pentu.

jajajaja22

moikka,
eli kyseessä on saksanpaimenkoira uros joka on kohta 4kk.
se tuli meille 2kk vanhana ja parin viikon jälkeen huomattiin kun pissaili sisälle että tuli verta pissan mukana. käytiin lääkärissä joka antoi antibiootti kuurin ja kuurin jälkeen lääkäri sanoi että virtsa on normaalia. sen jälkeen koira alkoi kakkaamaan veri tippoja muutaman viikon jälkeen, ei tehty asialle mitään kun ajateltiin että kyse voi olla ruohosta mitä se syö tai rasvaisesta ruoasta. no mutta nyt alkoi taas tuo veri pissa... voiko taas olla kyse virtsatietulehduksesta....?
se järsii pippeliään ja pippeli joka ikinen kerta esillä kun se istuu. järsii myös takajalkojaan, josta olen lukenut että voi olla jokin vialla... mut ois kiva tietää mikä ennenku menee ell:lle

12

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jajajaja22

      aa joo ja syö ja juo aivan normaalisti

    • 9+1

      Eikö kasvattajalta voi kysyä? Mistä kennelistä koirasi?

    • Ell takaisin?

      Saattaa olla allerginen reaktio ruuallekin vaan pitäisi käydä ensin (taas) ell tämä varmentamassa onko kyseessä tulehdus vai reaktio.

      • 9+1

        Eikö kasvattaja tiedä eläinlääkäriä paremmin minkälaisia sairauksia tai vaivoja on aiemmin suvussa ollut ja osaa niissä ohjeistaa eteenpäin?? Mikset voi soittaa kasvattajalle ja kysyä?


      • Siiihhu
        9+1 kirjoitti:

        Eikö kasvattaja tiedä eläinlääkäriä paremmin minkälaisia sairauksia tai vaivoja on aiemmin suvussa ollut ja osaa niissä ohjeistaa eteenpäin?? Mikset voi soittaa kasvattajalle ja kysyä?

        On täällä spk-ihmisillä solidaarisuus huipussaan.
        Ihme asenne.
        Ja saa miinustaa, eipä noilla mitään merkitystä ole, yksi ihminen saa halutessaan kymmenen miinusta hetkessä kirjoitukselle.
        Minä aloitan kin miinustamisen itse, noin.


    • Helppo heikkejä?

      Pointti nyt on varmaan siinä jos ei kasvattaja tiedä (näitäkin heiluri heikkejä on saku piireihin eksynyt) niin aina viedä kipuileva eläin lääkäriin. Turhaa miinustaa jos ei ole tietoa kasvattajalta saatavilla tai apua. Tuli nyt tätä keskustelua seuratessa sellainen mieli kuva. Varmasti suora yhteys on aina kasvattajaan useimmilla (ainakin mulla) vaan ell on sitten seuraava.

      • 9+1

        Mikä siinä on, ettei aloittaja voi kertoa mistä ja keneltä on koiransa ostanut? Mua kyllä suuresti ihmetyttää, jos ei kasvattajalta voi kysyä neuvoja asiaan kuin asiaan vaan pitää täältä tulla niitä kyselemään? Tällaisellako salailulla edesautetaan rodunjalostusta. Jokainen osapuoli pääsisi helpommalla mikäli asioita ei salailtaisi loputtomiin. Ihme hämärähommaa joillakin koko koirankasvatus.

        "mut ois kiva tietää mikä ennenku menee ell:lle"

        Miksi ostit koiran paikasta, josta et saa minkäänlaista tukea koirasi sairastuessa? Siinä menee koko sun omaisuus kun juokset eläinlääkärissä vuodesta toiseen, sitäkö tahdoit?


    • jajajaja22

      minähän en mitään salaile... en vaan ole päässyt koneella käymään jos ei satu pyörähtämään tuommonen päässä nii voivoi.
      kasvattaja oli yksityinen ja en haluaisi huolestutaa ennenkun itsellänikään käsitystä mikä voisi olla kyseessä. mutta pitää ilmeisesti kysyä onko ollut vanhemmilla jotain samantapaista tai muulla pentueesta.
      allergioista ei ole mitään tietoa onko vai ei mutta pitää ilmeisesti ottaa selvää :)
      kipua pojalla ei vaikuta olevan, on reipas ja leikkii kun sen kanssa tekee ja todellakin syö ihan normaalisti ja juo. että noilta osin ei pitäisi olla mitään suurta kyseessä mutta eihän sitä tiedä.
      osaako joku kuitenkin kertoa että onko tuo normaalia että se pippeli on joka kerta ulkona kun se istuu?

      • hämmästyttääkummastu

        "kasvattaja on yksityinen...?????"Onko niitä yleisiä ja yksityisiä?Mitä ihmettä mahdat tarkoittaa?

        Kaikki sairaudet eivät ole perinnöllisiä.Ja miten kasvattaja voi auttaa, jos hänellä itsellään ei koirillla moisia vaivoja ole ollut?

        Ja miksi sinun pitää tietää mistä kennelistä koira on?


    • 12+2

      Onko tämä nyt jonkun pedofiilin aloitus. Laitetaanpa poliisille ilmoitusta.

    • asdfsr5

      ...

    • Good old times

      Voi niitä hyviä vanhoja aikoja... Kyllä sitä jo lapsena oppi millon eläin on eläinlääkärin tarpeessa ja milloin vain kutisee allergiasta/ärsykeestä. Mulle kasvattaja sanoi aikanaan että järjen käyttö on sallittua vaikka tukea antaakin. Jos verta alkoi koirasta vuotamaan jostain päästä niin oma järki käski ensin soittaa ell ja klinikan jälkeen infottiin kasvattajaa jonka kanssa yhdessä katsottiin asiaa eteenpäin. Jo ennen ensimmäistä pentua luin koirakirjat ja imin tietoa jotta tiesin alkuun jo miten terve pentu ''toimii'' vs. sairas. Melkeinpä joka koirakirjassa sanottiin että jos verta alkaa ilmentyä niin aina ell muuten voi kotona yrittää ruokavaliolla tai kasvattajan tuella mennä.

      En tiedä jossain sanottiin että jos koira virtsaa runsaasti tai alapää on tulipunainen niin on yleisin oire pissatulehdukselle. Virtatulehdusta voi estää karpaloilla ja pienillä määrillä valkosipulia (hyvissä barf/lihapötköissä nämä onkin jo valmiina näin btw) mutta pakastealtaalta voi toki itsekin käydä marjat ostamassa ja soseutamassa.

      Sitten tulee mieleen juuri kasvattajan vastuu ja silmä joka pitää näemmä olla entistä vakaampi kun omistaja kokelaat ei osaa aina sitä järkeä käyttää tai soittaa kasvattajalle varmentaakseen onko pentu hoidon tarpeessa vai ei ja jos ei niin miten kasvattaja menettelisi.

      Vastuuta puolin ja toisin kasvattajalta sekä omistajalta eli yhteistyötä.
      Virtsatulehduksesta lisätietoa (ell kirjoittama artikkeli): http://www.elainlaakariin.fi/koiran-virtsatietulehdus/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1555
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      987
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      829
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      815
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe