Tonavan mutka

Mutkitellen

Nettiä selattuani aloin kiinnostua Tonavan mutkasta. Kuinka sinne pääsee Budapestistä? Mitä kaupunkia suosittelevat Unkaria paremmin tuntevat. Tarkoitus olisi tehdä päivän reissu sinne.

13

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä lähtisin Váciin - se ei ole niin turistia täynnä kohde - mutta junamatkana 30 minuuttia. Junan lähtö on Nyugati rautatieasema (M3 Nyugati metro, ja suurkaarikadultakin löytyy) Ihana vanha kaupunki, barokkikeskusta täynnä kirkkoja.
      Klassillinen Tonavan mutka on Szentendre-Visegrád-Esztergom reitti. (Turistibussilla on yksinkertaista) Jalan olisi haasteellista Visegrádin pilvilinnaan mennä ylös... Esztergomiin on huonot yhteydet sekä junalla (kaukana on keskustasta juna-asema) että linja-autolla. Autolla kyllä olisi helppoa - omatoimimatkanakin. Budapestista Szentendre onnistuu helposti HÉV junalla Battyhányi tériltä (M2 -kin siellä) HUOM jos on voimassa oleva kaupunkikortti, muista ostaa siihen lisalippu Szentendreen, se on jo Budapestin rajan yli ;-)

      • Laituri

        Tuo Vac kuulostaa reissulta sen lyhyen matkan vuoksi. Jos menee junalla tuonne Vasiin, niin kuinka kaukana asema on kaupungin nähtävyyksistä? Ja mitä nähtävyyksiä opasmonica suosittelee yhden päivän reissulla? Ja kiitos kivasta a asiallisesta vastauksesta.


      • vácin asemasta
        Laituri kirjoitti:

        Tuo Vac kuulostaa reissulta sen lyhyen matkan vuoksi. Jos menee junalla tuonne Vasiin, niin kuinka kaukana asema on kaupungin nähtävyyksistä? Ja mitä nähtävyyksiä opasmonica suosittelee yhden päivän reissulla? Ja kiitos kivasta a asiallisesta vastauksesta.

        Vácin asema on aivan keskellä kaupunkia. Jos kävelet sieltä mihin tahansa suuntaan kilometrin verran olet jo kaupungin ulkoreunalla. Nähtävyydet ovat niin lähellä että päivän aikana ne ehtii katsoa vaikka moneen kertaan.


    • Vácin rautatieasemalta päärakennuksesta suoraan noin kilometria ja olet barokkikeskustassa ja Tonavan rannalla myös. Siis suoraan :-) eteenpäin.

      • Mutkitellem

        Sinne mennään. Kiitos Opasmonica.


    • 16+6

      Mä arvoin viime kesänä Vacin ja Esztergomini välillä. Me päädyttiin jälkimmäiseen. Eniten vaakakupissa painoi se että me haluttiin mennä mahdollisimman pitkälle jokilaivalla ja nauttia siitä matkasta sekä maisemista (jotka paranee mitä kauemmas Budapestistä mennään).

      Meidän suunnitelmiin ei kuulunut käydä Sturovossa Slovakian puolella, mutta kun me nähtiin Maria Valeria -silta niin se oli pakko ylittää ja käydä pyörähtämässä Sturovossa. Jokilaivan laituri on ihan sillan kupeessa.

      Esztergomin basilika oli myönteinen yllätys. Netistä luetun perusteella mulla oli jokseenkin laimea käsitys siitä. Jotekin vaan tullut luettua juu, on siellä krypta, näköalatasanne ja jonkilainen aarrekammiokin, blää blää blää. Ehkä tuon laimean ennakkokäsityksen takia basilika nousi mun listoilla yhdeksi kivoimmista paikoista missä olen käynyt ja muistot siitä on todella hyvät. Aarrekammio ei vastannut ollenkaan mun mielikuvaa siitä. Mun ajatuksissa oli tyyliin emaliset kipot ja pari pronssipatsasta. Vähänkö olin väärässä :D

      Jokatapauksessa valitsipa sitten minkä tahansa paikan Tonavan mutkasta niin tuskin kovin pieleen menee valintansa kanssa. Vacissa olisi ollut muumiot, mutta pitäähän sitä jättää jotain seuraavaankin kertaan ;)

      http://www.atlasobscura.com/places/mummies-v-c-hungary

      • 16+6

        Se jäi sanomatta että me tultiin bussilla takaisin Budapestiin.


      • Mutkitellem
        16+6 kirjoitti:

        Se jäi sanomatta että me tultiin bussilla takaisin Budapestiin.

        Teittekö reissun yhden päivän aikana vai yövyittekö jossain?


      • 16+6

    • HiddenBudapest

      Jos päädytte Váciin, älkää missatko aidosta suklaasta tehtyä kuumaa suklaata...Choco Cafe Váci Csokizó, Március 15. tér 20 (pitää mennä sisään sellaiseen mahdollisesti suljetun näköiseen rakennukseen, kahvilan sisäänkäynti löytyy sieltä). Kokeilin itse hunaja-kanelisuklaata, aivan taivaallista. Jo pelkästään sen takia kannattaa mennä Váciin ;-)

      • Syömään kanssa

        Oliko hyviä ruokapaikkoja ? Tuliko syötyä monta kertaa ko. matkallasi?


      • Joo Váci Csokizó on paras valinta - ja Tonavan rannalla (mista lossikin löytyy) on ravintola : Halászkert étterem


      • Itälänso
        opasmonika kirjoitti:

        Joo Váci Csokizó on paras valinta - ja Tonavan rannalla (mista lossikin löytyy) on ravintola : Halászkert étterem

        Onnistuuko päivän reissuna Vaciin meno Tonavan länsipuolta ja paluu itäpuolta tai päinvastoin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe