Tampereella koiravero?

en maksa ollenkaan

Olen muuttamassa ensi vuonna Tampereelle sellaiselta paikkakunnalta, jossa ei ole koiraveroa.
Tälläinen lauseke on laissa (?)
Koirasta aletaan maksaa koiraveroa sinä vuonna, kun se täyttää viisi kuukautta. Koiraveroa maksetaan sille kunnalle, jonka alueella koiraa on edellisen vuoden päättyessä pidetty.
Minnes minä maksan kun tälle nykyiselle kunnalle ei siis makseta koiraveroa?

9

180

  Vastaukset

  • Asiasta sen ihmeellisemmin tietämättä... Jos koira on ollut 5 kuukautinen viime vuoden puolella, niin sinun ei tarvitse maksaa koiraveroa.

  • Ilmeisesti et tänävuonna joudu maksamaan, mutta jos asut vuoden lopussa vielä tampeella, olet velvoitettu sen maksamaan. MUTTA. Itse yritin koiraveroa maksaa, veromerkki tuli mutta laskua ei oo näkyny. Eikö veroa sittenkään enää peritä vai mistä on kysymys?

   • sori typot. korjaan, tampereella. :D


   • koiravero papereissa menee hetki. Jos koira on pentu, alle 5 kk(yllä viestissä kerrottu) niin ei siis tänä vuonna tarvitse maksaa. Se kun maksetaan aina takautuvasti edelliseltä vuodelta. Itsellä eka koiravero meni tässä kuussa ja lappu tuli viime kuun lopussa.
    Niille, jotka sanovat etteivät maksa veroa niin voisi sanoa: Täällä on enemmän roskiksia puistoalueilla kuin monessa muussa kaupungissa. Koirapuistoja löytyy ja ne eivät ole hassumpia. Koirankakkapusseja löytyy automaateista ja toivon että niistä otetaan pusseja niin että seuraava pussi jää näkyviin. Ei sitten näytä pussit loppuneen, kun niitä voi vielä siellä olla.
    Tulen itse koiraverottomasta kaupungista ja viimeksi siellä käytyäni, huomasin ettei roskiksia tule yhtään vastaan, vaikka kuinka kävelisi. Kerätä nyt siinä kkikkareita....Keräsin kyllä, mutta pussia saikin sitten kannella puoli lääniä, ennen kuin roskis tuli vastaan.


  • Jos koiravero tulee, mutta palvelut koirille jatkuu kunnassamme tällä 0-linjalla, pidän koirani vapaana niin kauan kunnes rakennetaan koirapuisto kuntaan. Ja koirankakat jätän keräämättä, koska jotakin vastinettahan verolle on koirienkin saatava.

   Miksei mikään kunta halua profiloitua koira-ystävällisenä kuntana? Voisivat rakentaa esim. puisen agilityradan ulos koirille. Siellä kun koirat pari tuntia temmeltäisivät, olisivat todella rauhallisia koiranvihaajien iloksi. Ja omistajat saisivat parempaa liikuntaa kuin pururadalla tai jalkapallokentällä konsanaan. Agilityrata vaatii kuitenkin niin ison tilan ja hiekkapohjan, että harvempi sitä pystyy kunnolla omaan pihaan rakentamaan. Aika simppelillä investoinnilla voisi houkutella uusia asukkaita muuttamaan kuntaan.

   Koiranvihaajat on jotenkin epäinhimillistä sakkia. Vaikkei minulla kissaa olekaan, tyynesti siivoan kissankakat pihaltani ja kissantassunjäljet autoni konepelliltä. Ja olen vain tosityytyväinen että vieraat kissat käyvät hiirimetsällä omakotitaloni pihalla ja naapurin pellolla.

   Murtovarkaat saavat minun puolestani vaikka tyhjentää koiranvihaajien kämpät. Poliisille en soittaisi vaikka näin kävisi. Jospa sitten tulisi mieleen, miksi ihmiset pitävät koiria. Toinen hyvä syy on ilo = mielenterveys. Koiranomistajat säästävät mielenterveysmenoissa pitkän pennin kunnilta. Voisiko säästyneet rahat sijoittaa koirien hyväksi?

   • Jos ihan oikeesti haluttaisiin että koirankakat kerätään tienvarsilta pois, miksei rakenneta komposteja niille? Eihän niitä ole mitään järkeä laittaa roskikseenkaan normaalijätteen sekaan haisemaan. Kakat maatuvat tosi nopeasti, varsinkin pienten koirien. Ja kakat voi hyvin käännellä lapiolla mullan sekaan tai laittaa lannoitteeksi pensaan juurille.

    Kaupungeissa ymmärrän ongelman. Asfaltilla kun kakka ei oikein maadu.


   • Maalaistyttö kirjoitti:

    Jos ihan oikeesti haluttaisiin että koirankakat kerätään tienvarsilta pois, miksei rakenneta komposteja niille? Eihän niitä ole mitään järkeä laittaa roskikseenkaan normaalijätteen sekaan haisemaan. Kakat maatuvat tosi nopeasti, varsinkin pienten koirien. Ja kakat voi hyvin käännellä lapiolla mullan sekaan tai laittaa lannoitteeksi pensaan juurille.

    Kaupungeissa ymmärrän ongelman. Asfaltilla kun kakka ei oikein maadu.

    samaa mieltä että järjestelyjä pitäisi parantaa, jotta ihmiset ne keräisivät. Kompostista en tiedä. Kaipa siitä saisi hyvää kukkamultaa, vaikka kaupungin istutuksille. Hyvä idea, ehkä se joskus toteutuu.

    Kakat eivät nykyään luonnossa helposti maadu, ainakin itse huomaa kasoja jotka ovat, ja ovat ja ovat. Tosin ne häviävät silti itsestään toisin kuin lasinsirpaleet ja muut roskat.


  • En maksa koiraveroa. Kataisen hallitus on ryssinyt Suomen ja kuntien talouden. Koiraverorahat käytetään ihan muualle kuin koirien "puistojen" ylläpitoon tai jätösten korjaamiseen. Koiravero on yleiseen rahantarpeeseen tuleva vero. Sen rahat menevät mm. maahanmuuttajien taskuihin. En maksa.

  • Koiraveroksi 350 €/piski olisi sopiva

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   1812
  2. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   67
   1734
  3. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   123
   1705