Riittävä vahvistin Cerwin Vega XLS-215 kaiuttimille?

eipä haukuta heti

Ehdotuksia millä saa kaiken irti noista kaiuttimista minkään särkymättä.
Pysytään kuitenkin järjen rajoissa eli ei ihme highend 87000€ hintalappuja.
Myös servin hyötyy hyvä äänisestä vahvistimesta eli ei mikään pelkkä hurina maximaalinen PA vahvistin vaan todellinen hienostunut vahvistin joka kävisi myös erittäin hyvälaatuisille kalliille kaiutinparille.
Liekkö pa vahvistimissa hyvä äänisiä vahvistimia?
Kaiuttimet ehkä kaipaisi pehmeässä olohuonessani jopa aavistuksen diskantin lisäystä mutta sitä ei ole 2x200w vahvistimessani. Tuo 200w ei riitä minusta pahimmissä bassosoissa vaan jotenkin on tehon puute mielessä vaikka ihan kivasti jo potkiikin.
Mikä on esim tuo ? http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=37_42&products_id=4091

Jos jätettäisiin cervinien vitttuilu jutut pois kun en niitä sen ihmeemmin jaksa lukea. Pysytään asiassa , KIITOS.

29

1466

  Vastaukset

  • Onkohan nyt ihan varmaa, etä vahvistimesi antaa jatkuvaa rms tehoa 200w per kanava? Ihme on, jos ei moiset tehot riitä. Luulisi jo valojenkin räpsyvän kämpässä ennemin kuin voi potikan kääntää kaakkoon.

  • denon 2020.

  • Kai tiesit että kuulokkeiden käyttö muuttaa vastetta melkoisesti? Tarvitsee siis "lisätä" muutakin kuin diskantteja.
   Tarvitset vahvistimen lisäksi parametrisen EQ:n.

   Onnea hankintoihin

  • Eihän nyt kyse ollut kuulokkeista, vaan vahvarista?

  • Sinuna ostaisin jonkun kunnollisen stereovahvarin. Kyllä on ihme jos ei noilla pöntöillä muka irtoa kun ovat niin herkät. Noillahan tappaa ittensä jo 2x80W kunnon vahvarillakin.

   • Ei ei eivät herää pikkutehoilla. Tehoa pitää olla jos haluaa talon tärisevän. Ladkennallinen teho herkkyden suhteen on hieno asia käytännössä asia vaan ei niin ole. Ei tupa tömise millään 80 w tehoilla. Puhun kokemuksesta.


   • Tehoa riittävästi kirjoitti:

    Ei ei eivät herää pikkutehoilla. Tehoa pitää olla jos haluaa talon tärisevän. Ladkennallinen teho herkkyden suhteen on hieno asia käytännössä asia vaan ei niin ole. Ei tupa tömise millään 80 w tehoilla. Puhun kokemuksesta.

    Ilmeisesti juu puhut "kokemuksesta" kun itse puhuin kokemuksesta seuraavan perusteella. 2x80W pioneerin viritin vahvistin, 4x vanhemman sarjan 12" bassoilla olevat cervinin pöntöt ja mökää riitti niin paljon koulun liikuntasalissa pidettävään discoon, että piti pienemmälle laittaa kun kaikilta meinasi pää haljeta. Eli kyllä tavallinen kämppä tömisee jos on vahvistin mistä irtoaa oikeasti 80W kanava, eikä mitään hattiwatteja.


   • ace.of.revelation kirjoitti:

    Ilmeisesti juu puhut "kokemuksesta" kun itse puhuin kokemuksesta seuraavan perusteella. 2x80W pioneerin viritin vahvistin, 4x vanhemman sarjan 12" bassoilla olevat cervinin pöntöt ja mökää riitti niin paljon koulun liikuntasalissa pidettävään discoon, että piti pienemmälle laittaa kun kaikilta meinasi pää haljeta. Eli kyllä tavallinen kämppä tömisee jos on vahvistin mistä irtoaa oikeasti 80W kanava, eikä mitään hattiwatteja.

    Jup puhun kokemuksesta cervinvega xls 215 kaiuttimista.
    Kyllä ne oikeasti kaipaavat tehoa että lähtevät kunnolla soimaan. Ei talo tutise 2x80w tehoilla.
    Päättelen asian siitä kun ei talo tärise pienellä nupinkäännöllä vaikka ääntä jo onkin reippaasti yli omien tarpeiden puuttu se sohvaa tutistava voima vielä mutta kun nuppi on jossain klo 13-14 ja joillain musiikeilla liki auki.Desibelejä on silloin jo siihen liikuntasaliinkin mutta mutta se helppous tulee ylitehoisella vahvistimella.

    Nykyinen vahvistin on digitaalipääte 2x750W/4Ohm
    2x370W/8Ohm 1x1500W Bridge/8Ohm

    http://www.stpaulssound.fi/kauppa/index.php?main_page=product_info&cPath=37_42&products_id=4092 2190 euroaq
    hui perskeles! tuo täytyy joulupukilta toivoa liekkö hyvä vahvistin olohuoneeseen ?

    Joooo 10 kertainen teho ja juuri huomaa jne juttuja ei jaksa.

    Tuossa on sentään 2 kpl 15" per kanava ei ne ihan 40w liiku ja keskialue ja diskanttikin ottaa omansa ! ajatteleppa sitä. Ei herää bassot 80w teholla kunnolla, ei herää puhun kokemuksesta.

    Iso yliteho antaa sen helppouden.


  • Ostahhan McIntosh stereo vahvari niille! (jos massit riittää)

  • MC1.2kW 1200W mono 8/4/2 Ohm Quad differential Autoformer 82Kg á 18 300

   On hieman ylihintaa , joku pa pääte 2x 1000w alkaa toimia.

  • Ite soitan xls-215 kajareita 2kpl behringerin inuke 3000dsp monoksi kytkettyinä. Eli yks vahvistin per kaiutin. Äänen laadullisesti noi ei oo huippu valinta, mutta hyvin edulliset hankkia ja toimii ainakin heavy metalilla kohtuullisesti.

  • eikös cerwin vegalla ole ihan omiakin päätteitä ? lähtisin ehkä sellasella kokeilee.

  • Korvan kuulokäyrä ei ole tasainen viiva, matalilla bassotaajuuksilla ja pienillä äänenvoimakkuuksilla korva on epäherkkä. Siksi pienillä kuunteluvoimakkuuksilla tuntuu, että bassoja ei tule kaiuttimesta samassa suhteessa muiden taajuuksien kanssa, vaikka kaiuttimen toistokäyrä pysyykin samankaltaisena syötetystä tehosta riippumatta. Eli korva tarvitsee isomman äänenvoimakkuuden, jotta se aistisi bassotaajuudet oikeassa suhteessa. Kaiutinta ei siis "avata" isoilla tehoilla, vaan kuuntelijan ääniaistia.
   Tuon kaiuttimen -6 bB:n alarajataajuus on 37 Hz, eli matalia bassotaajuuksia (alle 37 Hz) siitä ei juurikaan saa ulos isollakaan päätteellä. Discojytkeellä tai heavyllä tuosta ei nyt ole isommasti haittaa. Vakavamieliseen klassisen konserttimusiikin kuunteluun nämä kaiuttimet eivät sovellu.
   Kaiuttimelle valmistaja suosittaa max. 500 W vahvistinta.

  • Tarvitsee ne tehokkaan päätteen.
   Bassoa sai sopivaksi http://www.dspeaker.com/fi/kotisivu.shtml ja tuosta oli muutenkin ääneen selkästi ISO apu .Nyt tulee kuunneltua hiljaisemmalla voluumilla kun jo vavahtelee sohva riitävästi . Paljonkin paremmin soi nykyisin. Nostin myös diskantin tasoa eli joka asia on highendistin mielestä väärin. Lopputuloksena on antoisampaa taustamusiikin kuuntelua ja musiikin myös nyt tuntee tarvittaessa (omakotitalo) . Päätteenä on http://www.altoproaudio.com/products/d3 ei ylitehoisen makuinen mutta keveästi soi. Subbaria ei oikeastaan nyt kaipaa,menee aika alas näinkin.
   Jos jotain närästää nyt aivan kauheasti niin lue http://www.hifimaailma.fi/testit/testissa-luunmurskaaja-cerwin-vega-xls-215-kaiuttimet/ kyllä niillä voi musiikkia kuunnella.
   On kokemusta myös highend laitteista jotain eli tiedän suuntaviivat oikeasti hyvään musiikki elämykseen. Aikansa kutakin. Nyt on hyvät laitteet vähäiseen käyttöön. Tuommoiset herkkyys ja muutama watti tehoa ei oikein oikeasti tahdo toimia kuin teoriassa. Eli tuskin tulisi avattua stereoita jos päätteenä olisi 2x2w sillähän jo kuuluisi kaikki. Kokoonpanot nostaa/heikentää/muuntaa erilaiseksi tuntemuksia ja se huone akustiikka puhumattakaan miten joku kokee jonkin asian. Vaikea yhtälö.
   Onhan autoissakin eriluonteisia moottoreita, jokin antaa vähää voimaansa herkästi käyttöön laajalla alueella ja paperilla puolet tehokkaampi kw/nm on käytössä todella ärsyttävän ylävireinen ja unessa matalemmilla kierroksilla jos nyt auton konetta voi tässä verrata asiaa selventävästi. On niissä cd soittimissakin eroja äänessä eri laitteilla. Sen uskoo vasta kun itse kokeilee. Joku ei huomaa eroa niissäkään joten koneet on vaan huonompia ja ei ole harjaantunut korva. Voihan kaapeleiden erotkin kuitat höperyydeksi . Rahasta ei kannata puhua ja järkevyydestä samassa asiassa.
   Historiaa: kaikki faaraoiden yms merkkihenkilöiden matkamuistot yms mukaan viemiset sargofakeissaan ovat jääneet siihen mihin ne on laskettu.

   Voisi huvikseen alkaa etsiä tietoa kuinka parantaa noiden cw jakosuotimia. Jossain tarvikeluetteloa valmiina?

  • Mistähän alto d3 vahvistin löytäisi?

  • itsellä samaiset kaapit, vahvarina nyt VSX sarjan Pioneeri 2x160w, ei jaksa kyseinen vahavari soittaa nuita bassoja, vahvarin osto edessä kun vaan tietäs minkä...

   • Niin se on tehoa ne kaipaa. Jotain ylitehoista.


  • Hypexiltö löytyy D-luokan stereovahvistinmoduli FA502, josta lähtee 2x500W 8 ohmiin hintaan 499€, lisäksi tarvitaan suunnilleen saman hintainen virtalähdemoduuli.

   Asia on nimittäin niin, että Hypexin nCore D-luokan vahvistimet ovat tällä hetkellä maailman parhaita päätevahvistimia, niissä säröarvot ovat niin pieniä, että matalammilla tehoilla (alle 100W ja silleen) sitä ei pystytä edes nykyisillä mittalaitteilla mittaamaan. Samoin vaimennuskertoimet ovat noin 10 kertaa parempia kuin missään perinteisissä A ja AB luokan päätteissä

   Hypexin nCore teknologia on aiheuttanut täydellisen vallankumouksen päätevahvistinpuolella, ja suurin osa ammattimonitoreista kätkee sisälleen nykyään nCore vahvistimen. Jonka ei edes tarvitse olla lätkää suurempi, ja joka ei lämpene kun hyötysuhde on lähes 100%. Miksi ostaa 50000€ 40 kiloinen A-luokan hitsausmuuntaja, kun alle tonnilla kolvin omistaja värkkää sikaarilaatikkoon mahtuvan päätteen joka on kaikissa suhteissa äänenlaadultaan parempi? Vanhan tekniikan hi-fi päätteitten myynti on maailmalla romahtanut ja monet kuuluisat hi-fi merkit myyvät näistä Hypexin moduleista koottuja ratkaisuja, mutta välttävät visusti mainitsematta kirosanaa "D-luokka", vaan keksivät luovia kiertoilmaisuja.

   Itselläni on Hypexin moduleihin pohjautuvat 200W PMC:n monopäätteet, jotka on yksinkertaisesti vedetty nippusiteellä kiinni monitorikauttimien teräsjalustaan. Kooltaan pienemmät kuin pokkari. Korvasivat ja olivat parannus brittiläisen 19 kiloiseen 2x250W möhkäleeseen.

   • Tutkimpa hypex vaihtoehtoa.


  • Eihän 2x200W ja 2X500W välillä ole ku muutama db eroa maksimiäänenpaineessa. Isommat kaiuttimet tarvii jos ei 2X200W riitä, tai pienemmän huoneen.
   Kasvattamalla 200w tehon 2000wattiin, saat 10db lisää mökää. Tuommoisella lisäyksellä aistii äänen kasvaneen tuplaksi.

  • Kunnon hifi harastaja otta itse selvä lukemalla hifi lehtiä ja googlamalla mikä pitä olla.:)

  • https://discoland.fi/aani/vahvistimet/paatevahvistimet/1000w-ja-suuremmat/skytec-sky-1000b-vahvistin-2x-500w-musta

   Tuos olis halpa ja hyvä ja tehokas 2 x 500 wattia 8 ohm tarvitset tietenkin esi vahvistin eipä vittuilla cerwinistä vaan autettan hädässä oleva kaveria.

  • Miten cerwin xls 215 kaiuttimet soveltuisi Rotel ra 1592 vahvistimelle??

  • Pitäkö sillä urheila että kuinka kova stereot saa soiman.

   Måste man sporta med det hur hårt man får stereon att spela.

  • Hei onko ketään jolla kokemusta tuohon kyssään miten cerwin xls 215 kaiuttimet soveltuisi RotelRA 1592 vahvistimelle??

  • Powersoftin M28Q on hyvä noille esimerkiksi. 4x750w. Tosi napakka ohjaus kartioille, eivät lepata ja hyvä äänenlaatu myös diskanttialueella. Itselläni sen isoveli M50Q mikä käy myöskin ihan hyvin, mutta maksaakin vähän enemmän.

   Nauratti toi "liikuntasalissa piti laittaa hiljemmalle 2x80w tehoilla", heh sattumalta olen itsekin pitänyt koulun liikuntasalissa diskoa ja tuo teho ei riitä muutakuin keskiäänen kailotukseen. Sulla taisikin mennä puurot ja vellit sekaisin kun sanoit että korvat meinas haljeta. Ei laatubasso halkaise mitään korvia, vaan tuntuu mukavalta rintakehässä. On se jännä miten joku voi olla ihan pihalla ja kirjoittelee silti tohkeissaan täällä neuvoja.

  • Piti vielä mainita että tuollaisessa nelikanavaisessa on se etu että voi pistää keskiäänen ja diskantin eri ulostuloon kuin bassot, niin ääni pysyy hiukan puhtaampana. Lisäksi kanavien tasoja voi kanavittain säätää, joten on helppo lisätä tai vähentää vähän bassoa ilman ekvalisaattoria.
   Xls215 takana kun on bi amping terminaalit.

  • Kyllä tehokaita vahvistimia saa millä talo tärise mutta vaihda ikkuna lasit plexin tai panssari lasin ei se pelkkä talo tärise ikkunat voi myös mennä jos lukutta kovasti.:)

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   65
   3613
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   2000