Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Akun kestosta kysymys

Apple aloittelija

Nykyinen MacBookini on palvellut uskollisesti jo 7 vuotta. Tosin ensimmäinen akku tyhjeni 10 minuutissa 4 vuoden käytön jälkeen, joten ostin uuden. Myyjä kehoitti tyhjentämään sitä osittain eikä pitämään aina virtapiuhassa.

Näin olen tehnyt ja niinpä nykyinen akku kestää edelleen 3 vuoden jälkeen 3 tuntia aktiivista surffausta. Se on kuitenkin niin pullistunut, että täytyy jälleen hankkia uusi. Suomessa näyttää maksavan 149€, joten tilasin jenkeistä 24 taalalla.

Nyt kuitenkin kuulin, ettei nykyakut enää kuole, vaikka niitä pitäisi koko ajan latauksessa. Tietääkö joku, pitääkö moinen väite paikkansa? Eikö se alkuperäinen A1185 10,8V 55Whr (MA5616/A) ole ole aivan samanlainen Li-ion-akku kuin nämä uudetkin?

3

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kestää

      Akku kestää nykyisin 3v vanhassa macbook prossani 5-6h.
      Aiemmin ja alussa n. 8h.

    • Evita

      Olen ostanut huhtikuussa 2007 MACin 13" kannettavan ja edelleen on sama, alkuperäinen akku ja toissakesänä koneen pudottua lattialle (johto jäi varpaaseen kiinni), latauspuoli osui lattiaan ja sen jälkeen akkua ei voinut ladata.
      vein koneen siis Ruoholahteen huoltoon ja siellä sanottiin, että onpa sulla uusi tuo kone, kun akku kesti melkein 5 tuntia, kun ohjeessa sanotaan kestoksi 4 tuntia. He olivat aivan äimistyneitä, kun kerroin, kuinka kauan on ollut käytössä.
      Sillä samalla akulla toimin edelleen ja yhdellä latauksella akku kestää edelleen liki 4 tuntia mutta, jos olen paljon linjoilla, niin sitten akun lataus kestää n. 3t 30min.

      Joten kaikille läppärin käyttäjille ohjeeksi: kun otat koneen käyttöön ja akku eka kerran tyhjenee, anna mennä nollille ennen latausta ja lataa sitten vähintään 10-12 tuntia ja ota virtapistoke pois ja käytä kunnes kone ilmoittaa akun olevan vähissä. Käytä konetta pistokkeessa vain pakottavissa tilanteissa, kuten uusien ohjelmien ja päivitysten latauksessa tai suurien tiedostojen lähettämisessä, ettei linjat katkea. En ainakaan tällä istumalla usko, että koko ajan virtapistokkeessa oleva akku kestää ilman virtapistoketta kovinkaan kauan. En myöskään usko sen kestävän ilman virtaa vuosia. Mutta kyllähän se pistokkeen päässä kestää vuosia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe