Villikissa kotona

Kissanhoitajana

Saimme hoidettavaksemme villin aikuisen kissan. Kissa ei anna lainkaan koskea itseensä, tämä oli tiedossa kun lupasimme kissan ottaa mutta nyt hieman huolestuttaa kun sain selville että kyse on tyttö kissasta jonka vatsa on jonkin verran turvoksissa. Matolääkkeet ja loishäädöt on annettu jo kaksi viikkoa sitten kun kissa saapui eli oletan ettei kissan turpoamisen syy ole madot.

Mikäli kissa odottaa pentuja mikä mahtaa olla niiden tulevaisuuden näkymä kun emo on todella stressaantunut ja peloissaan. Synnyttääkö kissa ehkä pennut kuolleina? / tappaako pennut heti niiden synnyttyä? Onko niillä mitään mahdollisuutta?
Jos pentuja syntyy niin kuinka meidän kuuluu toimia ettemme aiheuta enempää stressiä emolle.

Nyt on hyvät neuvot tarpeen!

9

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turvallisin aloitus teille kaikille on käyttää kissa eläinlääkärillä tarkastuksessa, samalla saatte oikeanlaisen ja riittävän loishäädön. Pitkään villinä ollut kissa on voinut saada sellaisen arsenaalin loisia, ettei siihen yksi käsittely auta.

      Käsikosketukseen totuttaminen kyllä jää toisijaiseksi sen jälkeen jos kissa saa pennut.

    • enmpä ihan usko

      Jos kyseessä on "villikissa",et saa sitä kyllä kiinni,ja se raapisi sinut jos yrittäisit sen johonkin ahdistaa.
      Eläinlääkäriin vienti ei varmaankaan villiltä kissalta onnistu,eikä myöskään sisäkissana pito.Joten kissa on aina sitten hädän hetkelläkin ihan yksinää,villiintynyt kissa ei yrityksistä huolimatta kesyynny,ruuan toki hakee kupista.
      Onhan joillakin arkoja kissoja,jotka eivät pidä ihmisten läheisyydestä,mutta antavat silti pakkko tilanteessa käsitellä,sellaisen hoitokin on melko haastavaa.

    • Kissanhoitajana

      Kyseessä on ikävä kyllä villikissa. Hylätystä talosta loukkuun saatu kissa joka ei ole ollut ihmisten kanssa aikaisemmin missään tekemisissä, näitä saman populaation kissoja oli sielä kymmeniä. Loukussa tuotiin meille eikä sitä kyllä käsin kiinni saa täällä sisälläkään vaan ajetaan boxiin eläinlääkäriläyntiä varten.

      Ei osaa käydä laatikolla vaan tekee tarpeensa milloin mihinkin.
      Kissa on nyt eristettynä varastohuoneessa jonne sille viedään nyt lähinnä ruoka ja siivotaan jätökset. Kissa sähisee ja murisee kun sitä yrittää lähestyä.

      Olen kuullut monen kissan kesyyntyneen ja olleen lopulta mukava sisäkissa ja aijon tämän kissan kohdalla tehdä kaikkeni jotta se saa paremman elämän!

      • kesyttelijälle

        No voithan kokeilla tuleeko siitä kesyä.Vähän kuitenkin epäilen ,että ei jos siis oikeasti ihan villi on.Sisäsiistiyskin,on jo aikuiselle...tuskin oppii.
        Itse olen eläinhoitolan henkilökunnan kanssa ollut paljon tekemisisää.Kun puhuttiin näistä villeistä kissoista kerran.
        Kertoivat siellä kokeneet hoitajat,että jos ei kahteen viikkoon kesyynny yhtään,heillä sellaiset kissat lopetetaan.
        Kissa joka on niin villi on hankala hoitaa,jos tulee lääkärikäyntiä,lääkitsemisiä tai jotain.Ja jos sellainen kissa vahingossa karkaa,sitä ei välttämättä saada enää kiinni.Ja talvet ovat suomessa kylmiä...Ja mitä tekee kissalla jota ei voi edes lähestyä..onhan niitä kesyjäkin kodittomana ympäri suomea ,vaikka kuinka paljon.Lisäksi villiintynyt kissa voi olla ihmiselle ihan vaarallinenkin,eli ei kannata sitä mihinkään pakottaa...
        Tietysti kannattaa tutkituttaa kissa,jos se on mahdollista,ettei sillä ole mitään sairauksia.Osa kissojen sairauksistahan voi tarttua myös ihmiseen.Sienitartunnat esimerkiksi
        No,toivotaan että kissa siitä kesyyntyisi.


      • Anonyymi

        Voisitko soittaa Vierashuoneen Simolle, ja kysyä ohjeita? Luettuna kuulostaa juuri siltä että hän osaisi antaa neuvoja miten totuttaa kissaa ihmisiin. Hän jos kuka on expertti löytökissajutuissa. Se kissa tarvitsee nyt aikaa- sitä aikaa, kun se voi oppia vähitellen ymmärtämään ettei ihminen tarkoita sille pahaa.
        Jos se ei ymmärrä hiekka-astiaa, siihen auttaa kun hiekan päälle ripottelee ulkoa tuotua hiekkamaata.
        Kissaa voi totuttaa ihmisen hajuun silittelemällä sitä pitkävartisella lapasvälineellä jossa on ihmisen haju. Myös muilla, esim pitkävartisilla leluilla voi kosketella.
        Kissan tulee silloinkin voida valita itse antaako se koskea itseään. Muutoin se puolustautuu ja rajusti. Kun koulutushetkiä on useampi lyhyt päivään ensin, muutaman viikon, niin siitä se vähitellen. Voi viedä vuodenkin kunnes oppii ihmisten kanssa olemaan.


    • Anonyymi

      Ihan normi elämän tapa ja ”luonto” hoitaa synnytyksen kissa eläimillä kun saa olla rauhassa

    • Anonyymi

      No meillä 2 nartuu harmaa ja melkein täys musta ku 10-12 karvaa löytynyt 2:s ikäsenä. Juu 2 sisasurusta jokka joka aamu paini ja ok lasiterassilla oleskelee kunnes joku töihin lähtee. Ps ok kissan puu mis mökki niin-10 ok pitää lasisitessalla ja meillä noi 2ok

    • Anonyymi

      Olisi ollut mielenkiintoista tietää kuinka kesytyksen kanssa kävi. Kesyyntyikö kissa? Ja tuliko pentuja?

    • Anonyymi

      Hmm…pirun moinen homma. Kloppina käsin pyysin penikkoja ja maatilla 2/3 kissaa ok oli ennen et rotat kuris! Nyt 2 narttuu leikattu/sirutus harmaa/ musta, no 20 karvaa vaaleetaa kaulas, siru/leikkaus on meillä ja ei koskaan ulkona käynyt noin hesan yksiö on terassi lasitettu ja 2 terassi kalustoo ja omat mökit/WC terassilla. Siis noi oli menos epämääräiseen ja no perkule! Surutta oon ja jokku koodit kumpaakin kisaan nyt toinen nauttii ps ei kantti tulla vahtaan rosvott et kinttu kipeenä lähdet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2814
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      188
      1530
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1335
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      54
      1231
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe