Valaistuminen pelottaa

Ououbijbkjb

Aina kun ajattelen sitä, että äitini, siskoni lapsineen, isäni ja minä olemme vain illuusiota, niin minua alkaa itkettää ja pelottaa.
En kestä ajatusta siitä, että kaikki on vain yhtä ja että 'minuus' on vain harhaa.
Haluan tehdä itsemurhan, sillä en kestä enää tätä ajatusta.
En aio vahingoittaa itseäni, mutta olen sekoamisen partaalla.

En ole pelännyt näin paljon koskaan.

39

746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hölmöläiselle

      Ei hätää, olet vain sisäistänyt länsimaisen pinnallisen kuvitelman valaistumisesta.Olet toisin sanoin vain omien kuvitelmiesi uhri.

    • Ketunhäntä.

      Ei ole mikään ihme, että olet hämmentyneessä tilassa kun olet takertunut suureen illusioon siitä, että kaikki, itsesi mukaan lukien olisi harhaa.

      Maailma, siinä olevat ilmiöt, itsesi mukaanlukien ei todellakaan ole mitään harhaa vaan totisinta totta ja ainoa todellisuus mitä on olemassa.

      Ajattelusta saa syntynsä ja alkunsa kaikki inhimmilliset ongelmat.

      Todellisuus ei koskaan synnytä inhimmillisiä ongelmia, vaan harhassa eläminen niitä synnyttää.

      Sinun ei tarvitse muuta kuin oivaltaa ajatuksien ja kuvittelujen harhaanomaisuus, silloin olet ongelmista ja peloista vapaa.

      Niin kauan kuin mielikuvituksen ja ajatuksen tuotteita pidetään todellisuutena, ei ongelmilta voida välttyä.

    • ZenKivi

      Ajatukset eivät voi vahingoittaa sinua. Se mikä voi vahingoittaa sinua, on se että vastustat sitä ajatusta. Nyt Minäsi (Egosi) sanoo sinulle, että jos hyväksyt tämän ajatuksen niin jotain kauheaa tapahtuu. Oma Minäsi suojelee itseään. Tavallaan toinen ajatus sanoo sinulle, että jos hyväksyt tuon toisen ajatuksen "harhasta", niin kaikki katoaa. Ja kun uskot sitä, sinua alkaa pelottaa ja itkettää.

      Se teoriasta. Tämä kuulostaa naurettavalta, mutta jos pelkäät tarpeeksi paljon olet valmis tekemään naurettavan asian. Jos koet jonkun todella läheiseksi, niin tee hänen kanssaan. Tai tee kaikkein mieluimmin siskon lasten kanssa, jos he ovat tarpeeksi pieniä. Pienet lapset ovat lähimpänä todellisuutta aina.

      Ota toista ihmistä kädestä tai ota pieni lapsi syliin. Sulje silmät ja ajattele juuri sitä mikä pelottaa eniten. Se, että toinen ihminen on harhaa. Juuri sitä, vaikka pelottaisi ja itkettäisi. Niin pitkälle kuin pystyt anna sen ajatuksen vain olla päässäsi. Ja avaa sitten silmät. Katosiko toinen? Tunnetko edelleen kosketuksen? Näetkö hänet? Kumpi siis on todellista, sinun ajatuksesi vai sinun kokemuksesi hänestä juuri nyt? Tee uudestaan, uudestaan ja uudestaan kunnes todella saat sen kokemuksen sisääsi.

      Jos onnistut tekemään sen , huomaat lopulta, että sinun ajatuksesi ei ole todellinen. Se on harhaa. Se on pelkkä kuvitelma jostain mitä ei oikeassa maailmassa ole. Sitä tarkoittaa käytännössä, että minuus on harhaa. Mutta sinä olet edelleen siinä, toinen ihminen on edelleen siinä. Mikään ei ole todella muuttunut, vain yksi harha on päättynyt.

      Jatka eteenpäin jos sait edellisen kokemuksen itsellesi, pienet lapset ovat edelleen hyvä. Katso toista ihmistä silmiin. Se voi tuntua hetken aikaa oudolta tai naurettavalta, mutta älä anna sen häiritä. Ja yritä päästä syvemmälle. Mikä oikeasti katsoo sinua? Unohda nimet ja muistot, kaikki käsitteet tai mielipiteet ja pelkästään katso hiljaa. Mikä oikeasti katsoo sinua? Mitä sinä todella katsot? Mikä se on? Siellä silmien takana. Ja toisinpäin. Mikä sinussa oikeasti katsoo toista ihmistä? Mikä se on? Mitä on sinun silmiesi takana?

      Voit tehdä tämän myös yhtäkkiä. Kun ihminen tekee jotain, kutsu häntä nimellä. Kun hän kääntyy, katso suoraan silmiin. Silloin näet sen useimmiten selvästi. Jos saat kokemuksen, edes parin sekunnin ajaksi niin tunnistat, että nyt syntyi yhteys meidän välille. Niin mitä se on? Jos tarkastelet kokemusta, niin löydätkö eron teidän välille? Onko se mikä katsoi sinua erilainen kuin sinä? Onko se mikä sinussa kokee pelkoa ja itkee, erilainen siitä toisesta, joka myös pelkää ja itkee? Vai ovatko ne samaa? Eivät sinä ja toinen, vaan täällä ja tuolla.

      Jos taas saat kokemuksen itsellesi, huomaat että, sinä ja ja vaikkapa siskosi olette saman kolikon kaksi eri puolta. Te ette ole yksi, te ette ole kaksi. Sinä ja siskosi olette se kolikko. Sitä tarkoittaa käytännössä ykseys. Se ei ole suinkaan ihmissuhteiden loppu, vaan se on niiden todellinen alku.

      • Puhut ihan sekoja!

        En ole ikinä lukenut sekopäisempää tekstiä! Mitä sieniä oikeen vedät kun suollat tuollaista älytöntä tuubaa??!!


      • Valaistuminen=harha
        Puhut ihan sekoja! kirjoitti:

        En ole ikinä lukenut sekopäisempää tekstiä! Mitä sieniä oikeen vedät kun suollat tuollaista älytöntä tuubaa??!!

        LOL tässä taisi käydä just niin, että kun selitetään sanoilla, on aina erehtymisen mahdollisuus. Täydellisin vastaus on itse kysymys. Suhteellinen totuus ei synny tyhjästä, kaikella on syynsä, mutta absoluuttisesti en edes ole täällä.Absoluuttisesti mitään ei koskaan tapahdu. Suhteellisesti kaikki kuitenkin tapahtuu. Suhteellinen totuus ja absoluuttinen totuus ovat kuitenkin toisistaan erottumattomat.


      • ZenKivi
        Valaistuminen=harha kirjoitti:

        LOL tässä taisi käydä just niin, että kun selitetään sanoilla, on aina erehtymisen mahdollisuus. Täydellisin vastaus on itse kysymys. Suhteellinen totuus ei synny tyhjästä, kaikella on syynsä, mutta absoluuttisesti en edes ole täällä.Absoluuttisesti mitään ei koskaan tapahdu. Suhteellisesti kaikki kuitenkin tapahtuu. Suhteellinen totuus ja absoluuttinen totuus ovat kuitenkin toisistaan erottumattomat.

        Heh, en huomannut koko kommenttia. Tuuballa on tässä tarkoituksena. Asian voisi pukea kuten tuossa. Täydellisin vastaus on kysymys. Ja kysymys on varmaan: Onko tämä totta?

        Jos pelkään jotain, niin pelkäänkö itse asiaa vai ajatusta siitä? Tuon pienen ja höntin harjoituksen tarkoitus on, että se asia kävisi mahdollisesti selväksi. Kuolema on hyvä esimerkki. Jos pelkään kuolemaa, niin enkö oikeastaan pelkää ajatusta siitä? Minullahan ei hyvin todennäköisesti ole mitään kokemusta siitä? Silloin ajatus kuolemasta itsessään on illuusio, se on kuvitelmaa että jotain tapahtuu. Jonkin asian kokeminen nyt on se mikä on todellista, ei ajatus tai uskomus jostain.


      • vuorikiipeilijä

        Kyllä. Tämä tarkoittaa käytännössä ihan oikeasti in the real life, että seurustelemme itsemme kanssa.

        Tämän havaitseminen ei ole suhteen loppu, vaan siinä huomaamme mitä rakkaus on. Rakkaus on ykseyttä.

        Voitte torjua tämän, voitte ajatella tästä mitä vain, mutta tätä ei voi kumota kokemuksena ja elämänä.

        Tuo tila, missä havaitsemme olevamme sekä tuo katselija että katseltava, on nimeltään mielen oma luonto. Tämä on samalla pelon ja halun lakkautus, koska pelko ja halu tarvitsevat aina toisen.

        Tämä ei poista elämistä vaan syventää sitä suurenpoisesti. Elämästä tuli elämisenarvoista! Nyt voi elää, viimeinkin.


    • Ei itseään voi murhata, sillä se ei hviä vaikka ruumiinsa hävittä, niin itese jää ja silloin noista vaikeuksita on liian myöhäistä päästä irti.
      Itse, ego, sielu on kaikkien ongelmiemme syy ja lähde, eikä se voi
      hävitä kuolemassa, sillä se on muinaisuudessa syntyneitten syttten
      ja seurausten tulosta, ja elää vain niinkauan kun syyt ja seurakset on loppuun käyty, tai me tämän elämän aikana ymmärrämme,
      mikisi ja miten se on syntynyt, ja miksi se seuraa maitä sukupolvesta toiseen

      Kun olemme ymmärtäneet sen , niin ego sielu vaikenee, ja lakkaamme tuottamasta uutta katrmaa, samoin päättyvät kaiikki kärsimyksemme ja tuskamme ikuisiksi ajoiksi

      TÄMÄ YMMÄRTÄMINEN TAPAHTUU esim. meditaatiossa jossa meditoija on poissuljettu

      Meditaation on meditoijan poissulkemista ja yhtymistä äärettömään, jota me jokainen olemme perustaltamme, mutta ego sielu on sulkenut portin, ja tuo ääretön voima ei pääse ilmenemään meissä.

      Kun elää ilman uskoa, aatteita, ja vailla minkäänlaista toivoa, niin siinä on elämän ihanuus, koska silloin rakkaus tulee sydänmeesi ja polttaa poroksi tuo menneiosyyden taakan

    • J.C rules!

      Voi lapsi rakas mihin hirteen olet itsesi laittanut! Älä usko idän oppeja koska ne on pimeyden voimista lähtöisin!!! Aikuisten oikeasti!

      Avatkaa silmänne ja ymmärtäkää millaisten eksyttäjähenkien kanssa leikitte!!!!

      • henkoset3

        Kuka on tämä J.C jota palvot? Eikö raamatussa sanota että palvotaan vain yhtä Jumalaa.


    • minuus on totta

      Ihmisen minuus ei ole harhaa. Meditaatio voi saada sinut kuvittelemaan toisin. Siinä keskitytään hetkeen ja voidaan aistia mielen tyhjyys. Tämä ei kuitenkaan poista faktaa, että minä on olemassa. Kyseessä on vain hetken tyyneys ja ajatuksettomuus. Se, että meri on hetken tyyni ja liikkumaton, ei tarkoita, että itse merta ei olisi olemassa.

      Olet tietoinen olento ja sinulla on käsitys itsestäsi. Eikö tämä ole todella vahva todistus minuuden olemassaolosta?

      Olet hyvin ahdistunut. Ehkä buddhalaisuus ei ole oikea polku sinulle. Kokeile uskoa Jeesukseen. Hän voi antaa sinulle mielenrauhan, jota ei meditaatiolla ole mahdollista saavuttaa.

      • ......

        Et näköjään tiedä meditaatiosta mitään. Kristinuskossa se alkaa nykyään olemaan jo kadotettu taito, muutamia luostareita lukuunottamatta?


      • minuus on totta
        ...... kirjoitti:

        Et näköjään tiedä meditaatiosta mitään. Kristinuskossa se alkaa nykyään olemaan jo kadotettu taito, muutamia luostareita lukuunottamatta?

        Tiedän kyllä mistä kirjoitan. Olen aikaisemmin meditoinut. Meditaation perimmäisenä pyrkimyksenä on aistia mielen tyhjyys, nähdä maailma niinsanotusti kirkkaana kuin vuoripuron vesi. Tämä tapahtuu kohdistamalla tietoisuus hetkeen ja ajatusten ja tunteiden virtaan. Meditaatiotekniikoita on tietysti useita.

        Meditaatio on kuitenkin tarpeetonta. On turhaa ponnistella mahdollisesti jopa vuosikymmeniä saavuttaakseen mielenrauhan sen avulla, kun voit antaa elämäsi Jeesukselle. Silloin sinun ei tarvitse tehdä työtä kehittyäksesi henkisesti, vaan Jeesus tekee sen puolestasi.

        Ei ole myöskään mitään takeita, että meditaation kautta pääset tavoitteeseesi. Raamatussa puolestaan on luvattu: "Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle."


      • Minäharhailija
        minuus on totta kirjoitti:

        Tiedän kyllä mistä kirjoitan. Olen aikaisemmin meditoinut. Meditaation perimmäisenä pyrkimyksenä on aistia mielen tyhjyys, nähdä maailma niinsanotusti kirkkaana kuin vuoripuron vesi. Tämä tapahtuu kohdistamalla tietoisuus hetkeen ja ajatusten ja tunteiden virtaan. Meditaatiotekniikoita on tietysti useita.

        Meditaatio on kuitenkin tarpeetonta. On turhaa ponnistella mahdollisesti jopa vuosikymmeniä saavuttaakseen mielenrauhan sen avulla, kun voit antaa elämäsi Jeesukselle. Silloin sinun ei tarvitse tehdä työtä kehittyäksesi henkisesti, vaan Jeesus tekee sen puolestasi.

        Ei ole myöskään mitään takeita, että meditaation kautta pääset tavoitteeseesi. Raamatussa puolestaan on luvattu: "Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle."

        Kerropas missä voin tavata kyseisen henkilön? Olis ihan kiva tavata tuollainen tyyppi joka jakelee mielenrauhaa ja palkintoja, kuin joulupukki lahjoja. Huutamisesta on kokemusta noin muuten, mutta ei siitä apua mihinkään ole ollut.


      • Voi tsiisus!

        Täällä sitä napostellaan sieniä ja tyrkytetään jeesustakin, seuraavaksi kai jo kehotetaan kokeilemaan heroiinia.


      • What?
        Voi tsiisus! kirjoitti:

        Täällä sitä napostellaan sieniä ja tyrkytetään jeesustakin, seuraavaksi kai jo kehotetaan kokeilemaan heroiinia.

        Kanttarellit ainakin ovat hyviä. Vahveroa ja rouskua napostelee kyllä mielellään myös.


    • happyface50

      Turha pelko. Jos lähestyt valaistumista niin pelkokin on poissa.

    • rakkaus

      DzogchenPonlopRinpoche sanoi että usein mennään liian pitkälle kuin ajatellaan tyhjyyttä. Tyhjyys on hetkenä kun rakastat (esim äitiäsi). Kommentti: tyhjyys ei ole ei mitään. Kommentti 2: tod.näk huonosti käännetty minulta.Vähintään vivahde ero sanomassa on.

    • whomever

      Kun menee istumaan yksin johonkin kauniiseen paikkaan vaikka rannalle ja tyhjentää itsensä egosta, lakkaa olemasta itse mitään. On tuuli, on meri, on kaikki äänet. On taivas on maa on hiljaisuus. Täydellinen lepo.

    • sinuna.

      ehkä hyväksi. viimeksi esitti tsetseeniä kaveriensa kanssa.
      murhasivat henkilön. iloinen leski.

    • Jäärä.

      "Meidän tehtävä ei ole valaistumisen tavoittelu, vaan oman hämmennyksemme,
      levottomuutemme ja kärsimyksemme ymmärtäminen"

      J.Krishnamurti: Tuntematon todellisuus. s. 280.

      • jouuup

        Krishnamurti pureutuu asian ytimeen. Mainiota. Valaistuminen ei ratkaise ongelmaa, mutta olemuksemme ymmärtäminen on jotain olennaista. Emme vain liihottele ja uneksi mielessämme, tajuamatta missä olemme, vaan ymmärrämme mielen toiminnot.

        Näin alamme tajuamaan vähän tilannetta että missä mennään.

        Mielemme kuviot, ajatuksineen ja mielikuvineen, nähdään suoraan sellaisina kuin ne ovat. Ne ovat pintaa, ja todellakin niitä aletaan nähdä mielikuvituksena.

        Asumme mielessä ja meilikuvituksessa - mutta ne eivät ole kokonaan epätodellisia. Mielen kuvat ovat lähes olemassa, eivät kokonaan olemattomia. Tavallaan puoliksi olemassa, ne saavat alkunsa mielen avaruudesta, joka on leikkisä, loputon, kirkas. Mielen avaruus ei tarvitse kuvioita ollakseen olemassa, ja voimme olla ulkonakin mielestä.

        Mielen kuvat viittaavat tähän loputtomaan kirkkaaseen avaruuteen, joka ei suinkaan ole sen kokijalle tyhjyys. Kun asia itse koetaan, niin ei ole olemassa tyhjyyttä.

        Vaan ns. tyhjyys on suurta olemista ja olemassaoloa. Täyteyttä.

        Tämä on ratkaiseva havainto, kun se syntyy. Ja tästä alkaa tie.


    • Tarkkailija vuorilta

      Mistä saa alkunsa pelko? Mielikuvituksesta.

      Olen vuorikiipeilijä. Huomasin, että kun tajuan pelon mielikuvitukseksi, pelko lakkaa. Koska sen syy lakkaa.

      Testattu käytännössä = ei korkeanpaikankammoa
      (ennen tätä havaintoa oli rankka korkeanpaikan kammo)

      Jos syntyy joku tunne, tarkkaile sitä, niin se lakkaa.
      Jos se ei lakkaa tarkkailemalla, niin se on mielen kirkas ja selkeä avaruus itse.


      Pelon lakkautusta voitte testata, ja huomaatte että toimii niinkauan kuin tarkkaavaisuutenne on päällä. Pelon lakkautus on pitkälti samaa kuin normipersoonan lakkautus. Persoona koostuu siis pitkälti pelosta ja halusta, ja ne ovat mielikuvitusta.

    • bää

      vain Jeesus on tie, totuus ja elämä. ja hänen seurassaan ei pelota. kaiken maailman budhat ym. allahit pelottaa, mutta todellinen jeesus ei pelota. tutustuppa häneen.

    • Olet ymmärtännyt zen ( budhalaisudesta) juuri sen verran , jos sitäkään , ettet ymmärrä siitä mitään , olen pahoilani

    • ttkkl

      Ei kuolevainen ole harhaa! Jumala tarjoaa valaistumista uskon kautta Jeesukseen."Joka minua Jeesusta seuraa, se ei pimeydessä vaellla!" Tarkenmmin Uudessa Testamentissa. Ja miten tuo on mahdollista:Joka uskoo Evankeliumin saarnan kautta syntinsä anteeksi syntyy uudesti eli on tuon jälkeen uudestisyntynyt ja saa kuoltuaan iankaikkisen elämän. Lisäansioita taivaan tilille saa tuon jälkeen tekemällä töitä Jeesuksen asian hyväksi yleensä ajallisen työn ohella voimiensa mukaan. Tarkemmin Uudessa Testamentissa.
      Jotain selittävää Uudesta Testamentista:
      Apostolien teot 17. luku
      "24. Jumala, joka maailman teki ja kaikki mitä siinä on*, joka on taivaan ja maan Herra, ei hän asu käsillä rakennetuissa templeissä,
      25. Eikä häntä ihmisten käsillä palvella, niinkuin hän jotakin tarvitsis*; sillä hän itse antaa jokaiselle elämän ja hengen sekä kaikki.
      26. Ja hän on tehnyt kaiken ihmisten sukukunnan yhdestä verestä kaiken maan piirin päälle asumaan, ja määräsi aivotut ajat ja heidän asumisensa rajat:
      27. Että heidän piti Jumalaa etsimän, jos he hänen taitaisivat tuta ja löytää; vaikka ei hän tosin ole kaukana yhdestäkään meistä.
      28. Sillä hänessä me elämme, ja liikumme, ja olemme*: niinkuin muutamat teidän runoilijoistanne sanoneet ovat: sillä me olemme myös hänen sukunsa.
      29. Koska me siis Jumalan sukua olemme, niin ei meidän pidä luuleman, että Jumala on kullan eli hopian eli kiven kaltaisen kuvan kaltainen, joka ihmisen taidon ja ajatuksen jälkeen on kaivettu.
      30. Nämät eksytyksen ajat on tosin Jumala sallinut*, ja ilmoittaa nyt kaikille ihmisille joka paikassa, että he parannuksen tekisivät.
      31. Sillä hän on päivän säätänyt, jona hän on maan piirin tuomitseva vanhurskaudessa, sen miehen kautta, jonka hän on säätänyt*, ja jokaiselle ilmoittaa uskon, siinä että hän hänen kuolleista herätti"

      • ttkkl

        "31. Sillä hän on päivän säätänyt, jona hän on maan piirin tuomitseva vanhurskaudessa, sen miehen kautta, jonka hän on säätänyt*, ja jokaiselle ilmoittaa uskon, siinä että hän hänen kuolleista herätti" Tarkoittaa Jeesusta Kristusta, jonka Jumala herätti kuolleista. Tarkemmin Uudessa Testamentissa.


    • sekavuustila3

      En usko että on olemassa mitään *PIM!* hetkellistä valaistumista.

      Joskus jos nukun esim. päiväunet, niin herätessä olen tosi sekava ja "kaikki" hirvittää hieman. Kaikki uskonnot ja menetelmät ovat merkityksettömiä. Yritän löytää mieluisaa jalansijaa mielestäni. Turvaan Buddhaan ja ajattelen hyviä munkkeja. Palautan mieleeni hyviä asioita elämästä. Syön jotain äkkiä. Ajattelen, että hukutanko pian mieleni johonkin asiaan ja mikä olisi sellainen asia... Sitten unohdan koko jutun kunnes taas joku päivä olen siellä... "ulkoisessa tyhjyydessä". Kaoottinen rajattomuus, vailla hyvänolontunnetta, missä sekä paikka että aika ovat sekaisin ei ole mukava kokemus.

      • C'est la vie

        Tiedänkin oikeastaan mikä tuollaiseen on syynä. Liiallinen "syvällisten" asioiden pohdiskelu ja sitten tylsistyminen. Ei tuollaista tapahdukaan jatkuvasti, vaan lähinnä silloin jos olen ollut omissa mietteissäni koko päivän ja esim. vuorokausirytmi menee jotenkin sekaisin. Normaaleissa arkielämän haasteissa painiessa ja ihmisten kanssa touhutessa ei moisia olotiloja pääsekään syntymään. Jonkinlainen ylikuormitus lienee syynä... Sovitaan tällä haavaa näin...

        Virta vie... Virta vie... Ohjaanko minä vai ohjaako virta?


    • Qad

      Jos KAIKKI on vain illuusiota ja harhaa, illuusiota on myös se jokin joka saa päähänsä että sen pitäisi valaistua, ja illuusiota on myös se valaistuminen.

      Eiköhän olemassaolon illuusiolla tarkoiteta sitä että kuvittelemme että jokin olisi pysyvää. Sitähän ei mikään ole, eli idea pysyvyydestä on harhaa.

      Toisaalta kaikki minkä aistimme millä hyvänsä tavalla, on olemassa, koska muutenhan sitä ei aistittaisi. Olemattamia asioita ei voi kokea. Tässä mielessä unetkin ovat jonkinlaista todellisuutta, koska niitä näkee.

      Olemassaolo kannattaa mieltää plastisena, ei harhana. Mutta ei myöskään kiveenkirjoitettuna pysyvänä tilana.

    • kehitystä

      Olet ehkä henkisessä kehityksessä missä irrottaudut minuudestasi vastoin tahtoasi, siihen kuuluu kaikki nämä itseinhot ja pelot. Ne on suurempi askel elämässä, mikään henkinen kokemus ei auta ihmistä; on kasvettava itsensä kanssa ja vapauduttava tästä NEGATIIVISESTA ENERGIASTA, joka sitoo ja tuhoaa meitä, jotta löydämme elämän syvällä sisimmässä, kuulemme jumalan äänen selkeästi sillä negatiivinen energia estää meitä elämästä täysipainoista elämää.

    • klpo
      • Vähän epäilyttävä

        Aika epäilyttävä kertomus. Mies kertoilee miten sairastui pahoin ja näki helvetin jossa oli munkkeja tulimeressä. Siinä hän sitten kyseli helvetin kuninkaalta, joka sellaiseksi itsensä esitteli, miksi kukakin oli siellä ja se siinä vastaili. Entinen buddhalainen opettajakin oli siellä. Helvetin kuningas sanoi, että hän oli kyllä hyvä opettaja, mutta ei uskonut Jeesukseen Kristukseen ja on siksi nyt helvetissä...

        Sitten luettiin kirjoista nimiä ja ilmestyi tienhaara naaman eteen. Toinen oli uskoville ja toinen vääräuskoisille. Hän meni uskovien tietä, joka muuttui kultaiseksi. Siellä kuului kauniinpaa laulua, kuin kirkoissa Maan Päällä. Sitten tuli vastaan mies jolla oli taivaan avain. Pietari. Hän sanoi että pitää uskoa ensin Jeesukseen että voi mennä taivaaseen.

        Sitten hän näki etäältä miten God loi ihmisen ja Pietari käski hänen tulla takaisin Maahan kertomaan kaikille buddhalaisille, että heidän päämääränsä on ainoastaan helvetti. Jne...


    • 112121

      "En ole pelännyt näin paljon koskaan. "

      Taidat olla päästäsi erittäin pipi. Hae apua mielenterveystoimistosta.

    • Lohtu

      Ei kai sinua pelota kun heräät aamuisin? Eikö yleensä ole helpotus kun herää typeristä unistaan? Ei siinä buddhuuteen heräämisessä ole mitään pelättävää. Päinvastoin. Se on suuri helpotus.

    • Ei sarkasmia

      Wow. Oon hyvässä mielessä yllättynyt viisaiden vastausten lukumäärästä. Pistää nöyräksi jopa.

      Tiedän tuon alkuperäisen kirjoittajan mielentilan. Tulee mieleen solipsismi ja depersonalisaatio/derealisaatio. Kummassakin on edelleen keskeisenä osana kärsivä "minä". "Minä ja tyhjä maailma" ym. Tosin tämä minä saattaa olla naamioituneena muotoon "minua ei ole olemassa" tai "mitään ei ole olemassa" mutta tämä on edelleen sitä vanhaa egoistista mielentoimintaa, uskomuksia.

      Youtubesta löytyy useita aiheeseen liittyviä videoita kun kirjoittaa hakukenttään dp/dr.

    • blackdakini

      Buddhalaisesta näkökulmasta käsin olet ymmärtänyt väärin sen mitä "tyhjyydellä" tarkoitetaan. Kun sanotaan, että todellisuuden perimmäinen luonne on "tyhjyys" niin tällä ei tarkoiteta ettei mitään ole olemassa.

      "Tyhjyydellä" tarkoitetaan sitä, ettei ole olemassa mitään pysyvää ja muuttumatonta muista ilmiöistä riippumatonta "itseä". Koska mikään ilmiö ei ole riippumaton muista ilmiöistä kaikki ilmiöt "itse"-mukaan lukien riippuvainen muista ilmiöstä.

      Minusta tuntuu, että mikäli lähestyisit "tyhjyyttä" sitä kautta että pohtisit sitä kuinka perheen jäsenet ovat riippuvaisia toisistaan ja kuinka roolit perheen sisällä sekä perheen koostumus muuttuvat ajan kuluessa opit huomaamaan ettei "tyhjyys" ole niin pelottavaa kuin mille se nyt tuntuu. Kaikki on vain väliaikaista.

      Peace!

    • Linnatuuli

      Hei täähän on ihan hienoa ;) Kun sen hokaa ;)

    • Linnatuuli

      Linnatuuli nimellä löytyy täältä tekstejä jos sattuu kiinnostamaan :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe