22 WMR patruunoitten valinta...

Pertu.pt

Elikkäs pitäis saada mahdollisimman hyvä patruuna (22WMR) mehtä kana linnuile.
millä kannattas ampua 100m mehtä kana lintua?

11

5969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ygeuyg

      Itselläni ei ole kokemusta .22WMR patruunasta mutta kymmenisen vuotta sitten kokeilin yhden syksyn metsästää .22 hornet patruunalla, heti seuraavana syksynä vaihdoin kaliiperia .243 win patruunaan ja nykyisin sitten .222 win.

      Tähän viispilkkuseiskaan olen tyytyväinen, aseena baikal taiga, tänä aamuna viimeksi teeri tippui latvasta ja matkaa noin 100 metriä, mukava kaliiperi ampua varsinkin tuolla baikal taigalla koska ase kohtuu painava.

      Tuosta .22 WMR patruunasta en tiedä edes mitään ballistisia tietoja, ei tuo viispilkkuseiskakaan mikään laaklentoisin patruuna ole mutta ihan ok alle 200 metrin, ehkä max jotain 150 metriä.

      Olen harkinnut uudelleen kiväärin hankkimista ja kaliiperiksi ehkä valitse hyvän yleiskaliiperin .308 tai sitten palaan entiseen tuttuun .243 win.

    • Latailija...

      Se mikä jollain hyvä patruuna ei käy toisen aseeseen. Selviää vain kokeilemalla mikä on omaasi parasta ruokaa.

      • raaka-arska1000

        Tottahan tuo, piipun pituus ja rihlaus yms vaikuttaa..edellä taas joku kakkahattutäti tai peräti kukkapaitamies käskee jättämään linnut rauhaan, lieneekö itse edes rehujen syöjä eikä käytä yhtään mitään tuotteita joissa käytetty raaka-aineita eläinkunnasta.

        Näitä kukkaishippejä riittää ja silti voivat itse syödä esim lihaa ajattelematta sitä että lihakarja tai broilerit on kasvatettu ahtaissa ja ei välttämättä eläimelle niin kovin mielyttävissä tiloissa ja joku nekin teurastaa..joten olisivat vinkumatta.


    • Erä-Unti

      Alle 70m. täysivaippaisella luodilla ja 70-125m. reikäpäisellä osavaippaluodilla. .22 WMR:ään valmistaa muistaakseni Federal jenkeissä kalkkuna (turkey-) patruunaa. Luoti on painavampi ja vahvempi. Sen lentonopeus on hitaampi, joten se vaatii harjoittelua.
      Omassa haulikkorihlassani (Baikal Sever) tarkin sataan metriin on RWS-osavaippainen reikäpää, seuraavana Wincester. RWS on kallein, mutta laadusta kannattaa tässä tapauksessa maksaa. Wincesterin ja muissakin halvemmissa osavaippaluodeissa on tuotantovaiheessa syntyneitä kolhuja, joiden aiheuttama huonompi tarkkuus näkyy sadassa metrissä. Älä ammu täysvaippaluodilla teertä, tai metsoa sataan metriin. Teho riittää teerelle n. 125 metriin saakka; ei pidemmälle- tulee vain haavakoita

    • ea<w

      Miksi ei saa ampua täysvaippaluodilla teertä tai metsoa sataan metriin??

    • Erä-Unti

      Täysvaippaluoti ei anna kunnollista iskua, vaan sujahtaa läpi kuin sukkapuikko. Teeri ja metso lentää satoja metrejä, ellei osuma ole sydän/keuhko alueella, jota kutsutaan "vitaalialueeksi". Jos siipiluu katkeaa niin voi löytyä läheltäkin, mutta haavoittunut piiloutuu kuolemaan johonkin koloon. Yli 70-80 metrin matkoille käytetettävä osavaippaista reikäpäätä (JHP=Jacketed Hollow Point)
      .22WMR on tiheästi asutulla alueella eräs parhaista kaliipereista. Tehoa reikäpäällä kanalintuihin korkeintaan 125metriin asti.

      • Erä-Unti

        Hitto, kun meinas tärkein unohtua. Pehmeäkärkinen reikäpää avautuu sienimäiseksi ja tekee suuremman haavakanavan- repimättä kuitenkaan lihaa pilalle. Luodin nopeus laskee tällä kaliiperilla, niin ettei esimerkiksi 150m:n päässä avaudu juuri ollenkaan teereen osuessaan.


    • ea<w

      OK..itse ammun aina linnut kokovaippaluodeilla, kyseessä tosin .222rem ja hieman huonohkosta laukauksesta piiloon "sukeltavat" teeret ym löytää kaksi koiraani. Koirattomalla on hieman hankalampi tilanne eli melkeinpä parempi että lintu hieman vaikkapa rikkoontuu ja kuolee välittömästi kuin se että piiloutuu pitkällekin.

    • Erä-Unti

      Jos itse vielä ampuisin lintuja .222Rem:illä, niin käyttäisin yli 180 m:n matkoilla osavaippaista luotia ja ehkä jopa reikäpääluotia. Varmuuden vuoksi. Ei se enää yli kahdensadan metrin matkoilla räjäytä lintua.
      Ajattelin vielä kokeilla oman .22 WMR:n maaliballistiikkaa muovipussiin laitetulla teeren kokoisella tiheällä vaahtomuovilla, joka on kasteltu läpimäräksi vedellä. Luulisin tuon keinon jäljittelevän teeren kudoksia. Uskon vaahtomuoviin jäävän kohtalaisen haavakanavaa jäljittelevän reiän veden ansiosta.
      Onko kukaan kokeillut tällaista keinoa... miten on toiminut täysvaipalla/reikäpäällä?

    • dfqewfqwefqwe

      Kannattaa kokeilla tarkkuus eri patruunoilla sillä itsellä oli suuri ero federalin ja wincesterin paukuilla. 100 m on kyllä maksimi matka sillä sen jälkeen laskee melko reippaasti. Tarkkoja pelejä on joten laita kunnon kiikari niin onpahan ketussa yksi paskalenkki vähemmän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe