Lappeenrannan steinerkoulussa kerätään oppilaita puhelimet pois

Nella

Taas kuuluu kummia kyseisestä koulusta. 3-.8. lk oppilailta kerätään puhelimet pois koko koulupäivän ajaksi. Aamulla opettajalle ja iltapäivällä saadaa takaisin.
Ei taida olla ihan laillista.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1369280845568

44

2363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hieno juttu.

      Nyt voivat lapset keskittyä olennaiseen. Sama kännykielto myös muihin kouluihin niin alkavat oppimistulokset parantua. Olen muuten aivan tosissani asian kanssa.

      • Jotain rotia

        Täysin samaa mieltä. Sama säänö jokaiseen kouluun.


      • Koulurauha

        Ei tarvita puhelinta koulupäivän aikana, ihan ymmärrettävää että kerätään pois jos ovat häiriöksi.


    • Äiti minäkin

      Poliisiin on oltu yhteydessä vanhempien taholta, taas. Mikä tuota paikkaa vaivaa??

      Tarkoitushan varmaankin on se, ettei kukaan lapsista ole kotiin yhteydessä, kesken koulupäivän. Täällähän aluehallintovirastoon valitettiin opesta, joka nöyryyttää lapsia. Aiheesta. Näine ne paperit. Keväällä useat lapset olivat yhteydessä välitunnilla kotiin, koulupäivän tapahtumista.

      • juupajuuu1

        Kotiinhan ne kullannuput varsin onkin yhteydessä.Kaverit tykittää viestiä, facebookissa,pelataan jne. Ihan oikein että kerätään pois. Kumma kun joka asiasta pitää olla poliisiin yhteydessä.Nykypäivän äidit aika vieraantuneita todellisuudesta.


      • hastalavista2

        No vittu haloo!?!? Jos pennut pitäisi ne kännyt pois näpeistä tunnilla, ni tuskimpa niitä tarttis kerätä. Vitun hössö-äiti!!


    • Tietoinen asiasta

      Joopatitijoo...


      Oma lapseni sekä muutama muu lapsisoittivat usein minua koululle käymään, asuin siinä koulun vieressä..Puheluita kotiin saivat myös muut vanhemmat. Ja samasta syystä. Opettaja raivosi luokassa milloin mistäkin, loukkasi säännöllisesti samoja oppilaita.

      Lapseni oli yksi näistä kiusatuista oppilaista. Postitin muutama viikko sitten aluehalintovirastoon nipun tytön epikriisejä viime keväältä. Lapsi oli terve, opettaja kiusasi.
      Lääkäri, psykologi, koulun kuraattori olivat asiasta samaa mieltä. Odotan mielenkiinnolla päätöstä asiaan.

      Eniten ottaa päähän, jos meno koulussa jatkuu. Kuulin kyllä, että vanhemmat ovat olleet yhteydessä luokan entiseen opettajaan sekä poliisiin tämän syksyn aikana. IOma lapseni siirtyi normaalikouluun. Ei ole enää paniikkioireita aamuisin kouluunlähtiessä tai univaikauksia, mahakipuja taihi päänsärkyä. Koulunkäynti sujuu, ja on paljon kavereita.

      • Vaihda koulua

        No jospa laittaisit lapsesi oikeaan kouluun. Uskonnollisissa kouluissa voi olla erikoisia toimintatapoja.


      • katse peiliin

        Vai että ihan poliisiin? Tuli vain mieleen onkohan tilanne tosiaan ollut tuo... useasti vain lapsi riehuu ja kun opettaja sanoo vastaan / rankaisee huonosta käytöksestä on lapsi aivan paniikissa koska vanhemmat eivät ole koskaan sanoneet jälkikasvulleen vastaan ja muutenkin minusta aivan naurettavaa tämä kun nykyaikana lapsia ei saa edes komentaa tarvittaessa ja muutenkin ovat nykyään tottuneet saamaan aina tahtonsa läpi.


    • qwerty29

      Hei haloo!

      Ei kännyköitä tarvita tunnilla. Itse kun olin koulussa ei kännyköitä ollut olemassakaan. On se kumma, jos ei lapset pärjää päivää koulussa ilman kännykkää. Tämähän menee jo aivan älyttömyyksiin. Tärkeintä on, että opettaja saa opetusrauhan. Jos niille kullannupuille jotain sattuu, varmasti soitetaan kotiin.

    • totuus esiin

      Olin kerran kouluavustajana kyseisessä koulussa...oli kyl iha ihme menoa...lasten täytyi hokea jtn "isä aurinko,äiti maa"-mantroja...jne...Älkää laittako lapsianne sinne!!!Kamalaa aivopesua! Ja sekin,et mitä parempi olet piirtämään,sen parempi olet,jopa lukiossakin...eli faktat ja oppiminen korvataan taiteellisuudella!!! Ei se mikää taidekoulu kuitekaa ole...

      • Anonyymi

        No jopas! HEMMETIN typerä, kehityspsykologiaan ja historiaan perehtymättömän henkilön kommentti. Hämmästyttävää, että vielä nykypäivänä esiintyy moista harvinaisuutta; olen elänyt sellaisessa, nyt todistetusti valheellisessa, harhaluulossa, että nämä 'moiset harvinaisuudet' ovat viimein ymmärtäneet kuolettaa tuskallisen tietämättömyytensä sukupuuttoon, sekä kuroa ammottavat aukot yleissivistyksessään kiireen vilkkaa ja hippulat vinkuen umpeen!

        Mutta mutta. 🙄


    • eisteineriin2

      Steinerlukio on vitsi.
      Ei ihme, että monesti puolet lukiolaisista lopettaa ja siirtyy toiseen kouluun.
      Läksyksi usein lukiosta piirtämistä.

      Liian pienet piirit siellä, ei asiat oikein rullaa.
      Luokatkin kuin jotain mökkejä ja opettajista en edes sano mitään.

      • Metsänpeikko

        Ainoa vitsiin viittaava on mielipiteesi. Steinerissähän työvihkot kuvitetaan itse. Eiköhän tuo ole opiskelijoille selvä asia kun kouluun hakevat. Muista Lappeenrannan lukioistako ei jo aloittaneet vaihda minnekään!? Totuus on se, että pieni osa opiskelijoista huomaa, ettei se lukio sittenkään ollut oma paikka ja vaihtavat esim. ammattiopistoon. Ei siihen sen kummempaa liity. Olenpa kuullut, että steinerlukioon vaihdetaan sieltä "normaali"lukion puoleltakin. Kaikillehan tuo lukio perustuu vapaaehtoisuuteen, lapsellista tulla tänne parjaamaan jotain opinahjoa.


    • Auschwitz53

      Ja mikähän mahtaa olla kyseisen kiusaaja-opettajan nimi ?

    • stainerr

      Onks tää joku vähäosasten oppilaitos (oppimis rajotteinen tms.)?
      Kertoneen jotain tuo puhelimien keräys.

      • dacau22

        Kyllä steinerissä huhujen mukaan pelkkiä rajoitteisia , muuan Kalle Havumäkikin on käynyt kyseisen koulun .


      • nobody?
        dacau22 kirjoitti:

        Kyllä steinerissä huhujen mukaan pelkkiä rajoitteisia , muuan Kalle Havumäkikin on käynyt kyseisen koulun .

        En oo ikinä kuullutkaan kyseistä tyypistä.


      • havukalle13
        nobody? kirjoitti:

        En oo ikinä kuullutkaan kyseistä tyypistä.

        sivistä itseäsi senkin metsäläinen,leikkaa lettis ja mene töihin !!!


      • Öööö?
        dacau22 kirjoitti:

        Kyllä steinerissä huhujen mukaan pelkkiä rajoitteisia , muuan Kalle Havumäkikin on käynyt kyseisen koulun .

        Hahah, itseasiassa steinerkouluissa on vähemmän rajoitteisia kuin peruskouluissa. Steinerkoulut ovat yksityiskouluja, ja erilaiset asiat, kuten kehitysvammat sekä luki- että tarkkaavaisuushäiriöt otetaan aina huomioon, ja joskus ne voivat jopa estää kouluun pääsyn. Ihmiset, korjatkaa virheelliset "faktanne" ja ottakaa selvää asioista ennen kuin tulette huutelemaan mistään, mistä ette tiedä mitään :)


    • Oikein,.

      Lapsien ei tarvitsisi ottaa puhelinta mihinkään kouluun,se häiritsee vain opetusta puhelimen näprääminen.

    • Puhelimeton

      Miten ennen on pärjätty kun ei ollut lankapuhelintakaan kaikissa kodeissa, kännyköistä puhumattakaan...?

    • älämenestineriin

      Puhelinten kerääminen tuskin on tuon koulun suurin kompastuskivi. Itse normaalikoulu käyneenä ja vuoden sen jälkeen steinerkouua käyneenä sanon, että siinä koulussa mättää moni muu asia enemmän kuin puhelinten kerääminen.
      Lukiossa siellä usein parin tunnin päiviä ku lukion joutuu käymään 4 vuodessa, on koulupäivät melkein aina 2-4 tuntisia...

      • pavelov

        herää pahvi


    • thug life

      va laitto 3 biittii huulee äske

    • thuggest life

      takas tf kentille

    • poliisi ei kuumota

      heittelin äske frisbeet amikse suoral poliisit tuli valittaa ja hääti pois siint.... menin takas hetiku ne lähti pois.

    • laveerre

      hitto et kuumotti kyllä kello 3.15 ^^

    • nyt potuttaa

      jooo mul oli sama olin heittelee frisbeet kaverinkaa ja mun es oli maas, sit kaveri viimei sai hyvän kopin mut kaato mun es:än ja kello oli niiku 3:10 et ees kanneli ei ollu auki

    • Lauriina87

      Joo kyllähän ilmiselvästi se on täysin laitonta, että lapsilta kerätään puhelimet pois koulupäivien ajaksi. Kahden lapsen äitinä voin kyllä todeta puhelimen käytännölliseksi kasvatus- ja havainnointiapuvälineeksi, enkä itse mistään hinnasta voisi omassa opetuksessani jättää puhelinten käyttöä pois. Ja eikö puhelimen räplääminen tunnilla hiljennä oppilaan, jättäen tämän tärkeät kuuntelemiselimet korvat yhä toimintaan, poimien hyödyllisiä neuvoja oppitunneilta.
      Miettikääpäs nyt vähän, ennenkuin heittelette näitä väitöksiänne.
      Steinerkoulusta vielä sen verran, että on erittäin mainio laitos. Opetustapa poikkeaa valtavirran tyylistä siinä, että oppilaille annetaan aikaa miettiä itse asioita ja muodostaa oma näkemys yhteiskunnasta ja maailmasta. Kyllä me tarvitsemme näitä uraauurtavia toisinajattelijoita! Nämä ihastuttavat taiteilijasielumme kukaan puhjetessaan luovat uutta tähän kaavoihin kangistuneeseen maahamme.

      • ha gaaaaay

        no toisinajattelijoita sieltä steineristä kyllä tuleekin usein heistä tulee työttömiä jonka jälkeen ravaavat koko ajan kelan luukulla, joten jos minulta kysytään sinä lauriina87 voisit pitää suusi supussa ja laittaa kersasi johonkin tavalliseen kouluun pois sieltä, "aivopesu" koulusta jossa huhujen mukaan opettajat jopa kiusaavat ala-aste ikäisiä oppilaita.


      • sehänsteiner
        ha gaaaaay kirjoitti:

        no toisinajattelijoita sieltä steineristä kyllä tuleekin usein heistä tulee työttömiä jonka jälkeen ravaavat koko ajan kelan luukulla, joten jos minulta kysytään sinä lauriina87 voisit pitää suusi supussa ja laittaa kersasi johonkin tavalliseen kouluun pois sieltä, "aivopesu" koulusta jossa huhujen mukaan opettajat jopa kiusaavat ala-aste ikäisiä oppilaita.

        Toisinajattelijoita tosiaan.
        Steinerissa on niin vähän ihmisiä, että johan paniikki iskee ku joutuvat kohtaan oikean maailman. Siellä eletään pumpulissa, eikä sillä hyvällä tavalla.

        Steinerkoulun lopettamisprosentti kertoo jo varmaan tarpeaksi.


      • faktattiskiinsepari
        sehänsteiner kirjoitti:

        Toisinajattelijoita tosiaan.
        Steinerissa on niin vähän ihmisiä, että johan paniikki iskee ku joutuvat kohtaan oikean maailman. Siellä eletään pumpulissa, eikä sillä hyvällä tavalla.

        Steinerkoulun lopettamisprosentti kertoo jo varmaan tarpeaksi.

        kerrotko tämän lopettamisprosentin ?


      • peosentti
        faktattiskiinsepari kirjoitti:

        kerrotko tämän lopettamisprosentin ?

        Kertooko se tarpeaksi jos lukion aloittaa 20 oppilasta ja vuoden jälkeen heistä 10 on lähtenyt koulusta.


      • tarpeaksi
        peosentti kirjoitti:

        Kertooko se tarpeaksi jos lukion aloittaa 20 oppilasta ja vuoden jälkeen heistä 10 on lähtenyt koulusta.

        kertoo TARPEAKSI


      • Lauriina87
        tarpeaksi kirjoitti:

        kertoo TARPEAKSI

        heikot sortuu elon tiellä! Kyyl kaikissa lukioissa on lopettajia, ei ole ilmiö ainoastaan steinerkoulun ongelma.
        Ja teiltähän se yleissivistys puuttuu, kun ette
        Havumäkeä muista, kansallissankarimme!
        Sivistykää tietämättömät


      • rauhaaveljet

        taidat olla Kokoomusnuori kun haukut kehitysvammaista rumaksi....
        Kaikki me olemme omanlaisinamme kauniita,jumalan luomuksia.


      • Voijeesus
        ha gaaaaay kirjoitti:

        no toisinajattelijoita sieltä steineristä kyllä tuleekin usein heistä tulee työttömiä jonka jälkeen ravaavat koko ajan kelan luukulla, joten jos minulta kysytään sinä lauriina87 voisit pitää suusi supussa ja laittaa kersasi johonkin tavalliseen kouluun pois sieltä, "aivopesu" koulusta jossa huhujen mukaan opettajat jopa kiusaavat ala-aste ikäisiä oppilaita.

        Taas, faktat väärin. Tutkimuksien mukaan steinerkoulun käynneillä ihmisillä on suurempi todennäköisyys saada hyvä työ kuin peruskoulun käynneillä. Googlaa, jos et usko.


    • vamiksujonijoonagay

      haistan miksun peliluolan tässä langassa

    • jyrkikäteinen

      Tuleeko täältä steiner-oppilaitoksesta niitä Kokoomusnuoria?

      • vaittinen1

        En tiedä. Mutta itse kokoomusnuorena kannatan tälläistä vääryyttä, jota steinerissa tavataan!


    • herännyt äiti

      Olen kuullut huhua, että steinerista tulee itsenäisä nuoria jotka osaavat tehdä muutankin kuin vain lukea. En kuitentaan halua sitä omille lapsille vaan vaihdoin heidät toiseen kouluun kun he alkoivat oppia asioita liian hyvin muutaman vuoden steinerissa olon jälkeen. Normaaleja vätyksiä pitää nuorista tulla, eikä mitään maailmanpelastajia!

    • syöpäseppo13

      lanka on täysin kuollut? nyt lisää rölliä

      • 666steiner

        Nyt pois täältä nuoriso, steinerkoulu on paholaisille... Eiköhän se ole jo tässä kuultu!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1804
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1602
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      19
      1399
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe