Onko Kenia turvallinen matkailumaa ?

Olen varannut perheelleni joulumatkan Mombasaan. Onko Kenia turvallinen matkustusmaa suomalaisille Nairobissa satuneen terroriteon ja attentaatin jälkeen ? Suomen ulkoministeriö vaikenee asiasta.
Ilmoita


9 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


Turvallinen siinäkuin norja englanti espanja hollanti venäjä intia meksiko, kun jotain ikävää sattuu niin
turvallisuus nousee heti huomattavasti.Ostoskeskuksissa on yleensä melko tarkat
turvatoimet, autot peilataan alta ja takakontit pitää avata,metallipaljastimilla ruumiintar
kastukset ennenkuin pääsee sisään jopa uudelleen kun menee sisälle kauppoihin mutta puolisotilaalliseen rynnäkköön on mahdoton varautua.Kokonaisuutena ihan
turvallinen nykyjään .Ihmiset on hyvin ystävällisiä ja huumorintajuisia ja rikollisista ei
pidetä.Menkää safareille ja liikkukaa paljon ,vettä hyvää mieltä,pikkurahaa ja konjakkia aina mukana.
Ilmoita
Jaa... Turvatarkastukset monessa paikassa ovat silmänlumetta. Terroristit voivat hyökätä milloin vaan ja missä (maassa) vaan kunhan näkevät aihetta siihen. Kenian pohjoisosassa asuu paljon somaleja, joista kenialaiset haluaisivat eroon. Tästä riidasta osittain hyökkäys. Käsittääkseni noin 90% kenialaisista ovat kristittyjä, joten siinäkin mielessä nautinnollinen kohde muslimeille. Safari on elämys mutta onko kiva pelätä jouluna, kristittyjen ja perhen juhlana?!Maailma on täynnä ihania, turvallisia ja rauhallisia paikkoja mutta toisaalta kenialaiset tarvitsisivat turisteja nyt...
2 VASTAUSTA:
Ei siellä safareilla ole todellisuudessa muuta pelättävää kuin saat luun kurkuun ruokapöydässä kun hotkit nälkäisenä pimeässä pikku konjakissa.
No todellisuudessa ne halvat metallipurkit mihin halpasafareilla eli polmannilla joutuu on liikenteessä hengen vaarallisia, kuskit on selvinpäin mutta jos vaikka sairaana niin eivät luovu ajovuorostaan kun muutamasta päivästä saa tippeineen kahdesta kolmen viikon palkan.Viime talvena tälläinen sairas kuski sattui yhdelle ryhmälle ja vaikka porukka soitti isolla rahalla f m oppaalle niin kuskia ei saatu vaihdettua kuin vasta takaisin Mombasassa , no mitään ei sattunut .
Toinen todellin vaara on saada jotain tulehduksia haavoista tai hiertymistä, varsinkin vanhemmat ihmiset ,Itsekin luulin saaneeni kerran mangomadon toukan jalkaan ja kun kävin näyttämässä lekurissa paisetta niin olikin ruusu , hiertymä tehnyt jalkaan.
Malariaa ja hiviä voi jokunen saada joka vuosi mutta niistä ei voi alsaabaa syyttää.
Maantie rosvous ja ihmisten huvikseen ampuminen on viime vuosikymmeninä melkein hävinnyt , ainakaan kansallispuistojen turisti osissa on käytnnössä turvallista.
Mombasa on nykyjään tylsä paikka , enään ei laivostovierailu sotilaat ryyppää ranta bubeissa beibien kanssa ja enkuja ei kai enään paljonkaan kouluteta Keniassa.Aikanaa enku soltut hakkas irlantilaiselta diskojukalta hampaat Florida clubilla.
Bamburin alueella on hyvä kun poliisi asemat on molemmissa päissä ja entinen pressa ryypikeli hovinsa kanssa siellä niin joutosakki pidettiin silmällä.Ranta poliiseilla on hyvät käytöstavat ja haulikko konepistooli aseistus , ei lentele liian pitkälle.Tarjosin pojille juomaa ,kiittivät ja sanoivat ottavansa vuoron loputtua ,harvinaista .Jos olette menoosa valmis matkalle niin ei sen enmpää pelättävä'ä kuin tukholmassa tosin sielläkin baltit on onnistunut räjäyttämään kolme kuppilaa samana päivänä eli osataan sitä meilläkin pahaa tehdä.
Keniassa pääkaupunki seudulla on 60% somaleita ja kenialaiset ei haluu eroon sompuista syy olisi miksi somput on hyvissä väleissä niittenkaa minä suomen somali kävin kesällä keniassa nairoobissa piha oli iso kiinni aidat joka puolel ja kirkko ja moskeija sisällä molemmat oli isoja ja ihmiset osoitti kunnioitusta toisilleen mikä on hyvä juttu!
+Lisää kommentti
Menkää huoletta Mombasaan tarjolla hyvää ruokaa ja edullista, kuuma aurinko ja ystävällisiä ihmisiä. Oma matka on myös jo varattuna, mutta ei valmismatka. Olen ollut siellä jo aiemminkin. Aurinko on tosi kuuma tuolloin, joten juokaa vettä !! Turvatarkastukset tehdään pienissäkin kauppakeskuksissa, niin autoille ja ihmisille ennenkuin pääsee sisälle. Liikkumisessa yöllä toki kannattaa käyttää tervettä maalaisjärkeä sillä pärjää :) Itse käytin myöhäisenä ajankohtana taksia, päiväsaikaan tuk tuk, moottoripyörä ja paikallinen matatu (bussi) olivat hyvä kulkuvälineitä. Ottakaa mukaan suomesta värikyniä, tutustukaa paikallisiin löydätte kyllä itse lapsia kenelle niitä haluatte antaa! Hauskaa lomaa!
Ilmoita
Itseänikin huolettaa juuri tuo sama juttu, haluaisin kovasti käydä Keniassa mutta en turvallisuuden puolesta tiedä uskallanko!!! :(
Ilmoita
Ei missään tapauksessa nyt. Olen ollut mukana Kenian työssä n. 40-vuoden ajan. myös olin maassa vuonna 2007, jolloin väkivaltaisuuksissa kuoli n. 1300 ihmistä. Nyt voi tulla vieläkin pahemmat olot.
Ilmoita
Kukaan järkevä ihminen ei mene Afrikkaan. Siellä ei ole juuri mitään kulttuuria. Aasianmaissa on kulttuuria ja historiaa, keksintöjä ja innovaatioita, filosofioita ja elämäntapaviisautta.
1 VASTAUS:
Afrikassa on upea eläimistö. Pelkästään "big five" on hyvä syy. Tavoitteena on päästä.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Onko Kenia turvallinen matkailumaa ?

Olen varannut perheelleni joulumatkan Mombasaan. Onko Kenia turvallinen matkustusmaa suomalaisille Nairobissa satuneen terroriteon ja attentaatin jälkeen ? Suomen ulkoministeriö vaikenee asiasta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta