jo edesmenneessä etelä lontoon kuppilassa.

      Teenä kannattaa otta jotain tummaa perinteistä. Earl Grey on oikeana teenä jotain ihan muuta kuin se tuttu pussitee ja ainakin minun makuuni sopivaa. Kysyvää neuvotaan ja laatuja on niin uskomaton määrä että tuskin niitä kukaan kaikkia tietää.

      Claridgesiin on vaikea saada varausta mutta kokemuksena voisin suositella vaikka Guomania ja Royal Horseguardsia.
      http://www.guoman.com/en/hotels/united_kingdom/london/the_royal_horseguards/restaurants_and_bars/afternoon_tea.html
      Hintaa tulee £20 - £60 riippuen valinnoista ja shamppanjat päälle. (Tarjoillaan sillä kerrostarjottimella.. *wink*) Varauksen saa yleensä päivän-parin varoitusajalla. Joskus saattaa päästä ilman varaustakin.

      Mutta kuten sanottua, sitä oikeaa ei ole olemassakaan. Tyylejä ja tapoja on monia.

    • jippuli1

      Olen käynyt afternoon teallä hienohkossa hotellissa, ja siihen kuului kaikki mitä pöytään kannetaan eli tarjotin jossa herkkuja ja teetä ( tai kahvia), meillä kivana lisukkeena oli vielä lasi kuplivaa siihen alkuun. :)

      kannattaa kysyä mitä hintaan kuuluu jottei tule yllätyksiä, meillä tuo setti oli kahdelta 24puntaa (tarjous time outilla)

    • Afternoon tee riippuu paikasta paikkaan. Mielestäni Ritz on todellakin ylihinnoiteltu ja menettänyt jo hieman suosiotaan. Tilalle on tullut mitä ihanimpia paikkoja herkutella.

      Telegraphin artikkelissa on hyvät arvostelut ja jutut http://www.telegraph.co.uk/travel/ultratravel/9124793/Londons-ten-best-afternoon-teas.html

      ja lastminute.com kautta löytyy myös tarjouksia http://www.lastminute.com/site/lifestyle/experiences/afternoon-tea.html

      Itse kävin Sanderson hotellissa ja oli aivan ihana paikka juoda teetä ja shamppanjaa! Hyvä blogi kuvineen ruuista ja tarjoiluista http://blog.secretescapes.com/2013/06/09/london-afternoon-tea-series-mad-hatters-tea-at-sanderson/ Suosittelen! Niin ja koko kerrostarjotin kuului hintaan teen kera. Shamppanja ei...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe