Miten teillä on varaa?

justwonderingg

Miten kaikilla reippureissuunkin lähtijöillä on oikeasti rahaa lähteä Australiaan vähintään kuukauden oleskeluvarauksella? Koska siis että rahat riittäisit edes lentoihin (täytyy ajatella paluumatkaakin, oli se sitten vuoden tai 3 viikon päästä) ja ainakin kuukaudeks asuminen ruoka liikennöinti nähtävyydet/aktiviteetit...

Oletteko siis ensin vain asuneet vanhemmilla/jollain tutulla ilmaiseksi ja minimoineet eläminkulunne ja käyneet vain jossain hanttihommissa n.puolen vuoden ajan? Ja jos olette saaneet rahaa/säästöjä joltain muulta taholta niin voisitteko myöntää:D Samalla kun olen aina itse haaveillut mahdollisuudesta lähteä edes kuukaudeksi Australiaan ja tehnyt kunnon laskelmia yms, ihmettelen kuinka jotkut tutut vain yhtäkkiä lähtevät travellaamaan, vaikka tiedän ettei heidän elämäntyylinsä todellakaan anna taloudellisia edellytyksiä! Itseäni vähän ärsyttää laittaa aina joka kuukausi vuokraan ja kaikkeen muuhun kalliin pakolliseen rahaa. Olen oikeasti kunnon penninvenyttäjä, mutta se ei riitä sillä elämäntilanteeni ei vaan salli muutakaan keinoa. Olen myös ajatellut tekeväni niin, että päästyäni opiskelemaan otan opintolainaa ja lykkään opintoja ja lähden sitten lainalla reissuun:D ja toki käytän säästöjä niin paljon kuin mahd...

11

751

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pitkäjänteisyyttä

   Itse säästin maailmanympärireissua varten 4 vuotta, kesätöistä ja talvellakin opiskelujen jälkeen töitä, töitä. Aluksi keittiöillä tiskarina, puhelinmyyjänä, kaupan kassalla, harjoittelupaikkojen jälkeen jo omallakin alalla vähän paremmalla palkalla.

  • cunt

   Kyllä se omalla kohdalla oli näin kun reissuun oli pirullinen polte lähtee niin jostain sitä piti tinkiä kustannuksissa jos sinne halus lähteä ja ihan omassa kämpässä majottauduin! :D Olisinko semmoset 9 kuukautta säästäny rahaa ennen kun läksin reissaamaan ja vieläki olen tällä tiellä! :) Jäi nuo kapakki reissut vähän vähemmälle, tupakointia kun harrastan niin jostain pierasin itä-naapurin tuontia tai sätkää pyöritin jne... Tää working holiday viisumi on kätevä kun voi kartuttaa samalla matkakassaa eikä tarvii lentoja olla pois maasta eli niistäkään ei tarvii heti huolehtia! Ruokavalio tahtoo vaan olla vähän kehnon sutjakkata välillä jos pitää sniiduilla. Nuudeleita kun popsii kuukauden jos toisenki samalla töitä tehden niin jää sitä mynttiä näppiin :D

  • loll

   vuosien säästämisellä

   • Anonyymi

    Kun istuu pankin päällä, ei rahahuolet paina!


  • kokemusta on.

   Itse olen yrittäjä, katson tiliä voinko lähteä.
   Vertaa !
   Söisin koton, syön ausseissa,, eipä ole paljoa sen kalliimpaa.
   Liikkuminen julkisilla on edullista ja kikkailemalla loppu osa viikkoa ilmaista liikkua.
   Suomessa Ei ole. aina menee bensaa, ym. Eikä pikkukylällä ole julkisia ensinkään.
   Biletystä ei suomessa ei ausseissa.. 0 eur 0 Aud. :D

   Pienellä järjestelyllä asuminen on edullista siellä.

   Joten matkat on suurin menoerä ausseihin mennessä.

   Ihmettelen tuota mainintaa paluumatkasta, yleensä ostan sen yhtäaikaa kuin menomatkan, koska toisinaan yksisuuntainen on jopa kalliimpi kuin menopaluu yhteensä.
   Et kai osta erikseen??

  • Cheers for roos

   Suurin osa pidempään reissussa olevista tekee kyllä jotain töitä matkan aikana. Aika hurjan määrän työtä kotimaassa vaatii, jos aikoo vaikkapa vuoden makailla rannalla ja elää säästöillä. Siitä chillailusta ja auringonotostakin nauttii aika paljon enemmän jos vastapainoks tienää välillä vähän voita leivän päälle. Mun kokemuksen mukaan täällä töitä tekemällä pääsee vähän toisella tapaa sisälle maahan, Esim. Farmitöiden kautta näkee palan toisenlaista Australiaa, melkein jopa aidompaa meininkiä ku biitsit.

   Mä muutin keväällä opiskelujen jälkeen takas vanhempien luo, painoin kesän duunia ja heti töiden loputtua lähdin matkaan. Säästöjä ei siis ollu ihan liikaa. Oon aika onnekas, sillä työpaikka oli jo valmiiks oottamassa. Täällä oon ollu nyt kaks kuukautta ja neljä vielä edessä. Sen jälkeen uskon et mulla on mahdollisuus jonkun aikaa vaan reissata ja nähdä paikkoja ennen ku etin uuden työn. Ennen tänne tuloani aattelin et tuhlaan aikaa pysymällä puol vuotta samassa paikassa, maaseudulla keskellä ei mitään. Ei suinkaan, australia se on täälläkin ja nautin siitä joka ikinen aamu, ilta ja yö kunhan muistan nostaa katseen ylös. Kengurut pomppii pellolla kirkkaan tähtitaivaan alla, lämpöä riittää (täällä välillä vähän liikaakin) ja töiden kautta sekä muutenki oon tutustunu ihan huikeisiin tyyppeihin, niin paikallisiin ku matkalaisiinki.

  • Tuula Vantaalta

   Joo, kyllä se niin on, että suomalaisen matkailijan range on lännessä Karibia ja idässä Thaimaa. Sen jälkeen loppuu useimmilta rahat. Etelässä pääsee samalla budjetilla Gambiaan, pohjoisessa Lapin sesongin iloihin. Eihän useimmilla voi Suomessa olla rahaa kun eläminen on niin kallista. Saksalainen säästää jo ruoan hinnassa yhden kaukomatkan verran joka vuosi.

  • ...

   Minä säästin tekemällä täysiaikaisia työpäiviä ja asumalla vanhempieni luona. Olin pienipalkkaisessa työssä. Maksoin heille toki asumisesta ja ruoasta 250/kk mutta jäi siitä silti paljon enemmän käteen kuin asumalla yksin esim. vuokralla. Moni pystyy säästämään sillä että kun yleensä asutaan tyttö- tai poikakaverin kanssa tai ollaan naimisissa. Molemmat käyvät töissä mutta menot pistetään puoliksi. Siitä jää kyllä rahaa käteen jos sitä rahaa osataan yhtään käyttää.

   • ...13

    Lisäys: Jos asut yksin, kokeile muuttaa jonkun kanssa kimppaan tai ehkä vanhempiesi tms luo. Huomaat että siinä säästää rahaa.


  • HelpX

   Kätevä on esimerkiksi myös HelpX työt joissa saa palkkana majoituksen ruuat muutaman tunnint työllä. Kelpaa hyvin sellaisiksi ajoiksi kun raha on tiukalla ja töitä ei jostain syystä, esim poiminta töiden kausien odottelun takia ei vielä saa.
   Tutustuu paikalliseen elämään ja saa tehdä laajasta kirjosta tötiä ja ansaita päiviä esimerkiksi toisen vuoden viisumia varten :)

  • DownUnderHereICome

   ei ole kakaroita, ei ole lainoja, ei ole velkoja, enkä maksa vuokria..ja asun omakotitalossa..matkakassan keräämiseen menny alle puol vuotta ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   285
   1991
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   116
   1965
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   68
   1457
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   154
   1430
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   208
   1357
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   940
  7. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   96
   711
  8. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   39
   707
  9. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   63
   686
  10. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   276
   676
  Aihe