Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

koira, kani, kissa?

saalistajia ja saalis

Eli meijän naapurilta saisin pientä maksua vastaan n 3kk pennun. Mutta sitten aloin miettimään että sopiilo kissa meidän perheeseen kun meillä on jo koira, se koira on kyllä tosi hyväksyväinen ja rauhallinen eikä kiusaa meidän perheen kania... no mitäs se kisu sitte tumii siitä kanista..? Jos sen tutustutetaan siihen niin tappaako se sen? Kani on aika pieni kooltaan n. 2 kg. yksi mahdollisuus on vaan sulkea mun huoneen ovi kun lähen kouluu. :D

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmh.d

      Kun kerta naapurissa on niin kannattaisi ottaa eka kissa kylään hetkeksi ja katsoa miten se reagoi muihin eläimiisi? Pupun luulen itse olevan turvassa aiankin aluksi, sillä joskus kun meille hankittiin kissanpentu niin se pelkäsi meidän kahta pientä marsua. Vasta, kun se kasvoi isoksi, niin alkoi enemmänkin pitää niitä leikkikaluina ja jos olisi päässyt niihin käsiksi, niin olisikin tappanut ne. Kissat muuten oppivat hyvinkin usein avaamaan oven hyppäämällä kahvalle, eli kannattaa keksiä parempi suunnitelma kanin suojelemiseksi!

    • voi onnistua...

      Aina kun tilassa on saalistaja ja saalis, on syytä olla varuillaan. Kanille on suotava mahdollisuus omaan rauhaan, stressi voi sillekin laukaista sairauksia vaikkei kissa sille mitään tekisikään.

      Tiedän useita koteja joissa on jyrsijöitä ja kissoja, mutta valvontavastuu on aina omistajalla ettei mitään tapahdu. Osa kaneista on isoja ja vahvajalkaisia, että kissalla on tekemistä sen kanssa. Pienet yksilöt taas voivat helpostikin jäädä kissan ateriaksi. Ikinä ei voi jättää valvomatta eikä luottaa siihen, ettei se kissa ole ennenkään mitään tehnyt.

      Kanille oma vahva häkki sekä huoneen ovet kiinni. Kahvan voi kääntää niin päin, ettei kissa hyppäämällä sitä auki saa eli kahva alaspäin. Lisävarmistuksena voi laittaa oveen hakasen niin ylös, ettei sitä pienet lapset voi avata eikä kissa sitä mitenkään auki saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe