Tampereella koiravero?

en maksa ollenkaan

Olen muuttamassa ensi vuonna Tampereelle sellaiselta paikkakunnalta, jossa ei ole koiraveroa.
Tälläinen lauseke on laissa (?)
Koirasta aletaan maksaa koiraveroa sinä vuonna, kun se täyttää viisi kuukautta. Koiraveroa maksetaan sille kunnalle, jonka alueella koiraa on edellisen vuoden päättyessä pidetty.
Minnes minä maksan kun tälle nykyiselle kunnalle ei siis makseta koiraveroa?

9

178

Vastaukset

 • Asiasta sen ihmeellisemmin tietämättä... Jos koira on ollut 5 kuukautinen viime vuoden puolella, niin sinun ei tarvitse maksaa koiraveroa.

 • Ilmeisesti et tänävuonna joudu maksamaan, mutta jos asut vuoden lopussa vielä tampeella, olet velvoitettu sen maksamaan. MUTTA. Itse yritin koiraveroa maksaa, veromerkki tuli mutta laskua ei oo näkyny. Eikö veroa sittenkään enää peritä vai mistä on kysymys?

  • sori typot. korjaan, tampereella. :D


  • koiravero papereissa menee hetki. Jos koira on pentu, alle 5 kk(yllä viestissä kerrottu) niin ei siis tänä vuonna tarvitse maksaa. Se kun maksetaan aina takautuvasti edelliseltä vuodelta. Itsellä eka koiravero meni tässä kuussa ja lappu tuli viime kuun lopussa.
   Niille, jotka sanovat etteivät maksa veroa niin voisi sanoa: Täällä on enemmän roskiksia puistoalueilla kuin monessa muussa kaupungissa. Koirapuistoja löytyy ja ne eivät ole hassumpia. Koirankakkapusseja löytyy automaateista ja toivon että niistä otetaan pusseja niin että seuraava pussi jää näkyviin. Ei sitten näytä pussit loppuneen, kun niitä voi vielä siellä olla.
   Tulen itse koiraverottomasta kaupungista ja viimeksi siellä käytyäni, huomasin ettei roskiksia tule yhtään vastaan, vaikka kuinka kävelisi. Kerätä nyt siinä kkikkareita....Keräsin kyllä, mutta pussia saikin sitten kannella puoli lääniä, ennen kuin roskis tuli vastaan.


 • Jos koiravero tulee, mutta palvelut koirille jatkuu kunnassamme tällä 0-linjalla, pidän koirani vapaana niin kauan kunnes rakennetaan koirapuisto kuntaan. Ja koirankakat jätän keräämättä, koska jotakin vastinettahan verolle on koirienkin saatava.

  Miksei mikään kunta halua profiloitua koira-ystävällisenä kuntana? Voisivat rakentaa esim. puisen agilityradan ulos koirille. Siellä kun koirat pari tuntia temmeltäisivät, olisivat todella rauhallisia koiranvihaajien iloksi. Ja omistajat saisivat parempaa liikuntaa kuin pururadalla tai jalkapallokentällä konsanaan. Agilityrata vaatii kuitenkin niin ison tilan ja hiekkapohjan, että harvempi sitä pystyy kunnolla omaan pihaan rakentamaan. Aika simppelillä investoinnilla voisi houkutella uusia asukkaita muuttamaan kuntaan.

  Koiranvihaajat on jotenkin epäinhimillistä sakkia. Vaikkei minulla kissaa olekaan, tyynesti siivoan kissankakat pihaltani ja kissantassunjäljet autoni konepelliltä. Ja olen vain tosityytyväinen että vieraat kissat käyvät hiirimetsällä omakotitaloni pihalla ja naapurin pellolla.

  Murtovarkaat saavat minun puolestani vaikka tyhjentää koiranvihaajien kämpät. Poliisille en soittaisi vaikka näin kävisi. Jospa sitten tulisi mieleen, miksi ihmiset pitävät koiria. Toinen hyvä syy on ilo = mielenterveys. Koiranomistajat säästävät mielenterveysmenoissa pitkän pennin kunnilta. Voisiko säästyneet rahat sijoittaa koirien hyväksi?

  • Jos ihan oikeesti haluttaisiin että koirankakat kerätään tienvarsilta pois, miksei rakenneta komposteja niille? Eihän niitä ole mitään järkeä laittaa roskikseenkaan normaalijätteen sekaan haisemaan. Kakat maatuvat tosi nopeasti, varsinkin pienten koirien. Ja kakat voi hyvin käännellä lapiolla mullan sekaan tai laittaa lannoitteeksi pensaan juurille.

   Kaupungeissa ymmärrän ongelman. Asfaltilla kun kakka ei oikein maadu.


  • Maalaistyttö kirjoitti:

   Jos ihan oikeesti haluttaisiin että koirankakat kerätään tienvarsilta pois, miksei rakenneta komposteja niille? Eihän niitä ole mitään järkeä laittaa roskikseenkaan normaalijätteen sekaan haisemaan. Kakat maatuvat tosi nopeasti, varsinkin pienten koirien. Ja kakat voi hyvin käännellä lapiolla mullan sekaan tai laittaa lannoitteeksi pensaan juurille.

   Kaupungeissa ymmärrän ongelman. Asfaltilla kun kakka ei oikein maadu.

   samaa mieltä että järjestelyjä pitäisi parantaa, jotta ihmiset ne keräisivät. Kompostista en tiedä. Kaipa siitä saisi hyvää kukkamultaa, vaikka kaupungin istutuksille. Hyvä idea, ehkä se joskus toteutuu.

   Kakat eivät nykyään luonnossa helposti maadu, ainakin itse huomaa kasoja jotka ovat, ja ovat ja ovat. Tosin ne häviävät silti itsestään toisin kuin lasinsirpaleet ja muut roskat.


 • En maksa koiraveroa. Kataisen hallitus on ryssinyt Suomen ja kuntien talouden. Koiraverorahat käytetään ihan muualle kuin koirien "puistojen" ylläpitoon tai jätösten korjaamiseen. Koiravero on yleiseen rahantarpeeseen tuleva vero. Sen rahat menevät mm. maahanmuuttajien taskuihin. En maksa.

 • Koiraveroksi 350 €/piski olisi sopiva

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

 • Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?

  164
 • Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat

  85
 • Maisa menee naimisiin!

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisikohan Maisa mennyt naimisiin jos ei Jm olisi perunut häitä?..

  168

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  165
  6920
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  80
  4092
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3312
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  163
  1762
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  33
  587