Mitä lahjaksi 2-v. tytölle, kehittävää tekemistä muttei lelu?

piipu

Vanhemmat sanoivat siis että tytölle voi ostaa jotain tekemistä, mielellään kehittävää muttei liian vaikeaa. Ei saa olla lelu.
No, nyt ei tule mitään enää mieleen mikä olisi hyvä, kaupat on kierrelty.
Tytöllä on isoveli, sillä on palapelejä, legoja, junaratoja yms.
Tykkää leikkiä kovasti vauvallaan, oiskohan jotain siihen liittyvää...?

6

2762

  Vastaukset

  • meillä oli tykättyjä 2v lahjoja haban ensipelit. (minun ensimmäinen pelini: "hedelmätarha" ja "värit ja muodot" . Olivat juuri sopivan haasteellisia meidän tytölle.

  • Meidän 1v8kk tytön rakkain lelu on vauva, joka ääntelee. En itse siitä tykännyt, kun tyttö sai sen 1v. lahjaksi (anopin tuoma lahja), mutta siitäpä on tullut tytön rakkain lelu. Eli tuollainen n. 30cm pitkä vauva, joka sanoo: mamma, pappa, helou, byebye sekä naurahtaa ja itkee.

   Itse toivoisin vauvalle uutta vaatetta, sillä entiset ovat aika rähjääntyneet kun vauva kulkee tytön mukana joka paikassa.... :D

   Myös käsilaukut ovat nyt aika pop; kirppareilta löydetyt laukut ovat aina täynnä tavaraa ja otetaan kauppaankin oma kassi mukaan.

   Isoveljen dominopalaset kiinnostavat paljon sekä mm. magneetit (magneettipalapelit sekä magneettikirjaimet).

  • Meillä kohta 2 vee tykkää mm.

   - leikkiastioista & leikkikeittiöstä
   - pakata ja purkaa tavaraa kassiin (lähtee "matkalle" :) )
   - tehdä torneja innoissaan mistä tahansa palikoista
   - muovailuvahasta & piirtämisestä
   - tarrojen liimailusta

   Löytyiskö näistä?

  • Meiltä löytyy myös juuri 2 vuotta täyttänyt tyttö. Kehittävistä leluista mieluisia ovat nuppipalapelit (tykkää myös tavallisista palapeleistä, mutta ei osaa tehdä niitä eli minä kokoan ja tyttö katselee vierestä), palikkatesti on myös kiva ja vastaavat kokoamislelut ja palikat.

   Muuten hoivaa myös kovasti vauvoja, tykkää nukenvaunuista ja niihin kerätään ties mitä olentoa mukaan. Kirpparilta ostin pari pientä leikkitaloa pienille leluille ja ne ovat olleet suuressa suosissa. Tykkää availla niissä ovia ja ikkunoita sekä laittaa pikkuolentoja sisälle. Nyrkkiin mahtuvat otukset, esim. muumit, ovat erittäin rakkaita ja niitä lajitellaan ja hoivataan. Ruokaleikit ovat myös suosiossa.

   Meillä tytöllä on myös isoveli ja veljen jalanjäljissä tyttö tykkää todella paljon junista ja leikkii aktiivisesti brion junilla. Leikkii myös paljon autoilla ja dubloilla. Erona se, että veli rakentaa dubloista robotteja ja mörköjä, tyttö leikkii enemmän hahmoilla ja eläimillä eikä niinkään rakenna mitään.

   Synttärit oli pari viikkoa sitten ja selvästi kaikista mieleisin lahja loppujen lopuksi oli muumipehmolelu, joka on siitä asti ollut sängyssä vieressä. Myös nuppipalapelin tyttö kaivaa säännöllisesti esiin ja leikkii paloilla, osaa kootakin sen, mutta leikki siitä lopulta syntyy.

   Ja kirjat ovat myös tärkeitä. Jos on joku lasta kiinnostava aihe (kuten meillä ne muumit), voi katsella siihen liittyvän kirjan. 2-vuotias jaksaa kuunnella jo vähän pitempiä tarinoita.

  • No jos ei leluja saa olla nii onko pelit leluja. 2v:lle myydään tosi kivoja pelejäkin, jossa voi harjoitella värejä yms. Jos nukeilla kerran leikkii niin onko hänellä nukelle vaatetta tai vaikka semmoinen kantokopassa/kaukalossa oleva pikkunukke ei mielestäni hurjia maksa. Ja meidän tuon ikäinen tykkää kovasti syöttää vauvaa, joten miten olisi jokin vauvan tarvikepakkaus jossa on muoviastioita tai hoitovälineitä (se on kyllä lelu....) Tai sitten ihan vain askartelusetti jossa esim. paperi, tarroja ja kyniä salkussa (voit koota itse ihan millasen haluat). Sehän on ainakin kehittävä lahja ja tekemistä vaikka sadepäiviksi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   733
   16349
  2. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   110
   2594
  3. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   134
   2462
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   2114
  5. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   86
   1918