Almera hajottaa sytytyspuolan jatkuvasti

Mikko260

Kyseisessä autossa on viime tammikuun jälkeen ilmennyt kova sytytyspuolien hajoaminen, lyhimmillään puola on kestänyt 2 päivää, pisimmillään muutaman kk. Autoon on vaihdettu: tulpat, puolat ja laturi. muita korjauksia on maadotuskaapelin vaihto ja korjaus.

SIltikin yksi ja sama puola hajoaa jatkuvasti ja vikaa ei löydy, huoltoliikkeet nostavat myös jo käsiä pystöön ja asia alkaa käymään kukkarolle.

Mitä keinoja tässä vielä on käytettävissä.

VM. 2000 N16 1.5 Bensa, ajettu 195tkm

4

1071

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Joillakin on auttanut akusta moottoriin tai vaihteistoon menevan maadoituskaapelin vaihto. Jos tuossa maadoituksessa on ongelmia, niin saattaa kuulemma nostaa sytytyksen jännitteet semmoisiksi että puolat palaa. Jenkkien foorumeilta kun katselin, niin joillakin oli mennyt moottorin keskusyksikkö vaihtoon ja oli tullut sillä kuntoon.

   • Mikko260

    Onko mitään "ohje" arvoa mitä pitää ohmi mittarin näyttää, jos maadoitusta mittailee yleismittarilla? Mittailin tossa yhdessä vaiheessa ja jokaiselta maadoituspisteeltä akun - navalle tuli lukemaksi 4 ohm.


  • Jos maajohdot on kunnossa, niin vastusta ei pitäisi olla juuri lainkaan. Mittasin maajohdot omasta autostani samalla lailla kuin teit ja tulos oli suurinpiirtein sama kuin jos ohm-asteikkoasetuksella laitat yleismittarin mittausjohtojen päät yhteen eli vastus on todella pieni. Mun mielestäni jos olet saanut 4 ohmia vastukseksi, niin jossain kohtaa maajohtoa on ongelma, korroosiota tms. Korroosiota voi olla myös johdon sisällä niin että se ei välttämättä näy ulospäin.

   Kokeile mitata sillä sinun yleismittarillasi jonkun suoran johdonpätkän resistanssi ja vertaa sitten tuohon Nissanin maajohdoista saamaasi lukemaan. siitä voi saada osviittaa mitä mittarisi näyttää. Tuleeko 4 ohmia myös jos laitat mittausjohdot yhteen vai pienempi lukema?

  • datsun sunny

   suositan datsunia b11 1.5 siinä kunnon auto. remppaa on ollut tosi vähän. malli siis datsun nissan sunny 1.5 sgl vuosimallia 1986. on se jännä että nämä uudemmata nissanit ei oo niin kestäviä mitä datsunit.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   109
   4114
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1782
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1439
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   109
   1140
  5. 352
   1103
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   942
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   902
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   74
   815
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   805
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   777
  Aihe