Oletko Attendo Oy: llä työssä

Attendo Oy:llä on noin 100 hoivapaikkaa. Attendo Oy tekee 250 kunnan kanssa yhteistyötä. Oletko kokenut, että esim. kehitysvammaisten oikeuksia riistetään. Kerro mielipiteesi Attendo Oyn toiminnasta ja sen lainmukaisuudesta asukkaita kohtaan. Onko työpaikallasi vajaamiehitys. Saatko bonuksia ja millä edellytyksillä. Kerro luottamuksellisesti epäoikeudenmukaisuuksista tai lainvastaisuuksista asukkaita kohtaan. Kiittäen toimittaja Jouni Saltbacka [email protected]

38

7937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkis5

      no joo.. paljon on kummallisuuksia ja omituisuuksia säännöissä ja ohjeissa.Jotka muuntuvat tarpeen mukaan.
      Tuntuu siltä, että heillä on aina jokun poikkeus sääntö tai ohjeistus joka lain päälle.
      Aina on joku porsaanreikä nistä mennään tai mennään sieltä missä aita on matalin. Eli hoidellaan rimaa hipoen tai jopa sen alitse mennen.Esin vajailla henkilöstömäärillä.
      Esim. onko oikein, että asukkaiden perheenjäsenten tapaamisia ei sallita , veli haluaa tulla veljeä tapaamaan, niin jotkut hoitajat ei sitä salli, koska esimies on puhunut että tapaamaan tullut käyttää runsaasti alkoholia yksityiselämäsään, mutta on nyt selvin päin kun on tulossa "kylään " veljen luo. Ja näimpä ei ovet aukene sillä kertaa.Eikö tämä ole mielivaltaista tapaamisen estämistä ja asiakkaan tapaamisoikeuden rajoittamista.
      Jos asukkaalla on huono päivä ja "ottaa päähän " ja kiroaa sen takia yhteisissä tiloissa, niin marssitetaan huoneeseen ja jos siellä purkaa pahaa oloaan niin mennään vielä perään huutamaan ja komentamaan, että olehan nyt kunnolla.. eikö vammainen saa näyttää tuntemuksiaan myös niitä huonoja niinkuin me ns. terveet. Kaikilla meillä on huonoja päiviä ja hetkiä eikä meille kukaan tule huutamaan perään että käyttäydy nyt kunnolla äläkä tunne mielipahaa. Nämä asuinpaikathan on heidän koti ja missä pitäisi voida i ilmaista kaikki tunteensa, sen pitäisi olla turvapaikka jossa ihminen hyväksytään ihan kaikkine tuntemuksineen. Mutta siitä rangaistaan se on väärin. Mutta nämäkin tunteenpurkaus oikeudet on myös kehitysvamaisilla, eikä niistä saa erilaisia rangaistuksia langettaa. Siinä ihan jo tarpeeksi rankaisua, että omaan huoneeseen miettimään ja jos siellä paiskoo tavaroitaan, niin kun ne itse siivoilee niin siinäpä sitä on rangaistusta jo tarpeeksi.Ei siihen tarvita päälle karkkipäivän menetyksiä ym käytössä olevia rangaistuksia ja uusien pettymyksien tuojia kiusaksi.
      Tosin hyvin hyvin usein unohtuu useilta hoitajilta se tärkein asia, ainakin meillä, mennä keskustelemaan asukkaan kanssa, miksi on paha olla ja voisiko siihen juttelu auttaa millään tavoin. Ja yleensä asia purkautuukin keskustelemalla ja syy pahaan oloon ja pahaa mieleen selviää ihan pienellä keskustelulla.
      Mutta tätä ennen on jo parikin rangaistusta annettu. Mikä on niin väärin.
      kukkis

    • kukkis5

      jatkoa edelliseen
      Tietääkseni bonuskäytäntö koskee vain ylempiä toimihenkilöitä eli esimiehiä ja sen tasoisia henkilöitä en ole tästä ihan satavarma.
      Työn tekijöille maksetaan vuosittain joku paikallislisä tai paikalliserä, jonka saajan/ saajat ensin työntekijät saa nimetä. Eli kenelle haluaisivat sen tulevan, mutta esimies loppujen lopuksi päättää viime kädessä saaja.Eli suosikit saa .Ei ainakaan meillä mennyt ihan " putkeen" tuokaan jako. Esimiehellä oli ihan omat ajatukset henkilökunnan ajatuksiin verraten. Mutta näinhän se usein on.

      MIelestäni erilaiset hoitajien antamat rangaistukset kehitysvammaisen ihmisen ajattelemattomasta käytöksestä on mielivallan käyttöä.Ja vaikka asumis/hoitopaikalla olisikin omat rankaisu säännöt pitäisi miettiä onko ne oikeita eli siis onko ne vammaislain puittteisiin sopivat. Esin itsemääräämisoikeuden vastaisia rajoituksia ja rangaistuksia ei saa käyttää.
      Kehitysvammainen ei aina edes itse tiedosta, että käytös on jotenkin poikkeavaa ja ei ns. normaalia. siksihän on kehitysvamma aikanaan todettu, koska kaikkinainen älyllinen ja fyysinen toiminta ei ole kehittynyt ns. normaalisti. Käytös ei välttämättä ole normaalitasoista koskaan ja normaaliin tasoon ei siis edes saisi verrata . Vaikka keho olisi aikuinen voi kehitysvammainen älylllisesti olla hyvinkin pienen lapsen tasolla ja käytös silloin on sen mukaista silloin.Ja näin usein onkin. Ja siitä sitten rangaistaan. On se niin väärin.Tämä on mielestäni hoitohenkilökunnan osaamattomuutta ja tietämättömyyttä kehitysvammaisuutta kohtaan. He ovat ihmisä ihmisten oikeuksilla eikä niitä saa rajoittaa oman / hoitopaikan omilläsäännöillä niihin on lait määritelty, toki rajat ja asuinpaikan yhteis säännöt olemisesta pitää olla, että elämä sujuu mutta liiallinen rankaisujen käyttö on usein lain vastaista. Pitäisi aina jaksaa miettiä, miten jos tuo henkilö olisin minä, kuinka haluaisin, että minua hoidettaisiin ja minulle puhuttaisiin neuvottaisiin ja opastettaisiin jos en itse aina ymmärtäisi. Haluaisinko että minulle huudetaan ja rangaistaan jos hölmöilisin..
      MIetintään näitä asioita ihan joka ihmiselle ja varsinkin hoitajille ja kaikille jotka työskentelee kehitysvammaisten kanssa.
      Ja kiitos toimittaja Saltbacka että olet ottanut tärkeän asian esille.
      Nyt kun vammaiset pitää sulauttaa yhteiskuntaan ja ajetaan suuria yksiköitä alas. Yhteiskunta ja ihmiset vaan ei ymmärrä, mikä rikkaus kehitysvammaiset ystävämme on meille kaikille.
      He tuovat oikeat arvot elämään, olemalla avoimia ja luonnollisia ihmisiä.
      Jokaisella olisi heistä oppimista tässä elämässä.
      Heillä on samat oikeudet samat tunteet, samat halut ja kaikki ihan samaa kuin kaikilla terveilläkin ihmisillä.He ovat IHMISIÄ. Isolla I:llä
      kukkis

      • Hoitsuliini

        Tässä taas yksi syy, miksi en jaksa alaa. En ole koskaan ollut Attendolla, mutta ihan samaa käytöstä näkee muuallakin. Ei osata asettua sen asiakkaan asemaan. Mielivaltaisia rajoituksia ja sääntöjä, mitkä vaihtelevat täysin vuorossa olevan henkilön mukaan. Ei ymmärretä, että keh.vammainen ei ole aikuisen tasolla eikä toimi kuin normi terve aikuinen, vaan on lapsen tasolla ja siksi pitää käyttää toisenlaisia keinoja. Ihmetellään, kun joku aikuisiässä oleva haluaa vaikka leikkiä nukeilla tai pukeutua prinsessaksi ja yritetään ohjata aikuisempaan toimintaan. Siis miksi ihmeessä, jos henkilö on 3-5-v tasolla, niin miksi hän ei saisi leikkiä niin halutessaan? En halua kohta enää ollenkaan kuulua lähihoitajien joukkoon.


    • hoitsuli1

      Kai Kukkis ymmärrät että meitä on myös sellaisia hoitajia jotka teemme kaikkemme jotta asukkailla olisi hyvä olla. Ja jotka taistelemme JOKAPÄIVÄISESSÄ työssä sen eteen että työpaikoilla oikeus tapahtuisi asukkaiden kohdalla. Ikävää on se, että monella hoitajalla ei ole kokemusta kehitysvammaisuudesta.
      Se että tällainen asia saa kaikki Attendon hoitajat kuullostamaan epäoikeudenmukaisilta ja kamalilta ihmisiltä on aivan perseestä. Kiitos siitä.

      • kukkis5

        Nyt on ymmäretty kannan ottoni hiukan väärältä kantilta.
        Pyydän anteeksi, kun en osannut julkituoda asiaa niin, että se olisi ollut helposti ymmärettävissä.
        Ei ollut todellakaan tarkoitus arvostella hoitajien työtä eikä ketään henkilökohtaisesti vaan asioita, jotka ei hoidu lain osoittamalla tavalla.
        Kaikestahan on laki olemassa ja sitä pitää ensisijaisesti noudattaa.

        Ei siis ollut hoivaihmisiä kohtaan arvostelua, vaan epäkohtia kohtaan joita tapahtuu jos lait ei ole tutut kaikille ja tehdään "lainvierestä" ja jos työyhteisöissä ei ole hyväksi muodostunutta käytäntötapaa erilaisille tapahtumille ja jota käytetään yleisesti muuallakin. Toki siinä on pientä likumavaraa jokaisen työyhteisön kohdalle ja jokaisen tehdessä työtään omalla tavallaan niinkuin kuuluukin.
        Hoitajia arvostan ja kunnioitan heidän työtään, jota tekevät sydämellään ja usein jopa itsensä" likoon" laittaen toisen puolesta.
        Tiedän että hoitajat yrittävät myös sitä LAATUA tehdä parhaansa mukaan, mutta liian pienillä henkilömäärillä ei kauaa jaksa 1 ihminen tehdä 2 edestä laatua vaan uupuu .LAATU vaatii aikaa hoivatyössäkin.
        Kannanottoni oli mielestäni tärkeään asiaan, joka kaikissa työyhteisöissä kuntoon tullessaan auttaa kaikkien hoitajien jaksamista työssään ja hoivattavien vieläkin parempaa vointia.
        Toivon että tässä kirjoituksessa osasin selventää asiaa mihin alunperin yritin ottaa kantaa tässä asiassa.
        Asioiden kuntoon saaminen näköjään vaatii monen mielipiteen ja monen mutkan huomioimisen vaikka lait on kirjoitettu niin niiden ymmärtäminen ja soveltaminen on todella työlästä,
        Kuten jo olen maininnut, niin ei ollut tarkoitus hoitajiin kohdistaa kannanottoa vaan asioihin jotka eivät ole ihan kunnossa.
        Asioita ei aina pidä ottaa henkilökohtaisesti paitsi jos sydän kertoo, että olisi jossain korjattavaa, niin siilloinhan omasydän sne jo kertoi ja asia on vain muutettava omassa itsessä.
        Vielä kerran anteeksi jos joku henkilökohtaisesti otti ja pahoitti mielensä se EI OLLUT TARKOITUS.
        Uskon ja tiedän että jokainen työyhteisö saadaan hyväksi ja terveeksi, jos toimitaan teamina avoimesti ja rehellisesti, toinen toistaan huomioiden ja auttaen. Näin toimien on työssä jaksaminenkin parempaa.
        Tähän loppuun haluan toivottaa kaikille hoiva-alan ihmisille ja muile lukijoille hyvää syksyn alkua ja voimia työhönsä.
        Lainaan loppuun tähänkin asiaan sopivaa muskettisotureiden sanontaa..
        Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta


      • kukkis5

        Sen verran lisään vielä, että tuo missä puutuin hoitohenkilökunnan tietämättömyyteen tai osamaattomuuten oli asia rangaistusten osalta ja siitä, että ei aina muisteta mikä on ihmisen kehitystaso.
        Se pitäisi selvittää itselleen kuten se mikä on ko. ikätasonmukaista käyttäytymistä ennekuin ohjaavaa toimintaa voi tehdä ei siis "rankaista " jos toinen ei edes osaa ymmärtää asiaa.
        Otin asian siksikin esiin, että vain oikeuslaitos voi langettaa ns. rangaistuksia tämä on tullut esiin useissa tämäntapaisia asioita oikeusasiamehelle omaisten kannellessa ja niistä on paljon päätöksiä myös netissä.
        Vammaislaki kertoo yksityiskohtaisesti mitä saa ja mitä ei saa tehdä.
        tämä lisäyksenä.
        Hyvää vointia ja syksyä kaikille


      • Gizelle1
        kukkis5 kirjoitti:

        Sen verran lisään vielä, että tuo missä puutuin hoitohenkilökunnan tietämättömyyteen tai osamaattomuuten oli asia rangaistusten osalta ja siitä, että ei aina muisteta mikä on ihmisen kehitystaso.
        Se pitäisi selvittää itselleen kuten se mikä on ko. ikätasonmukaista käyttäytymistä ennekuin ohjaavaa toimintaa voi tehdä ei siis "rankaista " jos toinen ei edes osaa ymmärtää asiaa.
        Otin asian siksikin esiin, että vain oikeuslaitos voi langettaa ns. rangaistuksia tämä on tullut esiin useissa tämäntapaisia asioita oikeusasiamehelle omaisten kannellessa ja niistä on paljon päätöksiä myös netissä.
        Vammaislaki kertoo yksityiskohtaisesti mitä saa ja mitä ei saa tehdä.
        tämä lisäyksenä.
        Hyvää vointia ja syksyä kaikille

        Hoitajalta pitäisi aina löytyä empatiaa, tietoo, taitoo, rakkautta,tekemisen iloo yms. monitaitoo, kun työskentelee kenen vaan hoitoa tarvitsevan ihmisen kanssa.
        Vaikeutta työhön tuo yleensä se, että väkeä on liian vähän ja työporukka ei pysy ajantasalla, tai sitä on liian vähän. Porukka kääntää takkii ilman ja lupausten mukaan, miten itselle on kannattavinta kulloinkin. Heikot lyttyyn-, on ilmapiiri.
        Tämä ei ole työntekijöiden "vika" yksin, vaan syy on yleensä epävarmassa johdossa, joka ei tiedä väärän ja oikean toiminnan rajaa. Jos selkeitä sääntöja ja toimintatapoja ei olla sovittu,tai niistä ei olla tiadotettu, on niitä vaikea noudattaa. Ja jos pomokaan ei oo kartalla työtehtävästään, niin aika vaikeeta sitä on sit alaisiltakaan on odottaa. Kaikki tekee, kuten parhaimmakeen kokee. Vastuu on hukas, mut luulen, et pahimmissa tapauksissa työntekijä joutuu liriin ,kun vakavampaa sattuu?
        Koska meillä kaikilla ihmisillä on oma käsitys etiikasta ja moraalista yms. asioista, pidän erittäin tärkeenä, että näistä asioita puhutaan ja ne tuodaan julki.
        Voidaan miettii. miten meidän läheisillämme olisi parhaat mahdolliset olot ja heillä hyvä elämä. Itsestäkään ei koskaan tiedä, missä vaiheessa pyörätuoli kutsuu, tai muuten tulee tarvitsemaan toisten ihmistan apua?


    • Yleensä puolustetaan työnantajaa, ei kehitysvammaisen oikeuksia. Ja varsinkin työnantajan taakse mennään silloin, kun tiedosteataan omat virheet, eikä niitä edes myönnetä. Tuo rangaistuksien jakaminen, ihmisen oikeuksien riistäminen on helpoin tapa muka selvitä asioista. Se on kuitenkin laitonta. Ja kuten kukkis sanoi, annetaan ihmisille rangaistuksia, jotka eivät edes ymmärrä sen merkitystä; miksi en saa kahvia, miksi tupakka tai karkkia. Ja vaikka asukkaat ymmärtävaisivätkin rangaistuksen, on se joka tapauksessa laiton ratkaisu hoitohenkilökunnalta, se ei perustu lakiin. Kehitysvammaiset ovat saaneet ihmisoikeutensa syntyessään tähän maailmaan ja niitä ei kukaan hoitaja pysty häneltä laillisesti riistämään.

    • Rangaistukset siis pitää perustua lakiin, eikä jonkun hoitajan mielivaltaan sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka eivät kykene puolustamaan itseään. Hoitajat ja esimiehet pakenevat viimeisenä vetonaan hoidollisiin asioihin, mutta ei niihinkään voi vedota jokaisessa asiassa Eli ihminen joka juo kahvia, niin mitä hoidollista on siinä, jos viikoksi kielletään kahvin juonti. Attendo esim. on laajentunut liian nopeasti, saanut palkkalistoilleen ihmisiä, jotka eivät sovi hoitoalalle. Kolmasosa kunnista on pettynyt yksityiseen hoitotasoon, mitä Attendokin edustaa. Ja kun sanoin, miten rangaituksien pitää perustua lakiin, voin niitä jaella vain oikeuslaitos ja siihen valtuutettu virkamies (poliisi) esim. sakkojen muodessa. Tuskin kuitenkaan poliisi voisi kieltää kahvin juonnin.

    • kyselijä87

      yksityiset tekee hoivatyöllä rahaa- ja se näkyy. Olis kiva tietää miksi toimittaja haluaa tietää juuri attendosta? Eikös taannoin ollut kohua toisestakin yksityisestä joka vei rahaa ulkomaille.. asukkaiden ja henkilökunnan oloista nekin on pois. Huonot palkat ja työolot takaavat että paikalle saadaan runsaasti heikkotasoista henkilökuntaa (ei kaikki) joiden osaaminen ei riitä. mun mielestä yksityinen sektori ja hoiva/sosiaalityö on aina huono yhtälö (en ole hyvää nähnyt). Ja kaupungit kilpailuttaa näitä yksityisiä vielä niin tiukasti että hyvää on mahdoton tuottaa. Ja tietty oloja on pakko kiristää sillä voitoista ei tingitä-henkilökunnasta kylläkin.

      • siksi kerään

        Attendo siksi, kun he näköjään selviävät monesta asiasta kuin koira veräjästä. Attendossa oli vuonna 2011 tuhannen työntekijää ja nyt ilmeisesti yli viisi tuhatta. Siis yritys on kasvanut niiden ihmisten kustannuksella, jotka eivät osaa puolustaa itseään. Yrityksen kasvulla, siis liian nopealla on ekasijalla raha. Toisaalta yrityksen johto valehtelee ainakin minulle.


    • Tänään tiistaina 29.10. uutisoitiin, miten Attendo Oy on siirtänyt veroparatiiseihin 110 miljoonaa euroa, joten tässäkään suhteessa Attendolla ei ole puhtaat jauhot pusissa. He siis siirtävät veronmaksajien rahoja, kun Suomessa tekevät yhteistyötä kuntien kanssa ja laskuttavat siitä. Mitä vielä paljastuukaan Attendon takaa, eli jos tiedät, niin kirjoita.

      • ent.Attendon työntek

        ATTENDO OY : llä on kytköksiä veroparatiisiyhtiöihin eli verorahoja EI MAKSETA Suomeen joten kannattaa todella miettiä kenen työnantajan kanssa teette työsopimuksen. Jo tästä ja monesta muusta syystä en henkilökohtaisesti suosittele tätä yritystä kenellekään. Korvaus tehdystä työstä on todella huono, vaikka työvuosia ja kokemusta alalta löytyisi. Myös etuja ei ole juuri minkäänlaisia eikä myös heidän lupaamaa työterveyshuoltoa sillä myös tämän kanssa tullut ongelmien useiden työntekijöiden kohdalla. He käyttävät hoitajia pelkästään hyväksi ja voitot kerää...


      • hoitsu kiittää
        ent.Attendon työntek kirjoitti:

        ATTENDO OY : llä on kytköksiä veroparatiisiyhtiöihin eli verorahoja EI MAKSETA Suomeen joten kannattaa todella miettiä kenen työnantajan kanssa teette työsopimuksen. Jo tästä ja monesta muusta syystä en henkilökohtaisesti suosittele tätä yritystä kenellekään. Korvaus tehdystä työstä on todella huono, vaikka työvuosia ja kokemusta alalta löytyisi. Myös etuja ei ole juuri minkäänlaisia eikä myös heidän lupaamaa työterveyshuoltoa sillä myös tämän kanssa tullut ongelmien useiden työntekijöiden kohdalla. He käyttävät hoitajia pelkästään hyväksi ja voitot kerää...

        Kiitos tiedosta niin tietää kiertää tämän firman vastaisuudessa.


      • PÄÄSEEKÖ
        ent.Attendon työntek kirjoitti:

        ATTENDO OY : llä on kytköksiä veroparatiisiyhtiöihin eli verorahoja EI MAKSETA Suomeen joten kannattaa todella miettiä kenen työnantajan kanssa teette työsopimuksen. Jo tästä ja monesta muusta syystä en henkilökohtaisesti suosittele tätä yritystä kenellekään. Korvaus tehdystä työstä on todella huono, vaikka työvuosia ja kokemusta alalta löytyisi. Myös etuja ei ole juuri minkäänlaisia eikä myös heidän lupaamaa työterveyshuoltoa sillä myös tämän kanssa tullut ongelmien useiden työntekijöiden kohdalla. He käyttävät hoitajia pelkästään hyväksi ja voitot kerää...

        ONKO ATTENDOLLA LÄHI-AVUSTAJIA TYÖSSÄ


      • ottomaani
        PÄÄSEEKÖ kirjoitti:

        ONKO ATTENDOLLA LÄHI-AVUSTAJIA TYÖSSÄ

        Attendolla on töissä niukasti henkilökuntaa. työt teetetään työntekijöiden jaksamisesta välittämättä! Kun ihminen on poltettu loppuun voi hänet heittää pois kuin rukkasen! Nyt attendo tuo jo halpatuontimaista ihmisiä"hoitajiksi" eli tekemään likaiset hommat halvalla. henkilökunnalle yritetään asettaa sanat suuhun mitä attendosta saa sanoa! Attendo on ala-arvoinen työnantaja! Vuosien työkokemuksella en suosittele tuota firmaa kenellekkään.


      • tietoa on...
        PÄÄSEEKÖ kirjoitti:

        ONKO ATTENDOLLA LÄHI-AVUSTAJIA TYÖSSÄ

        En suosittele!!


      • miesiel
        ent.Attendon työntek kirjoitti:

        ATTENDO OY : llä on kytköksiä veroparatiisiyhtiöihin eli verorahoja EI MAKSETA Suomeen joten kannattaa todella miettiä kenen työnantajan kanssa teette työsopimuksen. Jo tästä ja monesta muusta syystä en henkilökohtaisesti suosittele tätä yritystä kenellekään. Korvaus tehdystä työstä on todella huono, vaikka työvuosia ja kokemusta alalta löytyisi. Myös etuja ei ole juuri minkäänlaisia eikä myös heidän lupaamaa työterveyshuoltoa sillä myös tämän kanssa tullut ongelmien useiden työntekijöiden kohdalla. He käyttävät hoitajia pelkästään hyväksi ja voitot kerää...

        Höpön höpö! Pelaa palkkaus sekä työterveyshuolto! Älkää nyt hakemalla hae vain epäkohtia!


      • äxpärtti
        miesiel kirjoitti:

        Höpön höpö! Pelaa palkkaus sekä työterveyshuolto! Älkää nyt hakemalla hae vain epäkohtia!

        Kyllä nuo väitteet verorahojen ohjaamisesta veroparatiisiyhtiöihin on ihan lehdistössä kerrottu julkinen totuus. Totta on myös se, että yrityksestä löytyy talousalan työkokemusta rakennus ja ravintola-alan hommeleista. Eli homma hanskassa.


    • iljio

      Aivan idiootti toimintaa! Vanhus---> ongelmajäte----> jätteen käsittely---->halvalla rahaa----> kunnes jäte kuoleentuu ja multaa päälle-----> tehtävä suoritettu-----> seuraava jäte erä käsittelyyn ja sama rumba kunnes rahat nyhdetty tai kohde kuolee. Voi sitä jaloa etiikkaa, huh että aivan päässä huippaa!

    • Ei koskaan.

      Aivan karsea firma, jonka ainoa tarkoitus on vääntää rahaa veroparatiiseihin. Älkää lähtekö mukaan tällaiseen, ainakaan oma moraali ja etiikka ei sallisi. Asiakkaat kupataan ja kuopataan -> uutta kehiin ja taas sama kuvio.

      • yxxxxxxxhoitsu

        Isoilla firmoilla ei valitettavasti ole sama toiminnan motivaatio kuin pienillä yrittäjillä. Pienet yrittäjät ovat yleensä asialla siksi, että todella haluavat potilaan voivan hyvin. Heidän suurin palkkansa on se, että asukkaat voivat hyvin. Isolla toimijalla valitettavasti motivaatio on muuta. se on tuottaa tulosta....loppujen lopuksi, vaikka muuta lupaavat pienyrittäjille joiden firmoja ostavat tänäpäivänäkin kaikkialla Suomessa. Lopputulema kuitenkin on sama, hoitajien ja siivoajien ja kokkien määrää vähennetään, lopetetaan omat keittiöt, siivoojat tuuraavat hoitajia ja lopulta heillä ei ole enää aikaa siivoamiseen kun kaikki aika menee tuuraamiseen. (Jotkut tunnolliset siivoajat siivoavat työajan ulkopuolella sen jälkeen, jotta olisi siistiä).
        Parhaat paikat ovat jopa pistäneet videointiin keittiö/olohuonepuolen, jotta hoitajien toimet voidaan dokumentoida. Ps. kyseisissä paikoissa ei ainakaan hoitajilla ole omaa taukopaikkaa vaan tauot pidetään kyseisissä videoiduissa paikoissa. En ole muuten videoinnin jälkeen mennyt kyseisiin paikkoihin töihin...Tosin itselläni vakipaikka muualla, joten valinnanvaraa on.


    • jokiii

      Voiei, hakivat juuri Seinäjoelle kahta keittiöapulaista, eipä tarvitse sitten hakea. Kiitos tiedosta!

    • SALAILUpois

      Nythän on niin että uskallikkoja tekemään näitä "ilmiantoja " tai paljastuksia on varmaan vaikea löytää. Tuttavani ainakin pelkää työpaikkansa menetystä. Hänenkin työpaikallaan kuulemma yksi FaceBook kirjoittelija on jo saanut lähtöpassit. Käyttäkää ihmiset esimerkiksi Kansalaisaloitepalvelua netissä. Nytkin siellä kerätään kannatusta aloitteelle: ( Kansalaisaloite hoitolaiminlyöntien ja hoidon yhteydessä tapahtuvan huonon kohtelun poistamiseksi).

    • outoa

      Ja jos kyseenalaistat asioita, tai pidät omasta ammattiosaamisen puolia. Tulee kirjallinen varoitus. Täs firmas vois pomo piiloutua ja katsoa mitä kukin tekee. On sit lääkäri, sairaanhoitaja, lähihoitaja, hoiva-avustaja, laitoshuoltaja, kokki jne..Työhyvinvointi on tosiaan jotain muuta.

    • onpasonpas

      Olen töissä Attendolla. Viihdyn työssäni eikä ongelmia ole. Olenko kummajainen??

    • Kippis

      Tipahti firmaan keväällä pala ämerikkää kun tuli työntekijä, joka aina mokan sattuessa ilmoittaa narisevalla englannilla että onneksi emme ole kirurgeja. Että taloudessa on ainakin asenne kohdallaan.

    • Mt-hoitaja

      Paljon maksavat palkkaa lähihoitajalle... työkokemusta 15v ??

      • 3546354654654

        Alinta mitä mistään taulukosta löytyy.


    • Kusetusta

      Oma kokemukseni on, että Attendo kusettaa palkanmaksuissa ja ellei työntekijä ole selvillä oikeuksistaan, tulee hän menettämään rahaa Attendon toiminnan myötä. Itse lähtisin karkuun ja lujaa.

    • punajuurikas

      Olen. Valitettavasti Attendo ei ole mikään unelmatyöpaikka. Palkka naurettava. Ja kyllä se on vain rahan perässä oleva firma.

    • minkki

      Olen. Kaikki huono mistä kirjoitetaan, on totta. Huonot esimiehet. Huono palkka. Liian vähän henkilökuntaa. Ylitöitä ei todellakaan makseta. Johdetaan kiristämällä. Ohjaajat siivoaa . Vain rahanteko on Attendolle tärkeää. Paska firma. Ja ruoka jota asukkaille tarjotaan on täysin ala-arvoista. Koiranikin syö paremmin.

      • NeljänTyötNaurupalkalla

        Allekirjoitan täysin nimimerkin minkki mielipiteen. Valmistumisen jälkeen olen ollut myös Attendolla töissä. Lähdin heti kun sain paremman paikan.

        On omituista, että voi olla samalla alalla eri tessejä, joilla nämä yksityiset voivat maksaa huomattavasti huonompaa palkkaa. Sairaanhoitajan palkassa ero on useita satoja euroja kuukaudessa. Hoitajille maksettu huonompi palkka, jatkuvasti alle sopimuksen oleva henkilökuntamäärä ja hoidettaville annettava huono ruoka tuovat omistajille suuremman voiton, ja rahathan menevät veroparatiiseihin. Välttäkää.

        Kunnilta toivoisin todellakin tarkempaa valvontaa siitä, miten henkilökuntamitoitukset toteutuvat kilpailutetuissa hoivapalveluissa. Ei ole epätavallista, että sopimuksessa luvataan nelinkertainen määrä hoitajia siihen nähden, mitä todellisuudessa on. Kun sopimus on tehty, sen toteutumista ei valvota. Työvuorolistatkaan ei kerro totuutta, koska sairaana tai muuten poissa olevien nimiä ei listalta ole välttämättä poistettu. Käykäähän kunnan päättäjät paikan päällä tarkistamassa ja laskemassa, paljonko hoitajia oikeasti on!


    • MissäOnIhmisarvo

      Attendon "Mummolassa" töissä... Vanhus parat joutuvat lähes heitteille, vaikka hoitajat yrittävät parhaansa. Omaisille luvataan kuut ja taivaat, jotta saataisiin uusia asukkaita, mutta resursseja lupauksille ei ole. Virikkeitä ei ole aikaa pitää. Työvuorolistassa vuoron perässä voi olla liuta kirjaimia, jotka viittaavat joko pyykki-, keittiö-tai johonkin muuhun vastaavaan vuoroon hoitotyön lisäksi. Yllättäin A niin kuin asukkaiden hyvinvointi puuttuu.
      Joillekin asukkaille ehditään tekemään aamutoimet juuri ennen lounasta ja välillä pahimmillaan vasta jo lounaan alettua. Liian vähällä henkilökunnalla mennään jatkuvasti.
      Ruuat ovat roskaa, koska sallitut raaka-aineet ovat roskaa.
      Itse siirtymässä pois Attendon riveistä, koska siellä on täysin mahdotonta tehdä työtään hyvin. Ala-arvoiseksi suorittamiseksi jää vaikka tekisi mitä.

      • pilvpout

        Samantyyppistä on muissakin yksityisissä palvelukodeissa. Mutta kokemukseni mukaan ruoka on huonompaa Attendolla kuin muualla, Virikkeitä ei ole, ehkä kesällä pääsevät ulos istumaan.


      • Anonyymi

        Vittu mitä paskaa!! Itse Attendolla töissä ja voin sanoa rehellisesti,,että hyvistä aineista tehdään ruoka ja kokista sitten kiinni minkälaista on lopputulos. Ja tarjottavat tosi hyviä ja monipuolisia...aina löytyy valittajia kun saa liian helpolla kaiken!


    • narco

      Attendo tekee hienoja tarjouksia paremmasta palvelusta halvemmalla hinnalla.
      Mietitäämpäs hieman miten se halvempi tarjous on mahdollista tehdä, kun yksityisen firman tehtävä on tuottaa arvoa osakkeiden omistajille, mitä enemmän, sen parempi.
      Eli heti pomppaa kustannukset reilusti vs julkinen palveluntuottaja.
      Lisäksi yksityisellä firmalla on palkkamenoja, mitä julkisella vastaavalla ei ole, mm mainonta.
      Jokainen on nähnyt yksityisten terveysfirmojen mainoksia telkussa jne.
      Lakimiehet, jotka varmistavat, että firma saa tuottaa huonointa mahdollista palvelua, ja saa maksimaalisen tuoton.
      Johto, yksityisen puolen ylimmän johdon palkat ovat todella ruhtinaalliset, miksi muuten kokoomuksesta olisi loikannut terveysfirmojen johtoon niin paljon porukkaa.
      Yksityisen puolen huonompi palkkaus suorittavalle henkilöstölle aiheuttaa huomattavia verotulojen menetyksiä kunnille, onko kukaan laskenut niitäkään?
      Oma kokemus yksityisistä hoiva-alan yrityksistä on, että hieman halvemmalla, paljon paskemmalla laadulla, ja yhteiskunta maksaa laskun.

    • Anonyymi

      Olen ollut kolme kuukautta keikkalaisena eräässä Attendon hoivakodissa. Olen tykännyt tosi paljon. Ihan niinkuin olisi suuri perhe. Kivoja hoitajia, hyvä johtaja, mukavia hoiva-avustajia. Fysioterapeutti käy, viriketoiminnanohjaaja käy. Kokki tekee todella herkullisia ruokia itse. Aina päiväkahvilla kakkua, pullaa tai piirakkaa ja vielä lisäksi hedelmiä. Ruoka on todella monipuolista. Suurin osa asukkaista ihastuttavia. Asukkaiden kanssa kerkeää ulkoilla, lukea, pelata, jutella, tehdä käsihoitoja, laittaa kampauksia jne. Muut työt, jotka eivät ole hoitotyötä, kuten esim. Voileipien teko, pyykkien viikkaamiset, asukkaiden huoneiden täyttämiset pesuaineilla, pesulapuilla jne. hoitotarvikkeilla. On mukavaa puuhastelua välillä. En kiellä, etteikö työ olisi rankkaakin ja haasteellisia hoidettavia, mutta hyvä työpaikka on. Se kodinomaisuus ja lämpö on suloista. Olen ollut tähän asti lähes koko ikäni sairaalamaailmassa. Olen sairaanhoitaja. Mutta enää teen keikkatyötä ja lähihoitajana. Stressivapaata. Suorastaan nautin. Reilu kymmenen vuotta vielä eläkeikään ja jatkan samaan malliin loppuun asti, jos vain keikkoja kyseisessä hoivakodissa riittää. Minut on otettu tosi lämpimästi vastaan. Yksi parhaimpia työpaikkoja, missä olen ollut. Tunnollisia, ahkeria ja lämpimiä ihmisiä töissä. Palkka on pienempi kuin kunnallisella puolella. Mutta minulla on jo ikää sen verran ja muuten asiat kunnossa, että ei enää ole penni niin tiukalla kuin joskus on ollut. Työmatkakin on sopivan kävelymatkan päässä. Tuntuu, että töissä ihan piristyy ja kotonakin jaksaa sen jälkeen vielä kaikkea. Nyt oli viiden päivän keikkaputki takana ja nyt alkaa kolmen päivän vapaat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe