Isojen puolelle??

Uskallatteko te pienten koirien omistajat mennä koirapuistoissa isojen koirien puolelle? Ajattelin kun koirani on ollut yhessä samalla puolella jos puisto tyhjä, mutta sitten on pienempi ollut pienten ja iso isojen koirien puolella jos muitakin puistossa.
Jotenkin en uskalla viedä tuota pienempää isojen puolelle, ku se on aika energinen ja höseltäjä niin se voi hermostuttaa isompia koiria vilkkaudellaan, vaikkei kyllä pahaa tarkoita.. olisi vaan niin mukava ku koirani sais olla yhessä puistossa. Vai otanko vaan riskin ja katson mitä isommat koirat tykkää??

Tuo pienempi kyllä yleensä vaan juoksentelee ja hilluu yksinään puistossa mutta innostuu myös toisista koirista. Kun olisi haaveissa mennä oikeen isoon puistoon tässä joku päivä ja siellä ei ole erikseen isojen ja pienten puolta. Onko nää mun pelot ihan turhia ja lapsellisia, tuskin ketään mitään "tappaja-koiraa" puistoon tuo? :)

31

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sepe2305

      eihän siinä muu auta kun katsoa mitä tapahtuu :) kannattaa kuitenkin katsoa että siellä muut omistajat katsovat myös omien koiriensa perään. tutkaile minkälaista porukkaa siellä on ennen kuin astut puistoon ja jos vähänkin epäilyttää niin kokeile myöhemmin uudestaan :)

    • fgfhfgfghgfg

      "Onko nää mun pelot ihan turhia ja lapsellisia, tuskin ketään mitään "tappaja-koiraa" puistoon tuo? :) "

      Ei ole turhia pelkoja..kaikki ei hallitse koiriaan ..

      Aina parempi viedä pienten puolelle jos sellainen on.

      Jos on yhteispuisto niin on tärkeää tuntea hyvin koirien eleet oman ja muiden..jos koirasi on tasapainoinen se menee minkä kokoisten koirien kanssa mikäli myös ne on tasapainoisia ja eivät pompi päälle. ja aina pitää ohjata koiraansa tilanteen mukaan eli jos koirasi häslää liikaa ja ylittää toisten koirien soveliaat rajat -komenna sitä. Koiraa ei vain päästetä riehumaan miten sattuu..ja sellainen "hyväntahtoinenkin" voi olla epätasapainoinen olemalla epäkunnioittava.

      Eli sääntö koiran ei saa antaa provosoida eikä vastata provosaatioon. Eri asia normaali komennus jos tulee liian iholle ja sanoo siis mene kauemmaksi. Mutta tuolloinkin omistaja voisi itse komentaa koiraansa myös.

      • en mene

        Montakin ns. tappakoiraa on puistoissa ollut. Täällä käy sellaisia koiria puistossa, joista toinen on käynyt ainakin neljän koiran kimppuun ja yhden toimittanut päivystykseen, käy edelleen puistossa vaikkei koira suvaitse toisia uroksia ei minkään kokoisia. Toinen koira on sellainen, iso tietenkin, joka käy suoraan pienten urosten kimppuun ja isompia ärsyttää tappeleen, siis niin kauan näykkii ja murisee, että toiselta palaa pinna. Joten vastaustani ei ole vaikea arvata, en mene isojen puolelle kuin harvoin, ja tuohon lähipuistoon en koskaan (sekapuisto), jossa käy nämä kaksi esimerkkiä. Mutta on taas puistoja joihin olen mennyt isojen puolelle, seuraan tilannetta ensin pienten puolella, jos siellä ei jännitteitä ole koirien välillä, voin mennä jos ei pienten puolella ole oikeanlaista seuraa.

        ps. ensin mainittu on presa canarian, toinen on joku sekarotuinen.


    • 1+18

      Ei helvetti, älä sinäki tee sitä virhettä! Mikään ei oo raivostuttavampaa kun se että joku tuo pikku puudelinsa isojen puolelle -_- varsinkin kun porteissa aivan selvällä suomen kielellä lukee, mitkä koirat kuuluvat millekkin puolelle. Sitten kun iso koira leikkiikin rajusti ja sattuu vaikka tönäsemään pienemmän kumoon, niin sieltä tulee pikkupuudelin mamma kiljumaan kuinka paha tappajakoira mulla on. **ttuako tuo sen rottansa isojen puolelle. Se on täysin omalla vastuulla sillon sielä, enkä minä komenna omaa koiraani jos leikkii rajusti. Sen mamman vika se on jos jotain sattuu.

    • big and beautiful

      Isot koirat leikkii rajusti ja nekin on tuotu sinne leikkimään. Eikä varomaan ettei lelukoirilta kuraannu turkki. Mitäs se semmoinen leikkiminen on että koko ajan saa olla kieltämässä omaansa kun leikkikaveri ei kestä mitään.
      Ja kyllä ne on ihan tasapainoisia keskenään, eikä mitään häiriköitä. Mutta mammoilla on ihan naurettavia käsityksiä koirien käyttäytymisestä, että ne leikkis sievästi kuin ihmiset...

      Siis mulla on isoja koiria, jotka pyörittää kyllä pienempänsä kurassa, mutta vertaistensa kanssa vauhtia ja riemua riittää. Ei ole turvallista pikkukoirille se meno. Toivoisin että pysyisivät omalla puolellaan.

      • hgghjhgjhkhkhkj

        Siis viet big and.. koirasi vain sellaisiin puistoihin joissa on rajatut alueet?

        Yhteispuistoissa kun koirien pitää tulla toimeen kaikenkokoisten koirien kanssa.

        Aina jos on rajatut alueet niin sen mukaan mennään pienet pienten puolelle ja isot isojen.

        Yhteispuistot onkin sitten jo oikeasti koiransa hallitseville ja siellä isokaan ei saa pomppia pienten koirien päälle!!!


      • big and beautiful
        hgghjhgjhkhkhkj kirjoitti:

        Siis viet big and.. koirasi vain sellaisiin puistoihin joissa on rajatut alueet?

        Yhteispuistoissa kun koirien pitää tulla toimeen kaikenkokoisten koirien kanssa.

        Aina jos on rajatut alueet niin sen mukaan mennään pienet pienten puolelle ja isot isojen.

        Yhteispuistot onkin sitten jo oikeasti koiransa hallitseville ja siellä isokaan ei saa pomppia pienten koirien päälle!!!

        Kyllä, käymme vain puistoissa, joissa pienille ja isoille on eri alueet. Eivätkä koirani hypi toisten päälle, eivätkä alista vaan supervauhdikkaana rotuna juoksevat toisia kumoon. Ne leikkivät keskenään juuri niin, rodunomaisesti, mutta pienet koirat jäävät pahasti jalkoihin. Pienten koirien joukkoon emme todellakaan mene.

        Koirani tottelevat kyllä jos niitä kieltää, mutta kuten jo kirjoitin, mitäs leikkiä se niille on jos vaan kielletään. Isot koirat ilmoittavat rohkeasti itse, mihin leikkiin suostuvat ja mihin eivät.

        Kaikkia rotuja on turha tunkea samaan muottiin koska erilaisia ovat.
        Eikös tämä aloitus ollutkin juuri siitä tilanteesta, että eri kokoisille koirille on omat puolet?


    • Käytiin eilen isojen koirien puolella kummankin koiran kanssa. Siellä oli koiria perhoskoirista sakemanneihin, hienosti meni. Enkä minä pelkää sitä että koirani jää toisten koirien alle tai sen turkki pilaantuu :D vaan sitä että se häseltämällä saa jonkun koiran raivon partaille. Meidän puistossa on jaoteltu isojen puoli: yli 15 kiloset ja peinten puoli alle 15 kiloset, eli eipä tuohon jää ku 4 kiloa väliin ni oltais "isoja" ja mielestäni en omista puudelia, puudelit käyttäytyy hieman erilailla räksyttää alati ja tulee mamman syliin ku pelottaa, minun koirani selviää yksin, se ei ole mikään käsilaukku koira :) samanlailla sitä kohtelen ja samanlaiset rajat sillä on ku isommalla koirallani. Eriasia olisi jos omistasin vaikka chihun tai jonkun pikku pinserin sit en veisi isojen puolelle.
      Tuttuja ISOJA koiria meillä on paljon ja niiden kanssa koirani leikkii mainiosti, mutta kun vieraista koirista ei ikinä tiedä. Viikonloppuna mennään yhteispuistoon missä ei puolia ole. Ja tuo häsellys loppuu koirallani ku pentu ikä ohitettu ja saa massaa :) Myös sekin pitää tajuta että kaikki koirat ei pidä pennuista. Joitakin koiria pelkkä pentujen haju jo ärsyttää..Mutta minä jatkan puistoilua niin että koirani on samalla puolella ja jos jotain käy pienemmälle kloiralle tai vaikka isommalle niin turha valittaa , tiedän, puistoon mennään omalla vastuulla :) Ite minä sen riskin otan. Mutta tasapainoiset koirat tulee kyllä toimeen keskenään on se kokoero sit vaikka 70 kiloa. Naapuri kadulla asuu 2 pomerania ja iso landseer. Rauhallisia kaikki. Ehkä tämä postaukseni innostaa muitakin joilla "pienikeskikoinen" koira.

    • jotain tolkkua

      Niin kuin aloittaja näet nimimerkkien 1 18 ja big and beutifulien kirjoituksista, kyllä kannattaa tarkkaan katsoa meneekö pienen kanssa isojen puolelle. Siellä on epäsosiaalisia koiria sekä heidän omistajiaan, sosiaaliset koirat osaavat leikkiä yleensä pientenkin kanssa, omanikin on leikkinyt isojen kanssa vaikka pieni onkin. Mutta sitten on noita, joiden koira saa terrorisoida puistoa, isommissakin koirissa on koiria jotka eivät pidä rajuista leikeistä.

      • 1+18

        Onko mukavaa väännellä toisten sanomisia :)

        Oma koirani on iso, mutta ei ole epäsosiaalinen, en myöskään minä. Omani ei terrorisoi puistoa, eikä muutenkaan käyttäydy sopimattomasti. Monen puudelimamman mielestä jo painiminen on tappamista. Tämän takia en vain jaksa että pienet tulevat sinne isolle puolelle. Monesti ollut joku yli dramaattinen puudeli, oma koira juossut kohti, ja puudeli kaatunut ITSE maahan ja ruvennut rääkymään kuin syötävä. Oma koira ei ole hipaissutkaan sitä. Voit vaan kuvitella mitkä on seuraukset, kun oma koirani on iso saksanpaimenkoira, ja puudelin omistaja ei ole nähnyt kunnolla tilannetta että oma koirani ei hipassutkaan toiseen koiraan.

        Enkä nyt koita ylistää koiraani, että maailman ihanin ja kiltein ja blaablaa tuituitui. Yhden ainoan kerran pentuna on aloittanut tappelemisen, mutta siihen se jäi. Tappelee kyllä vastaan jos joku käy kiinni, mutta senkin pyrin mahdollisimman nopeasti lopettamaan, koska koirapuisto ei ole tappeluita varten, eikä oma koirani ole mikään tappelukoira, enkä varsinkaan halua, että ulkopuoliset sivusta katsojat, joilla ei ole harmainta aavistustakaan tilanteesta, rupeaa levittämään huhua kuinka taas joku hullu saksanpaimenkoira tappo jonkun toisen koiran..

        Kirjoitin ehkä vähän liian ärhäkästi ekan viestini, mutta joo, jos pienempi pystyy/osaa leikkiä isojen kanssa, ja omistaja ei ole hermoheikko, niin mikäs siinä. Sekaan vaan! :)

        p.s. ja täälläpäin sekapuistot ovat ensisijaisesti tarkoitettu isoja koiria varten.. en tiedä miten sitten muualla..


      • fghjgjgjjgg
        1+18 kirjoitti:

        Onko mukavaa väännellä toisten sanomisia :)

        Oma koirani on iso, mutta ei ole epäsosiaalinen, en myöskään minä. Omani ei terrorisoi puistoa, eikä muutenkaan käyttäydy sopimattomasti. Monen puudelimamman mielestä jo painiminen on tappamista. Tämän takia en vain jaksa että pienet tulevat sinne isolle puolelle. Monesti ollut joku yli dramaattinen puudeli, oma koira juossut kohti, ja puudeli kaatunut ITSE maahan ja ruvennut rääkymään kuin syötävä. Oma koira ei ole hipaissutkaan sitä. Voit vaan kuvitella mitkä on seuraukset, kun oma koirani on iso saksanpaimenkoira, ja puudelin omistaja ei ole nähnyt kunnolla tilannetta että oma koirani ei hipassutkaan toiseen koiraan.

        Enkä nyt koita ylistää koiraani, että maailman ihanin ja kiltein ja blaablaa tuituitui. Yhden ainoan kerran pentuna on aloittanut tappelemisen, mutta siihen se jäi. Tappelee kyllä vastaan jos joku käy kiinni, mutta senkin pyrin mahdollisimman nopeasti lopettamaan, koska koirapuisto ei ole tappeluita varten, eikä oma koirani ole mikään tappelukoira, enkä varsinkaan halua, että ulkopuoliset sivusta katsojat, joilla ei ole harmainta aavistustakaan tilanteesta, rupeaa levittämään huhua kuinka taas joku hullu saksanpaimenkoira tappo jonkun toisen koiran..

        Kirjoitin ehkä vähän liian ärhäkästi ekan viestini, mutta joo, jos pienempi pystyy/osaa leikkiä isojen kanssa, ja omistaja ei ole hermoheikko, niin mikäs siinä. Sekaan vaan! :)

        p.s. ja täälläpäin sekapuistot ovat ensisijaisesti tarkoitettu isoja koiria varten.. en tiedä miten sitten muualla..

        "Omani ei terrorisoi puistoa, eikä muutenkaan käyttäydy sopimattomasti. Monen puudelimamman mielestä jo painiminen on tappamista"

        Hiukan kalskahtaa pahalta korvissa..omat koirani (terrieri ja dobberi)
        olen katsonut aina oikeille puolille puistoa jos rajattu. mutta jos yhteispuisto niin molemmat on samalla puolella.

        Kerran eräs rotikan omistajan mielestä hänen koiransa leikki nätisti vaikka oma koirani siis runttautui sen massan alle ja se ryntäsi täpöllä koiraani päin. Hermostuin toki asiasta(koirani oli lelun asemassa ja vaarana loukata pahasti selkänsä) ja sanoin että komenna nyt sitä koiraasi..niin hänen mukaan terrierit kestää. Lähdin sitten koirineni pois ja kun pyysi meitä uudestaan sanoin että koirani arastaa jo selkää että emme tule. Tosiasiassa ei vielä mutta koirani näki jo painajaisia edellisyönä (jännä juttu) ja alkoi varautumaan isoihin koiriin paitsi omaani tietenkään ja vaarana oli pahasti loukkaantuminen ja kalliit eläinlääkärimaksutkin.. kummallista kun omistajat ei näe myös pienemmän koiran vinkkelistä asiaa. :(

        Yhteispuistossa koirat ei saa pomppia toisten päälle ja pitää olla oikeasti tasapainoisia ja hyvin sosiaalistettuja..ja ne ei hypi koskaan päälle vaan leikkikin on tasapainoista toista huomioivaa.


      • teepothead
        fghjgjgjjgg kirjoitti:

        "Omani ei terrorisoi puistoa, eikä muutenkaan käyttäydy sopimattomasti. Monen puudelimamman mielestä jo painiminen on tappamista"

        Hiukan kalskahtaa pahalta korvissa..omat koirani (terrieri ja dobberi)
        olen katsonut aina oikeille puolille puistoa jos rajattu. mutta jos yhteispuisto niin molemmat on samalla puolella.

        Kerran eräs rotikan omistajan mielestä hänen koiransa leikki nätisti vaikka oma koirani siis runttautui sen massan alle ja se ryntäsi täpöllä koiraani päin. Hermostuin toki asiasta(koirani oli lelun asemassa ja vaarana loukata pahasti selkänsä) ja sanoin että komenna nyt sitä koiraasi..niin hänen mukaan terrierit kestää. Lähdin sitten koirineni pois ja kun pyysi meitä uudestaan sanoin että koirani arastaa jo selkää että emme tule. Tosiasiassa ei vielä mutta koirani näki jo painajaisia edellisyönä (jännä juttu) ja alkoi varautumaan isoihin koiriin paitsi omaani tietenkään ja vaarana oli pahasti loukkaantuminen ja kalliit eläinlääkärimaksutkin.. kummallista kun omistajat ei näe myös pienemmän koiran vinkkelistä asiaa. :(

        Yhteispuistossa koirat ei saa pomppia toisten päälle ja pitää olla oikeasti tasapainoisia ja hyvin sosiaalistettuja..ja ne ei hypi koskaan päälle vaan leikkikin on tasapainoista toista huomioivaa.

        olen nyt omakohtaisesti seurannut näitä "koirapuistosääntöjä." Sen ymmärrän, ettei koira saa olla aggressiivinen. Mutta että hyppiminen, näykkiminen leikilläänkin, pomppinen toisiaan vasten, - kaikki on joidenkin mielestä kiellettyä. Mitä peijakkaan järkeä sinne on koiriaan seisomaan viedä? Voihan se isäntä seistä koiran vieressä kotipihallaankin.
        Totta puhui se, joka snoi, ettei koirapuistoon kannata koiraansa viedä enää 10 kk ikäisestä lähtien. Silloin on sosiaalistuminen jo tapahtunut ja murrosikä alkaa. Aina tulee kähinöitä. Omistajat seisoo rinki peffassa peläten että tappaako oma koira toisen tai, pienen koiran omistaja, tappaako joku hänen koiransa. Sen sijaan raikas hölkkälenkki syksyisessä metsässä on rentouttavaa molemmille.


      • fghjgjgjjgg
        teepothead kirjoitti:

        olen nyt omakohtaisesti seurannut näitä "koirapuistosääntöjä." Sen ymmärrän, ettei koira saa olla aggressiivinen. Mutta että hyppiminen, näykkiminen leikilläänkin, pomppinen toisiaan vasten, - kaikki on joidenkin mielestä kiellettyä. Mitä peijakkaan järkeä sinne on koiriaan seisomaan viedä? Voihan se isäntä seistä koiran vieressä kotipihallaankin.
        Totta puhui se, joka snoi, ettei koirapuistoon kannata koiraansa viedä enää 10 kk ikäisestä lähtien. Silloin on sosiaalistuminen jo tapahtunut ja murrosikä alkaa. Aina tulee kähinöitä. Omistajat seisoo rinki peffassa peläten että tappaako oma koira toisen tai, pienen koiran omistaja, tappaako joku hänen koiransa. Sen sijaan raikas hölkkälenkki syksyisessä metsässä on rentouttavaa molemmille.

        Ei aikuinen koira pompi toisen päälle vaan kunnioittaa toista..ja ei se silti tarkoita että seisovat vaan vaan yleensä juoksee kilpaa ja kisailee ja jos painivat niin tasapainoinen vastaa toisen leikkiin vahingoittamatta toistaan eli usein iso koira menee maate ja antaa pienemmän riehua päällä eikä toisinpäin. _koirilla on tilannetajua.

        Sumeilematon riehuminen ja toisten koirien päälle pomppiminen kertoo epätasapainoisuudesta.

        Oma isoni ei pompi kenenkään päälle. eikä pienikään. Ja en ihmettele ettet vie enään teinikoiraa koska et ole opettanut sille miten käyttäydytään pentuna sitä ei vanhemmat koirat ole vielä kovin komentanut mutta teinikoiran huonoa käytöstä ei aikuiset enään siedäkään ja vaatii hyvää käytöstä. Kannattaisi miettiä omaa osuuttaan miten on ohjannut oiraansa vai onko vain seissyt ja antanut koiran riehua miten sattuu.

        ..omani menee ihan minkä ikäisenä vaan ilman rähinää.


      • teepothead
        fghjgjgjjgg kirjoitti:

        Ei aikuinen koira pompi toisen päälle vaan kunnioittaa toista..ja ei se silti tarkoita että seisovat vaan vaan yleensä juoksee kilpaa ja kisailee ja jos painivat niin tasapainoinen vastaa toisen leikkiin vahingoittamatta toistaan eli usein iso koira menee maate ja antaa pienemmän riehua päällä eikä toisinpäin. _koirilla on tilannetajua.

        Sumeilematon riehuminen ja toisten koirien päälle pomppiminen kertoo epätasapainoisuudesta.

        Oma isoni ei pompi kenenkään päälle. eikä pienikään. Ja en ihmettele ettet vie enään teinikoiraa koska et ole opettanut sille miten käyttäydytään pentuna sitä ei vanhemmat koirat ole vielä kovin komentanut mutta teinikoiran huonoa käytöstä ei aikuiset enään siedäkään ja vaatii hyvää käytöstä. Kannattaisi miettiä omaa osuuttaan miten on ohjannut oiraansa vai onko vain seissyt ja antanut koiran riehua miten sattuu.

        ..omani menee ihan minkä ikäisenä vaan ilman rähinää.

        Höpönlöpön. Mistä epätasapainoisuudesta kertoo sinulle 5-vuotiaiden pikkulasten juokseminen ja kirkuminen? Pentukoira on kuin pieni lapsi. Painiminen (jonka näemmä sallit) on usein samaa kuin päälle pomppiminen sillä kreikkalais-roomalaisen painin sääntökirjaa pennuilla ei ole.
        Koirien käytökseen niuhosti suhtautuvat tekevät niin myös omille lapsilleen. Jäykkäniskaisia intolerantteja, estyneitä vanhempia. "Vaadi pennulta hyvää käytöstä",,,for Gods sakes nämä on eläimiä!


      • fghjgjgjjgg
        teepothead kirjoitti:

        Höpönlöpön. Mistä epätasapainoisuudesta kertoo sinulle 5-vuotiaiden pikkulasten juokseminen ja kirkuminen? Pentukoira on kuin pieni lapsi. Painiminen (jonka näemmä sallit) on usein samaa kuin päälle pomppiminen sillä kreikkalais-roomalaisen painin sääntökirjaa pennuilla ei ole.
        Koirien käytökseen niuhosti suhtautuvat tekevät niin myös omille lapsilleen. Jäykkäniskaisia intolerantteja, estyneitä vanhempia. "Vaadi pennulta hyvää käytöstä",,,for Gods sakes nämä on eläimiä!

        Niin etkö opeta siis pikkulapsiakaan käytöksen alkeisiin..olen tavannut pikkutytön joka puri toista vaikka oli jo kahdeksanja löi toista sumeilematta ..hmm

        Yleensä pentukoiralla on vanhempia koiria jotka ohjaa koiraa käyttäytymään ja jos otat pennun jää sen käytöksen ohjaus sinulle ja se aloitetaan heti kun tulee pentu kotiin.

        Siksi monen koira on ihan hakuteillä kun tulee teiniksi kun pitäisi sormia napsauttamalla mennäkin oikein ja kun ei ole ikinä mitään ohjattu ja opastettu niin rähinäähän siitä tulee..

        Omaan rodun jonka kasvattaja sanoi ettei ole koirapuistorotu ja nyt minulla on jo kolme samaa rotua ja kaikki hyvinkäyttäytyviä ja tasapainoisia koska olen pienestä jo ohjannut hyvään tasapainoiseen leikkiin ja säännöstöön miten ollaan laumassa jne..

        Sellainen koira kuin omistaja sallii.


      • Teepothead
        fghjgjgjjgg kirjoitti:

        Niin etkö opeta siis pikkulapsiakaan käytöksen alkeisiin..olen tavannut pikkutytön joka puri toista vaikka oli jo kahdeksanja löi toista sumeilematta ..hmm

        Yleensä pentukoiralla on vanhempia koiria jotka ohjaa koiraa käyttäytymään ja jos otat pennun jää sen käytöksen ohjaus sinulle ja se aloitetaan heti kun tulee pentu kotiin.

        Siksi monen koira on ihan hakuteillä kun tulee teiniksi kun pitäisi sormia napsauttamalla mennäkin oikein ja kun ei ole ikinä mitään ohjattu ja opastettu niin rähinäähän siitä tulee..

        Omaan rodun jonka kasvattaja sanoi ettei ole koirapuistorotu ja nyt minulla on jo kolme samaa rotua ja kaikki hyvinkäyttäytyviä ja tasapainoisia koska olen pienestä jo ohjannut hyvään tasapainoiseen leikkiin ja säännöstöön miten ollaan laumassa jne..

        Sellainen koira kuin omistaja sallii.

        Ekasta kappaleestasi käy edelleen ilmi, että oletat eläinten käyttäytyvän kuin pienten lasten ja että niitä pitää kasvattaa samoin. Ja että käyttäytymisodotukset ovat yhtälaiset.
        Koirat juoksevat, hyppivät toisiaan vasten, näykkäävät kaveria korvasta, alkavat panna nylkyttää alistaakseen vierasta koiraa, kusevat nostamalla jalkaa yms. mitä useimmat lapset eivät tee. Koira on eläin. Koirapuisto on paikka, jossa toimitaan koirien tavalla. Jos joku sinne hyvin pestyn, rusettipantaisen Nöffen vie, jonka paikka on aina emännän sylissä niin voipi olla väärässä paikassa.
        Koiralle heitetään verinen naudanpotka eteen ja sitä ne kilvan repivät, välillä hampaat irvessä ajetaan liian lähelle tullut lajikumppani kauemmaksi.
        Hommatkaa lapsia älkää tehkö koirasta lasta. Lapsien tekeminen on sitäpaitsi kivaa.


      • cdsfsfdffd
        Teepothead kirjoitti:

        Ekasta kappaleestasi käy edelleen ilmi, että oletat eläinten käyttäytyvän kuin pienten lasten ja että niitä pitää kasvattaa samoin. Ja että käyttäytymisodotukset ovat yhtälaiset.
        Koirat juoksevat, hyppivät toisiaan vasten, näykkäävät kaveria korvasta, alkavat panna nylkyttää alistaakseen vierasta koiraa, kusevat nostamalla jalkaa yms. mitä useimmat lapset eivät tee. Koira on eläin. Koirapuisto on paikka, jossa toimitaan koirien tavalla. Jos joku sinne hyvin pestyn, rusettipantaisen Nöffen vie, jonka paikka on aina emännän sylissä niin voipi olla väärässä paikassa.
        Koiralle heitetään verinen naudanpotka eteen ja sitä ne kilvan repivät, välillä hampaat irvessä ajetaan liian lähelle tullut lajikumppani kauemmaksi.
        Hommatkaa lapsia älkää tehkö koirasta lasta. Lapsien tekeminen on sitäpaitsi kivaa.

        Älä tee lapsia jos se on kivaa tee lapsia jos olet vastuullinen ja kykenevä kasvattamaan ne!!!!

        Niin koiria kuin lapsia kuuluu kasvattaa ja ohjata hyvään vaikka ovat eri eläinlajeja..niin eläin se on ihminenkin ja vanhemmat on sitä varten että ohjaa lastansa hyvään elämään.

        Huomaa että olet lapsi vielä itsekin. teepottapää..miten kuvaava nimimerkkikin :)


    • ljgfc

      mun mielestä ihan hyvin voi tupda pienempiä isojen puolelle:) meidän 30kg dogi ainakin luonnostaan osaa varoa leikkivänsä liian rajusti jos pienempiä on paikalla:) jos pieni koira itse tulee toimeen isompien kanssa voi ihan hyvin tuoda! kokeile edes ;):)

    • 13kkpoika

      Ai teinejä ei voi viedä puistoon??? mä käyn ainaki 13kk ikäisen koirani kanssa PÄIVITTÄIN puistossa. enhän saisi ikinä sosiaalista koiraa jos en sitä veis puistoon, entäs sit teiniyden jälkeen, tulee aikuisuus voiko silloin viedä? entäpä varhaisvanhuus? he camoon! koira vaan puistoon, onse minkä tahansa ikäinen! kyllä aikusemmat koirat pistää nuoret häslärit ruotuun. minä ainaki olen tyytyväinen että vanhemmat koirat on ollut tiukkina mun teini häseltäjälle. oppiipahan poika!

      • fghjgjgjjgg

        Ei kai kukaan ole sanonut ettei teinikoiria puistoon vaan että silloin ekat ongelmat alkaa ilmentyä jos sosiaalistaminen ollut huonoa.. tumput suorana ei kannata olla vaan seurata koiria ja ohjata tarpeen tullen niitä. Toki vanhemmat koirat laittaa ruotuunkin mutta omistajakin voi komentaa omaansa kaikesta huolimatta jos ylittää liikaa toisten sietokyvyn.

        Itse olen vienyt puistoon puolivuotiaasta aina vanhaksi asti mutta ollut tarkka aina että kaverit on tasapainoisia eikä pompi tai alista koiraani. Ja meno ollut koirilleni sopivaa ja miellyttävää.


    • Päivitystä: Hyvin on mennyt koirapuistoissa. Ollaan käyty niin yhteispuistoissa kuin sitten puistoissa joissa isojen ja pienten koirien puolet erikseen ja niissä ollaan oltu aina isojen puolella.
      Hienosti on tuo pienempi siellä ollut, jos häseltää ni häseltää aika paljolti yksin, muiden kanssa jopa isojen (sakemannit, malamuutit ym) leikkii niiden kanssa, ei ole jääny alle ja monille olen sanonu että onneksi ei oo muilla koirilla menny hermo mun pienempää koiraan ni kaikki sanonu että ei mun koiraan voi mennä hermot ku on kumminki alistuva ja kiltti. Ja näenhän mä sen kotonakin kun vanhempi koira sanoo että nyt riittää, ni kyl se tajuaa sen. Se on minullekkin helpompaa kun saan olla samalla puolella koirieni kanssa, sehän olisi tyhmää jos jotutsin pienten ja isojen koirien puolella hyppimään ees taas ja keräämään kakat, näin on parempi.
      Ja totta, kun koira on sosiaalinen ja tasapainoinen tulee se toimeen toisten koirien kanssa ihan sama mitä kokoa. Mukavia puistohetkiä kaikille :)

      • gfdgfffhfhg

        Silloin kun on rajatut alueet olisi hyvä mennä sen mukaan eli ei pieniä isojen puolelle eikä suuria pienten puolelle!!!

        Yhteispuistot on sitä varten että siellä on kaiken kokoisia.


    • MinäMinäHauMinä

      Taas meni pari ensimmäistä viestiä asiallisesti ja sen jälkeen alkoi normaali koiravouhkien huutaminen ja tappelu.

      Älkää te huutajat ainakaan tulko puistoon, parempi kun pysytte suolipalstalla kohottamassa Oikean Koiranomistajan egoanne.

      • gfdgfffhfhg

        No ei tuo sinunkaan teksti mitenkään asiaan liittynyt. ;)


    • Filosofi Teuronen

      Niin periaatteessahan nuo isojen ja pienten puolet ovat turhia, koska henkisesti terveet koirat eivät näe eroa ison ja pienen välillä, vaan sosiaalinen kanssakäyminen tapahtuu muilla periaatteilla. Ison koiran elämäntarkoitus ei ole hyökätä pienempien kimppuun, eikä terve pieni koira pelkää isompiaan.

      Ehkä olisi parempi jako, että olisi toinen aitaus normaalisti kasvatetuille ja toinen huonosti kasvatetuille koirille.

      • hytutyuyutu

        Eikös se jako nyt olekin :) Rajattuihin puistoihin menee huonosti kasvatetut eli vapaasti menevät ilman kuria. ja yhteispuistoissa vaaditaan jo kunnon sosiaalisuutta ja käytöstä.


      • Morgan

        Luulen, että kokoerottelu on hyväksi siltä varalta jos kähinöitä tulee. Kaksi suurta koiraa tappelee about tasapäisesti ja siihen ehtii väliin. Mutta kun 80kg kaukkari saa raivarit 10 kiloiselle koiralle niin jälki on heti tosi rumaa. Niks naks ja henki lähtee yks kaks. kaukkarin omistaja luottaa koiraansa 99%. Mutta entäs kun tulee se 1%?? Silloin on kiire.


      • itsesuojelu123
        Morgan kirjoitti:

        Luulen, että kokoerottelu on hyväksi siltä varalta jos kähinöitä tulee. Kaksi suurta koiraa tappelee about tasapäisesti ja siihen ehtii väliin. Mutta kun 80kg kaukkari saa raivarit 10 kiloiselle koiralle niin jälki on heti tosi rumaa. Niks naks ja henki lähtee yks kaks. kaukkarin omistaja luottaa koiraansa 99%. Mutta entäs kun tulee se 1%?? Silloin on kiire.

        Jos tiety rodut on puistossa en edes mene sinne, akitat,sakemannit,kaukkarit,pitit ,rotikat...


      • Simonoc
        itsesuojelu123 kirjoitti:

        Jos tiety rodut on puistossa en edes mene sinne, akitat,sakemannit,kaukkarit,pitit ,rotikat...

        Joo, mutta vaikeeksi menee kun puistossa pyörii parikymmentä koiraa niin bongata sieltä ongelmarodut kun niitä on niin paljon. AINAKIN viirusilmät tappelukoirat kandee kiertää.
        Mä meen puistoon sellaisina aikoina että puistossa on korkeintaan 2-3 koiraa. Vaikkakin mun koira on rotua, jota ulkomailla käytetään susien nitistämiseen. Sitä suuremmalla syyllä osaan olla varovainen.


    • Itse olen käyttänyt pomeranian poikaa 3kg koirapuistossa isojen sekä pienten puolella. Entisen asunnon viereinen puisto oli ns. Sekapuisto kaikenkokoisille oltiin siellä 12 viikkoisesta melkein puolivuotiaaksi. Ja viimeksi eilen kun pienten puolella oli noin 30chihua niin menimme suosiolla leikkimään isojen koirien puolelle :) Ei ole ollut mitään ongelmaa meillä, aina kysynyt luvan isojen puolelle ja tiedustellut kuinka suhtautuvat pieniin. Omani on vasta 11kk mutta parempi mielestäni opettaa tulla toimeen kaiken kokoisten koirien kanssa ettei vanhempana sitten koe uhkaksi ja ala haukkumaan jokaiselle isolle koiralle. Rohkeasti vaan kokeilemaan, kannattaa kuitenkin muille puistossa olijoille kertoa että totuttelette vasta niin hekin osaa katsoa omien koiriensa perään.

      • vfhghjhjhjhl

        Sanoisin että jos tunnet koirien elekielen ja osaat sosiaalistaa ja näet eron tasapainoisen ja epätasapainoisen koiran välillä. Olet opettanut koirasi provosoimattomuuteen ja siihen ettei provosoidu ja koirasi leikkikaverit ei tallo koiraasi liian riehakkaan leikin muodossa niin koirasi on turvallisissa käsissä ja voit rohkeasti mennä porukkaan mukaan. Muuten mieti vielä.

        Jos varsinkin koirasi on pieni niin sen käy huonosti hyvin nopeasti jos sinne koirapuistoon on tullutkin iso ja epäsosiaalinen purren sitä tai iso joka hyppää pienen koirasi päälle vahingoittaen sitä. Minua vastaan tuli kerran bokserin omistaja joka sanoi ettei enään ota riskiä koiransa kera oli antanut leikkiä isompien tanskandoggien kanssa ja selkä vaurioitui liian rajussa leikissä. Kallis leikkaus.

        Älkää ottako riskiä jos olet epävarma tai et vielä osaa koirapsykologiaa. Turhan kallis hinta :(

        Omaa pikkukoiraa vien isojenkin kera ja tutussakin laumassa on isoja mutta tunnen koirat ja jos koirapuistossa uusi iso niin katson ensin ja kyselen..pikku koira kun on aina altavastaaja. Ja mieluummin jätän menemättä jos en luota toisen koiraan kuin menen ja otan riskin oman koirani hengen kera. Liian rakas.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7371
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2382
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1359
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe