Turkin reppumatkaajat (muitakin nähneet kuin turistikohteet)

Ankara, Istanbul jne

Kertokaa mukavat ihmiset kerrankin asiallista tietoa....

Tarvitsen tietoa, että paljonko maksaa busslippu Istanbulista Ankaraan ja kauan matka kestää? Entäs Antalyasta tai Izmiristä Marmarikseen, paljon maksaa bussilippu ja kauan matka kestää about? Onko Istanbulissa ja Ankarassa halpoja motelleja/hotelleja, joista voi varata huoneen suoraan kun hotelliin saapuu? Halvimmissa huoneissa ei varmaan ole tallelokeroita? En omista luottokorttia, enkä meinaa hankkiakkaan. Kun monet hotellit netissä täytyy varata luottokortilla tai vähintään maksaa ennakkoon.

2

106

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Otobus

   Noita etappeja en ole bussilla matkustanut, mutta niiden keston saat googlettamalla esim. distance between... Hinta on ehkäpä neljännes Suomen bussimatkoista sisältäen usen juomavesi-, kahvi- ja/tai jäätelötarjoilun.

   Halvimmissa hotelleissa ei ole tallelokeroita, etkä niitä tarvitse. Aina ei ole ovessa lukkoakaan. Viimekesänä huomasin eräässä paikassa ekassa kerroksessa asuessani vasta kolmantena päivänä, että ikkuna oli lukittu ylös apposen auki. Verhot olivat olleet ikkunan edessä auringon suojana ja riittivät suojaksi muutenkin, Turkissa kun ollaan. Meni sitten loppumatkakin ikkuna auki.

   Nyt tuli jo matkakuume!

   Naispuolisena matkailijana en halua jäädä illalla pimeässä majapaikkaa etsimään. Karttaakin voi olla vaikea saada illalla. Siksi varaan aina etukäteen ja suosittelen luottokorttia. Toisaalta on myös hyviä, hienoja pikkuhotelleja, joissa luottokortti ei käy eli käteistä pitää kuitenkin olla. Huoneita saa myös suoraan tiskiltä, mutta voihan kaupungissa olla joku tapahtuma, miksi paikat onkin myyty ja sopivan hintaisen paikan löytyminen voi vaatia kävelyä paljonkin. Kaikista kaupungeista, joissa olen käynyt, löytyy edullisia hotelleja ja pansioneja, joissa palvelut ja kohtelu voi olla ihan huippuluokkaa, kunhan osaa asennoitua siihen, ettei olla Suomessa.

  • Kizilay

   Istanbulista Ankaraan kannattaa mennä junalla. Bussimatka kestää noin 6 tuntia kun taas junalla sen suhauttaa tunnissa. Tämän hetkisistä hinnoista en osaa oikein sanoa, muutama vuosi sitten liikkuivat 25-50 TLssä.

   Istanbulista löytyy monia hostelleja, joihin voi vaan marssia sisälle. Saattaa tosin mennä hetki että löytyy sellainen jossa on tilaa.
   Ankarasta taas nämä pienen budjetin majoitukset puuttuvat lähes kokonaan tai ne sijaitsevat Ulus-kaupunginosassa, jota ulkomaalaisia suositellaan välttämään. Iso osa Ankaran paikallisista myös välttää aluetta ja erityisesti illalla siellä ei kannata liikkua kävellen (ei missään nimessä yksin).

   Antalyasta Marmarikseen matka kestää bussilla 6,5 tuntia, Izmiristä 2,5 tuntia ja hinnat ovat suunnilleen 40-50 TL.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   155
   2238
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   118
   1703
  3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   94
   1580
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   97
   1483
  5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1332
  6. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   223
   1265
  7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   56
   1239
  8. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   212
   1227
  9. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   99
   1111
  10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   252
   976
  Aihe