Vapaamuurarius ja puolueellinen oikeudenkäynti

hannu.kuukkanen

Jyrki Iivonen HS 2.9.2013 kirjoitti ”Vapaamuurarit muistuttavat petturia sielun tuskasta” –artikkelissaan otteita vapaamuurarien rituaalikirjasta mm. ”Edelleen lupaan ja vakuutan, etten milloinkaan tieteni enkä ehdoin tahdoin vahingoita enkä petä veljesmuurariloosia enkä sen jäseniä vähimmässäkään määriin enkä salli sitä toisenkaan tehdä, jos sen vain estää voin.” Artikkelissa viitataan myös loosiveljeyteen oikeuslaitoksessa. ”Eduskunnan oikeusasiamiehen tekemän ratkaisun mukaan jäsenyys vapaamuurarijärjestöissä on sidonnaisuus, josta tuomarin on tehtävä ilmoitus.
Jos oikeudenkäynnin asianosainen saa kuulla sekä vastapuolensa että tuomarin kuuluvan samaan vapaamuurarijärjestöön, hänellä voi oikeusasiamiehen mielestä olla perusteltu aihe epäillä oikeudenkäynnin puolueettomuutta.”
Nyt pitäisi vain oikeuslaitoksella olla käytettävissään vapaamuurareitten jäsenluettelot. Ei yksityishenkilöllä ole minkäänlaista mahdollisuutta tarkistaa asiaa mutta oikeuslaitos voi sen itse tehdä ja sen pitää se itse tehdä, puolueettoman oikeudenkäynnin turvaamiseksi.

Samankaltaisia oikeuden puolueellisuuteen mahdollistavia sidonnaisuuksia on tämän lisäksi runsaasti: Lions Club, Rotary club ja vaikkapa golf- tai pursiseurat. Kaikissa noissa ei tosin vaadita petturille ”väkivaltarangaistuksia” ja povata ”sieluntuskaa” mutta ns. sosiaalisen korruption mahdollisuus on suuri ”veljeyden nimissä”. Pahaa-aavistamaton, sosiaalisen seuran uus-jäsen sotketaan helposti sellaisiin asioihin, että häntä voidaan tämän jälkeen ohjailla ilman vaaraa "niskuroinnista".

Jääviydestä ja sosiaalisesta korruptoituneisuudesta on ilmeisimmin myös kysymys jos vastapuolen asianajaja ilmoittaa menevänsä ”hovioikeuteen kahville” tai että ”Minäpä tiedän Lehikoinen, kaikki sinun soittosi hovi- ja korkeimpaan oikeuteen.”
Myös Helsingin hovioikeuden tuomarin suusta on kirjattu ennustus: ”tekipä raastuvanoikeus uudessa käsittelyssä minkä päätöksen tahansa, tännehän ne jutut tulevat kuitenkin, mutta tämä tuomio ei tule muuttumaan. ”
Myös vastapuolen asianajaja osaa ennustaa kuukausia ennen ensimmäistä oikeudenkäyntiä: ”että kyllähän Te alioikeudet voitatte, mutta ette koskaan hovi- ja korkeinta oikeutta.”
Jos edellisen kaltaisissa lausumissa ei ole kysymys sosiaalisesta korruptoituneisuudesta ja puolueellisesta oikeudenkäynnistä, niin sitten ei missään.

Puolueellisen oikeudenkäynnin perusteilla tehtyihin hovioikeuden ja korkeimman oikeuden tuomioihin ja valitukseen niistä, oikeusasiamies ei katsonut olevan aihetta puuttua. Oliko itse oikeusasiamieskin sosiaalisesti korruptoitunut näissä tapauksissa?
Tausta-aineistoa. Aloita hakemistosta. Linkki löytyy aloitussivun alkutekstin alta.
http://www.etelatuonti.fi/OIKEUS/

4

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • ripitti

        Siltä se vaikuttaa että sekä taksari Kukka että Anneli Auer istuvat pitkiä linnatuomioitaan jo nyt rapparijääviyden ansiosta.
        Kun jokaisella tuomarilla on oikeus silmänsä ummistaen päättää kumpi riitapukareista valehtelee.


      • motiivitonmonet
        ripitti kirjoitti:

        Siltä se vaikuttaa että sekä taksari Kukka että Anneli Auer istuvat pitkiä linnatuomioitaan jo nyt rapparijääviyden ansiosta.
        Kun jokaisella tuomarilla on oikeus silmänsä ummistaen päättää kumpi riitapukareista valehtelee.

        henkirikosketjussa joku kirjoitti että Auer ja Kukka saivat pitkät linnatuomiot koska tuomarit pelkäävät oman ja perheensä turvallisuuden puolesta. Tuhopolttajia.
        Ulvilassa paloi eräs asunto muutama päivä sen jälkeen kun omistaja oli todistanut Auerin puolesta, silloin oikeustaistelun alkutaipaleella


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe