Nightshot

Boy-83

Oisko jollain jotain ideaa, miksi on tehty nightshotti niin tarkaksi, eli miksi se lataa niin kauan sitä kuvaa, ja jos käsi tärähtää niin tulee heti epätarkka kuva? Toki jos olisi jalusta niin onnistuisi parempia kuvia, mutta käsivaralla ei kaiketi oikein saa mitenkään hyviä?

Jos jollain hyviä ideoita mitenkä pitää kameraa jotta olisi mahdollisimman tanakka niin otan vastaan =P en oo mikää ammattilainen mut kiva ois räpsiä ilman salamaaki kuvia, koska ne yleensä ovat siistimmän näköisiä..
Kiitoksia vastauksista, jos niitä tulee =)

3

639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Boy-76

      Se kamera valottaa sitä kuvaa. Mitä pidempi valotusaika, sitä paremmin kamera tietää, mikä paikka oli valotusaikana valoisa ja mikä pimeä.

      Tehdäänpä tällainen ajatusleikki:

      Jos pidetään kameran aukkoa auki vain häviävän vähän aikaa, niin erittäin valoisista (valoa heijastavista) paikoista ehtii todennäköisesti lentää korkeintaan yksi valonsäde (kvantti tai mikä lieneekään) aukon läpi oikealle paikalleen filmille vai mikä digitaalitunnistinkenno se oli. Muihinkin kohtiin voi lentää valonpätkä siinä häviävän pienessä ajassa ihan yhtä hyvin, mutta täysin pimeistä paikoista valoa ei lennä. Koska meillä on huono tuuri, niin valonpätkiä SATTUU osumaan aukon läpi sinne tänne, ja kuvasta tulee ihan sekasotkua. Ainoastaan täysin avaruudenmustat paikat näkyvät kuvassa mustana, mutta koska emme ole avaruudessa vaan maan pinnalla, niin sellaisia avaruudenmustia kohtia kuvassa ei ole. Joten kuvasta tuli täyttä satunnaista potaskaa.

      Pidetäänpä aukkoa auki vähän kauemmin. Nyt alkaa tulla jo tilastollinen todennäköisyys peliin. Todella valoisista paikoista säteilee kameramme aukkoon paljon todennäköisemmin niitä valonpätkiä sinä aikana kun pidämme aukkoa auki. Kuvasta saa jo ehkä jotain selvää.

      Mitä kauemmin pidämme aukkoa auki, sitä tarkemman tilastollisen otoksen saamme, ja sitä parempi väridynamiikka.

      Pimeässä kun ei niitä valonpätkiä niin kauheasti ilmojen halki lentele, niin jotta kuvaan saadaan edes jotain tolkkua, niin aukkoa täytyy pitää auki touuuuuudella kauan.

      Ni.

      • ylivalottumista

        eli jos pidät sitä aukkoasi auki liian kauan, niin sinne lentää niitä perskärpäsiä eiku fotoneita liikaa ja kuvasta tulee aivan valkoinen.

        Edelliseen vastatakseni toinen seikka miksi kamera tallentaa kuvaa pitkään nightshot modessa on se, että siinä on oletuksena käytössä kohinanvaimennus. Siis kamera ottaa varsinaisen kuvan lisäksi myös kuvan kennosta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta enää kuvan tärähtämiseen koska se tapahtuu suljin kiinni.


      • Tumpelo
        ylivalottumista kirjoitti:

        eli jos pidät sitä aukkoasi auki liian kauan, niin sinne lentää niitä perskärpäsiä eiku fotoneita liikaa ja kuvasta tulee aivan valkoinen.

        Edelliseen vastatakseni toinen seikka miksi kamera tallentaa kuvaa pitkään nightshot modessa on se, että siinä on oletuksena käytössä kohinanvaimennus. Siis kamera ottaa varsinaisen kuvan lisäksi myös kuvan kennosta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta enää kuvan tärähtämiseen koska se tapahtuu suljin kiinni.

        Mulla on ja 400mju- kamera, ja olen tullut siihen tulokseen, etten osaa hämärässä/pimeässä ottaa kuvaa.
        Yöasennossa se tärähtää aina ja normaaliasennossa myös salamalla ei pimeessä saa totuudenmukaisia kuvia, se voi valottaa sen etualalla olevaan kohteeseen, esim. kaiteeseen ja kuvasta ei tule toivotun näköinen.
        Sama "tärähdysvika" tulee myös normaalikuvauksessa ilman salamaa, esim. paikoissa joissa ei salaman käyttö välähdyksen/valoisuuden takia olisi tarpeellista.
        Näinköhän sitä pitäis itseään kurssittaa valokuvauksen saloihin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe