Moraaliton Sonera

Sonera rules

Soneran asiakaspalvelu ja tapa toimia ja hinnoitella palvelunsa on täysin moraalitonta ja suorastaan rikollista. Nyt sitten esimerkki: kävin jokunen viikko sitten erään ikääntyneen ihmisen symtymäpäivillä ja siellä tuli puheeksi puhelujen hinnat ja laskutus. Syntymäpäiväsankari ihmetteli sitä, kun Sonera laskuttaa 2,90 euroa paperilaskun lähettämisestä. Hän näytti laskua ja mutta se laskun loppusumma se vasta pyöristytti. Lankaliittymän perusmaksua oli lähes 30 euroa kuukaudessa ja itse puhelujen kustannus muutama euro. Eli vanhojen lankaliittymien vanhoilta asiakkailta peritään pyöristtyttäviä perusmaksuja ja siihen sitten lisätään vielä paperilaskusta lisää kustannuksia. Tässä tapauksessa liittymä oli keskellä kirkonkylää ja linjat olivat jo vuosikymmeniä olleet maan alla eli verkon kustannukset oli kyllä rahastettu jo moneen kertaan. Toisaalta tuo paperilaskun hinta on täysin moraaliton rahastusmuoto. Se koskee juuri niitä ihmisiä, jotka eivät voi juuri puolustautua. Tässäkin tapauksessa nettiä ei ikinä ole ollut ja eikä sitä ikinä tulekkaan. Uskollinen asiakas on maksanut vuosikymmeniä Soneran littymästä ja puheluista sen minkä Sonera on vaatinut. Mutta pelkästä vanhasta peruslankaliittymästä vuositasolla usean sadan euron vuosimaksu on liikaa. No onneksi syntymäpäivävieraista löytyi hintatietoisuutta ja ratkaisuja. Syntymäpäiväsankarille hankittiin GSM-pöytäpuhelin ja siihen oma erillinen sim -kortti toiselta palveluntarjoajalta. Toki vanha puhelinnumero piti vaihtaa. Soneralla on kyllä tarjolla vanhan numeron säilytyspaketti, mutta rahastus jatkuu sitten kymmenkertaisina puhelujen hintoina. Ja eikä tässä vielä kaikki: kun synttärisankari sitten soitti Soneraan ja irtisanoi vanhan lankaliittymän, niin silloin Sonera tarjosi tätä vanhaa lankaliittymää säilytettäväksi 2 euron kuukausiperusmaksulla. Mitä tästä opimme: Soneran toiminta täysin moraalitonta ja suorastaan vanhojen ihmisten "laillista" ryöstämistä.

3

333

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • =(!¤%&#/)

   Tuokin on syy, miksi minun laskuissani ei koskaan ole maksunsaajana Sonera

   Jos olisi jokaisessa valtionyhtiössä ollut samantasoisia toimitusjohtajia joita (Telen aikaan ja jälkeen) on ollut koko SUomi olisi tehnyt jo konkurssin vuosia sitten.

   Nyt mennään YLE;ssä jo lähellä tuota. Puuttuisi sielläkin, että Yle hankkisi verorahoillamme pari hotellia Pasilasta henkilökunnallee tai Finair Vantaalta kun vanhat sängyt ovat ympäri maailmaa...

  • sonerapartio

   Morjesta Sonera rules,

   Lankapuhelinliittymissä on tosiaan korkeampi kk-maksu kuin vaikka kännykkäliittymissäi. Olet ihan oikeassa - vanha kotipuhelin ja maksut siitä - jossain vaiheessahan ne kuittaa kulut mitä sen linjan pystyttäminen on vienyt rahaa. Ajan kuluessa sitä linjaa pitää kuitenkin huoltaa ja ylläpitää, ja huomioimme nämä kulut lankaliittymän kk-maksuissa. Puhutaan niin sanotusta kustannusvastaavasta hinnoittelusta. Haja-asutusalueella kuukausimaksu on korkeampi, jopa tuota 30 euron tasoa, taajamissa alhaisempi.

   Numeron säilytyspaketilla tarkoittanet Sonera Kotinumeroa --> http://bit.ly/1fiSMft Siinä tosiaan vanha tuttu kotipuhelimen numero siirtyy kännykkätekniikan "päälle", joten se on helppo jos/kun siirtyy pois kotipuhelimesta. Sillä soittaminen esimerkiksi kännykkään maksaapi 10 senttiä/minuutti. Toki, onhan se hinnakkaampi puhelu kuin perus kännykkä-kännykkä -puhelu mutta ero ei ole kuitenkaan nyt ihan 10-kertainen.

   Jos asiakas haluaa irtisanoa meidän kotipuhelimen, tarjoamme hänelle aina just tuota Kotinumero-palvelua. Mitään 2 euron säilytys-mahdollisuutta/kampanjaa meillä ei ole kotipuhelimen suhteen, ja kuulisinkin siitä mielelläni lisää että mistä siinä oli kyse? Siis jos ei Kotinumerosta vaan jostain muusta.

   Tero@SoneraPartio
   www.sonera.fi/sonerapartio

   • Sonera rules ?

    Hei Tero !

    Odotinkin näitä Soneran vastauksia: Kaikki tuo "kustannusvastaavuus", " linjan pystyttäminen" olikin niitä sanoja joita ilmeisesti Terokin on oppinut isoilta pojilta. Tässä tapauksessa liittymä on keskellä taajamaa ja linjat maassa. Huolto- ja käyttökulut ovat minimaaliset ja verkko toimintavarma sekä aikoja sitten maksatettu kuluttajilta.

    Kotinumeron puhelujen hinnat ovat kyllä pyöristyttävät kun niitä vertaa muiden, kuin Soneran tarjoamiin hintoihin.

    Ja tuo 2 euron säilytyskamppanja, oli sitä tai ei, niin näin sitä Sonera hädissään tarjosi. Eiko isot pojat ole opettaneet, että menetetty asiakas on menetetty asiakas ja sitä ei hevin takaisin saa. Nyt sitten lankaverkolla on yksi käyttäjä vähemmän. No, ongelmahan ratkeaa kun Sonera nostaa perusmaksua ja kertoo "kustannusvastaavuuksista".

    Mutta en huomannut tuota kommenttia tuosta paperilaskun ( 2,9 euroa ) hinnasta. On todella törkeää, että vanhoilta asiakkailta peritään moisia maksuja. Luulisi Soneran näkevän järjestelmistään, onko liittymässä nettiä ja kuinka vanha littymä on ja kuinka vanhoja asiakkaat ovat. Mutta isot pojat lukevat excel-taulukoitaan ja röyhkeästi ja moraalittomasti laittavat lisäkustannuksia asiakkaille.

    No, tässä tapauksessa asiat ovat kunnossa. Toinen palveluntarjoaja hoitaa yhteydet ja kokonaiskustannukset ovat murto-osa entiseen verrattuna.

    Toivon , että ryhtiä ja moraalia löytyisi myös isoilta pojilta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   508
   2884
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2316
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1980
  4. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   1677
  5. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   337
   1646
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   86
   1225
  7. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   78
   1057
  8. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   70
   1022
  9. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   947
  10. Martina taistelija.

   WSOY tällä hetkellä listan kärjessä, eli myydyin kirja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   861
  Aihe