Riittävä vahvistin Cerwin Vega XLS-215 kaiuttimille?

eipä haukuta heti

Ehdotuksia millä saa kaiken irti noista kaiuttimista minkään särkymättä.
Pysytään kuitenkin järjen rajoissa eli ei ihme highend 87000€ hintalappuja.
Myös servin hyötyy hyvä äänisestä vahvistimesta eli ei mikään pelkkä hurina maximaalinen PA vahvistin vaan todellinen hienostunut vahvistin joka kävisi myös erittäin hyvälaatuisille kalliille kaiutinparille.
Liekkö pa vahvistimissa hyvä äänisiä vahvistimia?
Kaiuttimet ehkä kaipaisi pehmeässä olohuonessani jopa aavistuksen diskantin lisäystä mutta sitä ei ole 2x200w vahvistimessani. Tuo 200w ei riitä minusta pahimmissä bassosoissa vaan jotenkin on tehon puute mielessä vaikka ihan kivasti jo potkiikin.
Mikä on esim tuo ? http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=37_42&products_id=4091

Jos jätettäisiin cervinien vitttuilu jutut pois kun en niitä sen ihmeemmin jaksa lukea. Pysytään asiassa , KIITOS.

49

6924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onkohan nyt ihan varmaa, etä vahvistimesi antaa jatkuvaa rms tehoa 200w per kanava? Ihme on, jos ei moiset tehot riitä. Luulisi jo valojenkin räpsyvän kämpässä ennemin kuin voi potikan kääntää kaakkoon.

    • versio2

      denon 2020.

    • 4+13v

      Kai tiesit että kuulokkeiden käyttö muuttaa vastetta melkoisesti? Tarvitsee siis "lisätä" muutakin kuin diskantteja.
      Tarvitset vahvistimen lisäksi parametrisen EQ:n.

      Onnea hankintoihin

    • versio2

      Eihän nyt kyse ollut kuulokkeista, vaan vahvarista?

    • Sinuna ostaisin jonkun kunnollisen stereovahvarin. Kyllä on ihme jos ei noilla pöntöillä muka irtoa kun ovat niin herkät. Noillahan tappaa ittensä jo 2x80W kunnon vahvarillakin.

      • Tehoa riittävästi

        Ei ei eivät herää pikkutehoilla. Tehoa pitää olla jos haluaa talon tärisevän. Ladkennallinen teho herkkyden suhteen on hieno asia käytännössä asia vaan ei niin ole. Ei tupa tömise millään 80 w tehoilla. Puhun kokemuksesta.


      • Tehoa riittävästi kirjoitti:

        Ei ei eivät herää pikkutehoilla. Tehoa pitää olla jos haluaa talon tärisevän. Ladkennallinen teho herkkyden suhteen on hieno asia käytännössä asia vaan ei niin ole. Ei tupa tömise millään 80 w tehoilla. Puhun kokemuksesta.

        Ilmeisesti juu puhut "kokemuksesta" kun itse puhuin kokemuksesta seuraavan perusteella. 2x80W pioneerin viritin vahvistin, 4x vanhemman sarjan 12" bassoilla olevat cervinin pöntöt ja mökää riitti niin paljon koulun liikuntasalissa pidettävään discoon, että piti pienemmälle laittaa kun kaikilta meinasi pää haljeta. Eli kyllä tavallinen kämppä tömisee jos on vahvistin mistä irtoaa oikeasti 80W kanava, eikä mitään hattiwatteja.


      • Tehoa riittävästi
        ace.of.revelation kirjoitti:

        Ilmeisesti juu puhut "kokemuksesta" kun itse puhuin kokemuksesta seuraavan perusteella. 2x80W pioneerin viritin vahvistin, 4x vanhemman sarjan 12" bassoilla olevat cervinin pöntöt ja mökää riitti niin paljon koulun liikuntasalissa pidettävään discoon, että piti pienemmälle laittaa kun kaikilta meinasi pää haljeta. Eli kyllä tavallinen kämppä tömisee jos on vahvistin mistä irtoaa oikeasti 80W kanava, eikä mitään hattiwatteja.

        Jup puhun kokemuksesta cervinvega xls 215 kaiuttimista.
        Kyllä ne oikeasti kaipaavat tehoa että lähtevät kunnolla soimaan. Ei talo tutise 2x80w tehoilla.
        Päättelen asian siitä kun ei talo tärise pienellä nupinkäännöllä vaikka ääntä jo onkin reippaasti yli omien tarpeiden puuttu se sohvaa tutistava voima vielä mutta kun nuppi on jossain klo 13-14 ja joillain musiikeilla liki auki.Desibelejä on silloin jo siihen liikuntasaliinkin mutta mutta se helppous tulee ylitehoisella vahvistimella.

        Nykyinen vahvistin on digitaalipääte 2x750W/4Ohm
        2x370W/8Ohm 1x1500W Bridge/8Ohm

        http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=37_42&products_id=4092 2190 euroaq
        hui perskeles! tuo täytyy joulupukilta toivoa liekkö hyvä vahvistin olohuoneeseen ?

        Joooo 10 kertainen teho ja juuri huomaa jne juttuja ei jaksa.

        Tuossa on sentään 2 kpl 15" per kanava ei ne ihan 40w liiku ja keskialue ja diskanttikin ottaa omansa ! ajatteleppa sitä. Ei herää bassot 80w teholla kunnolla, ei herää puhun kokemuksesta.

        Iso yliteho antaa sen helppouden.


    • JoniiVelii

      Ostahhan McIntosh stereo vahvari niille! (jos massit riittää)

    • ei mopolla mahdottom

      MC1.2kW 1200W mono 8/4/2 Ohm Quad differential Autoformer 82Kg á 18 300

      On hieman ylihintaa , joku pa pääte 2x 1000w alkaa toimia.

    • Oldreaper

      Ite soitan xls-215 kajareita 2kpl behringerin inuke 3000dsp monoksi kytkettyinä. Eli yks vahvistin per kaiutin. Äänen laadullisesti noi ei oo huippu valinta, mutta hyvin edulliset hankkia ja toimii ainakin heavy metalilla kohtuullisesti.

    • serviniseppo

      eikös cerwin vegalla ole ihan omiakin päätteitä ? lähtisin ehkä sellasella kokeilee.

    • madeit

      Korvan kuulokäyrä ei ole tasainen viiva, matalilla bassotaajuuksilla ja pienillä äänenvoimakkuuksilla korva on epäherkkä. Siksi pienillä kuunteluvoimakkuuksilla tuntuu, että bassoja ei tule kaiuttimesta samassa suhteessa muiden taajuuksien kanssa, vaikka kaiuttimen toistokäyrä pysyykin samankaltaisena syötetystä tehosta riippumatta. Eli korva tarvitsee isomman äänenvoimakkuuden, jotta se aistisi bassotaajuudet oikeassa suhteessa. Kaiutinta ei siis "avata" isoilla tehoilla, vaan kuuntelijan ääniaistia.
      Tuon kaiuttimen -6 bB:n alarajataajuus on 37 Hz, eli matalia bassotaajuuksia (alle 37 Hz) siitä ei juurikaan saa ulos isollakaan päätteellä. Discojytkeellä tai heavyllä tuosta ei nyt ole isommasti haittaa. Vakavamieliseen klassisen konserttimusiikin kuunteluun nämä kaiuttimet eivät sovellu.
      Kaiuttimelle valmistaja suosittaa max. 500 W vahvistinta.

    • kolvisaksasta

      Tarvitsee ne tehokkaan päätteen.
      Bassoa sai sopivaksi http://www.dspeaker.com/fi/kotisivu.shtml ja tuosta oli muutenkin ääneen selkästi ISO apu .Nyt tulee kuunneltua hiljaisemmalla voluumilla kun jo vavahtelee sohva riitävästi . Paljonkin paremmin soi nykyisin. Nostin myös diskantin tasoa eli joka asia on highendistin mielestä väärin. Lopputuloksena on antoisampaa taustamusiikin kuuntelua ja musiikin myös nyt tuntee tarvittaessa (omakotitalo) . Päätteenä on http://www.altoproaudio.com/products/d3 ei ylitehoisen makuinen mutta keveästi soi. Subbaria ei oikeastaan nyt kaipaa,menee aika alas näinkin.
      Jos jotain närästää nyt aivan kauheasti niin lue http://www.hifimaailma.fi/testit/testissa-luunmurskaaja-cerwin-vega-xls-215-kaiuttimet/ kyllä niillä voi musiikkia kuunnella.
      On kokemusta myös highend laitteista jotain eli tiedän suuntaviivat oikeasti hyvään musiikki elämykseen. Aikansa kutakin. Nyt on hyvät laitteet vähäiseen käyttöön. Tuommoiset herkkyys ja muutama watti tehoa ei oikein oikeasti tahdo toimia kuin teoriassa. Eli tuskin tulisi avattua stereoita jos päätteenä olisi 2x2w sillähän jo kuuluisi kaikki. Kokoonpanot nostaa/heikentää/muuntaa erilaiseksi tuntemuksia ja se huone akustiikka puhumattakaan miten joku kokee jonkin asian. Vaikea yhtälö.
      Onhan autoissakin eriluonteisia moottoreita, jokin antaa vähää voimaansa herkästi käyttöön laajalla alueella ja paperilla puolet tehokkaampi kw/nm on käytössä todella ärsyttävän ylävireinen ja unessa matalemmilla kierroksilla jos nyt auton konetta voi tässä verrata asiaa selventävästi. On niissä cd soittimissakin eroja äänessä eri laitteilla. Sen uskoo vasta kun itse kokeilee. Joku ei huomaa eroa niissäkään joten koneet on vaan huonompia ja ei ole harjaantunut korva. Voihan kaapeleiden erotkin kuitat höperyydeksi . Rahasta ei kannata puhua ja järkevyydestä samassa asiassa.
      Historiaa: kaikki faaraoiden yms merkkihenkilöiden matkamuistot yms mukaan viemiset sargofakeissaan ovat jääneet siihen mihin ne on laskettu.

      Voisi huvikseen alkaa etsiä tietoa kuinka parantaa noiden cw jakosuotimia. Jossain tarvikeluetteloa valmiina?

    • Käteisellä

      Mistähän alto d3 vahvistin löytäisi?

    • Meike

      itsellä samaiset kaapit, vahvarina nyt VSX sarjan Pioneeri 2x160w, ei jaksa kyseinen vahavari soittaa nuita bassoja, vahvarin osto edessä kun vaan tietäs minkä...

      • ylimitoitettumelkeinriit

        Niin se on tehoa ne kaipaa. Jotain ylitehoista.


    • TinaKorvaKultaKukkaro

      Hypexiltö löytyy D-luokan stereovahvistinmoduli FA502, josta lähtee 2x500W 8 ohmiin hintaan 499€, lisäksi tarvitaan suunnilleen saman hintainen virtalähdemoduuli.

      Asia on nimittäin niin, että Hypexin nCore D-luokan vahvistimet ovat tällä hetkellä maailman parhaita päätevahvistimia, niissä säröarvot ovat niin pieniä, että matalammilla tehoilla (alle 100W ja silleen) sitä ei pystytä edes nykyisillä mittalaitteilla mittaamaan. Samoin vaimennuskertoimet ovat noin 10 kertaa parempia kuin missään perinteisissä A ja AB luokan päätteissä

      Hypexin nCore teknologia on aiheuttanut täydellisen vallankumouksen päätevahvistinpuolella, ja suurin osa ammattimonitoreista kätkee sisälleen nykyään nCore vahvistimen. Jonka ei edes tarvitse olla lätkää suurempi, ja joka ei lämpene kun hyötysuhde on lähes 100%. Miksi ostaa 50000€ 40 kiloinen A-luokan hitsausmuuntaja, kun alle tonnilla kolvin omistaja värkkää sikaarilaatikkoon mahtuvan päätteen joka on kaikissa suhteissa äänenlaadultaan parempi? Vanhan tekniikan hi-fi päätteitten myynti on maailmalla romahtanut ja monet kuuluisat hi-fi merkit myyvät näistä Hypexin moduleista koottuja ratkaisuja, mutta välttävät visusti mainitsematta kirosanaa "D-luokka", vaan keksivät luovia kiertoilmaisuja.

      Itselläni on Hypexin moduleihin pohjautuvat 200W PMC:n monopäätteet, jotka on yksinkertaisesti vedetty nippusiteellä kiinni monitorikauttimien teräsjalustaan. Kooltaan pienemmät kuin pokkari. Korvasivat ja olivat parannus brittiläisen 19 kiloiseen 2x250W möhkäleeseen.

      • ylimitoitettumelkeinriit

        Tutkimpa hypex vaihtoehtoa.


    • hemuli1234

      Eihän 2x200W ja 2X500W välillä ole ku muutama db eroa maksimiäänenpaineessa. Isommat kaiuttimet tarvii jos ei 2X200W riitä, tai pienemmän huoneen.
      Kasvattamalla 200w tehon 2000wattiin, saat 10db lisää mökää. Tuommoisella lisäyksellä aistii äänen kasvaneen tuplaksi.

      • Anonyymi

        Se on jokin muukin kuin ne watit ja db joka saa kaiuttimen toimimaan. Teknikka ratkaisee kuinka soi ei aina suoraan oppikirjasta "tällä wattimäärällä soi näin lujaa" ei ole niin yksinkertaista livenä. Paljon tehoa ja sointi on keveämpää ja voimallisempaa j aits epitää tajut amilloin nousee savu elementistä.
        Terveisin muuntajalakka haise pahalle..


    • Anonyymi

      Kunnon hifi harastaja otta itse selvä lukemalla hifi lehtiä ja googlamalla mikä pitä olla.:)

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miten cerwin xls 215 kaiuttimet soveltuisi Rotel ra 1592 vahvistimelle??

      • Anonyymi

        Ihan hyvin mutta tehoa saisi.


    • Anonyymi

      Pitäkö sillä urheila että kuinka kova stereot saa soiman.

      Måste man sporta med det hur hårt man får stereon att spela.

    • Anonyymi

      Hei onko ketään jolla kokemusta tuohon kyssään miten cerwin xls 215 kaiuttimet soveltuisi RotelRA 1592 vahvistimelle??

    • Anonyymi

      Powersoftin M28Q on hyvä noille esimerkiksi. 4x750w. Tosi napakka ohjaus kartioille, eivät lepata ja hyvä äänenlaatu myös diskanttialueella. Itselläni sen isoveli M50Q mikä käy myöskin ihan hyvin, mutta maksaakin vähän enemmän.

      Nauratti toi "liikuntasalissa piti laittaa hiljemmalle 2x80w tehoilla", heh sattumalta olen itsekin pitänyt koulun liikuntasalissa diskoa ja tuo teho ei riitä muutakuin keskiäänen kailotukseen. Sulla taisikin mennä puurot ja vellit sekaisin kun sanoit että korvat meinas haljeta. Ei laatubasso halkaise mitään korvia, vaan tuntuu mukavalta rintakehässä. On se jännä miten joku voi olla ihan pihalla ja kirjoittelee silti tohkeissaan täällä neuvoja.

    • Anonyymi

      Piti vielä mainita että tuollaisessa nelikanavaisessa on se etu että voi pistää keskiäänen ja diskantin eri ulostuloon kuin bassot, niin ääni pysyy hiukan puhtaampana. Lisäksi kanavien tasoja voi kanavittain säätää, joten on helppo lisätä tai vähentää vähän bassoa ilman ekvalisaattoria.
      Xls215 takana kun on bi amping terminaalit.

    • Anonyymi

      Kyllä tehokaita vahvistimia saa millä talo tärise mutta vaihda ikkuna lasit plexin tai panssari lasin ei se pelkkä talo tärise ikkunat voi myös mennä jos lukutta kovasti.:)

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kokeilin samanlaisia kaiuttimia bassoile oma pääte ja yläpäälle omansa niin en huomannut missään mitään eroa. Eli se alkuperäinen vahvistin jäi hoitamaan yksinään niitä 4x15" bassoa. Vaikka alitajunta vahvasti oletti ja luuli että nyt on bassoilla tehoa enempi käytettävissä mutta eipä saanut mitään eroa suuntaan tai toiseen aistittua.
      Eli vahva erittäin vahva tunne on asiasta että vain selkeästi ylitehokas vahvistin on ratkaisu. Vertauksena tehoihin ja hyötysuhteisiin mitä kaiutin tuottaa 1w teholla mitä lie 95 db ääntä niin vaikka se niin onkin oikeasti se ei vain kuulosta hyvältä. Esim auto jota voi hyvinkin samanlaisena tuntemuksena pitää elikkä
      :Auto jossa on ajopaino 1800kg ja moottori 100hp (ei kilowattia) 1.6 litrainen ja vääntö piiikikäs 150nm niin kulku on riittävää nopeusrajoitusten puitteissa mutta väkinäistä kuitenkin mutta siis riittävää. Samaiseen autoon laitetaan 250hp 3litrainen 280nm laveavääntöinen kone ja niin ajotuntemukset on isosti erilaiset. Ja edelleen pikkutehoinen auto pienillä vaihteilla kuljettaa massaa riittävästi mutta kun aletaan hiukan vaatia niin ero on iso ja selkeä. Eli iso moottori autoon ja kaiuttimille jos haluaa keveyttä menoon. Eipä mulla muuta lapsukaiset terveisin hybridi kaiutin.

    • Anonyymi

      https://youtu.be/fPX9ZOFq70E

      :(................

      • Anonyymi

        Mitä tuon linkin asiallisen olinen äijä kertoo? ebayssa myydään vääriä elementtejä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tuon linkin asiallisen olinen äijä kertoo? ebayssa myydään vääriä elementtejä?

        Katso se koko video ennen kun kysyt eli the worst speaker ever.


    • Anonyymi

      Mikä vahvistin jaksaa liikuttaa 4x 15” bassoa? Mitä arvoja silloin pitää olla vahvistimessa? Jos jätetään kuten aloituksessa jo lukeekin ne kymmenientuhansien esim (300000€) vahvistimet kauppaan. Basson soinnissa on se kompastuskivi ja ei tahdo digipäätteissä olla sitä arvoa tarpeeksi vaikka tehoa irtoaa runsaasti . Tietääkö joku laadukkaan tehokkaan digipäätteen jossain 1000€ hintaluokassa aloituksen kaiuttimille?

      • Anonyymi

        1000€ ei saa sopivaa vahvistinta on jääkylmä totuus tai vahvistin on silloin "kuuma"


    • Anonyymi

      Oletko jo löyttännyt sopiva pa päätettä nille.

      • Anonyymi

        Löytyi riittävä pääte. Vielä kytkemättä ja mittaukset tekemättä. Pitää joskus tässä kokeilla kun huvitu slisääntyy. Setti on jo nyt kohtalainen. Pääte on käytetty ja takuuta ei ole kun ostopaikka on luotettava. Nyt ei jää tehosta tai mistään arvosta kiinni enää. Tuo lähettämäsi linkki
        https://youtu.be/3dtTVxzNsns

        The worst speaker ever.
        Ei todellakaan pidä paikkaansa. EI!

        LUE
        https://www.hifimaailma.fi/uutinen/testissa-luunmurskaaja-cerwinvega-xls215-kaiuttimet-6.108.13834.cf5d29a725

        Tuossa on hyvin totuudenmukainen testi ja voit luottaa siihen.

        Mutta jossain vaiheessa tuttu puuseppä on luvannut tehdä uudet kotelot ja juuri hiukan suuremmat ja TAKUULLA VÄRÄHTELEMÄTTÖMÄT. Ei maksa edes paljoa ja saa samalla tehdä suuremmat virtaavemmat tai virtaavemman refleksiaukon koska nykyinen tekee korvin kuultavaa refleksiputken"hornotusta" silloin tällöin ja sitä on oppinut ihan etsimään (vaiva on aiemmin raskaan highend laittetteni syytä joissa koko ajan etsi vikoja äänestä ja viimein hävitin ne hermoja raastavat laitteet pois ja siirryin näihin cervin vegoihin ja elämän laatu parani,saa keskittyä enempi tärkeimpään=musiikkiin) Jakosuotimeen voi tuttu rankka elektroniikka hifi asentaja parannelle laadukkaammilla ,kestävemmillä osilla loppu huipennuksen. Kaiuutimet on vain ihmisen tekjemiä ja niitä voi itse parannella. Ovat kelpokaiuttimet ja en ole löytänyt jykevämpiä yleiskaiuttimia,kerro jos tiedät.

        Olet valtavan kateellinen ja se on paha juttu sinulle itsellesi. Yritä nauttia musiikista ja muuta semmoiseen paikkaan missä voit nauttia musiikista täydellä volumella. Laitteita saa joskus halvalla ja vanhat laitteet voi korjuuttaa ne entisaikojen hyvät semmoiset. Elektroniikka kestää pitkään ja niitä voi korjuutta ihan kohtuu rahalla. Silloin pärjää halvemmalla ja kuunnella ihan hyvin. Itsellä sattuu olemaan hyvin asiat ja voin ostaa tuhansien eurojen laitteita tarvittaessa mutta highendiin en enää palaa liian hermoille käypää. Ehkä saat joskus itsellesi myös nämä ihosi alle menevät Cervin Vegat ! XLS-215 nämä on ihan kelpo kaiuttimet kunhan paukkua on vaan tarpeeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyi riittävä pääte. Vielä kytkemättä ja mittaukset tekemättä. Pitää joskus tässä kokeilla kun huvitu slisääntyy. Setti on jo nyt kohtalainen. Pääte on käytetty ja takuuta ei ole kun ostopaikka on luotettava. Nyt ei jää tehosta tai mistään arvosta kiinni enää. Tuo lähettämäsi linkki
        https://youtu.be/3dtTVxzNsns

        The worst speaker ever.
        Ei todellakaan pidä paikkaansa. EI!

        LUE
        https://www.hifimaailma.fi/uutinen/testissa-luunmurskaaja-cerwinvega-xls215-kaiuttimet-6.108.13834.cf5d29a725

        Tuossa on hyvin totuudenmukainen testi ja voit luottaa siihen.

        Mutta jossain vaiheessa tuttu puuseppä on luvannut tehdä uudet kotelot ja juuri hiukan suuremmat ja TAKUULLA VÄRÄHTELEMÄTTÖMÄT. Ei maksa edes paljoa ja saa samalla tehdä suuremmat virtaavemmat tai virtaavemman refleksiaukon koska nykyinen tekee korvin kuultavaa refleksiputken"hornotusta" silloin tällöin ja sitä on oppinut ihan etsimään (vaiva on aiemmin raskaan highend laittetteni syytä joissa koko ajan etsi vikoja äänestä ja viimein hävitin ne hermoja raastavat laitteet pois ja siirryin näihin cervin vegoihin ja elämän laatu parani,saa keskittyä enempi tärkeimpään=musiikkiin) Jakosuotimeen voi tuttu rankka elektroniikka hifi asentaja parannelle laadukkaammilla ,kestävemmillä osilla loppu huipennuksen. Kaiuutimet on vain ihmisen tekjemiä ja niitä voi itse parannella. Ovat kelpokaiuttimet ja en ole löytänyt jykevämpiä yleiskaiuttimia,kerro jos tiedät.

        Olet valtavan kateellinen ja se on paha juttu sinulle itsellesi. Yritä nauttia musiikista ja muuta semmoiseen paikkaan missä voit nauttia musiikista täydellä volumella. Laitteita saa joskus halvalla ja vanhat laitteet voi korjuuttaa ne entisaikojen hyvät semmoiset. Elektroniikka kestää pitkään ja niitä voi korjuutta ihan kohtuu rahalla. Silloin pärjää halvemmalla ja kuunnella ihan hyvin. Itsellä sattuu olemaan hyvin asiat ja voin ostaa tuhansien eurojen laitteita tarvittaessa mutta highendiin en enää palaa liian hermoille käypää. Ehkä saat joskus itsellesi myös nämä ihosi alle menevät Cervin Vegat ! XLS-215 nämä on ihan kelpo kaiuttimet kunhan paukkua on vaan tarpeeksi.

        Epllä on kyllä tilaa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mikä hajoittaa diskantteja helpoiten? Aivan liian heikko vahvistin ei liian tehokas vahvistin.


    • Anonyymi

      Etkä sinä sannonut että mikä hurina pa vahvistin ei käy vaan pitä olla tosi hienostunut vahvistin.

      • Anonyymi

        PA vahvistimet on hyviä yli puolet markkinoilla olevista kyllä ne käy loistavasti. Itselläkin on suuritehoinen. Ja tuoss aalempana on juttu dmaping factorist aja olen se uskovainen että kyllä vaikuttaa mitä on kokeillut ihan mutuna eri vahvistimia. Hurisevat vahvistimet on syvältä ei semmoisat pidä hyväksyä. usien hurinoita saa pois paremmilla johdoilla ja maadoituksilla.


    • Anonyymi

      Damping Factor >5000 , tätä pitää olla.

    • Anonyymi

      Ainakin Crown macro-tec 5000i tuntuu sopivalta. Ja kaupanpäälle äänenlaatu kumma kyllä parani samaan konkurssiin. Älä odota Genelecin tasoa kuitenkaan.
      Tommonen ja melkein sanoisin ettei enempää saa kaapeista irti vaikka tehoa kasvattaisi ja toisekseen ääntä tulee jo nyt niin paljon että kenenkään korvat eivät vaurioitumatta kestä. Usko kun vanha sanoo.
      https://www.crownaudio.com/en/products/ma-5000i

    • Anonyymi

      https://youtu.be/08liDb1UwAA

      Cerwin Vega XLS-215 tarvitse paljon tehoa se ei ole kovin moni joka tietä paljonko ne todellisuudessa tarvitsevat tehoja tällä videolla on yksi mies joka on ottanut selvä paljonko tehoja nämä todella tarvitsevat ja hän on muutama sulake polttanut kun hän on ottanut selvä paljonko tehoa nämä kestä oliko se jopa jotain 1500 wattia jatkuva per kaiutin jotkut voi sanoa että nämä ovat herkät ja se varmasti osittain pitä paikkansa mutta se teho on sittä varten että nämä kuulostavat hyvältä olen lukennut hifi & musik lehdestä paljonko tehokas pääte vahvistin vaikutta äänen ja sinä luki että tämä pääte vahvistin saa pienet 2 tie jalusta kaiuttimet kuulostaman silttä kun jos ne olis sannut ylimäräisen 12 tumman basson eli kyllä tämä varman pitä paikkansa että tehokas pääte vahvistin paranta ääntä ja Cerwin Vega XLS-215 ei kuulosta hyvältä pienellä vahvistimella vaikka kysessä on herkkä kaiutin niin laatu basso tuntu rintakehässä samalla tavalla kun aktivi subbarin basso tuntu rintakehässä se basso ei ota korvin vaan tuntu rintakehässä muuten kyllä uskon että tarvitse paljon tehoja että noin iso basso kartio pinta ala eli 2x15" pysty hyvin pitämän kontrollissa eli teoriassa ja myös käytänössä nämä toimi pienellä vahvistimella mutta tehoja tarvitan valtavasti jos halua että nämä kuulosta hyvältä.

    • Anonyymi

      Basson korostaminen vaati 10 kertaisen tehon eli sanotan että nämä toimi 150 wattillla no jo haluat korosta bassoa että se tuntu rintakehässä no se teke sitten 1500 wattia.

    • Anonyymi

      Osta ihmeessä discolandista pääte vahvistin noille gervin wega kaiuttimille

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe