Muutto Sisiliaan

Sisiliaantöihin

Sain työpaikan Sisiliasta ja olen muuttamassa Sisiliaan. Minkälaista seutua missä paikoissa kannattaa ainakin käydä tutustumassa? millä tavoin Sisilia eroaa muusta Italiasta? onko kukaan muu asunut siellä pidemmän aikaa? kiitos

12

2608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Punta Secco

      jokainen paikka sisiliassa on käymisen arvoinen :)
      En pysty kateellisuudeltani oikein kirjoittelemaan , onnea vain toivottelen

    • Annis

      Sisilia on ihana paikka...ainakin yhden kolmiviikkoisen loman perusteella. Matkustelin lomani yksin julkisilla, jotka olivat sekä edullisia, että kulkivat ajallaan. Busseissa ilmastoinnit jne. Kävin matkallani Palermossa, Trapanissa, Taorminassa sekä Cefalussa. Etnan retkenkin tein. Kaikkia em. voin suositella lämpimästi. Ihmiset olivat äärettömän ystävällisiä ja ruoka todella hyvää. Hintataso oli Taorminassa korkeahko - riippuu tietysti, mitä ostaa.
      Onnea sinulle matkallesi ja ihanaa myös kielen opetteluaikaa!

    • oltu on

      Sisilia erooaa muusta Italiasta kuin yö ja päivä, sittenpähän näet.

      • Anniss

        Joo, kyllä "erooaa" niin kuin kirjoitit = Euroopan kaunein saari!


    • Sisiliassa

      Onkohan tämä aloittaja jo muuttanut Sisiliaan? Miten työ sujuu? Tuleeko palkat ajallaan? Hieman kiinnostaisi tietää minkätyyppistä työtä Sisiliasta tällä hetkellä löytyy, kun Italian ja erityisesti Sisilian työtilanne nyt on se mikä on. Mutta hyvällä tuurilla ja sopivalla erikoisalan kokemuksella voi tietysti onnistua hyvinkin. Ihmeitähän maailmaan mahtuu.

    • Sisiliaantöihin

      Asun Cataniassa ja olen kokkina täällä ainakin puolen vuoden ajan. Etenkin ravintola-alalla työtä riittää. Puhun sujuvasti kuutta eri kieltä. Palkka on pieni mutta halusin kokea täällä elämisen. Asuminenon on yli puolet halvempaa kuin Suomessa.

      • Sisilia

        Hyvä että toimii kohdallasi. Toisenlaisiakin esimerkkejä varsinkin ulkomaalaisten kohdalta Italiasta löytyy pilvin pimein. Pitkät päivät ja kuusipäiväinen työviikko ravintolassa pienellä palkalla ei monille etenkään suomalaisille sovi. Toivottavasti saat palkkasi niinkuin on sovittu. Ei taida ihan kaikkia kuutta kieltä varsinkaan keittiön puolella tarvita jos ei sitten ole niitä paikkoja jossa työntekijät ovat kaikkia muita paitsi italialaisia.
        Hyvää Sisilian kokemusta, ainakin kelit ovat vähän toista kuin Suomessa ja Etnakin on muistanut jyllätä ihan mukavasti viime aikoina niinkuin maanjäristyksetkin, ainakin siracusalaisen ystäväni viesteistä päätellen. Kokemusta kertyy varmasti.


      • Buon Natale

        Olen todella onnellinen puolestasi :) Pari lyhyttä mutta hyvin antoisaa Sisilian reissua tehneenä kaipaan aina vain takaisin. Varsinkin Catania vaikutti tosi kivalta kaupungilta. Ainut, mitä olisin kaivannut, niin hiekkarantaa, joka piti sitten hakea Ragusasta. Aivan upeat rannat! Hyvää ja lämmintä joulua sinne sypressien maahan! Toivottavasti Etna rauhoittuu edes jouluksi ;)


      • kokemus

        Asuminen puolet halvempaa kuin Suomessa, ja palkat AINAKIN puolet vähemmän kuin Suomessa, ja todennäköisesti työnantajasi ei maksa sosiaaliturva- ym. muita maksuja, joten veikkaan että teet "lavoro in nero".


    • Barceloonastaterve

      Eipä muuten ole jos työnantaja on vaikkapa pohjoismaalainen yhtiö tai Michelin tähden ravintola, sinäkö tiedät jotain toisten palkoista? tuskinpa. Muunkin alan töitä löytyy kun niitä pikaravintolatöitä joista maksetaan se 200-300e kuu. Tosin ulkomaille kannattaa lähteä töihin pienelläkin palkalla koska se kokemus on sellainen jota ei voi rahassa korvata koska raha on vain rahaa ja se että saa olla lämpimässä ei sitä voi rahalla korvata. Terveisiä vaan sinne pakkasen keskellä terveisin kerran Sisiliassa käynyt nyt Barceloonassa asuva.

      • ojkdp3k

        ettei vaan ois perseloonasta? suomessa verovirkailijakin on ystävällisempi kuin tarjoilija p-loonassa


    • Suomalaiset on tööt

      Kaikkea ei kannata perinteisesti mitata rahalla ja saivarrella kateellisten Suomalaisten tyyliin onko mitä maksettu ,et varmaan saa surkeaa palkkaasi ja takuulla kuolet ruisleivän ja Atrian käristeiden puutteeseen siellä reppana,kypsy!
      Suomi on niin jumalattoman ankea paikka elää ja istua sisällä kun aina on joko kylmä,helevetin kylymä,vastatuuli,vesisade,rakeita,kuuraa,lunta,pimeää-pimeämpää-musta aukko(lokakuusta-maaliskuuhun),Euroopan ja lähes "maailman kalleinta"(josta ylpeillään) ellei ole joku niin nopsasti korotetaan verotusta ko tuotteelle,känniääliöiden unelmamaa,lyhyt kesä..jos tulee edes joka vuosi,byrokratian huipentuma pilkun-nu..misessa,ankeaa ja kaikki kuorrutetaan kateuteen-kalleuteen ja köyhyyteen kun meille tarkoitetut verorahat työpaikat viedään "rinta rottingilla"ulkomaille.
      Meinaan vaan että ihmisen kannattaisi hiljentyä,elellä suht vaatimattomasti eikä räplätä kännykkäänsä-läppäriä tai painaa pää punaisena joka paikassa että saisi vain rahaa-päteä ja leikkiä kapitalistia velkarahalla.
      Leppoisa elämänmeno lämpöisessä ilmastossa jossa mukavia ihmisiä,kohtuullisesti rahaa ja terveyttä ja edullinen hintataso turvallinen valtio=lottovoitto!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe