Mielenterveys

ressu.

Aselupia perutaan paljon mielenterveyssyistä eikä lupia saa helposti takaisin vaikka lääkäri todistaisi ongelman olevan hallinnassa. Poliisin mukaan potilas voi liian helposti jättää lääkkeet ottamatta.

Viranomaiset näyttävät loneen vaarallisen toimintamallin. Kuka aseluvan haltija enään uskaltaa hakea apua ongelmiinsa, jos luvat viedään. Tämä on suorastaan vaarallista toimintaa. Pieni helposti hoidettavissa oleva hetkellinen masennus jätetään hoitamatta ja se johtaa mielen syvempään järkkymiseen ja mahdollisesti työkyvyn menettämiseen ja lopulta vakavampiin seurauksiin.

Asiaan pitäisi pikaisesti saada muutos ja jokin toimintamalli, jonka perusteella kansalainen uskaltaa toimia ja tietää miten asia tulee etenemään.

Herätys viranomaiset. Tiedättekö mitä olette aiheuttamassa?

24

6988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piismeikkeri

      Tätä olen toisinaan miettinyt mutta en tiedä mitä mieltä olisin. Harrastukset voi olla hyvin tärkeitä mielenterveyspotilaalle ja jos asuu maalla niin ase on oikea elämäntavan mahdollistaja ja antaa myös turvan tunnetta. Mutta? Aseita hulluille jotta eivät olisi hulluja eivätkä ampuisi ketään. Ja jos ase otetaan pois niin tulee hulluksi ja ampuu kaikki jos saa pyssyn... Molempi pahempi kuten aina. Hyödyn tavoitteleminen tiukoilla säännöillä tuntuu taas sopimattomalta.

    • semratti

      Lääkärit ovat erittäin nihkeitä ilmoittamaan viranomaisille tietoja, jotka ei lääkärin etiikkaan sovi laisinkaan. Tiukalla seulalla arviovat ja tällöinkin vain alkoholisteista, jotka ovat väkivaltaisia.
      Ei pidä jättää avun hakemista, siksi että pelkää aselupien menettämistä.

      • Zqsqrn

        Ystävältäni vietiin aseet syksyn aikana kun hän oli tahdonvastaisessa hoidossa. Hänellä on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö. Turha on huudella enää aseiden perään ne on takavarikossa nyt lopullisesti. Maniavaiheessa hän oli välillä kiihtyneessä tilassa epäilen että sen vuoksi lääkäri ilmoitti viranomaisille. Kynnys on tänä päivänä todella matala. Ihmeenkin pitkään hän sai hallita aseita kun muistan miten hän oli vanhemmilleni puhunut että ilmoittakaa häiriköistä hänelle niin hän käy tappamassa nämä kyseiset häiriköt, asiasta oli kuulemma jo sovittu jumalan kanssa. Hän kuuli silloin ääniä joita muut ei kuule...


    • Hankala paikka

      Tilanne on äärimmäisen pirullinen. Luvat lähtevät helposti ja on hankala saada lääkäriltä enää terveen papereita, jos on kerran todettu jotain. Jos ei todellakaan pärjää ilman hoitoa, silloin on syytä unohtaa koko harrastus, vaikka voi se vaikeaa olla.

      Lääkkeet ottamatta? Kaikki mielenterveyden ongelmat eivät ole kroonisia. Itselläni oli vaikea, rauhanturvapalveluksesta johtunut masennus 6 v. sitten, enkä ole enää viiteen vuoteen syönyt edes Buranaa.

      Pienen ihmisen ongelmat eivät viranomaisia kiinnosta, koska kaikkien näiden lakiteknisten kikkailujen päämäärä on aina: aseita pois kansalta mahdollisimman paljon.

    • semratti

      Luvat ei todellakaan helposti lähde . Usko tai älä, niin lääkäreille on todella raskasta tehdä ilmianto viranomaisille ja päätökset, joissa ilmianto on tehty ovat todella perusteltuja lopullisuudessaan mm. VAIKEA dementia.

      Lääkärikunta on vastustanut koko ilmianto systeemiä ja he ovatkin tehneet päinvastaisen liikkeen, eli suojelevat ja tukevat mielenterveysongelmasta kärsiviä, vaikka aseluvan hankkimisessa, jos näkevät, että äijä tai akka saadaan liikkumaan.
      .

      Lääkäri on ihmisen palvelija ei virkamiehen.

      .

      • luvatonmaalta

        hei , isävainaaltani peruuntui aseluvat kun lääkäri totesi hänen kykenemättömäksi metsästämään , metsästysaseita . onneksi poliisi oli joko fiksu tai hidas eikä ryhtynyt virkatoimin takavarikoimaan .


    • aseet pois ja hoitoo

      Mielenterveys potilaille on paljon erilaisia terapioita, esim, tilkkuterapia on heille hyvä.
      Aseet eivät sovi heille ja sen nyt tietää jokainen selväpäinen yksilö.

      • turhaahuutelet

        Millä aseet saadaan mielenterveyspotilailta pois ja sairaat hoitoon, jos ihmiset eivät uskalla lääkäriin? Jos ei uskalla ajoissa hoitoon, niin hoitoonohjaus tapahtuu vasta kun jotain järkyttävää sattuu.

        On turha huudella aseiden pois otosta ja hoidosta, jos ei pysty osoittamaan miten se tehtäisiin.


    • 1.9.8.4
    • lefthandm

      on totta että aseita otetaan pois köykäisin perustein,esim,alkoholisoitunut exä soittaa juuri ennen sammumistaan että olet uhannut ampua tämän,niin jo alkaa poliisioperaatio,yritä siinä sitten kypäräpäiselle luotiliiveillä varustautuneelle poliisille unenpöpperössä selittää että et ole ollut tämän kanssa missään tekemisissä vuosiin.ei auta,aseet pois.monia muitakin mielenkiintoisia tapauksia olen kuullut.itselläni lähti aseet vahinkolaukauksen seurauksena,kukaan sivullinen ei loukkaantunut,vain minä.siksi kirjoitankin nyt tätä juttua yhdellä kädellä.kerro jos tiedät tapauksia kun aseet on lähtenyt lähes tekaistuin perustein.

      • Anonyymi

        Miten nyt menee?


    • Näitä riittää

      Noita koston seurauksena aseet lähti -tapauksia on ollut aika paljon. Se on niin helppoa.

      Lisätään tähän myös rajariidat sun muut naapurikinat, niissäkin on käytetty samaa konstia. Ei tarvitse edes tekaista uhkausjuttua, riittää kun sanoo, että "näyttää ihan kuin se heiluisi siellä kännissä aseen kanssa ja minua pelottaa". Siinähän selittelee sitten rynnäkköryhmälle, ettei se ollut ase vaan kuokka.

      Eräältä sukulaiselta lähti luvat kun naapuri kävi rajariidan yhteydessä päälle, soitti poliisit ja syytti pahoinpitelystä. Raastuvassa molemmat saivat sakot.

    • luvatonmaalta

      lienee ja kuulunee Suomalaiseen kulttuuriin että jollakin tapaa kansalaisia pidettävä herran nuhteessa ja nöyryyttää viranomaisen toimesta , historia vaan toistaa itseään , milloin sitten mikäkin on pinnalla , nyt on aseen omistajat rikollisia . karkea järjestys lienee ääripäistä , kieltolaki , viinakortti . tätäpäivää lienevät asiat joissa viranomainen mukana mm aseet liikenne ammattipätevyys rakennusluvat , lakeja ja säädöksiä löytyy jo niin paljon että mielivalta onkin jo sääntö . eikä virheiltä voi välttyä . niinpä rikollisia kaikki , pyssyt pois . viranomaisen tieto väestöstä jotka tarvitsevat lääkitystä tai ovat alkoholisoituneet on määrällisesti 20 % kuin paljon väestöstä sitten on aseen omistajia ;) kommentti poliisilta joka jäi pois kenttäpalveluksesta , hän olisi palveluksessa pelännyt jos olisi tiennyt kuinka paljon on taskuaseita väestöllä olemassa . Ilmeisesti hän ei kuitenkaan peljännyt poliisia heilläkin kun on aseita . Turhilta harmeilta ilmeisesti välttyy kun ei omista luvallisia aseita .

    • Pollo1212

      Mielenterveyden ongelmia on niin montaa eri sorttia...

      Uskoisin että lääkäreillä ei noin yleisesti ottaen ole suuria intohimoja potilaistaan poliisille ilmoitella, muuten kuin tapauksissa jossa MOLEMMAT seuraavista ehdoista täyttyvät:

      1) Potilas kertoo että hänellä on hallussaan aseita
      2) Potilas käyttäytyy aggressiivisesti, ja/tai mielenterveysongelma on sen laatuinen että taudinkuvaan kuuluu madaltunut kynnys vahingoittaa itseään tai muita.

    • gabriel89

      Minusta olisi fiksua että riskiryhmälle maksettaisiin kuntoutuslommia etelään 2000 e kk rahan kera. . pääsis mt kummajaisetkin rentoutuu eikä tulis hulluja häijyjä mieleen.... kun ympärillä olis paljon hymyileviä ihmisiä ja auringon lämpöä. Tämä olisi lähimmäisen rakkautta jos mikään .Monille syrjääntyneille aino järkevät paikat ovat mielisairaala vankila tai hauta.

    • Anonyymi

      Miksi masentuneelta pitää viedä aseet pois? Sitten sitä masentunutta vasta masentaakin kun kytät vievät kalliin aseharrastuksen ja kalliit aseetkin pois.
      Pitääkö masentuneen tappaa itsensä kivuliaasti hirttämällä tai kiivetä jonnekin korkealle ja miettiä turhia kiduttavia ajatuksia ennen kuin uskaltautuu hyppäämään alas? Eikä se ranteiden leikkaaminenkaan mikään mukava tai nopea tapa ole.

      Miksi siis ihmisiä pitää kiduttaa tässä maassa? Homma kun käy inhimillisen nopeasti ja helposti omalla aseella. Yhteiskuntakin säästää terveydenhoito- ja lääkekuluissa. Kaikki siis ovat tyytyväisiä: itsemurhaaja sekä yhteiskunta.

      • Anonyymi

        Oliskohan tarkoitus suojella myös muita ihmisiä?!


    • Anonyymi

      No sinulle ei ainakaan saa aseita antaa.....

      • Anonyymi

        Ei minulle ole annettukaan aseita, itse olen ne laillisesti ostanut!


    • Anonyymi

      Sitten ei järjestelmä ole erehtymätön.

    • Anonyymi

      Poliisi on kaapannut oikeuslaitoksen vallan monessa asiassa olen kuullut puhuttavan noin??

    • Anonyymi

      Ase on sellainen, että kyllä se tulee ottaa pois niiltä, kellä nuppi pörisee.

      • Anonyymi

        Poliisin toimenkuvaan ei kuulu tuomitseminen vaan tuomion toteuttaminen. Tässä tapauksessa lääkärin tulisi arvioida onko henkilö vaarallinen ja sen jälkeen tuomioistuin tekee lääkärin lausunnon perusteella päätöksen, jonka poliisi toteuttaa. Poliisin tulee kuitenkin väliaikaisesti ottaa aseet haltuunsa, mikäli asia on tullut vireille.

        Tällä hetkellä ongelma on ns poliisin harkintavalta. Poliisi voi omatoimisesti harkita asiaa ja ottaa aseet haltuunsa konsultoimatta lainkaan mielenterveyden ammattilaisia. Poliisi voi myös vastoin oikeuden päätöstä harkita olla palauttamatta aseita ja pitää niitä väliaikaisesti haltuunotettuina. Tätä haltuunottoa voidaan suorittaa vain määräajan, mutta määräaika voidaan uusia peräjälkeen määräämättömiä kertoja. Poliisi voi siis ottaa tuomiovallan omiin käsiinsä.


    • Anonyymi

      Aseet lähti, kun kerroin metsästysharrastuksesta hoito keskustelun yhteydessä. Vitutti kuin pientä oravaa silloin 7 vuotta sitten. Suomessa 1.5 miljoonaa ihmistä syö vuosittain psyykenlääkkeitä. Siinä joukossa on muutama aseenomistajat, joilta on hyvä ryhtyä aseita keräämään.
      Ja niin minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö eikä tippaakaan aggressiivisuutta niinkuin tuo yksi kirjoittaja mainitsi vaadittavan aseiden lähtöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe