Lukiolaiselle marsu

lukiolainen2

Hei

Olen 16-vuotias poika ja olen nyt lukion ykkösellä. Olen ajatellut hankkia marsun, mutta en tiedä että riittääkö minun aikani sille. Minulla ei ole lukiossa mitään pitkiä aineita ja itse luulen että oma aikani riittäisi. Kuinka paljon marsun hoito vie aikaa päivässä? Kannattaako minun ottaa marsu vai olisiko vaikka hamsteri parempi valinta?

4

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu mitä muuta puuhaat, lukio ei sulta kaikkee aikaa voi viedä. Ite asun yksin, käyn yliopistoa ja mulla on neljä rottaa ja kani :D lähinnä päivässä pitää pitää marsuja vapaana ( samalla voi hyvin esim. Tehä läksyi tai olla koneella), siivoilla niiden jäljet huoneesta ja ruokkia. Kerta viikkoon pitää siivota häkki, menee ehkä puol tuntii.

      Hamsteri on melko erilainen: erakko, yöllä liikkuva, hiljainen, vähemmän huomiota kaipaava. Marsua on helpompi pitää vapaana kun ne ei mahdu ihan joka koloon. Riippuu ihan kummasta tykkäät

      Otathan ainakin kaksi marsua, ne ovat laumaeläimiä:).

    • Myyrämäärä

      Jos harrastat joka ilta jotain, ehdit toki hoitaa marsullesi ruokaa ja puhtaan häkin, mutta etkö kokisi missaavasi jotain? :D Marsu osaa jutella, mölistä, pöristä, ottaa kontaktia ihmiseen ja hassutella. Se nauttii silittelystä ja sylittelystä. Jos käyt pari kertaa viikossa jossain harrastuksessa, et varmasti menetä mitään, mutta jos joka ilta on menoa, et ehdi nauttimaan marsusta - eikä marsu elämästä.

      Minulla on aikaa isolle rottalaumalle (ennen isoille rottalaumoille), kahdelle koiralle ja vieläpä ystävyys- ja seurustelusuhteille. :) Käyn yliopistoa. Lukiossa ollessani onnistuin hoitamaan mainiosti parin rotan lauman, yhden koiran ja minkä pienjyrsijän milloinkin (yleensä gerbiilit/hamsterit) samaan aikaan. :) Toisaalta - eläimeni ovat aina olleet paras harrastukseni.

      Häkin siivoaminen ja ruokkiminen ei aikaa juurikaan vie, mutta seurusteluun se kuluu. Sitä ei kuitenkaan kannata ajatella velvollisuutena: jos eläimen kanssa seurustelu tuntuu ajanhukalta ja pakkopullalta, ehkä se eläin kannattaa jättää hankkimatta. :)

      Kuten yllä sanottiin, marsu on laumaeläin, ota siis ainakin kaksi. Kahden marsun (tai kahden rotan tai kahden gerbiilin tai mitä milloinkin) hoitaminen ei suinkaan vaikeuta asioita tai niele lisää aikaa, vaan päin vastoin. Jos marsu olisi yksin, se kärsisi - ja tulisi myös hyvin riippuvaiseksi sinusta. Jotkut eläinkaupat eivät marsuja maailmalle laskiessaan edes kysy yhtä marsua myydessään, että onhan tällä jo lajitoveri olemassa, mutta PITÄISI kysyä. Tiedän yhden marsun omistajia, jotka eivät tiedä marsun tarvitsevan lajitoverin seuraa.

      (Samoin gerbiili ja rotta ovat laumaeläimiä. Hamstereita sen sijaan pidetään yksi kerrallaan.)

    • kille1000

      Moi! Mieti ensin mitä teet lukion jälkeen. Voiko esim. vanhempasi hoitaa marsuja, kun menet armeijaan tai oletko muuttamassa opiskelija-asuntoon myöhemmin. Marsut nimittäin elävät pääsääntöisesti puolet kauemmin kuin hamsterit eli noin 6 vuotta. Käyhän muutkin ihmiset koulussa jä töissä eikä marsu tarvitse kokoaikaista ihmisen seuraa, mutta jokapäiväistä keskustelua, ruokkimista kylläkin. Niihin saa kuluttettua aikaa aivan tuhottomasti, jos nypit turkkia, puhdistat hampaan välit, rasvaat tassuja jne... tai sit vähän vähemmän aikaa, jos et niin tarkasti kaikkia tee.

    • Marsuloveria kehiin

      Yleensä ne marsut saa huomion kiinnitettyä itseensä ;)
      Niitä pitää aina olla 2 vähintää jotta viihtyvät ja pysyvät elinvoimaisina. Marsunkin kanssa voi harrastaa marsunäyttelyitä joita löytyy marsuyhdistyksen sivuilta. Itsekin olen ollut lukiossa pitkilläkin aineilla ja hyvin on tullut toimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe