ei työtä, ei kavereita, sossun tuki elatuksena

JanhonenPeku

Mitä teen?

1

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No toimi näin

      Se, mitä itse olen joskus tehnyt, on että olen soittanut vaan kaikki lähipaikat läpi. Siis ihan vaan kysyäkseni, löysin kerrankin töitä sillä tavalla melkein vuodeksi työstä, mitä en edes kuvitellut koskaan tekeväni, mutta mikä oli ok ja opin sen ja sain palkkaa.
      Jos en ole löytänyt töitä, olen hakeutunut lyhyt kursseille työkkärin kautta, koska se 9 euroa per päivä on tyhjää parempi ja lisäksi sillä saa pidettyä päivärytmin, tavattua ihmisiä jne.
      Pahinta mitä voi tehdä on alkaa juomaan, päästää itsensä laiskaksi ja passiiviseksi, ja jäädä kokonaan yksin kotiin alentumaan.

      Kavereita olen saanut harrastuksista, mitkä köyhänä on kyllä tosi rajalliset, mutta kannattaa katselle ympärilleen, ei kaikki maksa kauheasti. Lisäksi on hauska juttu, mutta uimahallissa on tosi halpaa käydä ja saunassa suomalaiset aina keskustelee kaikesta!
      Joten kun harrastaa, osallistuu, tekee ja pitää itsensä aktiivisena joko työllä, harrastuksella tai kouluttautumalla, pysyy kiinni elämässä, saa seuraa, ja pysyy ehkä jopa kunnossa.

      Muuten käyn lenkillä. Jos on vähän töitä, on aikaa kuntoilla, ja lenkkipolut ei maksa mitään, lenkkivaatteet saa aika halvalla myös, vain kenkiin täytys vähän panostaa, ettei polvet mene. Mutta lenkkeillä voi, vatsalihakset, punnerrukset, selkälihakset, käsillä kävely, jalkakyykyt, askelkyykyt, kuntopolkujen jumppalaitteet, venyttelyt, voimistelut jne. on kaikki ilmaista!
      Itsensä kunnossa pitäminen ei maksa mitään ja ehtiihän sitä, vaikka parituntiakin rehkiä. Myös kirjasto on ilmainen = opiskelut, kirjat, leffat, musiikki.

      Olen myös tutustunut edulliseen ja terveelliseen ruokavalioon, koska on ensinnäkin ensiarvoisen tärkeää pitää itsensä kunnossa ja terveenä. Jos koskaan aikoo saada töitä, elää edes vähän laadukasta elämää, pysyä terveenä ja sitä rataa, sopii panostaa: ravintoon, uneen, liikuntaan ja tekemiseen.
      Oli rahaa tai ei, oli töitä tai ei. Ne pitää tehdä itse, itsensä eteen ja ne myös parantaa itsetuntoa ja ne parantaa hyvää oloa. Mitä pienemmät on puitteet, sen tärkeämpää on pitää itse itsestään huolta!!!
      Terveellisen ja edullisen ruokavalion pohja on kasvisruoka, monipuolinen sellainen, ja lisuna vain liha, kana tai kala, eikä edes joka päivä. Jos kovasti innostuu urheilemaan, voi ostaa soijaproteiinilisää, joka on halpaa, riittää ja maistuu ehkä sonnalle, mutta turvaa lihasten toimminnan.

      Näin minun on kannattanut toimia, olen kunnossa, saanut aina jotain töitä, minulla on ystäviä ja tuttavia, en ole riippuvainen sossusta, nykyään opiskelen jne. olen pystynyt taistelemaan itseni pinnalle ja pysymään siellä.
      Se mitä olen katsonut, että ei todellakaan kannata tehdä, mistä Suomessa enemmän esimerkkejä, on luovuttaa, alkaa ryyppäämään, jäädä sohvalle löhöämään, sääliä itseään, antaa itsensä passivoitua ja masentua, ruveta syyttämään muita ja yhteiskuntaa koko ajan (vaikka tämä yhteiskunta ei toimikaan köyhyyden poistamiseksi, sen vihaaminen ei auta!), odottaa kompensointia maailman epäreiluudesta (maailma on ehkä epätasainen, mutta korvausta siitä et ikinä saa!)... Sossu on ansa, joka nöyryyttää, passivoi ja oikeasti, se ei tee hyvää. Se mukamas auttaa, mutta oikeasti sossu vaan aiheuttaa lisää riippuvuutta ja sen on tarkoituskin pitää sinut kiinni avuttomuudessa.

      Joten pyristele heti irti siitä!

      Ja ymmärrän todella... On oikeasti henkisesti raastavaa olla ilman kaikkea, etenkin kun näyttää, että kaikilla muilla on. Tuntuu pahimmillaan masentavalta, ulkopuoliselta, epäonnistuneelta ja kaikinpuolin paskalta, mutta ei auta, ei! Köyhän on oltava vahva ja sitkeä, on jaksettava yrittää, koskaan ei saa luovuttaa. Köyhiltä vaaditaan enemmän ja siihen on pystyttävä. Mutta siihen ei pysty, jos ei pidä huolta itsestään. Ja jos et mitään tee, et mitään saa.
      Joten, olet jees mies enemmän kuin nou mies. Teet enemmän kuin olet tekemättä. Tartut toimeen sai siitä rahaa tai ei. Pidät huolta noista asioista. Pidät huolta itsestäsi. Et koskaan sääli itseäsi etkä koskaan unohda, että vain rikkaat pääsevät helpolla: sinä et ja se siitä.

      Ja sitten, kun olet valmis, menet kouluttautumaan uuteen ammattiin. Lähihoitajaksi, sairaanhoitajaksi, fysioterapeutiksi tai lääkäriksi vaikka: niillä ON töitä ja lähihoitajaksi pääsee vaikka kahdessa vuodessa oppisopimuksella. Suurin osa kavereistani on työllistynyt jo opiskeluaikana! Ja etenkin miehiä kaivattaisiin raskaalla alalla, ja he vakinaistuvat helposti, - ja usein pärjäävät hoitoalalla loistavasti!
      Muuta asenteesi ja muutat elämäsi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe