Vatsatautigallup

Goahhh

Kuinka moni teistä on saanut jonkinasteisen vatsataudin Intian matkalla?
Jätetään pienimmät vatsanpurut ja muut pois laskuista. Onko päivän tai parin oireita ollut? Valitsemalla ruokapaikat tarkkaan, pesemällä kädet ja välttämällä tiettyjä ruokia ja juomia, voi ainakin pienentää riskinsä.

22

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ravali123

      Vietän kuukausia kerrallaan Intiassa. Olen huomannut että nimenoman Intiassa tehdyt maitohappobakteerit ovat olleet apuna ainakin minulle. Apteekista ostan ja nimi on LactoBacil.

    • Indicus

      5 kertaa käyty Goalla kiertomatka, eikä mitään isompia ongelmia.

    • intia mielessäin

      9 kertaa Intiassa takana. Koskaan ei ole mahatauti vaivannut. Uloste on tosin hieman löysempää kuin kotona, mitä ei pidä säikähtää. Mahataudin tunnistaa kyllä. Käsidesi on ilmeisesti auttanut, koska syönyt olen kaikkea mahdollista, myös katukeittiöstä joskus.

    • Candolim <3

      Kuusi reissua Goaan ja vähän muuallekin Intiaan. Ei yhtään mahaongelmaa.

      • tammikuu 2014

        5 kertaa intiassa. Ei vatsaongelmia. Katsotaan vähän mitä ja missä syödään. Käsidesi aina mukana.


      • 18 reissu tulossa
        tammikuu 2014 kirjoitti:

        5 kertaa intiassa. Ei vatsaongelmia. Katsotaan vähän mitä ja missä syödään. Käsidesi aina mukana.

        17 reissua takana ja ikääkin reippaan puoleisesti asunut pidempiä aikoja intiassa.Ensimmäisen taudin sain vasta 2008 Goalla ja vika oma ostin rypäleitä ja aloin ajatuksissani popsimaan niitä pesemättömänä no mitä muuta olis voinu odottaa kuin kunnon vatsatautia.Toisen kerran delhissä 2010 ja mites muuten,kuin mansikoista ei surettanut vaikka lujille otti hyviä olivat.Me syömme enimmäkseen katukeittiöissä olen nimittäin naimisissa Intialaisen kanssa ja silloinhan ei tuhlata vaikka rahaa olisikin.Älkää peljätkö reissuun vaan ja nauttimaan ihanista ruuista.
        ps.peskää hedelmät!


      • 18 reissu tulossa
        18 reissu tulossa kirjoitti:

        17 reissua takana ja ikääkin reippaan puoleisesti asunut pidempiä aikoja intiassa.Ensimmäisen taudin sain vasta 2008 Goalla ja vika oma ostin rypäleitä ja aloin ajatuksissani popsimaan niitä pesemättömänä no mitä muuta olis voinu odottaa kuin kunnon vatsatautia.Toisen kerran delhissä 2010 ja mites muuten,kuin mansikoista ei surettanut vaikka lujille otti hyviä olivat.Me syömme enimmäkseen katukeittiöissä olen nimittäin naimisissa Intialaisen kanssa ja silloinhan ei tuhlata vaikka rahaa olisikin.Älkää peljätkö reissuun vaan ja nauttimaan ihanista ruuista.
        ps.peskää hedelmät!

        T isollaoinen ps Intia ja Delhi


    • Intiassa matkannut

      Olemme matkanneet koko perheen kanssa useana talvena Intiassa ja kertaakaan meidän perheestä ei ole kukaan sairastunut vatsatautiin. Tosin ruokapaikat on katseltu lievästi sillä silmällä, että "tuolla voisi käydä syömässä" ja tehty itse ruokaa, sekä kotiapulainen on tehnyt ruokaa.
      Maitohappobakteereita on tosin syöty ja käsidesiä pidetty matkassa, sekä muutenkin huolehdittu käsihygieniasta. Hedelmiä ja vihanneksia on ostettu melko reilusti paikallisista myymälöistä ja toreilta. Yksi päivän ohjelma kävellä lasten kanssa ostamaan hedelmiä ja mansikoita paikallisesta myymälästä.
      Yksi kerta itselläni oli "sillä rajoilla", että vatsani hieman tykkäsi huonoa paikallisesta ruuasta, kun olimme tuttavaperheen kanssa paikallisessa huvipuistossa ja siellä tuli syötyä rohkeasti kaikki tarjottu... En kuitenkaan sitäkään luokittelisi miksikään vatsataudiksi, kun ei suurempia ongelmia ilmaantunut.

      Joten rohkeasti vaan Intiaan matkalle ja nauttimaan tuosta kaikesta, mitä Intia voi tarjota!

      Tässä muutamia kuvia: Siisti ruokapaikka Kashidissa http://aijaa.com/TO3zAr

      toreilta löytty vaikka mitä: http://aijaa.com/c4Oj6v

      ja tuoretta on: http://aijaa.com/Lv2xvn

    • 20+ reissua takana

      (ja monta vielä edessä). Reissujen pituudet vaihdelleet pitkästä viikonlopusta puoleen vuoteen. Ei Goan matkoja. Tokalta matkalta roudasin mukanani pari pahempaa pöpöä, mm. giardian. Se oli harvinaisen sitkeän sorttinen, ja ensinäkin pelkän oireiston perusteella hankalasti diagnosoitava. Oli vielä kesäaika kun saavuin vaivoineni Suomeen ja 'pääsin' jonkun kesälomasijaisen pakeille, joka ei ensi yrittämällä edes määrännyt labraan. Määräsi vain sokkona antibiootit. Tokalla kerralla sain sitten shigella-diagnoosin, mutta kun se saatiin hoidettua pois, oireet vain jatkuivat. Silloin oli jo 'oikeakin' lääkäri palannut töihin, ja vihdoin asiaankuuluvan viljelyn jälkeen minulla todettiin giardia. Kaiken kaikkiaan puoli vuotta meni ennen kuin mokoma loinen saatiin nitistettyä.

      Muita ihmeempiä vatsatauteja ei ole ollut. Aika vapaasti syön kaikkea, pidän vain huolen että syön kunnolla kypsennettyä ruokaa, ei mitään vitriinissä seisonutta joka uudelleen lämmitetään, kuorittuja/pestyjä hedelmiä jne.

      Loppujen lopuksi syömme aika harvoin ulkona, sillä puolet suvusta asuu Intiassa ja näin ollen tavallisesti syömme aina kotiruokaa, mutta reissatessa ei ulkonasyömistäkään voi täysin vättää.

      • Intiassa matkannut

        Tämä meilläkin varmaan on ollut yhtenä syynä, että ollaan syöty aika paljon "kotiruokaa", joko itse tehtyä taikka kotiapulaisen laittamaa. Toki ulkona on käyty syömässä ja pidemmillä retkillä on pakko käydä syömässä monessakin paikassa.
        Kyllä minullekin kävi yhden Intian reissun seurauksena, että olin täällä Suomessa melkoisen pitkään sairaalahoidossa, kun hieman tuli oltua huolimaton, tämä ei kuitenkaan johtunut ruuasta. Intiaan matkaan kuitenkin taas talvella perheen kanssa!


    • Heti lääkäriin

      Monta lomamatkaa Goalle takana,yhdeksäs matka tammikuun lopulla edessä.
      Toisella matkallani sairastuin vatsatautiin.
      Söin edellisenä päivänä altaalla, auringonpaisteesa, jotain kalasnacsejä kera tartar-kastikkeen.
      Ajattelin vielä maukasta kastiketta syödessäni, että kuinkahan käy.
      Niinpä seuraavana aamuna olin vatsataudissa.
      Kuuliaisena ihmisenä noudatin kokeneempien neuvoja ja tilasin respan kautta lääkärin huoneeseemme.
      Lääkäri saapui varttitunnissa, tutki, antoi ensilääkitystä, reseptin ja ohjeet.
      Mieheni haki lääkkeet läheisestä apteekista.
      Seuraavana päivänä olin jalkeilla.
      Paljon ärhäkämpää vatsatautia olen sairastanut mm.Brasiliassa, sekä lähes kotoisella Kanarialla.
      Lääkkeet Intiassa ovat todella edullisia ja myöskin lääkärin käynti oli niin edukas, etten edes matkavakuutukseen sitä laittanut.

      • Hijhiu

        Kahdeksan reissua ja kaksi kertaa taudissa. Aika rajuja ovat olleet, ekalla kerralla en ymmärtänyt syödä lääkkeitä ja kesti useita päiviä. Toisella kerralla söin antibiootteja ja meni parissa päivässä ohi.


    • Goa goa

      Vatsatautiin on Cyclopam ja tauti katoaa nopeasti
      levy maksaa 20 cent Suomalaista Apteekista

      • gooaa

        goalla 4 kertaa 2-3 viikon lomia ja kerran karnatakssa 1 kerran vatasatauti alkoi yöllä heti aamulla tilasin lääkärin huoneeseen. häellä oli lääkkeet mukana, päivän lepäsin ja illalla söin jo kevyesti seuraavana päivänä ei mitään. parhaat lääkkeet saat paikan päältä apteekista ilman reseptiä. ranta baareissa ja kaduilla monissa eri ravintoloissa syönyt eikä vaivaa ole tullut.
        kuumat ruuat yleensä turvallisia vältä jäätelöä, hedemiä syö vain mitkä voit kuoria älä vain pese eikä hanavedellä vesi likaista. kaikki mitä voit itse kuoria on hyviä.
        ranta ravintolat yleensä mainostaa koska heille on tullut tuotetta kalaa. rantaravintolissa kaikissa ei välttämättä kylmä säilytys ei toimi hyvin esim. jotku äyriäiset kannttaa syödä oikeissa ravintoloissa missä on jäähdystys laitteet.
        vaikka itse olen syönyt usein kanaa, munakkaita, noodeleita rantabaareissa.
        pese usein käsiä ja aina kun käsittelet rahaa.
        jos vatsa näyttää merkkejä hae heti lääkkeet apteekista tai pyydä hotelliin lääkäri silloin tauti saadaan heti pois eikä pahane ja loma ei mene pilalle.
        jäitä en suosittele ...kaikissa ravintoloissa ei ole puhtaita teollisia jäitä. fakta tieto paikalliselta vaikka toiset muut väittää,. joillakin on teollisia jäitä mitä voi käyttää.
        malaria lääkkeet tekee monelle vatsatautia kun tulee intiaan vaikka suomessa ei oireita, ota malaria lääkitys vain jos sitä suositellaan . goalle ei viime vuonna enään tarvinnut malaria lääkitystä. mutta tarkista tilanne ...tilanteet voi muuttua.


    • Goasta en tiedä...

      No Goasta en tiedä, kun en ole siellä koskaan käynnyt, mutta muualla Intiassa olen matkannut omatoimisesti ja hyvin olen pärjännyt vatsatautien suhteen. Monta matkaa tullut tehdyksi ja monta olisi vielä tarkoitus tehdä. Matkassa aina käsidesi, pesen käsiä ahkerasti, ei juomiin jäitä, pullotettua vettä juon ja pesen hampaat pullotetulla vedellä. Tähän mennessä olen selvinnyt ilman suurempia vatsaongelmia, eli ei ole ollut ongelmia. Aika huoletta olen syönnyt paikallista ruokaa, herkullisia ovat!

    • ♥Kannattaa

      Itse olen ollut Goalla 3 kertaa. Jouluna menen taas uudestaan, koskaan en ole saanut vatsatautia. Yksi matkaseuralaisemme sai vatsataudin. Kannattui kutsua lääkäri, eikä jäädä potemaan, sillä tauti ole seuraavana päivänä ohi :)

    • delhibelly

      Kerran olen ollut pitemmällä reissulla Intiassa, ja varauduin etukäteen siihen, että molemmista päistä suihkuaa. Noh, Jaipurissa oli yhtenä aamuna vatsa hieman kuralla niin, että muutaman kerran piti juosta vessassa. Ongelman sai kuriin perus ripulilääkkeillä. Olin kyllä ostanut intialaisesta apteekista varmuuden vuoksi antibioottikuurin, mutta ei sille ollut tarvetta.

      Emme syöneet ihan räkälöissä, mutta ei missään luksuspaikoissakaan. Kypsentämättömiä vihanneksia välttelin, mutta vedin kyllä esim. lassia joka päivä ja loppumatkasta pari kertaa jäitäkin.

      Käihygienisasta olin hysteerisen tarkka, ja uskon, että käsidesin avulla pääsee jo pitkälle. Suurin osa pöpöistä tulee varmaan käsien kautta.

      • Tammikuussa taas

        Viisi kertaa Goalla. Pari kertaa alkava vatsaongelma mutta paikallisesta apteekista ostettu Eldoper kapseli auttanut. Hedelmiä ei ole syöty ja ravintolan annoksissa olevat vihannekset syöty vain keitettynä. Käsidesi ahkerassa käytössä.


    • 28x...

      Saimme vaimon kanssa Varanasissa rajun vatsataudin joka ei kestänyt kuin päivän.
      Pyydä etukäteen anteeksi kun kuvailen oireita:
      Istuin pöntöllä ja joka kerran kun kouristus vatsaan tuli niin tuli tavaraa pönttöön ja vieressä olevaan lavoaariin oksennusta. Yhtä- aikaa. Lavoaari ei vetänyt.
      Lähtö oli seuraavana aamuna. Peitin lavoaarin pyyhkeellä ja jätin pöydälle riittävän tipin siivoojalle.
      Käsienne pesusta ei ole mitään hyötyä jolleivät sitä keittiöpojat tee! Käyttäkää aterimia. Ei ne salmonellat teidän käsienne kautta tartu, tehän pesette kai kätenne jos se on mahdollista wc- käynnin jälkeen.

      Varanasi on kuitenkin ehdottomasti koettava!

    • go go Goa

      Cyclopam lääke auttaa kuratautiin
      12kpl maksaa 20senttiä Suomalaista Apteekista

      • goafani

        paikallisesta apteeksista saat parhaat lääkkeet vatsatautiin ja halvimmat
        osta jo ennakkoon niin ei tarvi lähteä hakemaan kun tauti päällä
        opastavat kyllä apteekissa


    • samat löpinät

      Ja seuraavaksi sitten malaria-kysely käyntiin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      144
      3044
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      50
      903
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      216
      841
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      804
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      800
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      793
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      722
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      237
      705
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      36
      666
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      42
      628
    Aihe