nuori rotikka uros ja vauva

Rototototo

Meille on vauva tulossa ja rotikkauroksemme on vauvan lasketun ajankohtaan noin puolitoista vuotias. Koira on todella jääräpäinen ja kovasti haluaa suojella minua. Suurin pelkoni on, että koira ei sulata uutta perheenjäsentä. Kertokaahan kokemuksia miten koiranne on reagoineet perheen kasvamiseen. Millaisia vaikutuksia uroksen kastroinnilla on luonteeseen? Se on kyllä viimeinen vaihtoehto ennen koirasta luopumista. Rotikkaa kun ei oikein ulkokoiraksikaan laittaa.

6

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wiltsu ja mimmi

      Meille tuli muutama vuosi sitten rotikkanarttu perheestä, johon oli vauva tullut, eikä heillä pärjätty. Koiraan tutustuessani näin, että se kaunis eläin oli ihan pihalla siitä, miten ylipäätään käyttäytyä... Nyt se jo tietää, eikä ongelmia ole.

      Vastaukseni sinulle on, että koira reagoi perheen kasvamiseen juuri niillä eväillä, miten olet oman asemasi ehdollistanut ja miten vakaa pomo sinä olet laumassasi ja miten hyvin hallitset kokonaisuutta. Jos sinä pelkäät, niin koirasi on epätietoinen ja toimii sitten vaistojensa ja luonteensa mukaan, usein arvaamattomastikin.

      Se pelkosi varmaan johtuu siitä, ettet ole kouluttanut koiraasi oikein, etkä ansainnut sen 100% luottamusta. Mietippä siitä...

      • wiltsu ja mimmi

        Jatkan vielä.
        Kun olet ottanut kotiisi koiran, sinä saat sen, kuin saisit lapsen. Ruokit, ohjaat ja asetat rajat, annat virikkeitä ja rakastat.

        Jos valintasi on rottweiler, niin varmaan jo pennun hankkiessasi olet rotuun tutustunut? Tuon omani koiruuden kanssa mitä kokemuksia on kertynyt, niin se luottamus on se juttu, jolla pärjätään. Koira luottaa minuun ja minä olen ihminen, joka pitää huolta koko laumasta.


    • Rototototo

      Olin vähän huonosti kirjoittanut tuon aloitukseni. Kuulostan ihan idiootilta.
      Koiralle on rajat kyllä asetettu ja kun se on jääräpäisellä tuulella ei periksi ole annettu. Rottweiler on minulle tuttu rotu jo lapsuudestani saakka. Itselleni se on kuitenkin ensimmäinen koira ja kun olen sen hankkinut niin aion siitä kyllä huolen pitää ja hyvin meillä mielestäni on mennytkin. Yksi koiraihminen vain sanoi että tuolla on liian vahva suojeluvietti minua kohtaan. Ei kuitenkaan perustellut asiaa. Että en sitte tiedä oliko tarkoitus saada minulle vain epävarma olo vai oonko tyhmä kun sitä en huomaa. Koira on kuitenkin kaikkien niin ihmisten kuin koirien kaveri eikä ole ikinä kenellekään murissut saati sitte hampaita näyttänyt.
      Mulla vaan ei ole kokemuksia siitä miten koirat yleensäkään suhtautuu perheenlisäykseen. Raskaus kaii nostaa tunteet pintaan ja stressaan olemattomia asioita joista normaalisti ei kukaan stressiä repisi. Normaalisti välitä ihmisten puheistakaan tuon taivaallista mutta nyt pienikin negatiivinen kommentti tuntuu puukon iskulta rintaan.

    • Missä päin Suomea asut?

      Kannattaa ehdottomasti liittyä jäseneksi Suomen Rottweileryhdistykseen (jos et vielä ole jäsen) ja mennä mukaan yhdistyksen tarjoamiin koulutuksiin. Suomi on alueellisesti jaettu eri alaosastoihin ja kerhoihin eli ympäri Suomen on tarjolla lähistöllä alaosasto/kerho. Koulutuksissa saat vinkkejä ja neuvoja koirasi koulutukseen ja siten se elo koiran kanssa on helpompaa. Se hyvä peruskoulutus kun on hallussa niin uuden perheenjäsenen saapuminen kotiin sujuu huoletta.

    • rusettirinta

      Jos rottispoikaa on pidetty pennusta asti ns. perheenjäsenenä, niin se hyväksyy ongelmitta uudet tulokkaat, olkoon vauva, kissa, tmv. Sulla on nyt aikaa luoda hyvä suhde ja aloittaa määrätty päivärytmi pojalle, ikään kuin vauva olisi jo talossa. Vauvaa ja koiraa ei pidä tutustuttaa keskenään, muutoin kuin vauvan ääntelyn muodossa. Rottis oppii siitä, että tuo kuuluu perheeseen. Ja vauvan kasvaessa yhteiselo sujuu vauvan ehdoilla. Voit siis jo nyt opettaa rottikselle käskyn "pois" ja aina muistaa palkita "hyvä", kun tottelee. Kun vauva kasvaa niin samaan aikaan myös rottis vanhenee ja oppii tietämään paikkansa. Ja tämä kaikki tapahtuu ajan myötä ihan huomaamatta. Onnea vauvan odotukseen.

      En ole ikinä tavannut rottista, jolla on vain perheen yhteen ihmiseen suojeluvietti. Yleistä on, että koko perhettä vahditaan esim. haukulla ilmaistaan, jos vieras tulee taloon. Suojeluviettiä ei normaali sosiaalinen rottis käytä, muuten kuin jos sitä uhataan.

    • Rott

      Kissaa ei välttämättä rottweiler hyväksy mutta vauvan kyllä. En ole koskaan kuullut että olisi ollut ongelmaa. Meillä ei ainakaan ole ollut kummankaan vauvan kanssa ongelmia yhdelläkään rottweilerillä. Ja vauvaahan ei muutenkaan juuri jätetä yksin, ei myöskään rotikan kanssa
      Jokainen täällä tietysti ymmärtää että koira ei ole lelu. Jos korviin puristellaan niittejä tai yksi kiskoo hännästä ja toinen lykkää kynää p********* niin aikuisen pitäisi katsoa peiliin KUN joutuu viedä eläintä piikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2022
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      146
      1475
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      126
      997
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      111
      976
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      812
    Aihe