keittiöpuoli

ärtyny oppilas

Onko oikein että opettaja valitsee ruoan valmistukseen koko koululle ruokia joihin hän on mieltynyt? Ruokia joita ei varmastikkaan valmisteta ylä eikä alakouluilla. Ruoanvalmistus pitäisi toteuttaa sellaisista ohjeista joita ennen amikseen tuloa on kouluilla tehty ja syöty. Esim makaroonilaatikko, lasagne, kalakeitto, jauhelihakastike ja perunat yms. Ei ketään nuorta kiinnosta mikään pinaattikastike tai keitto ilman perunoita. Minkäs teet, ne joutuu tekee mitä opettaja on valinnu. Valitanko reksille?

8

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opex

      Tuosta on aika vaikea ottaa selkoa. Oletko siis kokkilinjalla amiksessa? Miksi ihmeessä siellä pitäisi opetella tekemään sitä, mitä on sitä ennen syöty koulussa? Tai ainakaan vain sitä. Koulu- tai ylipäänsä laitosruoka ei ole koko totuus ruuasta.

      Tämä saattaa tulla sinulle yllärinä, mutta amiksen opetussuunnitelma ei perustu eikä sen kuulukaan perustua siihen, mikä "kiinnostaa nuoria". Toivon mukaan sitä tehtäessä on mietitty, mitä taitoja ja tietoja amiksesta valmistuva tarvitsee työelämässä. Työelämään on turha lähteä itkemään, että ei nyt kiinnosta tämä perunaton keitto tai että minä osaan tehdä kastiketta vain lihasta.

      • näin se vaan on

        Pitäisi ottaa huomuoon myös se ettei raaka-aineita turhaan mene hukkaan sellaisen ruoan vuoksi mikä ei kelpaa. Nuortenko pitäis koko päivä olla nälkäsenä jos ruokana on jotai ihme soosia. Ruoan pitää olla houkuttelevan näköistä. Ravintolakin olis aika äkkiä konkurssissa jos tarjolla on jotain epämäärästä. Jos ei tiedä mistä nuoret tykkää niin olet huonosti ottanu asioista selvää. Tiedoksi vaan et kyllä se biojäteessä näkyy mikä menee ja mikä ei. Häviölle siinä jää ja koululle isot tappiot.


      • niin 666
        näin se vaan on kirjoitti:

        Pitäisi ottaa huomuoon myös se ettei raaka-aineita turhaan mene hukkaan sellaisen ruoan vuoksi mikä ei kelpaa. Nuortenko pitäis koko päivä olla nälkäsenä jos ruokana on jotai ihme soosia. Ruoan pitää olla houkuttelevan näköistä. Ravintolakin olis aika äkkiä konkurssissa jos tarjolla on jotain epämäärästä. Jos ei tiedä mistä nuoret tykkää niin olet huonosti ottanu asioista selvää. Tiedoksi vaan et kyllä se biojäteessä näkyy mikä menee ja mikä ei. Häviölle siinä jää ja koululle isot tappiot.

        Itse en koskaan tekisi isolle porukalle ruokaa jota en itsekkään söisi. Jos jotain ihme sooseja pitää keittää, opettas ne mielummin opparilla pienempänä määränä, kuin se et valitaampa tuosta koko koululle sienikeitto. Ei varmaan menis.


      • opex
        niin 666 kirjoitti:

        Itse en koskaan tekisi isolle porukalle ruokaa jota en itsekkään söisi. Jos jotain ihme sooseja pitää keittää, opettas ne mielummin opparilla pienempänä määränä, kuin se et valitaampa tuosta koko koululle sienikeitto. Ei varmaan menis.

        Sinä teet muuten juuri täsmälleen sitä, mitä käsketään. Arveletko, että suurtalouskokki tai tavallinen ravintolakokki ihan itse saavat päättää, mitä ruokaa valmistavat? En koskaan tekisi... heheh. Koulujen ruokalistat päättää ihan joku muu kuin keittäjä. Ja jos olet ketjuravintolan kokki, menu tulee sinulle valmiina kuin Manulle illallinen. Jos pääset hienompaan paikkaan, siellä keittiömestari ja omistaja kertovat sinulle, mitä teet. Ei kukaan kysele, mikä sinua kiinnostaa tai mikäs nyt on simopetterin lemppariruoka. Olisiko vaikka se kaikkien lasten herkku makaronilaatikko!

        Sienikeitto on klassikkoruoka, joka löytyy todella monen ravintolan listalta, puhumattakaan metsästäjänleikkeistä ja -leivistä sienikastikkeineen. Pitäisikö kokkilinjan open nyt sitten siksi, että pentujen mielestä sienet on ällöjä, jättää niiden teko väliin amiksessa? Ihanko todella?

        Ja mistä tässä päätellään, että ruokaa menee hukkaan? Opettajalla on budjetti, jota hänen on tarkasti seurattava. Hänen työhönsä kuuluu seurata myös hävikkiä, minkä hän varmasti tekeekin.

        On se kyllä aivan järkyttävää, kun kaikki ei pyöri niiden omien mieltymysten ympärillä. Minä muuten tunnen monia ihmisiä, myös nuoria, jotka pitävät sienikeitosta.


      • niin 666
        opex kirjoitti:

        Sinä teet muuten juuri täsmälleen sitä, mitä käsketään. Arveletko, että suurtalouskokki tai tavallinen ravintolakokki ihan itse saavat päättää, mitä ruokaa valmistavat? En koskaan tekisi... heheh. Koulujen ruokalistat päättää ihan joku muu kuin keittäjä. Ja jos olet ketjuravintolan kokki, menu tulee sinulle valmiina kuin Manulle illallinen. Jos pääset hienompaan paikkaan, siellä keittiömestari ja omistaja kertovat sinulle, mitä teet. Ei kukaan kysele, mikä sinua kiinnostaa tai mikäs nyt on simopetterin lemppariruoka. Olisiko vaikka se kaikkien lasten herkku makaronilaatikko!

        Sienikeitto on klassikkoruoka, joka löytyy todella monen ravintolan listalta, puhumattakaan metsästäjänleikkeistä ja -leivistä sienikastikkeineen. Pitäisikö kokkilinjan open nyt sitten siksi, että pentujen mielestä sienet on ällöjä, jättää niiden teko väliin amiksessa? Ihanko todella?

        Ja mistä tässä päätellään, että ruokaa menee hukkaan? Opettajalla on budjetti, jota hänen on tarkasti seurattava. Hänen työhönsä kuuluu seurata myös hävikkiä, minkä hän varmasti tekeekin.

        On se kyllä aivan järkyttävää, kun kaikki ei pyöri niiden omien mieltymysten ympärillä. Minä muuten tunnen monia ihmisiä, myös nuoria, jotka pitävät sienikeitosta.

        Voi niitä oppilaita joilla sä oot opena. Ei yksikään opettaja joita mä tunnen oo samanlaisia käsityksiä kun sulla paitsi se hirviö joka meikäläisellä on opettajana. Muut opettaa eri tavalla kuin meidän. Joillekkin on vaan jääny vanhentunut opetus tyyli päälle niin kuin sinulle. Eivätkä ne muut opettajat pidä sen opettajan tyylistä ollenkaan. Sienikeitto menee ehkä muutamalle ja myös opettajille, ravintolan a la carte on aivan eri juttu kuin koulun lounasruoka. En aliarvioi sienikeittoa mitenkään mutta en valmistaisi sitä sellaiselle porukalle turhaan joista tiedän etteivät siitä tykkää. Itse valmistaisin sitä tuttua turvallista ruokaa oppilaille, ravintola on asia erikseen. Jos et ymmärrä kouluruokalan ja ravintolan eroa oot väärällä alalla. Sitäpaitsi ammattikoiluissa opettajat valitsee valmistettavan ruoan koululle kun oppilaat opettelee suurkeittiöllä. Keittäjät silloin kun oppilaat ei oo keittämässä. Jos oppilaille laitettaisiin lista ruoista joihin opettaja on mieltynyt ja niistä tutuista ja turvallisista ruoista joita syödään ala-asteelta lähtien, mitä veikkaisit että oppilaat valitsis? Et taida kovin usein käydä ruokailun jälkeen biojäteastiaa katsomassa. Tarkotan sitä biojätettä mihin saa ne ruoantähteet laittaa lautaselta mikä on siinä likatiski linjaston vieressä. Ketjujen listat on asia erikseen koska siellä käy aikusempaa porukkaa syömässä.


      • J Sukula
        niin 666 kirjoitti:

        Voi niitä oppilaita joilla sä oot opena. Ei yksikään opettaja joita mä tunnen oo samanlaisia käsityksiä kun sulla paitsi se hirviö joka meikäläisellä on opettajana. Muut opettaa eri tavalla kuin meidän. Joillekkin on vaan jääny vanhentunut opetus tyyli päälle niin kuin sinulle. Eivätkä ne muut opettajat pidä sen opettajan tyylistä ollenkaan. Sienikeitto menee ehkä muutamalle ja myös opettajille, ravintolan a la carte on aivan eri juttu kuin koulun lounasruoka. En aliarvioi sienikeittoa mitenkään mutta en valmistaisi sitä sellaiselle porukalle turhaan joista tiedän etteivät siitä tykkää. Itse valmistaisin sitä tuttua turvallista ruokaa oppilaille, ravintola on asia erikseen. Jos et ymmärrä kouluruokalan ja ravintolan eroa oot väärällä alalla. Sitäpaitsi ammattikoiluissa opettajat valitsee valmistettavan ruoan koululle kun oppilaat opettelee suurkeittiöllä. Keittäjät silloin kun oppilaat ei oo keittämässä. Jos oppilaille laitettaisiin lista ruoista joihin opettaja on mieltynyt ja niistä tutuista ja turvallisista ruoista joita syödään ala-asteelta lähtien, mitä veikkaisit että oppilaat valitsis? Et taida kovin usein käydä ruokailun jälkeen biojäteastiaa katsomassa. Tarkotan sitä biojätettä mihin saa ne ruoantähteet laittaa lautaselta mikä on siinä likatiski linjaston vieressä. Ketjujen listat on asia erikseen koska siellä käy aikusempaa porukkaa syömässä.

        Opettajalta on aivan törkeätä asettaa nuoret ruokailussa näiden oman mukavuusalueen ulkopuolelle tarjoamalla jotakin muuta kuin pizzaa, hampurilaisia tai makaronilaatikkoa. Lisäksi keittiöpuolen oppilaiden opettaminenkin muiden ruokien tekemiseen kuulostaa varsin erikoiselta.


      • opex
        niin 666 kirjoitti:

        Voi niitä oppilaita joilla sä oot opena. Ei yksikään opettaja joita mä tunnen oo samanlaisia käsityksiä kun sulla paitsi se hirviö joka meikäläisellä on opettajana. Muut opettaa eri tavalla kuin meidän. Joillekkin on vaan jääny vanhentunut opetus tyyli päälle niin kuin sinulle. Eivätkä ne muut opettajat pidä sen opettajan tyylistä ollenkaan. Sienikeitto menee ehkä muutamalle ja myös opettajille, ravintolan a la carte on aivan eri juttu kuin koulun lounasruoka. En aliarvioi sienikeittoa mitenkään mutta en valmistaisi sitä sellaiselle porukalle turhaan joista tiedän etteivät siitä tykkää. Itse valmistaisin sitä tuttua turvallista ruokaa oppilaille, ravintola on asia erikseen. Jos et ymmärrä kouluruokalan ja ravintolan eroa oot väärällä alalla. Sitäpaitsi ammattikoiluissa opettajat valitsee valmistettavan ruoan koululle kun oppilaat opettelee suurkeittiöllä. Keittäjät silloin kun oppilaat ei oo keittämässä. Jos oppilaille laitettaisiin lista ruoista joihin opettaja on mieltynyt ja niistä tutuista ja turvallisista ruoista joita syödään ala-asteelta lähtien, mitä veikkaisit että oppilaat valitsis? Et taida kovin usein käydä ruokailun jälkeen biojäteastiaa katsomassa. Tarkotan sitä biojätettä mihin saa ne ruoantähteet laittaa lautaselta mikä on siinä likatiski linjaston vieressä. Ketjujen listat on asia erikseen koska siellä käy aikusempaa porukkaa syömässä.

        Voi niitä opettajia, joilla sinä olet oppilaana. Sinun opettajasi tehtävä on opettaa sinulle ja muille LISÄÄ ruuasta ja altistaa sinut erilaisille raaka-aineille sekä ruuan syöjänä että valmistajana.

        Itse olen saanut oppilailtani useinkin positiivista palautetta siitä, että opettamistani asioista on ollut apua seuraavalla asteella. Hyvä opettaja ymmärtää, että on karhunpalvelus tehdä vain sitä, mikä on "kivaa" ja jo valmiiksi helppoa ja tuttua oppilaille. Se on mukavaa juuri silloin, mutta kyllä sitten ottaa päähän, kun ei seuraavassa koulussa tai työpaikassa osaakaan sitä, mitä pitäisi. Sinulle on tainnut jäädä vähän epäselväksi, mikä on koulutuksen tarkoitus. Se ei ole hauskanpito eikä oppilaiden mielistely.

        Missä vaiheessa muuten sinusta sitten voisi alkaa laajentaa makumaailmaansa? Ihanko loputtomiin pitää lähteä siitä, että makaroni ja peruna ovat ainoita, mitä syödään? Miksi ihmeessä tuollaisella asenteella varustettu ihminen on pyrkinyt ruoka-alalle?


      • opex
        J Sukula kirjoitti:

        Opettajalta on aivan törkeätä asettaa nuoret ruokailussa näiden oman mukavuusalueen ulkopuolelle tarjoamalla jotakin muuta kuin pizzaa, hampurilaisia tai makaronilaatikkoa. Lisäksi keittiöpuolen oppilaiden opettaminenkin muiden ruokien tekemiseen kuulostaa varsin erikoiselta.

        Heheh:) Harmi, että ironia ja sarkasmi taitavat mennä aloittajalta yli hilseen:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe