Tähtääkö kukaan yliopistolle nimenomaan opettajaksi?

Heppuli3

Tulipa mieleen että tähtääkö kukaan yliopistolle nimenomaan opettajaksi?

Vai onko niin että puhtaisiin opetushommiin yleensä päädytään jos väikkärin teko tökkii tai muuta rahoitusta ei löydy (yliopisto-opettajat) taikka sitten myöhemmin jos rahkeita professoriksi kohoamiseen ei ole (lehtorit).
Vai siintääkö esim. nimenomaan tuo lehtorin virka jollain silmissä jo maisteritasolla? Lehtorithan ovat ymmärtääkseni kuitenkin vakinaisia ja kohtuullisesti palkattuja mutta työssä lienee vähemmän vastuuta ja stressiä kuin proffilla.

3

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aineenopettaja

      Lol, hyvinpä tunnet yliopistomaailman...

      a) opettaja (aineenopettaja tmv.) ei ole sama asia kuin, että väikkäri ei maistunut, b) väikkärityön tökkiminenkään ei ole sama asia kuin joutuminen yliopistossa opettamaan ja c) professoriksi ei kohota vaan professoriksi nimitetään. Professuuri ei myöskään ole asia, johon valmistutaan ja "kohottaudutaan" - muutoin meillä olisi professoreita kaikki. Ennen professoria on jo monia muita vakansseja, yliopiston lehtorit, dosentit, tutkijat, assarit jne... Ja tarkennettakoon vielä, että mm. yliopisto-opettajan pätevyys ei meillä riitä saamaan aineenopettajan pätevyyttä, jos haluat opettaa kouluissa. Mitä tulee rahkeisiin professuurista, siihen vaikuttaa aika moni muu tekijä kuin rahkeet...

      Ja kyllä, lehtori siintää jo yliopistoon mennessä, sillä aineenopettajille on esim. omat koulutuslinjansa, joten lehtorin virka siintää jo silmissä ennen yliopistoa.

    • Heppuli3

      Yliopisto ei ole vieras sillä olen valmistunut maisteriksi. En ole kuitenkaan jatko-opiskelija enkä ollut päivääkään siellä töissä. Toki tiedän että proffan virkaan haetaan ja paras valitaan. Opiskeluaikanani törmäsin useisiin yli 60-vuotiaisiin lehtoreihin, jokunen jäi minun aikanani siitä eläkkeellekin. Mietin vaan että olisivatko nämä menneet proffiksi jos olisivat päässeet vai olivatko tyytyväisiä pelkkiin opettajan hommiin.

      Samoin yliopisto-opettajina oli maistereita jotka olivat roikkuneet 10 vuotta jatko-opiskelijana, toki joukossa oli myös valmiita tohtoreita, myös nopeasti väikkärin tehneitä. Olisivatko nämä maisteritasoiset opettajat lopettaneet opetushommat jos olisivat päässeet samalla palkalla kokopäiväisiksi tutkijoiksi ja väikkärin tekijöiksi?

      Eli siis ydinkysymys kuuluu, haluaako kukaan yliopistossa tosiaan opettaa vai menisivätkö kaikki puhtaiksi tutkijoiksi ja vanhempana professoriksi jos tämä vaan olisi mahdollista. Itse olisin mennyt pelkäksi tutkijaksi jos olisin aikoinaan maisterista jatkanut.

    • aineenopettaja

      Voi hyvä luoja, etkö ymmärrä? Kaikki eivät voi olla professoreita, vaikka olisivat satavuotiaita! Mitä yliopistolla on pelkät open hommat?? Ei semmoista olekaan... Tutustu nyt hyvä ihminen siihen, miten yliopisto toimii, ja anteeksi suorasukaisuuteni, mutta ilmeisesti opiskeluaikanasi kuljit laput silmillä ja tulpat korvillasi.

      Ei ole myöskään edelleenkään kiinni rahkeista tai menosta... Ja aivan taatusti osa tutkijoista tekisi vain tutkimustyötä vailla opetusta, jos se olisi mahdollista. Käytännössä yliopisto on muuttumassa yhä enemmän siihen että assarit katoavat ja kaikki osallistuvat opettamiseen. Ja aika harva tohtoriksi valmistuttuaan enää on yliopistojen kirjoilla.. Ei yliopistolla ole varaa pitää henkilökuntaa roikkumassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe