todella nirso koira

kyselyjä

Ajattelinpa täältä kysellä, onko koirille olemassa mitään ruokahalua kiihottavaa ainetta ? Koiramme on oikeasti nirso, oksentaa nälkäänsä (tänäänkin n. 10 kertaa, ei ripulia), ruokaa on tarjottu ei kelpaa. Suostui syömään keitettyä kanaa ja sitten huomasi olevansa nälissään....siis niin nälissään, että oksensi vedetkin. Muuten pirteä ja reipas, leikkii sisällä ja ulkona, ei kuumetta, ainut on tuo nälkä. Eihän tuollaista voi todellakaan katsella, joka aamupäivä, iltasella vasta syö, jos syö.

sp. tarjosin kahta eri ruokaa, ei kelvannut kumpikaan.

13

1337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 34+3

      aito, raaka liha

    • 11+8

      Lisää ruokaan öljyä, pitää turkin ja ihonkin kunnossa. Se ainakin saattaa monesti lisätä ruuan maistuvuutta. Älä myöskään koskaan tuputa koiralle ruokaa, vaan annat säännöllisin ajoin aamuisin ja iltaisin kupin tarjolle ja se on lattialla 15min niin että koira sen huomaa. Jos ei ruoka kelpaa, niin kuppi pois ja seuraavalla kerralla uusi yritys. Vaikuttaisi siltä, että koira on oppinut nirsoksi ja saanut itse valita, että mitä suostuu syömään ja mitä ei. Nyt se odottaa jotain paistettua sisäfilettä siellä, jota te ette tajua sille tarjota (eikä missään nimessä kannatakaan ryhtyä tuollaiseen).

      Meillä on kans todella nirso koira, välillä on parempia kausia ja välillä huonompia. Jos ei ruoka maistu niin sitten ei maistu. Kyllä tuokin välillä oksentelee niitä tyhjän mahan oksuja mutta ei onneksi enää niin usein... En ole kuitenkaan tilanteesta enää niinkään huolissaan, koska luotan siihen ettei terve koira itseään syömättömyydellään tapa. Eli jos ongelma vaan jatkuu ja jatkuu, niin sinuna kääntyisin sitten ihan eläinlääkärin puoleen. =)

      • kyselyjä

        Väliin siis syö hyvin ja enemmän, nyt sitten ilmeisesti on jo toinen narttu kuukauden sisään juoksussa, kiva kun käyttävät ulkona uroskoiran pihan vieressä...On syönyt muschia, neuta ja kotiruokaa, teollisiin ei koske, ei vaikka öljyssä nappulat lotraisi, tai joo imee öljyt pois ja sylkee nappulat kuppiin takaisin. Muuten on oikein reipas ja leikkisä, ei siis ole heikossa kunnossa vaan oikein pirteä ja ulkona todella terhakas.


      • turhautunutsomelainen

        Meidän aamunirson koiran kanssa olen tapellut ruuan suhteen jo kohta kaksi vuotta. Ruokaa on vaihdettu melkein kymmenesti, aina syö jonkin aikaa ja sitten lopettaa. Nytkin jäi vaan lautasen eteen odottelemaan että millon `saa` poistua kupin luota pois. Koiran toki saa syömään jos raksujen ja lihan sekaan laittaisi vielä kananmunan, mutta minusta se menee jo herkuttelun puolelle. Tulin turhuuksissani tänne ja löysin tuon öljyvinkin, koira alkoi syömään, mutta taisi jäädä kyllä puolet lautaselle. Jospa tämä kikka auttaisi edes vähän. Nyt siivomaan syleskeltyjä naksuja lattialta.


    • threeam

      Jos ei suostu syömään aamulla niin anna koko ruoka-annos vasta illalla. Ja jos ei syö ollenkaan niin nostat kylmästi vain kupin pois

    • tiikeri_lilja

      Onko kastroitu?

    • Jotain edes

      Kokeile antaa ruoka jäisenä. Meillä ainakin sakemannit, varsinkin näin kesäisin syövät lihat ja luut jäisinä, mukavaa ajanvietettä :). Tai anna vaikka nakkeja/makkaraa aamuruokana, pääasia että jotain syö, tyhjänmahan oksentelu ei ole tervettä.

      • kyselyjä

        Joo, itsekin epäilen ettei ole tervettä. Pieniä annoksia on nyt jo syönyt aamulla, parasta tässä on, ettei onneksi enää syönnin päälle oksenna. Kanansiipiä syö joskus, ja olen koittanut jäisenä antaa, kantaa ne piiloon ja syö kun ovat vähän sulaneet.


        ps. tuo on hyvä vinkki nuo nakit, tämä on siis niin nirso, ettei ole makkarasta löytynyt vielä sellaista mitä söisi.


    • sara,olisi nyt 18v

      Aikoinaan oli meillä 3 koiraa joista 1 nirso. Tämä johtui omasta syystämme, koska herkkupaloja lenteli niille aika usein. Toiset koirat söi silti, tää yksi ei.
      Siis jos sai edes leipäpalan, ei koskenut omaan ruokaan pariin päivään. Tämä vain tiedoksi että koirat ovat yksilöitä, kuten mekin.
      Älä tosiaan tyrkytä kippoo sille. Jos ei syö tylysti kuppi pois. Niin se oppi meidänkin, kun lopetettiin kaikki ylimääräiset herkut.

    • 6+11

      Jep, kaikki ylimääräiset herkut ja namipalat ehdottomasti pois nirsolta koiralta! Ja sinä päätät mitä koirallesi syötät, ei koira. Se syö vaikka teollista ruokaa jos niin haluat. Taitaa olla osittain johtajuuskysymyskin... Kannatan myös sitä, että nirsolle koiralle vaan yhtä ruokaa, niin ei pääse valitsemaan, että mitä haluaisi syödä ja mitä ei.

      • kyselyjä

        Kun ei anneta makupaloja, kuin koulutustilanteissa, eikä sille kyllä kelpaakaan ihmistenkään ruoista juuri mikään....Pääasiassa siis koulutettukin rapsuttelulla ja kehuilla, kun harvassa on mitkä niistäkään kelpaa, tosin nekin on että ensin kelpaa sitten kohta ei kelpaakaan. Nyt on taas parina päivänä jopa suostunut syömään, vähän, mutta tänään on jättänyt syömättä, jälleen kerran. En tiedä sitten onko tosissaan noin "linjoistaan" tarkka, ettei joka päivä voi edes syödä....

        ps. ei ole ensimmäinen koira, mutta ensimmäinen nirsoilija.


    • nirsoilu loppui
    • Zietär

      Itse pysyn Golden Eaglen syötössä mutta joka koiralla on se ''oma'' merkkinsä ja juttunsa mikä kiihottaa ruokahalua. Yhdellä liikunta, koulutushetki tai treenaus yleisesti, toisella tietty merkki tai pakasteliha. Vaikea sanoa kun ei koiraa näe tai tunne, kokeile runsaampaa ulkoilua tai leikkihetkiä. Jos nyt haluaa HETKELLISESTI saada apua niin ziwipeak on aika varma nakki varsinkin märkäversiona saamaan koira syömään. Katso kuitenkin ensin onko madotus kunnossa tai yleisvointi eli ei mielellään saa alkaa lahjomaan jotta söisi vaan ''kiihottaa'' ruokahalua noin muuten. Ziwiä meillä on kuitenkin kaapissa ns. sairasruokana ja tabletin ujuttana kun jos ei muuten maistu ja koiran halutaan saamaan syömään edes jotain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe