almera alle 8000€/150 000km

räskölniköv

Haussa siis LUOTETTAVA käyttöauto lähinnä työmatka-ajoon ja satunnaiseen matka-ajoon. Almera näyttäisi luotettavalta ja edullisia ovat. Valinta vaan tuntuu vaikealta. Pääasiallisena kriteerinä luotettavuus ja toisena taloudellisuus (huollot/kulutus).

Onko siis järkeä maksaa ~8000€ esim. 2006/120 000km ajetusta 1.5l almerasta vai katsoako suosiolla vanhempia? Minkälaisiin mittarilukemiin näillä ajelee ilman suurempia ongelmia? Isompi kone toki mieluummin, mutta näissä 1.8 litraisissa ollut ongelmia?

Tarjolla olisi myös siisti -01vm VW Passat 3BG 1.6l luotettavalta myyjältä.

Kun ei näistä mitään ymmärrä niin pakko kysellä muiden mielipiteitä.


Kiitos ja anteeksi

7

310

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tyyne3

   ei kannata nipponista pulittaa liikoja

   • vwnissann

    No siis niin. Kyllähän sä passatista huomattavasti paremman matka-auton saat kuin almerasta. Siinä nyt ei ole epäselvyyttä. Tietysti voi tuo ikä tuntua oleelliselta, mutta jos autoilla ajettu noin suunnilleen samanverran niin melkein passatin ottaisin. Tai siis en ala enempää selittämään. Käy ajamassa passatti ja almera niin tiedät mitä tarkoitan. Ovathan nuo autot olleet täysin eri hintaluokan autoja jo uutenakin. Olen omistanut vm99 golffin ja nyt vm02 almeran. Ja noh kyllähän golffi noista oli auto, nissani korkeintaan kehonsiirtoväline. Toki golffit maksavat nyt sen 6tonnia ja almeroita saa kolmella tonnilla, että sikäli väärin verrata noita autoja keskenään


  • vwnissann

   Ja tuossa ylempänä kirjoitinkin ja asiaa tarkemmin mietittynä. En ikinä sijoittaisi almeraan 8tonnia. Liekö noin kalliita almeroita enää myynnissäkään. Saat tuolla 8ke jo ihan laatupelin. Jos ja kun et tarvi isoa autoa niin voisin kyllä suositella golffiakin. En nyt ihan varmuudella uskalla sanoa mutta voit alkaa saamaan jo mk5 golffia tuolla hinnalla. Mutta ainakin mk4 golffia saat hyvällä varustetasolla ja vähän ajettuna. Kunhan et ostq yli 150tkm ajettua turboautoa. Niissä alkaa turbo ja pakosarja huutamaan hoosiannaa viimeistään 250tkm kohdilla. Ja ei ole halpaa se. Kannattaa katsoa tarkkaan jos ostaa käytetyn turboauton että siinä on happiarvot normaalit. Koska jos happi on koholla niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä siellä on jo halkeama turbossa ja/tai pakosarjassa. Jos siis pakoputki ei vuoda. Putkivuodon tietää siitä että auto "tukehtuu" kun käden pistää pakoputken ulostulon kohdalla. Jos ei tukehdu ja happiarvi koholla niin kalliiksi tulee. Turbo sen vajaa 800e ja pakosarja 200e ja 8h työtä.

   • mies_vm86_-

    "Kannattaa katsoa tarkkaan jos ostaa käytetyn turboauton että siinä on happiarvot normaalit. Koska jos happi on koholla niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä siellä on jo halkeama turbossa ja/tai pakosarjassa. "

    ^Toi on kyllä niin totta, jonka varsinki käytettyä turboautoa havittelevan tulisi ottaa tämä huomioon. Joku 200tonnia ajettu turbo on tikittävä aikapommi. Kyllä se alkaa ottamaan sen 1500e jos turbo ja pakosarja pitää vaihtaa korjaamolla. Kunnostetun turbon tosin saa vajalla 700eurolla, mutta kuitenkin, se on sitten jo vähän arpapeliä löytääkö niitä käytettyjä, kunnostettuja turboja. Alkaa äkkiä tulemaan jonkun 2000e arvoisen auton matka päätökseen. Eikä olekkaan ihan sattumaa että turboautot romutetaan keskimäärin nuorempina kuin turbottomat. Kyllä se turbo ja pakosarja lämpiää niin paljon ettei siellä mitkään hitsaukset pidä.


  • mara mara

   Eipä noissa 1.8l nissanin koneissa mitään älyttömyyksiä ole ollut. Venttiilikopan tiiviste alkaa heikentymään ja täten valuttamaan öljyö, vuoto voi olla runsastakin. Ja jos tähän ei heti puututa niin vaarana öljyn loppuminen moottorista ja jonkinnäköinen moottorivauri on enemmän kuin todennäköistä. Uusi tiiviste ei sinänsä maksa kuin reilun 10e, kyse ennemminkin siitä onko auton edelliset omistajat koskaan avanneet konepeltiä. Toisaalta myyntihetkellä vuota tiiviste myös kertoo siitä ettei moottorivauriota ole vielä tullut koska koppaa ei ole jouduttu avaamaan. Toinen juttu tuossa koneessa on reiluhko öljynkulutus. Saattaa mennä yli 0.5litraakin 1000km. Ei tuu sekään halvaksi. Mutta toisaalta eipä tarvi koskaan vaihtaa öljyjä ja suodatinta kun aina tuoretta öljyä:D.

   • mara mara

    Ja kolas asia jonka unohdin on löystyvä jakopään ketju. Tämän.tosin huomaq melko helposti rallattavasta moottorin äänestä jonka kyllä kuulee esim tyhjäkäynnillä, konepelti auki. Uusi kiristin ei sinänsä maksa kuin sen n60e, mutta jälleen se että asiaan pitää puuttua nopahkosti ettei ketju pääse hyppäämään ratasakselin yli. Sit ei enää puhutakkaan pikkusummista. Alkaa almera olemaan paalikamaa siinä vaiheessa jos koneremppaa pitää alkaa tekemään edulliseen autoon. Ja nämä eivät ole mitään yksittäistapauksia vaan ihan tunnettuja ongelmia 1.8 koneessa.


  • kollii1

   ei 1,5 on paskempi kun 1,8 mosalla jos ilmasiksi saa yks vitosen niin ota aja seinään se, ei ole minkhän arvoonee.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   434
   1845
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   119
   1434
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1388
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1094
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   225
   957
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   60
   908
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   829
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   807
  Aihe