pentu ongelma

katri18

otin kissanpennun 12 viikkoisena. se on ollut meillä nyt reilun kuukauden.se oli sisäsiisti kun tuli meille vaan eipä ole enää. pissailee minne sattuu mutta myös hiekkalaatikkoonsa. olen vaihtanut hiekkalaatikkoon hiekkalaatua mutta ei auttanut.
sillä ei ole mitään tiettyä paikkaa missä aina käy. muutama lempipaikka jonne olen laittanut sitruunaviipaleita ja toiseen muovipusseja koska luin että kissa ei tykkää siitä kuhinasta joten ei menekkään sinne sitten. ei auttanut vaan pissat löyty myös pussien päältä. kissa ei etsi pissa paikkaa miukuen tai kaapien vaan kyykistyy vaan suoraan ja katsoo napakasti silmiin ihmisestä välittämättä. kerran meni suoraan keittiön kaappiin kuselle!
se on meidän ainoa kissa ja meillä on myös pieniä lapsia. kissa leikkii paljon myös lasten kanssa, syö ja nukkuu hyvin. ainoa ongelma on tämä pissailu jota ei saada loppumaan. eläinlääkäri asemalta kysyin neuvoa mutta ei hekään oikein osannut mitään vinkkejä antaa mitä tehdä. kissaa kun ei voi leikata ennen kuin 6kk iässä ja nyt katti on vasta 4kk.
ensin itse ajattelin että se stressaisi lapsia mutta käy kotona yksin ollessaankin pissalla minne sattuu.
onko vinkkejä mitä tehdä?

24

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiiohoi4

      niskasta kannat joka kerta sinne koppiin sen

    • katri18

      voi kuule olen kantanut. ärjynyt vielä päälle kuin emo kissa konsanaan mutta ei toi kolli korvaansa lotkauta. nyt joku vetää herneet nenään mutta olen jopa antanut kylmän suihkun niskaan kun olen saanut rysän päältä kiinni. ei mitään vaikutusta. nuolee vaan itsensä kuivaks ja tulee jalkoihin kehräämään...

      • es apina

        Imeitteäs


    • 9+17

      Mitenniin ei voi leikata? Kysyppä toiselta eläinlääkäriltä. Kissoja steriloidaan ja kastroidaan nykyään jopa ennen luovutusikää.
      Oletko varma että kissa on ollut sisäsiisti ennen? Onhan kissan vessa rauhallisessa paikassa? Vaikuttaako kissa stressaantuneelta? Millainen vessa on? Siivotaanhan se riittävän usein? Onko kissaa tutkittu ettei ole esim. virtsakiviä tai ummetusta?
      Kannattaa nyt yrittää ymmärtää että kissa ei sinun kiusaksesi pissaile mihin sattuu. Kyllä sillä on joku syy siihen. Kissa ei koe eritteitään samalla tavalla ällöttäväksi kuin ihminen vaan saattaa jopa rauhoitella itseään levittämällä omaa hajuaan jokapuolelle. Rankaisut ovat siis turhia ja saattaavat vain stressata kissaa enemmän.

      • es apina

        Haista paska


      • You jerk

        Jos leikkauttaa kisulin ennen kun se on nuori aikuiskissa sen kehitys hidastuu/loppuu ja jää "pennuks".


      • vanhoja uskomuksia
        You jerk kirjoitti:

        Jos leikkauttaa kisulin ennen kun se on nuori aikuiskissa sen kehitys hidastuu/loppuu ja jää "pennuks".

        Ei pidä kyllä muuten paikkaansa tämä muuta kuin niiden epätoivottujen asioiden osalta eli mm. juurikin tuon reviirin merkkailun osalta. Tosin tässä tapauksessa pentu vielä sen verran nuori, että melko epätod. näköinen syy aloittajan ongelmaan.

        Aloittajan tapauksessa kokeilisin ensimmäisenä samaa hiekkaa kuin kasvattaja käyttänyt. Jos tämä ei auta niin kannattaa varmasti ottaa virtsatesti mahdollisen tulehduksen poissulkemiseksi.

        Vinkkinä etikka on paras aine kissan pissojen siivoiluun ja hajunpoistoon.


    • katri18

      niin mulle sanottiin tuolta eläinklinikalta kun kävin paikanpäällä kysymässä.

      on varmasti ollut sisäsiisti koska otin sen ystävältäni. tiedän että ei hän asiasta valehtelisi. vessan siivoan päivittäin. olen kokeillut myös klooritippa kikkaa jos se houkuttelisi kissaa sinne pissalle.vessa on koppimallinen. samanlainen kun sillä oli ennen kuin meille tuli. kissa käy siellä vessassa myös pissalla ja ulostaa sinne aina. hiekkalaatikko on meidän kakkosvessassa. siellä on pesukone mutta olen nähnyt että kissa käyttää vessaa koneen ollessa päällä.eikähän se 24/7 pyöri eikä edes joka päiväkään.

      kissaa ei ole tutkittu mutta suoli toimii normaalisti eikä vaikuta kipeältä pissatessaan kun olen sen nähnyt pissaavan.

      stressiä olen myös epäillyt syyksi koska lapsiperheessä on aina hälinää että jos kissan hermot ei vaan kestä sitä. mutta en sitten tiedä kun täysin rauhallisessa tilanteessa, esim. yöllä, illalla, se käy myös pissalla nurkkiin, matoille jne.

      en mä mikään pöljä ole että luulen että se kiusallaan sitä tekee mulle. mutta varmaan jokainen varmaan ymmärtää että on se vaan rasittavaa siivota joka päivä nurkista pissaa ja pestä mattoja harva se päivä. sillä tässä yritän saada jotain käytännön vinkkejä mitä tehdä koska ihan järjellä ajateltuna me ei voida pitää sitä jos se jatkaa tuota menoa. ne kun ei ole vaan sillon tällön sattuvia hutipissoja vaan joka päiväistä.

      jos on niin että meidän koti on liian rauhaton tälle kissalle on parempi etsiä sille paremmin sopiva koti kuin raastaa omia että kissan hermoja. mutta yritän nyt kaikki kikat ennen kuin luovutan. "vanhan kansan" oppi menetelmät rangaistuksineen ei tuonut tulosta eikä mikään kokeilemamme modernimpikaan kikka.

      • es apina

        Imeittees


    • 10+6

      Kysy toiselta klinikalta. Se on vain ammattitaidon puutetta jos ei tuon ikäistä leikkaa. Kuten sanottu niin nuorempiakin kissoja leikataan ihan onnistuneesti.

      Kissa peittää kipunsa ihan viimeiseen asti joten voi hyvin olla että sillä on kipuja pissatessa tai ulostaessa vaikka et itse sitä huomaa. Kannattaa käyttää kissaa eläinlääkärillä.

      Kyllä varmasti kiristää hermoja mutta tosiaan kun se rankaiseminen ei ole mikään ratkaisu. Kissa ei todennäkösesti ymmärrä tekevänsä väärin ja huonolla tuurilla sillä voi olla pahojakin kipuja. Nyt se saa toruja siitä kun yrittää helpottaa oloaa. Kissa voi alkaa panttaamaan pissaamista rankaisun pelossa ja sitten teillä vasta soppa onkin.

      Kannattaa kokeilla Feliway haihdutinta. Onhan kissalla joku piilopaikka johon se pääsee rauhoittumaan ja mihin lapset taas eivät pääse? Ei välttämättä olisi huono idea antaa kissan olla esim. makkarissa silloin kun lapset ovat villillä päällä ja leikkivät kovaan ääneen jos näyttää yhtään siltä että kissa stressaa.

      Ehkä kissa uskaltautuu yöllä pisulle juuri siksi että silloin on rauhallista,ken tietää.

      Hiekkaakaan ei kannata olla jatkuvasti vaihtamassa. Millaista hiekkaa teillä on ollut? Puu pelletistä kissat eivät usein tykkää. Samoin isompirakeinen hiekka ei yleensä ole kissan mieleen vaan hienojakoinen pehmeä hiekka. Aivasteleeko kissa vessassa? Tykkääkö se kuopia, onko hiekkaa riittävästi? Oletteko kokeilleet esim. avomallista vessaa? Onko vessa riittävän iso?

      • katri18

        hiekkaa on runsaasti. oli ihan tavallista ja nyt vaihdoin mikrohiekkaan. ihan marketin valikoimista. ei aivastele ja kuopsuttelee. ei ole ikänään käynyt avomallisessa vessassa (paitsi meidän olkkarin nurkka).

        sillä on paikkoja joihin voi mennä rauhottumaan mutta se tykkää olla actionin keskipisteessä. tykkää katsella mitä touhutaan. mutta liika melu silti sitä rasittaa. yhtenä iltana siirsin kalusteita niin kissa meni suoraan pissalle pöydän alle.


      • es apina

        Haista vittu


    • 6+1

      Kannattaa kuitenkin kokeilla sitä että otat kannen pois. Usein jos kissat saavat valita katollisen ja katottoman vessan välillä niin ottavat jälkimmäisen. Ja tosiaan vieläkin neuvoisin käymään eläinlääkärin juttusilla ja tarkistamaan ettei kissa ole sairas. Ei se ihan huvikseen pissaile mihin sattuu.

    • katri18

      mun on vaikea uskoa että se olisi sairas koska pissailu alkoi heti kun se meille tuli. epätodennäköistä että se olisi matkalla sairastunut kun matkakin kesti 20minuuttia. olen kyllä nähnyt sairaita kissoja ja ei ne käyttäydy niin kuin tämä mr.kisu.
      mielellään en avomalliseen siirry koska kissalla on tapana potkia kakkansa pitkin seiniä. ei suinkaan hautaa sitä niin kuin normi kissat...
      foliota laitoin nyt sen lempi pissa paikkaan niin ei sinne pissannut mutta kävi sitten muualla pissalla ja senkin teki silloin kun ei oltu kotona vaikka pari tuntia sitten kävi hiekkalaatikolla.

    • vanha kasvattaja

      no minulla oli sama ongelma kun 4 vk sitten tuli uusi pentu taloon. Toimin kuten aina on toimittu, eli kissanpennun nenä omaan aiheuttamaan lätäkköönsä ja sitten katti potalle. Toimi 3. kerran jälkeen tätdellisesti. Nykyäähän tämän sanotaan olevan eläinrääkkäystä, en ole sama mieltä. Jos 3 kertaa saa haistella tekosiaan ja tämän jälkeen 20 v oppii potalle, niin on kärsimyksen arvoista.

    • katri18

      noin mun lapsuudenkodissani toimittiin aina eikä muuten kissat kuseskellu. sitten luin netistä että se on rääkkäystä.
      olen kyllä kokeillut tuotakin. en vaan heti uskaltanu myöntää kun netti taitaa olla pullollaan kissa-asia naisia. ei auttanut.

    • Mahollista?

      Oisko mahollista että emo ei ole opettanu kissanpentua olemaan sisäsiisti?

    • katri18

      se oli täysin sisäsiisti ennen kuin meille tuli. olen keskustellut tästä pennun kasvattajan kanssa ja hän on ihan ällikällä lyöty että mikä tuota kattia vaivaa. ei mitään ongelmaa ole ollut siisteyden kanssa.

    • 6+3

      Stressi voi laukaista piilevänkin sairauden. Ja tosiaan jos kissaa ei esim. se vessa miellytä syystä tai toisesta niin ongelmat syntyy aika äkkiä. Eläinlääkäriin tarkistuttamaan.

    • katri18

      kissa käy pääsääntöisesti vessassa. mutta joka päivä tulee vähintään yhdet pissat jonnekkin ei toivottuun paikkaan.
      käytän eläinlääkärillä vielä jos ei nyt toi kissakarkote tehoa. yöllä kävi ihan normaalisti omassa vessassan mutta suoraan lasten herättyä sängyn alle kuselle vaikka sinnekkin suihkutin karkotetta illalla.

    • 9+9

      Yksi syy voisi olla myös virtsatietulehdus. Näin oli ainakin oman kissan kohdalla kun lähti pissailemaan ympäriinsä. Samalla tavalla myös kävi laatikolla tekemässä osan tarpeistaan, mutta silti pissaili milloin mihinkin. Päällisin puolin ei siis vaikuta mitenkään kipeältä tai kivuliaalta, vaan ihan normaalilta. Kipeänä koittaa etsiskellä "turvallista" paikkaa minne pissiä, kun yhdistää laatikolla pissaamisen siihen aiheutuneeseen kipuun virtsatessa.

    • es apina

      Haista paska

      • katri18

        kiitos samoin apina!


    • surusilmä

      Meillä on ihan sama ongelma.Meillä on 3 kk vanha tyttöpentu.Ottaa päähän ja hermot menee,kun se tekee pissit ihan mihin sattuu.Kakat tekee hiekkaastiaan,mutta pissit aina mihin sattuu.Ostin tänään uutta hiekkaa eläinkaupasta siinä toivossa,että tekis mielellään pissit siihen,kun edellinen hiekka oli ostettu tavallisesta ruokakaupasta.Kissani astia on eteisessä jossa sillä on myös nukkumapaikka.On siis rauhallinen paikka,mutta eipähän auta tähän ongelmaan.Me kaivattais myös neuvoja tähän ongelmaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe