3S-FE Nykiminen?

ST171 Carina II

Tämmöstä tullu pähkäiltyä tässä jo jonkin aikaa että mistä johtuu. Auto siis Toyota Carina II 2.0 GLi vuosmallia 1992 tuolla 3S-FE konneella. Auto toimi asennusvirheen tapahduttua epähuomiossa jokusen kuukauden lambdan johdot väärin kytkettynä, eli varmaankin hätäkäytöllä ilman lambdaa, huomasi pakokaasutesteistä kun lambda arvo oli pielessä-> arvot näytti rikasta seosta. Kun lambdan johdot käänsi oikein niin pakokaasuarvot olivat aivan hyvät. Alkoi kuitenkin samantien outo nykimis ongelma, ei siis nykinyt kun lambda oli hätäkäytöllä. Nykii kiihdyttäessä isolla kaasulla ja tuntuu jotenkin voimattomalta, mutta n. 3500-4000 rpm jälkeen alkaa vetää ainakin lähes nykimättä. Nykiminen on epäsäännöllistä , välillä ei tunnu nykivän juur yhtään ja välillä taas ei oikein lähe mihinkään. Vaihdettu tulpat, tulpanjohdot ja virranjakajan kansi pyörijä(vieläpä Toyotan alkuperäset), EGR tulpattu, putsattu ja säädetty ilmaläpän anturia, ilmansuodatin vaihettu, ilmamassa anturia putsattu, ilmamassamittariin ja imusarjaan suihkutettu puhistus ainetta, sähköliitokset putsattu, tankkiin laitettu joku tod.näk. turha suutinten puhdistusaine. Polttoainesuodattimen ikäkään ei ole vielä pariakaan vuotta. Jakopään kireyttäkin kurkattu ja näytti olevan sopiva. Tyhjäkäynnillä ja pienellä kaasulla ajaessa ei tunnu olevan mitään ongelmia. Välillä tuntuu lähtevän esim satasen vauhdista vitosella kiihdyttäessä ihan hyvin, ja välillä tuntuu ku yks piste kolmosella ajelis. Kuitenkin lähes aina nykii pienemmillä vaihteilla kiihdytettäess tuohon 3500-4000 kierroksen paikkeille asti.
Jos joku kohdannut saman ongelman niin ohjeita ottasin vastaan Hyvin mielelläni, alkaa vähitellen tympimään prkl:D

11

1946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ST171 Carina II

      Ja lisäystä vielä. Se unohtu mainita että kovalla kaasulla kiihdyttäessä esim kakkosvaihteella nykäisee joskus tosi voimakkaasti 3000-4000 rpm välillä. Tätä ei tee kuitenkaan koko ajan.

    • Näkeekös tuosta

      vikakoodeja, haiskahtaa suutin tai polttoainepumpun vialta..

    • ST171 Carina II

      Kiitosta ohjeista. Juu näkee tuosta ne ns. "vilkkukoodit" . Pitääpä tutkia osaako tuo näyttää sen diagnoosipistokkeen kautta tuota vikaa. Hitto ku muistas miten ne pysty kotikonstilla kattomaan..

      • Vikakoodi

        Löyty netistä semmone ohje että T(E)1 ja E1 navat siitä diagnoosiboksista joholla yhteen niin pitäs valon näyttää tasasta vilkuntaa mikäli ei mitään vikaa ole. Jos taas vika on niin vilkkuu epäsäännöllisessti mutta siihen tarvitsee sen taulukon mistä näkee ne vilkkukoodien tarkottamat viat.


    • ST171 Carina II

      Vikakoodit katottu. Vilkkuu tasaisesti. Ei ainakaan ole vikakoodia sitten jättäny jälkeensä, mutta vika kyllä vaan pysyy :/

    • Mahtasko

      olla mahdollista että vika olisi sytkäpuolassa?

    • ST171 Carina II

      Käytin auton lambdatesterissä ja lambda on pimeenä. Huomenna vaihtuu uusi lambda tilalle jospa korjautus vika sitten sillä. Toyotalta kysyessä ei lambdaa ole enää kuulemma tuotannossa ollenkaan, kummallista. BOSCH in lambda tulossa nyt.

    • ST171 Carina II

      Noniin. Vika korjautui lambdan vaihdolla. Heti lamdan vaihdon jälkeen nyki vielä vaimeasti kovassa kiihdytyksessä n. 3500rpm asti , mutta yläkierroksilla kova nykiminen loppui kokonaan. Muutenkin moottorin luonne muuttui täysin erilaiseksi ja paljon pirteämmäksi. Nyt muutaman päivän ajelun jälkeen vaimea nykiminenkin tuntuu häviävän, liekkö olis keränny karstaa sitten väärän seoksen takia..

    • Camry vm.87

      Sama kone ja vähän samantapaset oireet. Ajossa pamahti vikavalo päälle, kone alkoi nykiä etenkin pintakaasulla, ja kaasu pohjassa taas voimaton, ei tahdo kiihtyä. Lisäksi kylmänä ei pysy tyhjäkäynnillä vaan sammuu. Diagnostiikka kertoo että ilman ja polttoaineen suhteessa häikkää eli liian rikas seos. Tuon vikakoodin lisäksi valo vilkkuu sen jälkeen kymmenen kertaa, mille en löytänyt mitään selitystä.

      Osaiskos joku sanoa näistä oireista nopeesti tod.näk. viat mitä lähteä kattomaan, ite kun oon aika aloittelija näissä hommissa.

      • Kuuntelehan,

        sopivalla kepillä, naskuttaako kaikki suuttimet samalla tavalla. Strotoskooppi maksaa parikymppiä, vilkaise toimiiko sytytysennakon siirto..


      • Ajoituslamppu..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe