JALKALISTAT KIVISEINÄÄN LIIMATEN,RUUVATEN VAI PIKAKIINNIKKEILLÄ

illatremontissa

Molemmilla on kannattajansa mutta kuulisin näkemyksiä, kokemuksia, vinkkejä ja vihjeitä.
Myös kommentit eri listavalmistajista ovat terveitulleita-kiitos etukäteen

16

19061

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mflrlk5

      pikakiinnikkeitä en tunne mutta liimaamaan en lähtisi. liima kuuluu amerikkalaiseen tosi-tv kulttuuriin jossa uutta tehdään miettämättä yhtään seuraavaa remonttia tai korjaustarpeita.

      osta honkkarista halpa poravasara jolla saat reiät helposti kiviseinään. lyöntiruuuvilla sitten lista kiinni. tietysti listaan pitää porata ensin reiät tavallisella poralla.

    • Waltava.fi

      Jos nyt kuitenkin liimaat, niin cascon extremefix liima on todella hyvä, sekä superfix.
      Finscolta löytyy samankaltainen asennusliima. Märkänä tarrapito 200 kg/neliö. Kuivuttuaan 5000kg/neliö. Listoitustöihin hommaa vielä listasakset, niin voit touhuta vaikka aamuyöllä remonttia eikä naapurit häiriinny.( ei meteliä ropatessa). Liimatessa on myös etunsa. Ei jää ruuvinreikiä(tai naulan) listoihin. Minun asiakkaat on arvostaneet juuri sitä seikkaa. Lopputulos on varmasti siistimpi. Mutta rakennustapoja on monia, eikä edellisen kommentti tulevista remonteista ole missääntapauksessa väärä.

    • On kokemuksia ruuvatuista. Eivät kestäneet kuin parikymmentä vuotta ja sen jälkeen hankalammista paikoista alkio jo repsottamaan (kaartuvat käytävät, yms)...

      Omassa kämpässä ei ole nyt kuin muutama kiviseinä. Pienen pähkäilyn jälkeen menin siitä missä aita on matalin, ja kun sattui muutenkin olemaan silikonituubi kädessä, niin vetäisin sillä kiinni. Hyvin on pysynyt, näyttää siistiltä (kunhan silikonin väri sattuu osumaan) ja oli hemmetin helppo asentaa vähän epätasaiseenkin seinäpintaan (esim. tiiliseinää ja antiikkilaastia).

      Tuli kokeiltua myös yhden valmistajan kiinnikkeellistä mallia. Ensimmäisen kahden tunnin äherryksen jälkeen heitin kiinnikkeet menemään ja siirryin viimeistelynaulaimeen (juu, ei ollut kiviseinää). Kun sen paremmin lattia kuin seinäkään ei ollut aivan suora, niin kiinnikkeiden paikkaa mallatessa olisi varmaan pitänyt olla meedio. Kymmenen senttiä sivuun, ja heti irvistää jostakin... Naulaimella pystyi painamaan listan paikallene ja pistämään kiinni juuri oikeasta paikasta. Saa sitten nähdä, kauanko kestää... Tuskin edes 20 vuotta.

      Mitä muutoin listoihin tulee, päädyin mdf-listoihin kosteiden tilojen ulkopuolella. Kevyempiä, helpommin muokattavissa, erittäin siistin näköisiä ja niin edullisia, että kun kolmen vuoden kuluttua päätän pistää ne uusiksi, voin sen hyvällä omallatunnolla tehdä. Kosteuttahan tuo ei kestä. Tai kolhuja kovin hyvin. Tai lemmikkejä.

    • Carpenter2

      Nämä nyt on vähän makuasioita mutta.. Perinteisin konsti taitaa olla naulatulpparoppaus kiviseinään kunhan tulpan väri on sama kuin listan niin tuskin edes huomaa kun laittaa tasajaolla. Harkkoseinään tarttuu dyckertnaula aika hyvin ja on lähes huomaamaton. Mutta jos itselle tekisin ja kiviseinät olisi suoria, niin ehdottomasti joku liimamassa väliin ja tökkää vaan paikalleen, etuna tässä se että ei kiinnitysjälkiä, nopea asentaa ja tarvittaessa saa helposti irti katkoteräveitsellä.

      • dyckerttinpilkku

        En mä kyllä lyöntitulppia käyttäisi - ovat rumat muovin jäädessä näkyviin.

        Itse kiinnitin keittiöön valkoiset jalkalistat poraten reiät listan läpi seinään. Seinä tosin oli parisenttisellä kananpaskalla (hötöä) tasoitettua tiiliseinää, joten jouduin ottamaan listan pois paikoiltaan ja poraamaan alkuporauksen kohdalta reiät syvemmiksi. Nylon-tulpat reikiin ja lista kiinni riittävän pitkillä ruuveilla (n. 7 senttiä), joiden kanta on itseuppoutuva eli kannassa pienet olakkeet, jotka tekevät kannalle sopivan upotuksen listan pinnan tasolle halkaisematta puuta. Kun listat oli kiinnitetty niin liimasin ristipään päälle tarkoitukseen tehdyt muovinapit. Ulkonäkö erittäin siisti, kiinnitys luja ja listat ovat helposti myöhemminkin irroitettavissa.

        Tummille puulistoille suosittelen käyttämään riittävän pitkiä messinkiruuveja, joiden kanta on mahdollisimman pieni. Ajan saatossa messinki tummuu ja sulautuu puun väriin.

        Toki ruuvinkannat voi myös häivyttää sopivan sävyisellä petsilakalla.


    • kari789

      Jos kiviseinät olisi suoria ja jos puulistat olisi suoria, niin siloin saattaisi liimaus onnistua. Mutta kun eivät ole. MDF-listat ovat suoria ja taipuvat helposti, joten niiden liimaus saattaa onnistua.

      Kerran kokeilin kiinnikketä. Ei toimineet, koska ne piti propata tarkalleen oikeaan korkeuteen. Se onnistuu vain puuseinään, mutta siihen ei kiinnikkeitä tarvitakaan.

      Proppaus on mielestäni ainoa varma keino betoniin, ainakin puulistoille.

      • Kaigo kuugel

        Rautakaupasta saa nykyään VOIMA-liimaa. En tarkalleen muista paljon oli alkutartunta mutta kun se kuivuu niin se kantaa 10000 kg/ m2 . Oli ihan hyvä listottaa tuolla tavaralla mut piti olla tarkkana ettei laita liikaa kun on meinaan sellaista jakinpaskaa että jää irti seinästä jos sitä on liikaa.


    • Dkdkdkdkdki

      Kiviseiniä on monenlaisia. Betonielementti, kevytsoraharkko ja kevytbetoni ovat kaikki aika erilaisia. Omassa talossa sisäseinät on muurattu kevytbetoniharkosta ja listat oli helpoin kiinnittää viimeistelynaulaimella. Ampuu joka toisen naulan vähän eri suuntaan vinoon niin pysyy paremmin. Ja laitoinhan mä sinne myls suikaleen rakennusliimaa väliin varmuuden vuoksi (sellaisen höyhenen kevyen katkoviivan joka lähtee tarvittaessa repäisemällä irti.

      Ulkoseinissä käytettiin pieniä naulatulppia

      • KKivelä

        http://www.cezar.eu/index.php?str=4&kat=LISTWY&n=6

        Puu- ja mdflistat alkavat olla muinaisjäänteitä, ei niitä käytetä enää kuin takapajuloissa, kuten suomessa.

        Esim. ylläolevalta valmistajalta saa listat sadassa värisävyssä ja valmistajia on euroopassa lukuisia.

        Muovilista on halvempi kuin puu- tai mdflista ja huomattavasti siistimpi lopputulos
        joustavien, seinää myötäilevien reunojen ansiosta.

        Varmaankin joskus tulevaisuudessa sitä alkaa saada suomestakin, edistys leviää tännekin.

        Sitä odotellessa tuonkin materiaalin joutuu hakemaan venäjältä, virosta tai ruotsista.


      • Karre

        60-luvulla oli muovilistoja Suomessa tehty ja käytetty , myös alumiinilistoja kokeiltiin. KK elää
        omassa umpiossaan ja levittää väärää mielikuvaa.


    • fucktaa

      Puulista on tietenkin ainoa oikea lista. Mdf:ää voi keskivertoJoe käyttää kämpässä jolta ei vaadita suurta esteettisyyttä. Muovilistaan on pakko tyytyä jossain VVO:n tai Espoon kruunun läävässä.

    • listoitottaja

      Jostain kumman syystä korkealaatuisimpiin ja kalleimpiin asuntoihin ei useinkaan laiteta enää puu tai mdf listaa. Johtuu varmaan siitä, että pvc:sta tehty tammilista on paremman näköinen kuin puinen tammilista. tehdastekoiset kulmat ja jatkokset ovat muös paremman näköisiä kuin harittavat sahaukset. Eikä jää hirveitä naulan tai ruuvinkantoja näkyviin. Lisäksi muovilistan asennus on n. 3 kertaa nopeampaa kuin puulistan asennus ja lopputulos on virheetön aloittelijankin tekemänä.

      • pvc:stä tehty koivuklapi

        "pvc:sta tehty tammilista"

        Tossa kiteytyy juuri kolmeen sanaan juuri se syy minkä johdosta halusin omaan talooni ihan *puusta tehdyt puulistat*.


      • pvc:stä tehty koivuklapi

        Tarkennetaan vielä, että en väitä että puinen olisi välttämättä millään atribuutilla mitattuna muovista parempi. Mutta silti haluan puiset.

        Se on henkimaailman hommia. Vähän kuin ensimmäiset japanilaisten tekemät harley davidsson kopiot. Japanilainen insinööri pisti parastaan ja onnistui tekemään moottoripyörän jossa oli hyvin toteutettu tärinänvaimennus, tehokas äänenvaimennus ja pieni polttoaineen kulutus verrattuna alkuperäiseen jenkkihogiin. Pyöristä puuttui alkuperäisen tärinä, haju ja maku. Lopputulos oli kliininen ja epäaito eikä käynyt kaupaksi.


      • sittaalas
        pvc:stä tehty koivuklapi kirjoitti:

        "pvc:sta tehty tammilista"

        Tossa kiteytyy juuri kolmeen sanaan juuri se syy minkä johdosta halusin omaan talooni ihan *puusta tehdyt puulistat*.

        Tätähän monet remppa-reiskat eivät jummarra eli aito tavara on aina muoviin käärittyä paperimassaa parempi vaihtoehto.

        Mutta selitäpä tämä näille idiooteille, että MDF ei pärjää kokopuulle koskaan - ei vaan uppoa ja aina kuulee niitä samaa saatanan ehdotuksia keinomateriaalien käyttöön.

        Itse kunnioitan vanhaa ja pyrin käyttämään sitä mahdollisuuksien mukaan kunnostaen järjellisesti mahdollisimman paljon, mutta valitettavasti välillä joutuu nöyrtymään ja on pakko käyttää moterneja materiaaleja varsinkin sisustuksessa.

        Näkisittepä miten hyvän näköiset kunnostamani pinnatuolit ovat - istuinosat maalattu valkoiseksi ja pinnat/jalat puhdistettu maaleista/lakoista puukolla rapsuttaen ja hioen puhtaaksi jättäen ne käsittelemättä millään - ihan vain koivu-puuksi puhtaaksi ilman mitään käsittelyä ja todella hyvältä näyttävät 50-luvun tuolit.

        Noin muutenkin suomalaiset pinna-tuolit vankeinhoitolaitoksessa koottuina ovat yksi suomalaisen suunnittelun helmiä - kauniit, keveät, kestävät ja aina muokattavissa tarpeen mukaan ja mikä tärkeintä hyviä istua.


    • jalkalistojen_asennus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6346
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2150
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe