Moderniin kivitaloon Ikean keittiö?

Juuhpuuh

Meillä on miehen kanssa iso riita aiheesta keittiö. Minä haluaisin Ikean keittiön kivitasoilla yms. herkuilla. Hintaa tulisin n. 10.000e. Ja miehen mielestä tulee Puustelli, koska on jo sopinut siellä vastaavanlaisen keittiön eikä kehtaa perääntyä, hintaa 17.000e. Sopimussakko 300e jos perääntyy. Ajattelin, että kun on Ikean keittiöviikot, niin tilattaisiin sitten, jolloin hinta olis n. 9.000e 300e sopimussakko.

Onko väärä paikka säästää? Kummatkin keittiöt siis näyttäisivät aivan samalta. Mielellään ottaisin 7.700e vähemmän asuntolainaa ja sen Ikean keittiön. Ikeasta on kokemusta kahden keittiön verran ja olen ollut tyytyväinen laatuun ja ulkonäköön.

13

1751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+13

      Jos olet sitä mieltä, että Ikean keittiö on ihan yhtä laadukas ja kestävä kuin Puustellin keittiö ja niissä on samat ominaisuudet, niin eihän tuota tarvitse edes miettiä. Tottakai kannattaa ottaa halvempi. Vaikka kuinka nolottaa perua tuo Puustellin tilaus, niin onhan noissa ihan tolkuton hintaero.

    • Huhujuhhhuuujh

      On niitä talokauppojakin peruttu ja sanktiot liikkuu 3000-4000€ välillä!!
      Ei muuta kun 300€ puustellille ja ikeaan mars!

    • Bc nccbbfcc

      Meillä käytiin samaa keskustelua vuosi sitten ja päädyttiin ns laatukeittiöön. Ei tosin ollut puustelli vaan domus.

      Jälkikäteen ajatellen se ikeakin olisi todennäköisesti ollut ihan ok. Ja kaikkien liikkeiden tuotevalikoimien sisälläkin on suuria laatueroja. Veikkaan, että jos ottaa ikean parhaan sarjan ja puustellin/domuksen halvimman oven niin ikean tuote voi olla parempi... Yksi mitä kalliimmalla hinnalla saa on parempi suunnittelu ja todennäköisesti kestävämmät mekanismit. En ottaisi ikealta esim mitään lemans tai karusellikaappia (en tiedä onko niillä edes niitä), mutta perusrungoissa, saranoissa ja ovissa on vaikea kuvitella olevan suurta eroa. Ne ei meinaan teknisesti ole mitään avaruusteknologiaa millään valmistajalla. Lastulevyä, mdf:ää ja joskus harvoin puuta.

      Toisaalta, kun nyt rakentaa niin onhan se hyvä pyrkiä siihen, että kaikki kamat kestää vähintään sen 15v ennen kuin täytyy alkaa remontoimaan ...

      Googleta vaikka semmoinen blogi kuin "projekteista isoin". Siellä on muistaaakseni ikea kyökki uudessa kivitalossa ja ihan hyvältä näyttää.

    • Jjjnkk

      Jos molemmista tosiaan saatte juuri sellaisen keittiön/muut tilat kuin arkkitehti/te olette suunnitelleet niin siitä vaan.

      Meille olisi halpismerkkikin kelvannut, mutta ongelmaksi muodostui se että Ikealla ei ollut tarjota läheskään kaikkia ratkaisuja jotka olisimme halunneet / tila vaati. Mm: kunnollinen alumiinilistauravedin, 900mm vetolaatikosto, 90cm korkealle integroitavalle kylmälaitteelle runko, yksioviseen integroitavaan isoon kylmälaitteeseen kahdesta osasta koostuva oviratkaisu (jotta vedinlinja on yhtenäinen), 700mm leveää komeros jne. Silsi otimme puustellin.

    • RTTK

      Meillä on hieno kivitalo ja todella laadukkaat keittiökoneet sekä IKEAN keittiö. Tasot ovat diapolilta valkoinen kvartsitaso. Ikean kaapit maksoivat muutaman tonnin ja ovat yhtä hienot kuin mitkä tahansa domukset.
      Suunnittelemalla ikeasta saa tosi hienon keittiön kun yhdistää siihen laadukkaita elementtejä muualta. Esimerkiksi vetimet hankittiin muualta niin keittiötä on todella vaikea tunnistaa ikeakeittiöksi.

      Suosittelemme! Säästyneet rahat sai laittaa hienoihin gaggenaun kodinkoneisiin.

    • gdfsdsfdfs

      Ikean saranat on blummilta jota käyttää moni "kalliista" toimttajistakin. Laatikostot yms on ihan samaa tavaraa kun näissä kalliimmissakin keittiössä.

      Ikean keittiössä on yleensä yläkaapit hieman syvempiä kun muilla toimijoilla.

      Kiinnitysjärjestelmä voi alkuun näyttää hieman oudolta mutta loppupeleissä onkin aika fiksu kun muistaa käyttää aina oikeita proppuja yms oikealle seinälle.

      Tasot kannattaa ostaa muualta jos pitää tehdä kulma yms ratkaisuja tai haluaa massiivipuu / kivi yms.

      Kalliimmilta saat mittojen mukaan. Ikea pitää sovittaa heidän mittojensa mukaan. Ei tosin ole kovinkaan kummoinen ongelma tilata sitä yhtä ylimääräistä kaappia vaikka puusepältä muokattuna jos joku nyt ei satu kohdalle sopimaan.

      Itsellä tarjous ikea vs puustelli kodin kiintokalusteet (eteinen, tuulikaappi, kodinhoitohuone, wc, keittiö ja pari makuuhuonetta) Ikea 13 000 euroa koneineen, puustelli 38 000 euroa ilman koneita. Ei tarvinnut miettiä kovinkaan kauaa.

      • 43232

        Tuohan on yleinen harhaluulo että mekanismit olisivat jotenkin samoja kuin vaikka puustellilla. Totta on että blumin tuotteita käyttää käytännössä kaikki keittiövalmistajat, mutta blumilla on todella kattava laatu/hinta-haitari samoille mekanismeille.

        Eli ikea / muut halpiskeittiöt käyttävät niitä halvimpia mekanismeja kun taas esim puustellilla tulee jo vakiona paremman luokan laatikostomekanismit ym. Ja mekanismit ovat erittäin isossa osassa rungon hintaa määriteltäessä.

        Kuten sanottua Ikea on hyvä jos ei tarvitse tehdä liikaa kompromisseja, meillä kompromisseja ja myönnytyksiä olisi tarvinnut tehdä niin valtavasti että pakko oli ottaa puustelli.

        Ja tässäkin ketjussa jo mainittu Domus, en laittaisi kyllä samaan sarjaan puustellin kanssa missään tapauksessa. Laatu ym. on varmasti samaa, mutta valikoima on selvästi pienempi.


      • Ota IKEA
        43232 kirjoitti:

        Tuohan on yleinen harhaluulo että mekanismit olisivat jotenkin samoja kuin vaikka puustellilla. Totta on että blumin tuotteita käyttää käytännössä kaikki keittiövalmistajat, mutta blumilla on todella kattava laatu/hinta-haitari samoille mekanismeille.

        Eli ikea / muut halpiskeittiöt käyttävät niitä halvimpia mekanismeja kun taas esim puustellilla tulee jo vakiona paremman luokan laatikostomekanismit ym. Ja mekanismit ovat erittäin isossa osassa rungon hintaa määriteltäessä.

        Kuten sanottua Ikea on hyvä jos ei tarvitse tehdä liikaa kompromisseja, meillä kompromisseja ja myönnytyksiä olisi tarvinnut tehdä niin valtavasti että pakko oli ottaa puustelli.

        Ja tässäkin ketjussa jo mainittu Domus, en laittaisi kyllä samaan sarjaan puustellin kanssa missään tapauksessa. Laatu ym. on varmasti samaa, mutta valikoima on selvästi pienempi.

        Ikean rungot on paljon paremmat kuin Puustellin rimpulat. Ei Puustelli ole mikään laatukeittiö. Se on brändirahastus.


    • dfbqfbqfr

      Itsellä kivitalossa puustellin keittiö ja muut khh, vaatekomero.. kamat ikeasta
      (Ikean kalleimmilla ovilla).

      Meneehän nuo ikeatkin hyvin mutta kyllä puustellin tavarat on laadukkaampia, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

      Ikean kamoilla ei yksinkertaisesti olisi saanut rakennettua samanlaista kokoonpanoa minkä sai puustellista.
      (rakennettu 2012)

    • raksaajamatti

      Se kävi hyvin sulle. Me taas ei saatu millään Puustellin kamoista rakennettua sellaista keittiötä, kuin haluttiin - Ikean kalusteilla onnistuttiin saamaan juuri sellainen mitä haluttiin.

      • Vdbjhf

        Mun kokemus taas on se, että ns laatukeittiöiden väliset erot ei tule tuotteista vaan suunnittelusta. Suunnittelu onkin sitten ihan sen varassa että minkälainen myyjä osuu kohdalle. Me koimme saavamme eniten vastinetta rahoille domukselta. Samaan valintaan (ja suunnittelijaan) on tällä alueella päätynyt myös muutama muu tuttu rakentaja.


    • hintaa on

      Keittiöt on Suomessa naurettavan hintaisia. Suurin osa on ylihinnoiteltu törkesti. Itse osti umpipuusta tehdyn keittiön (myös rungot) Puolasta alla puoleen hintaan mitä Suomesta. Lisäksi Suomalaisissa oli lastulevyä koko runko. Tai mitä kalustelevyä nyt onkaan, mutta samaa saissea kuitenkin. Jos oikein brassaamaan haluaa, niin ostaa tasot Kiinasta. Sieltä saa kivitasot samaan hintaan kuin Suomesta lavtulevytasot. Tietenkin pitää luopua varmaan joistain eettisistä periaatteista, mutta minulle 10000€ säästö meni edelle eettisten periaatteiden.

    • Jöäännbh

      Massivipuuovissa ja rungoissa on vain sellainen vika että suoria ne ei ole ja elää vuodenaikojen mukaan. Ovet taas ovat väkisin vähän vänkyröitä johonkin suuntaan. Samoista syistä esim massiivipuutasoille pitäis runkoon porata reilusti ruuvia suurempi reikä jotta puu saa elää. En ottais massiiviovia tai runkoja vaikka ilmaiseksi sais.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5454
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2416
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1947
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1658
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe