Arka kissa

Vinkkejä kaipaisin

Otin kolmisen kuukautta sitten siskoni kaverilta kaksi leikattua samasta pentueesta olevaa kaksi vuotiasta narttukissaa kun hän ei voinut enää pitää niitä. Minulla itselläni on 8 vuotias tyttö.
Toinen kissoista pelkää lapsia, oli ensimmäiset kaksi päivää sängyn alla mutta nyt on tottunut tyttöönikin hyvin, muutenkin tulee syliin ja kehrää vieressä.
Toinen kissoista on todella arka, ei tyttöäni mutta minua kohtaan. Tyttöni saa ottaa syliin ja kissa vain kehrää mutta minua juoksee karkuun ja on kokoajan piilossa jos tyttäreni ei ole kotona. Molemmilla kissoilla on pitkä karva, kun harjaan tätä arempaa kissaa niin se möksähtää minulle kahta kauheammin, ei anna silittää jos otan syliin niin lähtee heti pois selkä kumarassa ja korvat luimussa.
Tämä rohkeampi kissa ajattaa tätä arempaa kissaa jos se tulee pois piilosta, muutaman kerran olen kuullut sähisemistäkin puolin ja toisin :( Ystäväni jolla on kokemusta kissoista sanoi että tuo rohkeampi kissa dominoi tätä arkaa kissaa...
Olen antanut tämän aran kissa olla omissa oloisaan, yrittänyt sen kanssa leikkiä iltaisin mutta miten saisin sen tottumaan myös minuun?

4

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ideoita

      Kissaa ei kannata ottaa syliin, ennen kuin se luottaa sinuun paljon enemmän. Arka kissa on kokenut kaikki syliin-ottosi hyökkäyksinä, koska teillä ei ole luottamus-sidettä välillänne. Myös ylä-kautta tulevat paijaukset se saattaa kokea hyökkäyksinä.

      Anna sen vain haistella sinua ja ole mielummin sen kanssa kommunikoidessasi lattialle istumassa. Lähestythän myös vain ala-kautta sitä, että näkee mitä teet. Kannattaa tehdä vaikka niinkin aluksi, että kissa on tytön vieressä sohvalla tai sängyssä paijaamassa sitä ja menet rauhallisesti heidän luokseen ja istahdat lattialle ja annat kissan haistella kättäsi. Jos se pysyy rauhallisena niin saattaa piankin alkaa puskemaan sormiasi ja saisit rapsuttaa sitä vähän. Tämän kaltaisia tilanteita olisi hyvä luoda usein, että se vihdoin huomaisi, että olet ystävä, etkä vihollinen. Yhteiset leikkihetkenne ovat myös plussaa, sillä nekin yhdistävät teitä.

      Ja niin, rohkeampi dominoi arempaa. :( Sitä voi jatkua ihan loppuun asti, sillä arvo-asteikot laumassa ei yleensä noissa tilanteissa muutu radikaalisti. Senkin takia olisi hyvä, että arempi tottuisi sinuunkin, että saisi enemmän huomiota perheessänne.


      Paljon tsemppiä teille! Tilanne ei ole mahdoton vaikka sille varmasti tuntunut jo monesti.

    • Et sillein

      Otat kissan syliin ja alat silittämään jos kissa raapaisee räppäät kuonolle ja heität kissan sylistä pois kissa lähtee silloin kyllä aivan omatoimisestikkin pois sylistä. Kyllä kissa sinuun tottuu kuin rapsutat ja silität sitä.

    • 10+4

      Juurikin näin, miten ensimmäinen kommentoija oli kirjoittanut.

      Kissoilla on omat arvojärjestyksensä ja niihin arvojärjestyskahinoihin ei ihmisen kannata puuttua lainkaan, vaikka voisivatkin kuulostaa kamalilta. Yleensä tilanne paranee, kun "heikompi" alistuu kunnolla.

      Kun olet kissojen kanssa tekemisissä, niin ole mielellään kissojen tasolla (esim. lattialla) kuin, että nostat kissan tasollesi (esim. syliin). Ja tee asioita niin, että kissakin näkee. Kannattaa myös kävellä hiljaa ja rauhallisesti, muuten kissa tulkitsee liikeesi aggressiiviseksi. Voi olla, että myös kokosi on kissan mielestä pelottava (esim. kun seisot).

      Meillä toinen kissoistamme on merkannut minut ns. emokseen. Touhuaa vain ja ainoastaan minun kanssani, "puhuu" vain minulle ja tervehtii vain minua. Minä minä minä :) Miestäni taas kissa pelkää ja pelästyy mieheni liikkeitä. Mies, kun on luonnollisestikin isokokoisempi ja möreämpi yksilö. Mutta silloin, kun mieheni esim. makaa sängyssä, niin kissa uskaltaa kyllä hänen lähelleen ja antaa silittää. Maatessaan ei vissiin näytä kissan silmissä isolta? En tiedä. Ja tämäkin on kissojen arvojärjestyksessä se "heikompi".

      Oletko koittanut Feliwayta? Se on aika suosittu ja itekin olen todennut sen hyväksi. Myös esimerkiksi Mustissa&Mirrissä myydään FeliFriend-nimistä suihketta, joka auttaa luomaan ihmisen ja kissan sekä kissojen välisen laumayhteyden.

      Tsemppiä! Kyllä se siitä :)

      • aloittaja3

        Tuota feliwayta en ole kokeillut mutta nyt on mennyt paremmin.
        Ajatella että yks yö tämä arka kissa jopa nukkui minun jalkopäässä niin että kehräys vain kuului! Ja vaikka sinä päivänä ampiainen pisti sitä ja minun piti pitää sylissä ja muutenkin seurailla sen vointia mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä! Kaipa tuolla leikkimisellä saa ihmeitä aikaan ;)

        Entinen omistaja oli pitänyt näitä kissoja kokoajan saunassa/vessassa, itsekin pistin ennen yöksi ne sinne kun käsysivät keskenään mutta ovat todella paljon rentoutuneet kun eivät siellä enää joudu olemaan. Aluksi yöt oli yhtä piinaa mutta äkkiä nuo oppivat että kun valot menee kiinni niin silloin ollaan hiljaa...

        Mitä tulee tuohon yhteen kommenttiin nin se ei ainakaan auta että väkisin sylissä pitää! Ja onneksi nämä molemmat kissat on niin kilttejä ettei raavi tai sähise. Toivottavasti pysyvätkin sellaisina etteivät ala vanhemmiten äksyilemään!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe