Kuinka nopeasti on realistista päästä tekniikan tohtoriksi

__aaaaaaa__

Kuinka nopeasti on realistista päästä DI:stä tekniikan tohtoriksi. Varmaan riippuu tekniikan alasta, mutta oletetaan että rahoitus ei ole ongelmana, ja jatko-opiskelua hidastamassa ei ole esim. perhettä, aikaavieviä harrastuksia tms.
Jatkotutkintoon pakollisina kuuluvien 60 op suorittaminen perusopintojen aikana (niin että niitä ei liitä DI-tutkintoon) tietenkin nopeuttaisi urakkaa.

Tuomas Lukka väitteli 20-vuotiaana, tosin luonnontieteistä eikä tekniikasta (fysikaalinen kemia), muistan lukeneeni että FM:stä FT:ksi kului vuosi. Hänen ennätystään en toki pyri rikkomaan, mutta onko tuo ohjeaika 4 vuotta miten helposti alitettavissa.

Jos tähtää tutkijanuralle, niin kuinka suuri etu uralla etenemisessä olisi tuo ohjeajan alitus jatko-opinnoissa.

6

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aihe tärkein

      Ei tietenkään haittaa, vaikka tohtorin tutkinnon suorittaakin nopeasti. Mutta paljon tärkeämpää tekniikan alueella on sattua aiheeseen, joka kuuluu kiitoon lähtevälle alalle. Jos väitöskirjan aihe sattuu ohi nousevasta trendialasta, ei uran kannalta juuri auta, vaikka työ valmistui nopeasti ja se oli erittäin laadukas.

    • rtye

      Minulla kesti yli ohjeajan, mutta pari kaveriani väittelivät noin 2,5 vuodessa. Alana ei tosin tekniikka, vaan kauppa. Toisaalta tekniikan alallakin alueesta riippuen tiedän nopeita valmistumisia. Jos haluat luoda tutkijanuraa, niin tutkinnon nopeasti suorittaminen on kaksipiippuinen juttu. Nopeasti tutkinnon suorittanutta arvostetaan kaikkialla, mutta toisaalta lyhyessä ajassa ei yleensä ehdi julkaista juuri mitään. Julkaisut avaavat kuitenkin monia ovia jatkoon. Jos valmistut nopeasti, eikä sinulla ole julkaisuja, niin on erittäin tärkeää, että aiheesi on ajankohtainen ja ns. seksikäs.

      • tkktohtori

        jos aiot tekniikan tohtoriksi aallosta, tulee artikkelijulkaisuja olla 6 kpl. joissakin muissa kouluissa ja aloilla vaadittu artikkelimäärä on yleensä suomessa 3 kpl.


    • Mikä kiire?

      Jos tähtäät tutkijan uralle, tärkein osa tohtoriopintoja on tieteelliset julkaisut ja niiden laatu. Käytä mieluummin neljä vuotta ja julkaise huippulehdissä kuin kaksi vuotta ilman huippujulkaisuja. Ainakin jos pääset tohtorikouluun apurahapaikalle, kannattaa käyttää koko apuraha-aika tutkimukseen. Myöhemmin ei samanlaista vapautta keskittyä omiin julkaisuihin tule.

    • niitänäit

      Loppujen lopuksi valmistumisen nopeudella ei ole mitään merkitystä jatkon kannalta, sitähän ei kukaan edes katso, vaan se kuinka paljon on julkaisuja ja kontakteja.

      Mikäli haluat töihin laitokselle väitöksen jälkeenkin on syytä olla hyvää pataa professoreiden kanssa ja mielellään niistä vaikutusvaltaisimpien.

      Mikäli olet onnistunut hankkimaan vihamiehiä laitoksen professorikunnasta työnsaanti väitöksen jälkeen saattaa olla mahdotonta.

      Tänä päivänä on myös lähes mahdotonta päästä toiseen suomalaiseen yliopistoon töihin, yliopistouudistus johti siihen että nyt voidaan valinnoissa surutta suosia oman yliopiston kasvatteja.

      Ulkomaille päästäksesi tarvit hyviä julkaisuja ja ulkomaalaisia kontakteja.

    • 4+3

      No hyvää pataa ja pataa.
      Eiköhän parhaimmat mahdollisuudet menestyä ja työllistyä ole sellaisella ihmisellä, joka tulee muiden kanssa toimeen. Eikä hanki vihamiehiä, ainakaan työelämässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe