pilttipurkit ja puurot ja kesäkurpitsa

äeppä

Voiko pilttipurkkeja pakastaa?

Poika on 5kk ja ostin kaupasta vauvoille tarkoitetun kaurapuuron. Kokeilen maistattaa sitä mutta mielelläni teen itse.

Kaupan hyllyllä oli muitakin puuroja, mikä puuro on "helpoin" ? eli ei välttis tekisi vatsaa kovaksi tms.

Tai miten sen selittäisin,,, onko riisipuuro kevyempää kuin kaurapuuro tai vatsaystävällisempää.?
Tai kun aloitan puuroilla ni minkä puuron sinä valitsisit tai valitset?

Juu ja kun teen itse kaurapuuron ni mitä pitää ottaa huomioon kaurapuuropaketin ostaessa?

Kaurapuuroa tehdessä teen pakkauksen ohjeen mukaan, ni tuleeko se ihan samalla tavalla vaikka sauvasekottimella "murskaan" hiutaleet pienemmiksi? eli sama suhde?

Kesäkurpitsa soseen tekoon.. kuoritaanko kesäkurpitsa ja miten se valmistetaan vauvalle soseeksi? (itselleni vähän tuntematon kasvis)

Tuolla jossain taisikin olla ketju joka kiinnosti minuakin tämä ateriarytmi, eli milloin mitäkin sosetta annetaan... aamulla puuro jne...

Anteeksi tyhmyyteni ja kiitos etukäteen vastauksista.

9

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raresteak

      Noita vauvaruokia syövät myös teinitytöt, joku sellainen sanoi että maista itsekin, ovat hyviä. Sitten maistoin: sosemaista mössöähän se on, onhan ihan niin hyvää ehkä.

    • äeppä

      Maistettiin aamulla vauvakaurapuuroo... Poika yökkäs lahjakkaasti ja se puuro ei edes kelvannu koirallekkaan...no eipähän tarvi kalliita puuroja ostella. :D

      • puuroparta

        Meillä upposi valion onni puurot ja suosikki niistä oli se puolukkainen. Myydään tetrassa valmiina. Aika pian niistä siirryttiin normi hiutale puuroon. Mulla ei onnistunut se tehosekottimella hienontaminen ja tuntui turhan aikaa vievältä. Ne 3min pikahiutaleet tekee kyl hyvän ja pehmeen puuron ja niitä on meillä syöty 7kk eteenpäin. Aamulla teen itellekin puuron niin laitan 4dl vettä ja 1,5dl hiutaleita, tulee pehmee puuro. Illalla vaan tytölle mikrossa 1,25dl vettä ja 0,5dl hiutaleita. Laitan tytön puuroon aina puoli purkkia jotain marja tai hedelmäsosetta. Suosikki hiutaleet on ollu kaura-ruis ja neljän viljan. Eka voi yökkäyttää muutenki se koostumus kun se on uusi juttu vaikka se ei olis pahaa ;) Menee pari kk että puuro alkaa vasta kunnolla uppoomaan.


    • sama puuroparta edelleen

      Niitä lasiastioita ei voi pakastaa! Koska ne hajoo. Jos haluut omia soseita pakastaa niin jäädytä soseet jääpala rasiassa ja kun on jäätynyt niin kippaat isoon minigrip pussiin. Sieltä on helppo ottaa ja sulattaa "jääpala" kerrallaan. Tai sit muffinssi vuokiin kun muksu on isompi ja syö jo enempi. Tai sit laittaa soseen isoon minigrip pussiin, litistää sen levyksi pakkaseen ja murtaa jäätyneestä levystä kulman kerrallaan.

      Sen kesäkurpitsan voi keittää pehmeeksi, tulee tosi äkkiä. Ja kuoren voi jättää mut keskeltä ne siemenet pitää poistaa ennen soseuttamista. Tai miks et kokeilisi tarjota sitä sormiruokana? Meidän tytön suosikki ainakin siten! Teen sen niin että leikkaan sen tangoiksi (pituus suunnassa neljään osaan n 5cm pituisiksi) ja nopeesti höyrytän max 10min. Jos on liian kypsä niin hajoaa käteen. Sormiruokana ei tarvi poistaa siemeniä. Sormiruokaa voi tarjota kun vauva istuu syöttötuolissa, ei sitterissä tukehtumisvaaran vuoksi.

      • pakastaminen

        Pilttipurkit EIVÄT hajoa pakkasessa. Olen jo vuosia pakastanut omenasosetta pilttipurkkeihin lapsille ja ihan toimivia ovat.
        Sulattaessa nostan purkin lautaselle ja laitan jääkaappiin, jotta sulaa hitaasti.

        Pakastaessa tulee vain muistaa, että täyttää purkin noin 2/3 osaa, jotta jää laajenemisvara.

        Mitään kaupan sosetta EN pakastaisi ja miksipä tarvitsisikaan kun ne säilyvät ilmankin. Ja avattuna varmastikin säilyvät sen pari päivää jääkaapissa, koska eihän niitä peljoa mene kerralla.


    • -puikula

      No tulipas taas kysymyksiä :D

      En lähtisi pakastamaan pilttejä.

      Hyvä aloituspuuro vauvan mahan kannalta on esim. riisipuuro. Sitäkään en antaisi ensin kuin teelusikallisen ja siitä sitten vähitellen. Aika mautontahan se on joten itse laitoin marjasosetta sekaan.

      En nyt oikein hahmottanut, etta onko sinulla paketti ns. vauva-kaurapuuroa vai aioitko itse tekaista moista? Siis valmis vauva puuroa ei tarvitse sauvasekoitella vaan ihan ohjeen mukaan laittaa. Luulisin, että sinulle olisi helpompi ostaa ensin sellaista valmista muutaman kuukauden.

      Itsekään en ole kesäkurpitsaa laittanut, mutta esim. bataatti menee helposti näin:
      -laita haarukalla reikiä bataattiin.
      -kääri folioon
      -paista 200 asteisessa uunissa 40-60 min (koosta riippuen) ota vaikka välillä ulos uunista ja kokeile vihanneksen pehmeyttä sillä haarukalla. Tarkoituksena on saada kasvis tarpeeksi pehmeäksi soseuttamista varten ja ruuansulatuksen helpottamiseksi, mutta toisaalta ylikuumennus tuhoaa ravinteita, joten ei kannata ihan loputtomiin kasveja paistella.
      -leikkaa veitsellä kahtia ja lusikoi pehmyt sisältö ulos ja soseuta

      Kurpitsan luulisin paistuvan nopeammin jos sita haluat kokeilla.

      Meillä kokeiltiin tuossa vaiheessa uusia vihanneksia ja hedelmiä aamupäivällä ja tuttua riisipuuroa omena tai marjasoseella iltapäivällä. Ideana se, että jos tulee mahanpuruja tai muuta niin ne kohdataan toivottavasti päivällä, eikä yön pikkutunneilla. Myöskin kun kauraan ja vehnään siirryttiin siinä 6kk paikkeilla, niin kokeiltiin todella pieninä määrinä ensin aamulla.

    • meillä näin.....

      Aloitimme vauvapuuroilla ja niillä mentiin ehkä viikko. Sitten kokeilin murskata kaurahiutaleita, mutta ei onnistunut oikein, maistui silti. Koska vauva tuntui tykkäävän, siirryimme sitten heti ihan tavalliseen kaurapuuroon (riisipuurosta meni vatsa sekaisin). Vauva tykkäsi ja tykkää edelleen paljon! Tärkeää on keittää tai mikrottaa pitkään ja riittävässä määrässä vettä. Tällöin puuro on liukasta ja vähäkökköistä, oikeastaan hyvinkin hienojakoista.

      Sekaan hedelmäsosetta, tuoreita marjoja murskattuna, banaanimössöä, raastettua päärynää tms. Ja tosi hyviä on ihan tavallisesta "aikuisten hillohyllyistä" (esim. prisma, cittari) löytyvä suomalainen Bonne. Puolen litran tetroissa, ei sisällä sokeria, ei säilöntäaineita yms. ja on 100% hedelmää. On sellaista aika vetelää. Sillä saa nopeesti puuron jäähtymäänkin kun hulauttaa sekaan. Meillä on maistunut ainakin persikka, omena, mango (tosi hyvää!) ja banaani. Marjaisat maut on bonneissa aika kirpsakoita, niistä en itsekään tykännyt yhtään. Ja hinta on paljon edullisempi kuin vauvasoseissa ja näissä ei ole tosiaan puolet riisitärkkelystä tai vettä...

      Vauvapuurot on tosi kalliita ja sellaista ihan hienoa jauhomössöä. Jos mahdollista niin koita aika pian siirtyä ihan tavalliseen riisi-, kaura, -ohra- ja neljänviljanpuuroon. Pääset superpaljon halvemmalla, noista löytyy luomuakin edullisesti ja vauva tottuu pikkuisen rakeisempaan ruokaan ja voi helpottaa myöhemminkin sitten siirtymistä samettisista soseista kokkareisiin ja myöhemmin paloihin. Puurolla on helppo sitä harjoitella kun kokkareet on tosi pieniä ja rakenne mukavan ja helpon limaisa :) Ja tosiaan aluksi houkuttele hedelmäinen maku motivoi opettelua :)

    • tavallista puuroa

      Jos lapsi on jo lähemmäs puolivuotias, niin ei hän todennäköisesti mitään erillisiä vauvapuuroja tarvitse, eikä edes hienonnettuja hiutaleita. Puolivuotiaan suolisto on jo hyvin kehittynyt, eikä kaiken tarvitse olla silkoisen siloista. Meillä lapsi on syönyt pelkästään sormiruokaa puuron lisäksi, eikä puuroakaan ole missään vaiheessa hienonnettu. Ensimmäinen puuro oli riisipuuro siinä 5,5 kuukauden iässä ja sen jälkeen siirryttiin kauraan. Ovathan ne vauvapuurot kyllä hyvää bisnestä, kun ilmeisen suosittuja ovat.

      • kahden äiti

        Meillä syötiin molempien kanssa suoraan tavallista eloveenaa. Keittäessä tein vain hieman vetelämpää ja haudutin hieman pitempään kun aloiteltiin. Ei siis soseutuksia yms.
        Meillä aloitettiin sormiruoalla 6kk iässä. Tuolloin lapsen suolisto on tosiaan kypsempi vastaanottamaan ruokaa kuin esim. 4kk iässä.


        Taitaa tosiaan olla niin, että suurimmalla osalla ihmisistä on sellainen luulo, että vauvat tarvitsevat nimenomaan noita "vauvapuuroja" alkuun. Tähänhän vauvanruoka-yritykset ovat kiinnittäneet huomion ja hyllystä löytyy jos monenmoista puuropurkkia :)

        Joskus olen ostanut pidemmille reissuille mukaan Valion Onni kaura-puolukkapuuroa. Koska ne ovat täysin "valmiita", niin on ollut helppo pusikoida puuro suoraan tetrasta lusikalla. Meidän lapset eivät ole olleet ranttuja siitä, että onko lämmitetty vai ei :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe