Sakemannin ilman viistoperää -- mistä?

Deja

Onko tänä päivänä vielä mahdollista löytää saksanpaimenkoiraa, jonka takapää ei viistä maata? Vai onko suosiolla vaihdettava rotua?

29

3598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sussiunakko

      Komppaan edellistä, jos jostakin löytyy normaalin peruskoiran näköisiä sakemanneja, joita näki vielä 30 vuotta sitten, olen kiitollinen tiedosta! Terve pää ja normaali selkä= minulle unelmien saksanpaimenkoira, mutta mistä?

    • Duffie
    • Ei ole ongelma

      No onpa teillä ongelma. Minä sanoin kasvattajalle että valitsee minulle mahdollisimman suoraselkäisen uroksen pentueesta ja niin hän teki.
      Ei kaikki ole niitä viistoperiä todellakaan,vaikka ihan näyttislinjaisesta petueesta minunkin uros on. Komea, hieman laskeva selkälinja ja muutoinkin hyvänkokoinen
      komeapäinen,mukava koira.
      Niitä kyllä löytyy kun viitsii katella,pentueessa on aina suoraselkäisempiäkin pentuja.

    • annakaikkikestää

      UUSAVUTON!!!!Ja täältä palstaltahan sitä kannattaa lähteä hakemaan!!Vaihda rotua, se on paras.

    • On useita kenneleitä, jotka kasvattavat käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria, kuten esim. Sissinheimon kennel, Hellraiser, ratsumestarin kennel. Nämä ovat suoraselkäisiä ja "laatikko mallisia". Kysymys enemmän kuuluu, mitä aikoisit sellaisella koiralla tehdä? Nämä koirat eivät yleensä ole pelkästään "kotikoiria", vaan ne tarvitsevat määrätietoisen "isännän" ja paljon liikuntaa, sekä runsaasti "pää-jumppaa", jotta ne eivät turhaudu ja sitten sinulla onkin noin 40kg ongelmia kontollasi. Oikealla kasvatuksella niistä kuitenkin saa loistavan kaverin koko perheelle.

    • Ei se apula aena

      Tuolla on USEIN näkynyt suora selkäisiä pentueita ja kyllä jopa rekattuja SKL :)
      http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/apula/apula.pl?4

    • Täti

      Mulla on paperiton laatikkomalli.
      Kaunis katsella!
      Mutta työtä tuo 1,5 vuotias haluaa joka päivä tehdä! Onneksi sille kuitenkin kelpaa työksi myös se, että on vaan vapaana tuossa isossa maalaistalon pihassa. Touhuaa onnellisena siellä leikkien myös itsekseen.

      Ja ennen kuin joku ehtii moittimaan, niin kerron, että toki koiran kanssa myös me ihmisetkin tehdään jotain, leikitään, lenkkeillään, harrastetaan tai vaikka ajellaan autolla.

    • Paimen koko perheell

      Miksi et ottaisi valkoista paimenkoiraa. Ovat mahtavia ja upeita. Käyppä katsomassa rotusivua ja kuvia. Esim. puolipitkäkarvainen hieman kermaan vivahtava. Aivan upea, komea tai kaunis miten vain.

    • Kuullut kaikenlaista

      Nimim, Paimen koko perheelle...
      Omistatko valkoisen paimenen? Oletko nähnyt vaan kuvia?

    • Deja

      hans-69 älä suotta murehdi pärjäämistäni. 20v rottweilereita omistaneena ja nykyisen 50kg saksanpaimenkoiran kanssa pärjään niin minä kuin lapsenikin loistavasti. =)

      Tutuksi on vuosien aikana tullut pelastuskoiratoiminta sekä PK lajeista Haku ja Jälki. Joko saan ostaa saksanpaimenkoiran? ;-)

      Tämä koira tuli minulle tutun kautta ja en ole koskaan tutustunut kasvattajiin tämän rodun osalta. Pikainen selaus muutamiin kenneleihin toi tuloksena niitä viistoperäisiä sakemanneja heti etusivuilla. Selaaminen jäi siihen.

      Jos täällä foorumissa ei saa kysyä muilta apua olematta uusavuton, niin mitä varten foorumi on pystyyn laitettu?

      • Hei, Deja. Hienoa, että sinulla on kokemusta kertynyt jo runsaasti koirista. Tällöin sinulle varmasti sopiikin hyvin käyttölinjainen saku. Niin ja jo mainitsemistani kenneleistä saisi varmasti hyvä ja terveen koiran, jos niillä on pentueita tulossa. Minullakin on ennen nykyistä koiraani ollut kaksi saksanpaimenkoiraa, mutta nykyinen koirani on energiatasoltaan ehkä potenssiin kaksi niihin verrattuina ;). Niin ja miksi kysyin, että miksi sellaisen koiran haluat, johtuu siitä, että olen vuosien varrella nähnyt muutamia perheitä, jotka ovat joutuneet suuriin ongelmiin koiriensa kanssa, kun niiden tarpeita ei ole oikein ymmärretty. Onnea uuden koiran hankintaan! :)


    • Bascaa!

      Heh heh... Jos ei ollu provo, niin niitä löytyy aika paljon, tosin ei aina mistää apulasta tai keltaisesta pörssistä...
      Eikä ne käy yleensä siinä koirapuistossa eikä niitä talutella iltapissillä keskustan liepeillä... Käykää vaik ensin kattomassa paikallisen ao:n kokeita ja kyselkää sieltä ihmisiltä :) Ne on sitten yleensä jalostettu työhön ja harrastuksiin, joten nistä kotimussukka versio luultavasti tuhoaa kämpän yms. jos ei halua koiraa kouluttaa... Eikä sen käyttiksen mikään kotikoira tarvitse ollakkaan... Jos ei kiinnostusta harrastamiseen ole, ota rotikka tai valkkari...

    • 5+10

      Multa löytyy!
      Virosta tuli, täysin terve ja hyvät vanhemmat! :)

    • koiranomistaja2

      Jos, haluaa suoraselkaisen näyttelylinjaisen saksampaimenkoiran värityksellä musta ruskein merkein (eikä siis käyttölinjaista, joiden väritys vaihtelee harmaasta mustaan), niin Kennel Afterdawn Ilmajoella kasvattaa juuri tällaisia. Itselläni oma saksanpaimenkoira juuri sieltä ja tyytyväinen olen. :)

      Tässä vielä linkkin heidän nettisivuille

      http://www.kennelafterdawn.com/

      • noeikovinkummoisia

        Bar-waxan Kamaron jälkeläisiä kaikki kolme pentuetta. Siis aivan perus luiskaperseitä ja Kamaro jättää kaikenlisäksi huonoa luustoa. Ei jatkoon.


    • hum2

      Mulla on 6,5v suoraselkäinen narttu, mutta ei urosta tälle. Nartulla yhdet aiemmat pennut joista yksi jäi itselle, pentu kuoli tovi sitten äkillisesti joten ajattelin vielä pennut teettää jos terve uros löytyy joltain? Maksan hyvän rahan kun narttu todettu tiineeksi.

      • hhjhhftyj

        Selvitä nyt ensin pennun kuolinsyy. Ettei ole mitään perinnöllistä.


      • kättäpäälle

        20 000 euroa niin voin harkita terveen urokseni antamista pennutukseen, mikäli olet sitä ennen selvittänyt koirasi suvun perinnölliset sairaudet.


      • nymeni yli
        kättäpäälle kirjoitti:

        20 000 euroa niin voin harkita terveen urokseni antamista pennutukseen, mikäli olet sitä ennen selvittänyt koirasi suvun perinnölliset sairaudet.

        mistäs tommone summa tulee kasaa :D


    • jfdhsibch

      Heh :D

    • näin On

      Itäeurooopan paimenkoira. Siinä on vastaus moneen ongelmaan.

      • phyhhyi

        Miten harrastat kun kys. Ei ole fci hyväksytty rotu ;) ? Suomessa muutenkin paskoja veoja.
        Hinta pilvissä ja samaa urosta käytetään kiko ajan ja nyt x-kenneliin tulossa samalle 1.pentueen emälle uusinta. ;) Hyvin alkaa veojen maailmanvalloitus suomessa kun kaikki sukua keskenään :)))))


      • näin On
        phyhhyi kirjoitti:

        Miten harrastat kun kys. Ei ole fci hyväksytty rotu ;) ? Suomessa muutenkin paskoja veoja.
        Hinta pilvissä ja samaa urosta käytetään kiko ajan ja nyt x-kenneliin tulossa samalle 1.pentueen emälle uusinta. ;) Hyvin alkaa veojen maailmanvalloitus suomessa kun kaikki sukua keskenään :)))))

        Kun mikään ei,ei sitten käy.Ja tälle palstalle tyypilliseen tapaan, kaikk on paskoja.
        Ei mitenkään voi tehdä mitään. Unohda koko juttu.
        Kysyjä kysyi liuskaperseettömästä koirasta, ei harrastusmahdollisuudesta. Se ei ole fci hyväksytty rotu, siinä olet oikeassa.
        Toivottavasti mitään maailmanvalloistusta ei koskaaan tule. Sen tulokset on nähty.


      • Anonyymi

        Terveyspuoli sielläkin ongelma, mutta toki omaa kantaa Suomeen saatava. Venäjällähän kaikki veot on ”terveitä” kun ei siellä kuvata kuten meillä.
        Kiva rotu muuten. Kaverilla pari Venäjältä ja pari pentuetta nyt tehnyt Suomessa.
        Tulevaisuuden juttu, kun nähdään terveyspuoli laajemmin ja tietty, mitä tuloksia/ mitä tekevät/ kaikilla ei viettiä tai halukkuutta touhuta.


    • ziizuz mitä zaizea

      Miten uusavuton voi olla kun ei koiraa löydä nettiaikana, kun joka kasvattajalla on jonkinmoinen mainos ? Mitenköhän nää avuttomat olis koiran löytäneet ennen nettiä?

      • ikuinenkoirarakas

        ei tasaselkäisiä OIKEITA saksanpaimenkoiria nyyään paljoa joo ku kaikki jalostettuja kuten muutkin koirat monella jonkin asteen jalostus mistä koituu sairauksia eikä mekään pentuetta missään mainostettu mitä nyt tutuille kerrottiin kun nähtiin ja muutama pentue tehty


      • sakuja 40 vuotta
        ikuinenkoirarakas kirjoitti:

        ei tasaselkäisiä OIKEITA saksanpaimenkoiria nyyään paljoa joo ku kaikki jalostettuja kuten muutkin koirat monella jonkin asteen jalostus mistä koituu sairauksia eikä mekään pentuetta missään mainostettu mitä nyt tutuille kerrottiin kun nähtiin ja muutama pentue tehty

        Älä yleistä. Millainen on OIKEA saksanpaimenkoira? Mulla on näyttölinjainen joka on ollut koko ikänsä terve vaikkei olekaan sahapukkimallia muttei myöskään sammakko. Tottakai jokainen koira on jalostuksen tulos. Kertoisitko teetätittekö sekarotuisen tai jätättekö pennus rekisteröimättä?


    • pitääviitsiäkatella

      Kun vaivautuu katsomaan eri kenneleitä ja tutustuu vaihtoehtoihin,löytää varmasti mieluisensa koiran,vaikka sitten sen tasakorkean,jos hieman laskeva selkälinjakaan ei käy.

    • EGfan

      Kennel Evergrey´s, käyttölinjan koiria joita paljon myös virkakoirina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1339
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      808
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      657
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe